Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

akşamları çok acıkırsanız....ve tatlı börek çörek kuruyemişe saldırma gibi bi huyunuz varsa....
istediğiniz kadar patlamış mısır yiyebilirsiniz diyo dr...(yağsız tuzsuz olacak)

15 yasindaki 135 kilo cocuk ogleye kadar ac kaliyomus.(okulda oldugu icin).sabah kahvaltisi etmedigi icin ve ogle yemegini okulda yedikten sonra aksam yemegine kadar hicbirsey yemedigi icin kilo aldigini soyluyor taylan hanim.

15 yasindaki 135 kilo cocuk ogleye kadar ac kaliyomus.(okulda oldugu icin).sabah kahvaltisi etmedigi icin ve ogle yemegini okulda yedikten sonra aksam yemegine kadar hicbirsey yemedigi icin kilo aldigini soyluyor taylan hanim.

evet canım bu çok doğru beslenme şeklimiz pramit şeklinde olmalı...sabah çok öğlen yine sabah kadar olmasada çok akşam çok az olmalı...

bu aile tam tersini yapıyo..sabah yok öğlen yiyolar biraz akşama yükleniyolar:KK50::KK50: kilo ondan gelio zaten beslenme bozukluğu....

bende çok yaptım o hatayı...ve ne kadar istesemde kilo veremedim tam tersi hep aldım:KK50:

Merhaba kızlar benıde alın aranıza....
Bir çok kere denedim!!!
Gecen sene dıyetısyene gıttıgımde 79 dum ve 70 e kadar ınmıstım ancak suan 83 kıloyum nolucak bu boyle sankı her gun her gun bırsey yedıkce hemen artıyor aclıga zaten hıc dayanamıyorum oglen yemegını atlasam aksam elım ayagım tıtrıyor daha cok saldırıyorum ve daha cok yıyorum...çalıştıgım ıcın buralarda sebze yada sulu yemek tarzı bıyerler yok evde n getırmeyede usendıgım ıcın hergun FAstfood yıyorum :KK43: Birgün burger irgün kfc bnun boyle gıtmeyecegını cok ıyı bılıyorum suan sözlüyüm Ve sözlenırken bılke kıloluydum 78 dım amadaha sozlenelı bırkac ay olmasına ragmen 83um kı ona kılolu dıyordum ılk defa bu kılooyu goruyorum :KK50: evlememıze bı 3sene var ama erginsena senın dedıgın gıbı benımde bı gelınlık hayalım var ve nerde onun resmını gorsem evlenırken kesınlıkle zayıf olmam gerek dıyorum...ve sımdıden baslıcam dıyorum ama baslıyorum bı bakıyorum kendımı fastfd yerken buluyorum sonrada amannnnn nasılsa daha cok varmıs dıyp yemege devam ama ardından 1saat gecıyor of ben ne yaptım dıyorum :KK43: Bu nasıl duzelcek nasıl olcak bılmıyorum bırde en kotu alıskanlıgım cola ıcıyorumm kolasız sofraya oturmam ...oysakı o dıyetıysene gıttıgım zaman 1,5-2 ay boyunca hıc ıcmemıstım ıcmedıgımde aslında kendımı daha dınc hıssedıyorum ertesı gun rahat uyanabılıyorum..bunun kılo ıle orantılı oldugunu dusunuyorum ... Yanı nekdar kılolysan okadar uyku ıstıyor vucut hantallasıyor cunku ama zayfladıkca aktıflesıyorsun....Banada bı yardım kızlar....:KK43:

Bir çok kere denedim!!!
Gecen sene dıyetısyene gıttıgımde 79 dum ve 70 e kadar ınmıstım ancak suan 83 kıloyum nolucak bu boyle sankı her gun her gun bırsey yedıkce hemen artıyor aclıga zaten hıc dayanamıyorum oglen yemegını atlasam aksam elım ayagım tıtrıyor daha cok saldırıyorum ve daha cok yıyorum...çalıştıgım ıcın buralarda sebze yada sulu yemek tarzı bıyerler yok evde n getırmeyede usendıgım ıcın hergun FAstfood yıyorum :KK43: Birgün burger irgün kfc bnun boyle gıtmeyecegını cok ıyı bılıyorum suan sözlüyüm Ve sözlenırken bılke kıloluydum 78 dım amadaha sozlenelı bırkac ay olmasına ragmen 83um kı ona kılolu dıyordum ılk defa bu kılooyu goruyorum :KK50: evlememıze bı 3sene var ama erginsena senın dedıgın gıbı benımde bı gelınlık hayalım var ve nerde onun resmını gorsem evlenırken kesınlıkle zayıf olmam gerek dıyorum...ve sımdıden baslıcam dıyorum ama baslıyorum bı bakıyorum kendımı fastfd yerken buluyorum sonrada amannnnn nasılsa daha cok varmıs dıyp yemege devam ama ardından 1saat gecıyor of ben ne yaptım dıyorum :KK43: Bu nasıl duzelcek nasıl olcak bılmıyorum bırde en kotu alıskanlıgım cola ıcıyorumm kolasız sofraya oturmam ...oysakı o dıyetıysene gıttıgım zaman 1,5-2 ay boyunca hıc ıcmemıstım ıcmedıgımde aslında kendımı daha dınc hıssedıyorum ertesı gun rahat uyanabılıyorum..bunun kılo ıle orantılı oldugunu dusunuyorum ... Yanı nekdar kılolysan okadar uyku ıstıyor vucut hantallasıyor cunku ama zayfladıkca aktıflesıyorsun....Banada bı yardım kızlar....:KK43:

Hosgeldiiiiiiin aramiza:KK3:

Senin eksigin motiwasyon onu da burada bulacaksin, erginsena nin enerjisi cok pozitif arada dikkat listeleri wermisti onlara bi gozat we
dikkat etmeye calis, ne kadarini yapsan senin icin kardir sonucta bi yerden baslamak gerek bugunu yarina erteleme, dugun zamanina cok war
ama daha guzel, saglikli olsan fena mi olur :KK23:
Karar werince isyerine goturcen yiyeceklerini duzenlersin hepsine bi cozum bulunur merak etme :KK34:

Hosgeldiiiiiiin aramiza:KK3:

Senin eksigin motiwasyon onu da burada bulacaksin, erginsena nin enerjisi cok pozitif arada dikkat listeleri wermisti onlara bi gozat we
dikkat etmeye calis, ne kadarini yapsan senin icin kardir sonucta bi yerden baslamak gerek bugunu yarina erteleme, dugun zamanina cok war
ama daha guzel, saglikli olsan fena mi olur :KK23:
Karar werince isyerine goturcen yiyeceklerini duzenlersin hepsine bi cozum bulunur merak etme :KK34:

Evet motoıvasyon kesınlıkle eksıkk..Çok üşengeç oldum cıktımm...Yemeklerı evden getırsem super olcakta ıste ınsallahh başarıcam buranın sayesınde....

Hayırlı günler ahali :)) ben geldimm :KK16: bakmadan duramadım dışarı çıkıyorum akşama görüşmek üzere :KK71::KK71:
en önemli adımı kafanda bitirerek atmışsın canım..bundan sonrası burda olmanla halledilir...sanada hayırlı geceler canım bende namaz kılıp yatıyım yarın çok yoqun birgün bekliyor beni...iyigeceler tatlı rüyalarrrrr :KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:
İnşallahh kararlıyım bide eve tartı almam gerek hehe :KK1:
:KK53:benimkisi de diyo ayni cumleyi bana:KK53:
amaan neyse bugun anlamistir artik kendiliginden toplanmadigini.hatta bugunden itibaren bana yardimci tutsa yeridir.o derecede fikri degismistir adamin.bunalima sokar insani bu daginiklik vallahi:KK1:
Bütün erkekler aynı galiba benim de babamla abim öyle diyo bende durup durup bütün işi hafta sonu onlarıne vde olduğu saate denk getiriyorum bizim her günümüz böyle işte diyorum :KK1::KK1::KK1:
akşamları çok acıkırsanız....ve tatlı börek çörek kuruyemişe saldırma gibi bi huyunuz varsa....
istediğiniz kadar patlamış mısır yiyebilirsiniz diyo dr...(yağsız tuzsuz olacak)
Doğrudur yağsız tuzsuz ot gibi oluyo salata gibi miğdeyi doldursun maksat :26:
evet canım bu çok doğru beslenme şeklimiz pramit şeklinde olmalı...sabah çok öğlen yine sabah kadar olmasada çok akşam çok az olmalı...

bu aile tam tersini yapıyo..sabah yok öğlen yiyolar biraz akşama yükleniyolar:KK50::KK50: kilo ondan gelio zaten beslenme bozukluğu....

bende çok yaptım o hatayı...ve ne kadar istesemde kilo veremedim tam tersi hep aldım:KK50:

aaa o çocuk ne olmuş öyle ya Allahım yardımcısı olsun o ailenin gözü hiç mi görmedi acaba çocuğun o halini :KK43:(( :KK50:

kızlarrrr bugün haşlanmış patates getirdim tüm günüm sabah biraz yedim şimdi gene yicem bol liman ve baharatla. akşamada yoğurtla yicem. 1.5 litre su içtim şu ana kadar elimden su şişesi düşmüyor. birazdan yeşil çayımıda içicem akşamda ebru şallı ile plates yapıcam. okadar motivasyonum yüksekki yemeğe çıktım az önce cacık vardı 1 kase yemek için diğer yemeklere gözümün ucu bile kaymadı arkdaş teklif etmesine rağmen kabul etmedim. yanlız psikoloij heralde bilmiyorum ama açlık hissetmiyorum şuan belki su şişirdi belki açlığı aklıma getirmiyorum bilemiyoruma am hiç zorluk çekmiyorum. bu arada biliyorsunuz diyeti bozmuştum ama şaşkınım en son 70.8 ken gene yemeğe tam gaz devam ettiğim halde bugün tartıldım sabah 70.9 çıktım 100 gram almışım sadece amannn sabahlar olmasınnnn :KK1:

evet 30 kilo :KK43: aslında bi kaç sıkska kendimizi sonra rahata kavuşucaz ama :KK70: nerdeee :98:
şekerim ben hep bunu söylüyorum kendime.şööle bi 58 falan olsam sonra 60 çıksam da kaldırırım zaten.
canım sakın ihmal etme aklım hep sende...lütfen bir doktora git...gezmek güzelde canım kilo alıyorum..şu hafta bi çıksın öyle büyük bir hırsla başlıcamki hemencecik 50 kiloya iniverecek kadar hırs var içimde...bitsin artık şu hafta çok sıkıldım diyet yapmak istiyorummmmmmmm..............

canım başarı hikayelerini oku resimler çok güzle motive kaynaqı..bizler nasıl başardıysak sende başarıcaksın..inan çok güzel bir duygu..ne giysen yakışıyor...duyduqun iltifatlarda cabası :KK23::KK23:

canım biz iyiyiz sen nasılsın...şebnemcim neden çok az geliyosun hiç muhabbet edemiyoruz...konsatre düştüqü an motivasyon bozuluyor..buraya gelmek hayatımızın bir parçası olmalı...yaza hepimiz çıtır giricez başka yolu yokk:KK8::KK8:

a.s canım olur söylerim:)...bugün çok yoqunduk yemek üstüne yemek yedik gittiqimiz yerlerde...yeni yedik desekte hazırlamışlar birkere ikram etmek istiyorlar...şiştik geldik valla..mideme kramplar giriyor...aldıqım 3-5 kilo beni çok rahatsız ediyor..biran önce atmalıyım aldıklarımı....rahatsız olabilmekte bir nimet aslında...rahatsız olmasam kilo aldıkça alıcam...bu kendime gelmem için bir uyarı bence...zaten bende bu gidişattan hiç memnun deqilim...sen nasılsın canım...tatil nasıl geçiyor?
tatlım yoğunluğunu atlat da eminim çok çabuk verirsin kiloları.kolay gesin canımcım.ben de iyiyim tatlım bu aralar karbonhidrat diyeti yapıyom bu 3. gün ama az önce 1 çikolata yedim.ama azimliyim başarıcam bu sefer.aşağıda 2 günün sonucunu yazıcam.tatil de iyi canım dinleniyorum bol bol.vee tabi temizlik hiç bitmiyo.
slm kızlarr nasılsınız bakalım uzun bi aradan sonra tekrar burdayım kpss telaşım var malesef :KK50: :KK50: fırsat buldukça takip edicem gene sizleri:KK9: inş. herkes iyidir ve kilocuklar gitmeye devam ediyodur :21: :21:
hoş geldin bilgeciiimmmm.
kıss pasaklı olmadan ev hanımı olunurmu :KK24::KK24: azcık pasaklı olucanki evdeki toplu olduqun günlerin deqerini bilsin:KK8: benim koçiş evi hergün derli toplu görüyor sanıyorki ev kendi kendine öyle oluyor ve bana diyorki akşama kadar napıyosunki :KK53::KK53:

bilqecim burdaki arkadaşlar benim bu hallerimi bilmiyorlar :KK24::KK24: listeyi başka bir arkadaş yapıyor birçok şey yok listede...halledicez bakalım şu yoqunluqu bir atlatalım...onun için cezalardan falan burdaki arkadaşalrın haberi yok..neysee öqrenirler yakında :KK51::KK51:

:KK53:benimkisi de diyo ayni cumleyi bana:KK53:
amaan neyse bugun anlamistir artik kendiliginden toplanmadigini.hatta bugunden itibaren bana yardimci tutsa yeridir.o derecede fikri degismistir adamin.bunalima sokar insani bu daginiklik vallahi:KK1:
siz bilmiyoosunuz arada benim gibi süpürge falan tutturun da bilsin bakalım nasıl oluyo oturmakkk.:KK47::KK47:
günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrr.....

.yarın ank..gidicem ama gitmeden 68 leri bi görsem diyordummm.ve veeee sabah bi tartıldım ucundanda olsa gördüm :KK1::KK1:68.9 um :119:
ne olurrr inşallah ank.gittiğmde kilo almayayımmm hiç istemiyorum:KK50:
tebrikler canımmm.artık ben de 6 lara dönmek istiyorum.
günaydın kızlarrrrr:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:
bir selam vereyim dedim hemen işlerime başlıcam....hadi bana kolay gelsin öpüyorum sizlerii:KK54::KK54: akşama görüşürüz çıtırlarr :80:
kolay gelsinnnn.

sağol canımmm...çok çok yavaş kilo veriyorum ama inş.geri gelmeyecek...:KK16:

kızlar kanal d de doktorum programı var....
kilo verme neden kilo veremiyoruz...konusu işleniyo...:KK34:
ben de baktım canım çok güzel bilgiler verdi.
Bir çok kere denedim!!!

hoşgeldin canım nelere dikkat etmemiz gerketiğini yazıcam şimdi.bak ben de çalışıyorum öğretmenim.okulda öğle yemeği yapılıyo ama yapılmadığında ben köfte tavuk gibi şeyler hazırlayıp götürüyodum.akşam pişiriyorum çok hem akşam yemeği oluyo hem de ertesi gün okula götürüyorum.sen de bunu denemelisin.o fastfoodların içinde neler var bilsen yiyemezsin zaten:KK20::KK20:

vee kızlarrrr cumartesi ve pazar listelerimi paylaştım biliyosunz.cuma bildirimim:71.7 idi.bu sabah:70.6:))))))):KK52::KK52::KK52::KK52: 1.100 kg gitmiş.az önce 1 çikolata yedim bunun dışında bu sabah da güzeldi.öğle köfte var.akşama bakıcam artık.akşam k.validemler var sonra menümü paylaşırım.

kızlarrrr bugün haşlanmış patates getirdim tüm günüm sabah biraz yedim şimdi gene yicem bol liman ve baharatla. akşamada yoğurtla yicem. 1.5 litre su içtim şu ana kadar elimden su şişesi düşmüyor. birazdan yeşil çayımıda içicem akşamda ebru şallı ile plates yapıcam. okadar motivasyonum yüksekki yemeğe çıktım az önce cacık vardı 1 kase yemek için diğer yemeklere gözümün ucu bile kaymadı arkdaş teklif etmesine rağmen kabul etmedim. yanlız psikoloij heralde bilmiyorum ama açlık hissetmiyorum şuan belki su şişirdi belki açlığı aklıma getirmiyorum bilemiyoruma am hiç zorluk çekmiyorum. bu arada biliyorsunuz diyeti bozmuştum ama şaşkınım en son 70.8 ken gene yemeğe tam gaz devam ettiğim halde bugün tartıldım sabah 70.9 çıktım 100 gram almışım sadece amannn sabahlar olmasınnnn :KK1:

hadi bakalım canım bu gazla devam.sen 100 gr olduğuna bakma 100+100......=5 kilo:))) bak ben bööle düşünerek 66 dan bu kiloya çıktım.

diyet listemiz arkadaşlarr
1- sabah kalkınca 1 bardak su içilmelidir...
2-tam bir kahvaltı yapılmalıdır(zeytin peynir domates salatalık yumurta ve mutlaka 2 dilim ekmek) sucuk salam türü şeyler seviyorsanız yemenizde bir sakınca yok ben diyetim boyunca bunlardan çok yedim...ve bitki çayı....(kahvaltı dışında ekmek yenilmemelidir)
3-ara öqün mutlaka yapılmalı (süt yoqurt ceviz fındık badem meyve vs..)bunlardan 1 tanesi seçilebilir...
4-öqlen yemeqinde ilk önce bir kase çorba içilmelidir bu sizin tok kalmanıza yardımcı olucaktır....arkasından mümkünse et ürünlerinden bir porisyon yenilebilir...ben küçük bir ızgara aldım herşeyimi onda yapıyorum...30tl civarı çok işe yarıyor tavsiye ederim....yada sebze yemeqi yenilebilir...yanında salata ve yoqurt tüketilebilir...
5-tekrar ara öqün yapılmalıdır...sabahki arada yediqiniz ürünlerin aynısını yemeyin kızlar deqiştirin...
6.akşam yemeqini erken yemeqe çalışın...ben en geç 5-6 gibi yiyorum...ve genelde tek çeşit besleniyorum..mesela tek çorba yada sadece 1 porsiyon yemek...
6-akşam yemeqinden sonra su ve bitki çayı dışında hiçbirşey yemeyin çok faydasını göreceksiniz...
7-biz hanımların reql öncesi ve sonrası tatlı krizleri olur bunun önüne geçmek için 1 duble bardaqa ısınmış süt ve içine 1-2 çubuk tarçın atıp içebilirsiniz yarım saate kalmadan tatlı isteqiniz kesilecektir...
8-eriyen yaqlar idrar yoluyla dışarı atılır bunun için bolbol su içmeliyiz...2.5 litreden az 3 litreden çok olmamalıdır...
9-çaylarımıza kesinlikle şeker katmamlıyız..bize kilo aldıran en tehlikeli besinlerden bride şekerdir...
10-börek yada tatlı yemek istediqimizde haftada en fazla bir defa olmak üzere kahvaltı öqününde tüketilmelidir...ve bunlar yenildiqinde ekmek hakkımızdan vazgeçmemiz gerekir...
11-ben hergün tartıldım...hergün baskülün eksildiqini görmek beni dahada motive etti...kilo aldıqım zamanlarda ise o güne dahada dikkat ederek arayı telafi etmeye çalıştım...
12-mutlaka kilo çizelgemiz olsun...her cuma bildirimden sonra ibreyi iraz daha ileri almak inanılmaz keyifli ve motive açısından çok yüksek moral kaynaqı kızlar...
13-ve hergün menülerimiz paylaşalım tam gün olarak (sabah ara öqlen ara akşam şeklinde)....

Bir çok kere denedim!!!

hosgeldin canim.korkma verirsin kilolarini dugunden once.hatta 3 yili birak,1 yilin sonunda cita gibi olanlari gordum ben burada.kilo verdikten sonra fotolarini paylasan arkadaslarin topigine bir gozat.onlar basardiysa sen de basarabilirsin.kola icmeyi ben de severim.onceden gittigim diyetisyenim bana ligth olanlari icebilecegimi soyledi.ama uyardi!!!!ligth urunlerin hepsi,seker istegini artirir,buna tahammul edebileceksen sakincasi yok ic dedi.ben de arada ligth kolami iciyorum.meyve suyu,enerji icecegi...hepsi sekersiz kullaniyorum.kahve ve cay icin ya tatlandirici kullanirim yada diyet seker.beyaz ekmegi hayatindan cikarmani oneririm.salatalarla doyur kendini.yagdan uzak dur.hele kizartmalar dusmanin olsun.fast food ve hamur islerine aldanma.bir saat sonra normalden daha fazla acikttirdiginin farkina var.ara ogunlerini atlama.ana ogunlerinde karnin ddoysun ki aralarda cisslara saldirma,gunde ennn azzz 2 litre suyunu ic.....
..iste hepimizin bildigi ama herr gun uygulayamadigi kurallardan bazilari.sen de bizim gibi yediklerini gun sonunda burda bizimle paylasirsan,sena yanlislarini soyler zaten.ben borek de yesem,cisslardan da yesem yaziyorum ki uyarilayimmmm:KK20::KK20:.yoksa bildigin gibi gerisi geliyor.mide buyuyor,aliskanliklarimiz degisiyor...yaglarimiz bizi yutuyorrrr.icimizdeki citir kizzzz bagiriyorrrr......:84:.:KK4::KK45::84: yazik onaaaa...yediklerine dikkat et ve sen de kendi icindeki citir kiza giydir o istedigi guzel gelinligi icinde kalmasin:KK42:

yavrum bende çok kaçamak yaptım hangi öğünlerde çorba içiceksin nasıl bi menün var

merhaba tatlm. yeni bakalabildm siteye. öğlen çorba içtim bgün salata yoktu ne yazık ama çorbanın yanında kesin salata ye bi kase yoğurt.

ara öğün olarak yarım paket eti form limonlu yemeyi düşünüyorum. akşam yemeğindede tekrar aynı çorba salata yoğurt ycem

Çıtılaarrr merhabaaa nasılsınızzzz :KK1:

benn bugünkü menümü paylaşmak istiyoorummm :KK8: bakalım beğenecekmisinizz :KK24:

uyanınca
2 adet gün kurusu kayısı, 1 bardak su

Sabah 08.15 (iş yerinde kahvaltı ettiğimden bişi yiyemiyorum pek ama inşAllah bu kahvaltı sorununu çözücem :KK30:)

1 adet açma

ARA 10.20

2 adet hurma
2 adet gün kurusu kayısı

ÖĞLE
2 kaşık pilav:KK57:
1 adet rosto köfte azcık patates püreli

ARA 15.30
6 adet kan üzümü

AKŞAM 19.00
1 kase mantar çorba
1 küçük tabak patates salatası :KK56: yemeyi düşünüyorum

nasıl sizce :nazar:

Son düzenleme:
o kola varya o kolaaaa tam bi sağlık ve diyet düşmanııııııı doktor dmeişti ki bana bir bardak kola içtiğinde vücuduna o bi bardak kola bir avuç şeker olarak geri dönüyorr ama asitli olduğu için anlayamıyormuşuz ve içtikçe de içiriyor hiç doymuyosun :44:

o kola varya o kolaaaa tam bi sağlık ve diyet düşmanııııııı doktor dmeişti ki bana bir bardak kola içtiğinde vücuduna o bi bardak kola bir avuç şeker olarak geri dönüyorr ama asitli olduğu için anlayamıyormuşuz ve içtikçe de içiriyor hiç doymuyosun :44:

hep o kola yüzünden kilo alıyoruz selülitlerimiz oluşuyoorrr öyle olacagını bilseydim o merete bulasmazdımm :KK53: :KK52:

sigara gibi bişi o yaa bağımlılık yapıyoor :KK4:

Bir çok kere denedim!!!

Canım hoşgeldinn :KK3:

herşeyin başı inanmak. Başarının yarısı inanmaktan geçer. Burada herkes biribirine destek oluyor hatalarımız olmuyor değil illaki oluyor önemli olan azimle bırakmamak ne zaman fast food yemek istersen açıp burayı okuyabilirsin ben öyle yapıyoorumm :KK1: ara ara kaçamakta yapamalıyız sonuçta insanızz :KK12: Sabır azim ve gayretle başarıcaz inşAllah hepnizi seviiyoorumm :KK16:

arkadaslar kilo almak isteyenlerin topigine gittim bakindim biraz.ne yesek ne yesek deyip duruyolar:KK50:.hadi kalk tost ye,olmaddi sekerli biseyler ya.....bu ne ya:KK57: inat gibi ...moral kalmadi.bakmiycam bidaha oraya:KK19:

bugun utu yaptim 1 sepet.ama o kadar birikmis ki 1 sepet daha var.belimi dinlendiriyorum simdi ama devam edemiycem sanirim.cokyoruldum oturarak yaptim ustelik.ooof offf neden hic isler bitmiyoki.ondan once de esim geldi bi ara ustalara bakmaya gelmisken $u koltuklari kaldiriver de altini supureyim dedim.kaldirdi saolsun ohh icim rahat etti.butun evi supurdum.bi taraftan da batiyo tabi insaat olunca amaben raziyim.sikayet yok sonra cok guzel olacak biliyorum.bikac hafta sabretmeliyim:KK4:

X