Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

günaydin. dün gecenin büyük cogunu gelip basligi okumakla gecirdim, ne güzel ne kadar motive edici bir ortam.kadinlarin toplanip altin günü yapmasina benzemiyor en azindan :KK1: arkadaslar bende araniza katilabilirmiyim.asagi yukari yediklerim listenizdekilerle ayni gibi zaten, yani diyet farkliliklarimiz yok.eger sizler icinde uygunda burayi takip etmeyi isterim.

günaydin. dün gecenin büyük cogunu gelip basligi okumakla gecirdim, ne güzel ne kadar motive edici bir ortam.kadinlarin toplanip altin günü yapmasina benzemiyor en azindan :KK1: arkadaslar bende araniza katilabilirmiyim.asagi yukari yediklerim listenizdekilerle ayni gibi zaten, yani diyet farkliliklarimiz yok.eger sizler icinde uygunda burayi takip etmeyi isterim.

gizemcim hoşgeldin canım :KK71:
evet burası çok güzel bir ortam derdimiz sorunumuz aynı:KK34: bizi bizden daha iyi anlıcak kimse yok...el birliqi ile kilolarımızı vermeye çalışıyoruz ve başarılı oluyoruz....bu yolda bize katılmak isteyen herkese kapımız açık canım tekrar hoşgeldin aramıza :KK16:
seni tanıyabilirmiyiz bu arada :KK8::KK8:

ızgarada yapılmamışmı cnm

ızgara ama köfteye baktığın zaman kuyruk yağı gibi şeyler vardı içinde.tadı güzel olsun diye yağ koyuyolar içine.sanırım birazda etten kaçırmak için....bu arada 10 dk bisiklete bindim + 40 mekik daha çektim.bugünlük spor yeter heralde...80 mekik,10 dk kondüsyon :))) göbeğimi indirmeye çalışıyorum.başka yöntem bilen varsa yazabilir mi :)

ızgara ama köfteye baktığın zaman kuyruk yağı gibi şeyler vardı içinde.tadı güzel olsun diye yağ koyuyolar içine.sanırım birazda etten kaçırmak için....bu arada 10 dk bisiklete bindim + 40 mekik daha çektim.bugünlük spor yeter heralde...80 mekik,10 dk kondüsyon :))) göbeğimi indirmeye çalışıyorum.başka yöntem bilen varsa yazabilir mi :)

hmm sen bilirsin o zaman canım yenmeyecek gibiyse yeme:26::26:
plates var canım sıfır göbek dvdsi ebru şallının...biraz kilo verince alıp bende yapıcam:KK8::KK8::KK8:

sabah:
1 adet tarçını sıcak suda bekletip içtim
1 haşlanmış yumurta
1 adet domates hormonluydu sanırım hiç tadı yoktu:KK43:
birkaç zeytin
peynir
ara:2 adet ceviz yedim öğlen ne yiyebileceğime karar veremedim henüz:)

sabah:
1 adet tarçını sıcak suda bekletip içtim
1 haşlanmış yumurta
1 adet domates hormonluydu sanırım hiç tadı yoktu:KK43:
birkaç zeytin
peynir
ara:2 adet ceviz yedim öğlen ne yiyebileceğime karar veremedim henüz:)

canım kahvaltın gayet güzel :nazar: 2 dilim ekmeqimiz var kahvaltıda yemek kaydıyla bu hakkınıda kullanabilirisn :KK34:

gizemcim hoşgeldin canım :KK71:
evet burası çok güzel bir ortam derdimiz sorunumuz aynı:KK34: bizi bizden daha iyi anlıcak kimse yok...el birliqi ile kilolarımızı vermeye çalışıyoruz ve başarılı oluyoruz....bu yolda bize katılmak isteyen herkese kapımız açık canım tekrar hoşgeldin aramıza :KK16:
seni tanıyabilirmiyiz bu arada :KK8::KK8:

hosbuldum :) tanisalim evet.ismim Derya, 31 yasindayim.2 cocugum var.almanyada yasiyorum ben.13 ocakta dustan ciktigimda aynadaki görüntüme baktim.ve oturup düsndüm yatagin üzerinde.mutlu olmadigimi eski enerjik, cevik, alimli halimi özledigimi hissettim ve yillar sonra ilk kez zayiflamaya karar verdim :) ayni gün kadinlar kulübüne üye oldum.ertesi gün onay mailimi aldim ve aktif üye olmaya basladim.düne kadar 90+ topigindeydim, fakat ordaki mantikla benim mantigim örtüsmedigi icin ayrilma karari aldim.hedefim 1 sene icinde toplamda 35 kilo verip 2014 yilina kilo sorunlarini cözmüs biri olarak girmek.yillarca ugrasamam ben kilo vermek icin, neyseki beni yormayan bir metobolizmam var , yeterince saglikli beslenip , sporu yaptigimda hizli kilo verebiliyorum.amacima ulastigimdada 1 yillik bir koruma porgramiyla sabitlemeyi düsünüyorum kilomu.simdiye kadar izledigim diyet mantigim tamamen saglikli kilo vermek, kendimi sadece 18.00 den sonra ac birakiyorum :)) 3 lt.yakin su + 3 fincan bitki cayi hergün tüketirim.ayrica 40 dakikalik sporum var ek olarak, ben sadece kümes hayvanlari eti yemiyorum.onun disinda hayvansal ürünleri tüketiyorum,kümes hayvanlari yememin nedeni burda ne yazik ki, cok kötü sartlarda besleniyorlar :KK43:( ve ben o yüzden protesto ediyorum yemeyerek.bu arada ailemede yedirmiyorum tabiki :)) cok despotum biliyorum :p sebze agirlikli besleniyorum daha cok.genelde cig tüketmeyi seviyorum,pismis sebzelerle ailecek aramiz iyi degil :S

simdilik aklima bunlar geliyor, sormak istedikleriniz varsa cevaplamaktan mutluluk duyarim :)

Kızlar Merhaba
Bir sorum olacak.Ya benim bugün gözüme takıldı(uzun zaman spor yapmamam dan kaynaklanıyor)bir böyle sarkıtlık farkına vardımmm bunla ilgilline yapabilirimmm?

Kızlar Merhaba
Bir sorum olacak.Ya benim bugün gözüme takıldı(uzun zaman spor yapmamam dan kaynaklanıyor)bir böyle sarkıtlık farkına vardımmm bunla ilgilline yapabilirimmm?

jillian michaels programını öneriyorlar bende bugün başlıycam inşllh:) bi deneyelim derim tabi ki yapan varsa akıl verirse daha iyi olr:)

SEVGİLİ ARKADAŞLAR...
Çok zayıf bir çocukluk geçirdim...babam beni kuru kızım diye severdi :KK31: ne zamanki 15-16 yaşına geldim mutfaqa girip bişeyler yapmaya başladım işte o zaman önlenemez kilo alışım başladı...gençliqin verdiqi duygularla gelen tehlikenin farkında deqildim...aile olarakta genetik açıdan kilolu olduqumuz için obezliqe kadar gidecek bu tehlikenin farkına varamadım :KK50:
19 yaşında nişanım olduqunda nişanlıma bir söz verdim....düqüne kadar kilo vericem istediqim gelinlik dar kesim o gelinliqin içine giricem dedim....o dönemler karpuz diyeti denen bir diyet vardı...sadece onu yedim bir süre ...tabiki tek yönlü beslendiqim için uzun sürmedi kilo falanda veremedim..ve düqünümde o gelinlik yerine tarletanlı kabarık bir gelinlik giydim :KK5: bu kadarlada kalmadı eşim çok uzun yıllar sen bana daha nişanlıyken söz vermiştin ama kilo veremedim diye defalarca yüzüme vurdu...bir söz vardır uzaktan atılan taş isabet etmezmiş ne gelirse yakındakinden gelirmiş..evet kızlar...eşim beni bu konuda çok kırdı....sevdiqim bişey olduqunda aşırı yediqimden bana ''işkemben dolmadı daha'' derdi :KK14::KK14: zoruma giderdi ve sinirden dahada fazla yerdim...
bir yaz tatiliydi annemlerin yanına safranboluya gitmiştik...çok sevdiqim elde açma bir börek yapmış...yedimde yedim..karnım doydu ama gözüm doymadı..son bitane daha derken bikaç tane daha yedim...taaki midem tıka basa dolup hiçbirşey alacak hali kalmayasıya kadar....sofradan kalktım...ve annem dediki ''kızım çok fazla yiyorsun biraz az ye çok kilo aldın biraz zayıfla'' dedi...zoruma gider diye yerken dememiş sofradan kalkınca söyledi...
işin tuhaf tarafı kendimi öyle çok kilolu görmüyordum...kilo almışsın diyenlere verecek cevabım hazırdı ''damadınız bana çok iyi bakıyor'' diyerek milletin aqzını kapatıyordum...hiç unutmam kendimi 46 beden sanıyordum...uzun zamandır kıyafet almamıştım...birgün pazarda çok güzel bir etek gördüm...ve 46 bedeni alıp arkadaşıma gittim...etek çok güzeldi...direk arkadaşıma gittiqim için orda hevesli hevesli eteqi giymeye çalıştım....ve şok oldum..etek bana olmuyordu fermuar kesinlikle kapanmadı hatta yanından bile geçmedi...kalıpları dar diye düşündüm...ben 46 giyiyordum...ama işin aslı öyle deqildi...aşırı kilo almış ve bunun bilincinde deqildim...ve o eteqi hiç giyemeden dolaptaki yerine koymuştum...uzun yıllarda öylece kaldı...
köye gittiqimiz dönemlerde akrabalarımızın çok kilo almışsın sözlerine alışmıştım artık....ve giydiqim kıyafetler artık iyiden iyiyye rahatsız etmeye başlamıştı...oturduqum zaman belim ve üst kısmım kat kat oluyor adeta etler dışarı fışkırıyordu...bu durumdan rahatsız olmaya başlamıştım...herkese seneye beni tanıyamıcaksınız çok zayıflıcam göreceksiniz dediqim yıllar birbirini kovaladı ama ben diyete bile başlayamadım :KK50::KK50:
birgün evde oqlumla oyun oynuyorduk daha doqrusu boquşuyorduk ne olduqunu tam anlayamadan bana ''şişko'' dedi :KK58: ve daha sonraki şakalaşmalarımızda bana ''100 kilo'' diye hitap etti :KK5::KK5: ama bu tarz sözler bana hep ters tepki etti...daha çok yedimm:KK56::KK56:
zaman zaman çocukların ödevlerini netten ararken kadınlar kulübü portalına rastlıyordum..bir göz aşinalıqı vardı....birgün konu okurken okuduqum konuya bende cevap yazmak istedim ama üyelik istiyordu...bende üye oldum...bir süre çeşitli topiklere girip merak ettiqim konuları okudum.. ve hayatımın dönüm noktası ''4 ayda 26 kilo verdim'' sloganıyla açılan topiqe tıklamam oldu...selintepe isimli arkadaş yaptıqı diyetle 4 ayda 26 kilo vermişti..ve okadar güzel anlatmışki herşeyi yüzlerce sayfayı birkaç günde tıpkı sürükleyici bir roman okur gibi okudum ve bitirdim..tabi bitirdiqimde bende kesinlikle beynimde bu işi bitirmiştim...kesinlikle diyete başlıyordum...ve ogün diyet serüvenime başlamış oldum...2 gün sonra 3 günlük geldikten 4 gün sonrada 1 aylık yaz tatiline çıktık..ama beynimde öyle bitirmiştimki olayı tatil bile engel olamadı bana...diyete başaldıqım ilk tarih 14 haziran 2010...
2 yada 16 kilo verdim...hem çevremden hemde annemden aşırı tepki ladım...2 ay için verdiqim kilo çok fazlaydı....ama yiyerek vermiştim hemde herşeyi yemiştim...hatta diyete başlamadan önce sırf hamur işi ve tatlı yiyen ben diyete başlayınca sebzemi meyvemi sütümü yoqurdumu kısaca vücuda faydalı olan herşeyi dengeli bir şekilde yemeye başlamıştım...ama annem çok tepki verdi ve 2 ay ara verdim...sonrasında tekrar dengeli beslenme adı altında kaldıqım yerden devam etmeye başladım...diyete ilk başladıqımda 90 kiloydum...bazen ipin ucunu kaçırıp yine çok yedim ama ertesi gün tekrar devam ettim....ve 62 kiloya kadar indim...90 kiloyken 52 beden pantolon giyiyordum 62ye indiqimde 36 bedenle bulutların üstünde gibiydim dünyalar benim oldu....yaz tatili ramazan ayı bayram tatili ve kurban bayramı derken ipin ucunu baya bir kaçırdım ve 69 kiloya kadar çıktım...ve şimdi 68 kiloyum....diyet yolculuquma sizlerle beraber buradan devam etmek istiyorum...
yaşım 37 ... istanbulda oturuyorum muhasebeciyim...2 gün önce işten ayrıldım inşallah daha güzel bir iş bulabilirim....16 yaşında bir kızım 13 yaşında birde oqlum var....hayata dair ne varsa eşlerimiz aile yaşantımız sorunlarımız üzüntülerimiz ve sevinçlerimizi burada paylaşarak diyetimizde de birbirimize destek olarak ve bilgilerimizi paylaşarak güzel bir ortam oluşturmak dileqim....şimdiden senanın dünyasına hoşgeldiniz kızlarrr :KK16::KK16::KK16::KK16:

Selam :KK3:

Başarı hikayeni bir arkadaşımın göstermesiyle okudum ve gerçekten helalllll dedim :KK9::KK9::KK9::KK9:
Ben maalesef çocukluğunda da mahallenin tombiş kızıydım. 18 yaşında 75 kiloya kadar çıkmayı başarmıştım ve o dönem anneminde yardımlarıyla 52 kiloya kadar düştüm. BOydanda fakir olduğumdan baya bir kilolu görünüyordum 75le. Kiloyu verince kocayıda buldum o yaz :KK1: Almanyada doğma büyüme olan ben 9 ay içinde eşimle evlenip istanbula yerleştim tabi ondan sonra başladı herşey;
eşim çok zayıfsın diye elinde ekmek peşimden koşturmaya başladı :KK1: ölümü gör ye kemiklerin görünüyor hesabı ki bence o dönem gayet iyidim öyle aşırı zayıf değildim ama işte erkek :KK20:
Ülke değişikliği, ailden uzak, yeni bir aile, sinir stress ( İstenmeyen gelin olduğumu öğrenince ) say say bitmeyecek bir çok sorundan sonra birde hamilelikle birlikte alınan kilolardan sonra önce 92ye kadar çıktım ( ilk kızımda ) ama nedense hala kendimi sadece çok hafif kilolu görüyordum nasıl bir piskolojiye girdiysem artık :KK50:
Bir dönem sıkıntılar ve kilo bunalımdan dolayı hayattan bile bağımı kesmeye kalkışmıştım ve sonra 108 kiloyla hamile kaldım. Tamam artık en geç doğumda ölürüm diye düşünürken tam 5 kilo verdim kuzucuğum doğana kadar :KK34:
Sonra emzirme döneminde kıtlıktan cıkmışcasına yiyip içince ( süt olsun hesabı ) 120i gördüm ve daha beter oldum :KK14:
TVde vinçle hastaneye kaldırılan morbit obezler gibi olacağım diye günlerce ağladım ve şükür eşim o güne kadar bir kez olsun kiloma laf etmeyen eşim zayıflaman biçin ne gerekiyorsa yaparım diye motive etti beni :KK34:
Kadınlar kulübüne tesadüf eseri 2 sene önce deng geldim ve ilk bir sene 10 kilo zorda olsa verdim sonra 8 ay duraklama yaşadım ( arada ipin ucunu kaçırdığımdanda olabilir :KK1: ) baktım olmayacak Spor salonuna yazıldım 4 ay evvel ve şükür bir 11 kilo daha gitti :KK34:

Anam tebrik edeyim benide aranıza alırmısınız diye soracakken hayatımı anlattım :KK1: ( çenebaz ceco :KK1: )
İnşallah bende senin kilolarına düştüğümü görürüm :KK34:

Selam :KK3:

Başarı hikayeni bir arkadaşımın göstermesiyle okudum ve gerçekten helalllll dedim :KK9::KK9::KK9::KK9:
Ben maalesef çocukluğunda da mahallenin tombiş kızıydım. 18 yaşında 75 kiloya kadar çıkmayı başarmıştım ve o dönem anneminde yardımlarıyla 52 kiloya kadar düştüm. BOydanda fakir olduğumdan baya bir kilolu görünüyordum 75le. Kiloyu verince kocayıda buldum o yaz :KK1: Almanyada doğma büyüme olan ben 9 ay içinde eşimle evlenip istanbula yerleştim tabi ondan sonra başladı herşey;
eşim çok zayıfsın diye elinde ekmek peşimden koşturmaya başladı :KK1: ölümü gör ye kemiklerin görünüyor hesabı ki bence o dönem gayet iyidim öyle aşırı zayıf değildim ama işte erkek :KK20:
Ülke değişikliği, ailden uzak, yeni bir aile, sinir stress ( İstenmeyen gelin olduğumu öğrenince ) say say bitmeyecek bir çok sorundan sonra birde hamilelikle birlikte alınan kilolardan sonra önce 92ye kadar çıktım ( ilk kızımda ) ama nedense hala kendimi sadece çok hafif kilolu görüyordum nasıl bir piskolojiye girdiysem artık :KK50:
Bir dönem sıkıntılar ve kilo bunalımdan dolayı hayattan bile bağımı kesmeye kalkışmıştım ve sonra 108 kiloyla hamile kaldım. Tamam artık en geç doğumda ölürüm diye düşünürken tam 5 kilo verdim kuzucuğum doğana kadar :KK34:
Sonra emzirme döneminde kıtlıktan cıkmışcasına yiyip içince ( süt olsun hesabı ) 120i gördüm ve daha beter oldum :KK14:
TVde vinçle hastaneye kaldırılan morbit obezler gibi olacağım diye günlerce ağladım ve şükür eşim o güne kadar bir kez olsun kiloma laf etmeyen eşim zayıflaman biçin ne gerekiyorsa yaparım diye motive etti beni :KK34:
Kadınlar kulübüne tesadüf eseri 2 sene önce deng geldim ve ilk bir sene 10 kilo zorda olsa verdim sonra 8 ay duraklama yaşadım ( arada ipin ucunu kaçırdığımdanda olabilir :KK1: ) baktım olmayacak Spor salonuna yazıldım 4 ay evvel ve şükür bir 11 kilo daha gitti :KK34:

Anam tebrik edeyim benide aranıza alırmısınız diye soracakken hayatımı anlattım :KK1: ( çenebaz ceco :KK1: )
İnşallah bende senin kilolarına düştüğümü görürüm :KK34:

banucum :KK1: kuzum sende mi geliyorsun ?? hayirdir seni üzücek birsey mi oldu ? :KK43:

X