Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

ablacim aksam yemegimi yiyemedim galiba hastalaniyorum bogazim cok kötü agriyor ve atesim de var. aksam yemegini yemeden önce leslie yaptim ve 20 mekik cektim sonra dusa girdim. Sonra bi anda atesim filan cikmaya basladi ama bugün bol bol su ve yesil cay ictim

canım çok geçmiş olsun:KK71: kıss hasta halinde leslie ve mekik nasıl yaptın :44: tatlım en azından bir tas çorba iç iyi gelir arkasındanda bi ilaç alırsın..

cok tsk ederim..spor yapmadan önce o kadar kötü degildim abla bi anda ateslendim. tmm ablacim birazdan az da olsa corba icerim. ben cikiyorum yarin bi de calisacagim.. herkese iyi geceler

cok tsk ederim..spor yapmadan önce o kadar kötü degildim abla bi anda ateslendim. tmm ablacim birazdan az da olsa corba icerim. ben cikiyorum yarin bi de calisacagim.. herkese iyi geceler

iyigeceler canım tekrar geçmiş olsun kendine iyi bak olurmu :KK34:

Son düzenleme:
saol ablacım sende hoşgeldin yoktun:26:bende annemdeyim bu akşam
bildirim öncesi kötü oldu ama anneciğim rahatsızlanınca kaldım bende..
benm bildirim yarın akşama kalıcak büyük ihtimal o zaman evde olucam..
bu haftya bol fireli geçti regl nedeniyle 1 haftada toplam 1 tane kare çikolata yedim
:KK9:
pişman değilim yine olsam yine yerim...
zaten bu sabah baktım o kadar kaçağa rağmen 100 gr gitmiş
:KK76:

Selamlaaar, sena gelmis bugun hep gozumuz yollardaydi sena nerelerde die :)) gordugume sewindim :) henuz yediklerimi yazamadim biraz islerim wardi birazdanda spora gidicem 1 saat spor yapicam donuste yazarim ins...

nescafe şekerlimiydi cnm?
pudingide bildirim öncesi yemen iyi olmamış..keşke yarına saklasaydın...akşam gayet güzel :KK34:

evet cnm şekerli 3ü 1 arada:KK17: pudingide erken yedim dayanamam aksam üzeri yemiyim dedim...ama bu aksam yaptığım börekten yemedim dayandım:21::21::21::21::21:

kızlar kalori sayımı yaparak yapılan diyet hakkında ne düünüyosunuz..

mesela benim günlük almam gereken kalori miktarı 1700 kalori...bunu 1200 de tutarak istediğini yiyosun vede kilo veriyosun...
özellikle sabah ve öğleyin istediğinizi yiyosunuz pirinç bulgur vs da dahil.. akşamları hafif geçiştiriyosunuz...ben bunu denemeyi düşünüyorum..

Son düzenleme:
saol ablacım sende hoşgeldin yoktun:26:bende annemdeyim bu akşam
bildirim öncesi kötü oldu ama anneciğim rahatsızlanınca kaldım bende..
benm bildirim yarın akşama kalıcak büyük ihtimal o zaman evde olucam..
bu haftya bol fireli geçti regl nedeniyle 1 haftada toplam 1 tane kare çikolata yedim
:KK9:
pişman değilim yine olsam yine yerim...
zaten bu sabah baktım o kadar kaçağa rağmen 100 gr gitmiş
:KK76:
hoşbuldum canım teşekkür ederim :KK16::KK16: canım çok geçmiş olsun annenin nesi var :26:
Selamlaaar, sena gelmis bugun hep gozumuz yollardaydi sena nerelerde die :)) gordugume sewindim :) henuz yediklerimi yazamadim biraz islerim wardi birazdanda spora gidicem 1 saat spor yapicam donuste yazarim ins...
a.s cnm hoşgeldinn :KK3: ayy merakmı ettin sen benii :21:
evet cnm şekerli 3ü 1 arada:KK17: pudingide erken yedim dayanamam aksam üzeri yemiyim dedim...ama bu aksam yaptığım börekten yemedim dayandım:21::21::21::21::21:
şekerin bize vermiş olduqu zararı bir bilsen hem pudingi hemde şekerli nascafeyi aynı gün asla tüketmezdin...
kızlar kalori sayımı yaparak yapılan diyet hakkında ne düünüyosunuz..

mesela benim günlük almam gereken kalori miktarı 1700 kalori...bunu 1200 de tutarak istediğini yiyosun vede kilo veriyosun...
özellikle sabah ve öğleyin istediğinizi yiyosunuz pirinç bulgur vs da dahil.. akşamları hafif geçiştiriyosunuz...ben bunu denemeyi düşünüyorum..

yapılan en büyük yanlış diye düşünüyorum cnm...kaloriyi hesaplayarak hamurişi yada karbonhidratlar alınırsa bu sadece kendimizi kandırmak olur...biz inanıyoruz ama vücut kanmıyor...iyi o zaman sen kaloriyi hesaplayarak hergün pilav makarna tatlı yada börek ye bakalım kilo verebilecekmisin?...

yapılan en büyük yanlış diye düşünüyorum cnm...kaloriyi hesaplayarak hamurişi yada karbonhidratlar alınırsa bu sadece kendimizi kandırmak olur...biz inanıyoruz ama vücut kanmıyor...iyi o zaman sen kaloriyi hesaplayarak hergün pilav makarna tatlı yada börek ye bakalım kilo verebilecekmisin?...

canım zaten sürekli onları yiyemezsin ki..kalori yetmez:KK9::KK9: hemen 1200 kalori oluveriyo yediklerin...

tamam tamam kaptanım ben bu düzenime devam edeyim ozaman:KK34:

Son düzenleme:
ahh ablacım neyi yok ki bugünkü baş ağrısı tuttu benim küçüklüğümden beri biz her ayın 2 günü muhakkak acilde oluruz..
sinir sıkışması var bileklerinde omuzlarında bide fıtıklar bunlar sıkışıyor bide migrenle birleşiyor..
koma gibi geçmiyor bide günlerce..
dün gece yine hastalanmış bana sölememiş kardeşim acile götürmüş.
kardeşim söledi sabah hemen geldim...
bide geldim bende murata tembihledim niye söledi diyor yorulma
amannn anne dedim ya benim aklım hep sende dedim yapma böle
:KK34:şimdi iyi kendine geldi:KK16:

canım zaten sürekli onları yiyemezsin ki..kalori yetmez:KK9::KK9: hemen 1200 kalori oluveriyo yediklerin...

tamam tamam kaptanım ben bu düzenime devam edeyim ozaman:KK34:

aysuncum kalori hesabında birde şöyle bir durum var...diyelimki 1200 kalorilik bir diyet uyguluyorsun...ve kilo vermeye başlıyorsun..çünkü vücuduna az kalori giriyor..zamanla vücut 1200 kaloriye alışıyor ve alması gereken miktarı 1200 olarak algılıyor ve kilo vermen dolayısıyla duruyor...doktorlar bu durumda kaloriyi dahada aşaqı çekmek zorunda kalıyor...diyelimki 1000 cal. yapıyor...aynı şey zamanla 1000cal.dada oluyor..sürekli kaloriyi düşüremezsin çünkü vücut ihtiyaçlarını karşılayamaz...ben geçen yaz tvde çok izledim birçok doktor protein aqırlıklı beslenerek çok daha saqlıklı ve kolay kilo verilebileceqini söyledi...hem karbonhidratlarda kaloride olan sorunlar yok...çok rahat bir diyet tarzı ve hemen sonuç almaya başlıyorsun...

Allah kabul etsin tatlım
sağol canım..
selam kızlar dişçiyle randevum vardı gittim...
adam dişlerin çok iyi iyi şöyle temizle böyle temizle falan dedi...ona göre sorun yoktu yani...bide çene röntgeni çekebilirmiyiz dedim çekti..
sonra başladı bu iyi diyen adam bi dünya şey söylemeye...kemik kaybınız başlamış fakülte hast. gidin dedi...:KK43: yanı ankaradaki diş fak.gidicem güvenemedim bu adama...
öyle dişlerimde dışardan taş gibidir hiç bi problemim yoktu yani....ailemde diş problemi var genetik bişey varmı bende de diye kontrole gittim..kafamı karıştırdı iiice neyse en iyisi büyük bi diş hast.gitmk...

bugünkü menüm...
dünki kaçamaktan sonra bugn çok az yemeyi tercih ettim...

kahvaltı:
-kıymalı yumurta
-1 dl ekmek
-1 dl kaşar
-1 kk peynir
-1 zeytin
-domates.salatalık

ara:
1 ceviz
1 kuru kayısı

öğle:KK43:dediysem 5.i buldu dr gittiğim için.)

-1 kase trhana çorbası
-3 kaşık yoğrt

bide 7 gbi belki special k yerim belkide yemem:KK19:
geçmiş olsun canımmmm.
Allah kabul etsin canım....
sağoll...
cnm tahin pekmezi bende çok sık yerim çok severim kansızlığıda iyi geliyo tvda diyetisyen ölçülü abartmadan yenirse bi zararı yok dedi sonuçta tahinde doğal yağ var dedi özü öyle dedi oyüzden abartmadan bende yiyorum
hımmmm ben de çokk severimmm valla.
allah kabul etsin cnm:KK16:
sağol güzelim..
ay ay ay :26: benim de cook dis sorunum vardi.hala da var.tel takili durumùda bekliyorum yani bu yasta.o derece.benimkisi biraz mecburiyetten oldu.zaten aileden gelen bi dis yamuklugu problemi vardi ama ben dert etmiodum.herkeste var amaan diye kaciodum.taaaki yirmilik dislerim cikmaya baslayincaya kadar.o kadar sorun cikardilarki cenem kaydi inanirmisiniz.butun dislerim yerindenoynadi.agridan agliyodum hep.doktor ameliyatla 5 disimi bir anda cekmek zorunda kaldi.:KK50:ameliyattan sonra enfeksiyon kaptim ve kabakulak gibi sisti bogazima dogru.kemiklesti enfeksion.agzimi acamaz oldum.cay kasiginin ucuyla besleniyodum.TR den annem geldi bana bakmak icin.sonrasinda sislik indi 1 ay sonra.tel takildi altli ustlu.1sene bekledim oyle.alttan cekilen iki disimin yerine implant takilmasina karar verildi.bi operayonla vidalari takildi.osekilde izne gittim.geldigimde vidalardan bi tanesi dusmustu:KK50:yuzde 1 ihtimalmis.normalde hiic dusmezmis.neyse diger implantin disi takildi.ust taraftaki cekilen disler icin gecici disler yapildi.su an onlarla idare ediyorum2 tane eksik.2. defa tel taktilar koklerini ayirmak icin.bu sekilde tedavi gordukten sonra oralarada implant takilacak.cok biktim.kac senedir bitmedi yani bi turlu.
kiz kardesimin ve onun esinin de var cene kemigi erimesi problemi.sakin gec kalma derim ben.yoksa butundislerin dokulur.sonra implant bile tutmuyo haberinolsun canim.hemen iyi bir hastaneden randevu al ihmal etme.
cokuzun yazdim biliyorum ama derdim depresti napiim.azicik basinizi agrittim kusura bakmayin:26:
ayyyy korktuummmm yaaaa ben de hemen kontrole gidiyorummmm..geçmiş olsun bu arada çok çekmişsin valla.
Allah kabul etsin tatlim.afiyet olsun.bol su ic artik.sabaha kadar odemini at.
sağol canım ööle yapıyorum zaten .1.5 lt oldu bile.2 bardak da yeşil çay.
canım evet ben emziriyorum ama emzirdiğim için yemedim tahini kahvaltıya koyuyorum çünkü eşim çok seviyo benimde canım istiyo o yüzden nefsimi köreltmek için sadece 1 çay kaşığı yedim abartmadan:KK56::KK56::KK56:
ok tatlım.tahin anne sütünü artırır bu arada...
kızlar ben her çıkan dr veya diyetisyene inanmıyorum çünkü çok farklı şey söylüyorlar birinin yap dediğini öbürü sakın yapmayın zararlı diyebiliyor
ben de kendimce şöyle çözüm buldum, özellikle beslenme-diyet hakkında
her görüşü dinliyorum tamamen zıt da olsa... iki farklı görüşün farklı cümlelerini sentezleyip kendi aklıma yatanı yapıyorum
genelde Doktorumu izliyorum
tabii bazı prof olup da tamamen fikrine katılmadıklarım da var ki herkes herşeye inanmak zorunda değil körü körüne
Allah akıl mantık vermiş
mesela ilk başlarda bu topikte yazılanlar da garip gelmişti ama şimdi sizler uyguluyorsunuz ve çok katı da değilsiniz, yerine göre hareket ediyorsunuz ama işte iyice özümsemek lazım, gerçekten ne demek istiyor ne kadar inandırıcı bunu size aklınız söyleyebilir
yazılanlara yapacağım yoruma gelince...
diyabet hastaları için verilen methformin içerikli ilaç, bana da dr tarafından verilmişti şekerim oldugundan değil, zayıflamama yardımcı olsun diye
bende inanılmaz şişlik yaptı karnım davul gibi geziyordum içtiğim zamanlarda ben de bıraktım
dr.a da dedim ben içemedim tamam dedi kesti
nasıl işlediğine gelince... ben bunun prospektüsünü okudum yetinmedim internetten yabancı bir siteden bu maddenin ne işe yaradığını buldum o da şu ki:
bu ilaç karbonhidratların bağırsaklardan emilimini azaltmaya yardımcı oluyor, ayrıntılı açıklaması bu
ama size tavsiye etmem, kimseye etmem, sonucta bir kimyasal ve belli yan etkileri var
üstelik belki sizin de bilmediğiniz bir alerjik reaksiyona yol açabilir vücudunuzda...
ayda 4-6kg arası zayıflamak normaldir
bnm bugune kadar okudugum kaynaklardan yapabileceğim yorum bu...
haftada en az 0,5kg-1kg arası verilebilir kilonuza göre...
o da ztn bence az bi fazlalığı olanlar için söylemiştir ben o adamı pek dinlemiyrum açıkçası
kahve konusunda bugun Doktorumda aynı zamanda beslenme uzmanı da olan bnm de yıllardır gazetelerden yazdıklarını takip ettiğim Dr. Yasemin Bradley vardı, çay ve kahveyi konuştular genelde çaydan konuşuldu
günde 1-2 bardak normal kalp için, diyabeti önlemede de etkiliymiş gazetede gördüm bugun
kahve alışkanlığı konuşuldu ama bu cok fazla içenler içindi... ondan yazmıcam burda çok hatırlayamıyorum çünkü... daha çok çaydan bahsettiler...
neyse kızlar bnm de naçizane yorumlarım bunlar...
kesinlikle katılıyorum sana canım herkes çıkıp bişeyler söylüyo.hangisine inansam şaşırıyorum.ayrıca stres oluyorum uymuyorum diye.
haklisin canim herkese inansaydik ne hale gelirdik degilmi ama.ya bi keresinde doktorlar programina dis doktoru bi kadin katildi.dediki dislerinizi fircaladiktan sonra asla suyla calkalamayin agziniz:KK1:
olurmu oyle sey yaaa.herkes booyle:KK53: bakakaldi yazik.kadin iddia edio hala kesinlikle dis macunu dislerinizde kalsin diye.sozde daha iyi korunurmus disler.:KK60:
ollllldu kopuklu kopuklu duralim oyle arada bi baloncukk yaparizzzz:KK1:
:KK60: :KK60:
s.a kızlar herkese iyi akşamlarr :KK16::KK16::KK16:
bugün çok bitkin kalktım yataktan..başım bedenime aqır geliyordu sanki...duş aldım...biraz iyi geldi...annemler bizde oldukları için her olur olmaz saatte pcyi açamıyorum eski topraklar teknolojiye pek alışık deqiller...pcyi açamadan öqlen oldu...dışarda işlerim vardı bir yere iş görüşmesine gittim gittiqim gibide geldim :KK5: eve girmeden arkadaşıma gittim bir kahve içtim arkadaş fal baktı yakında işe girecekmişim :KK6: falda olsa mutlu oldum :21: eve geldim yemek hazırla namaz kıl çay demle ancak bu vakit oldu....msnyi açınca 1-2 arkadaşla msn muhabbeti yaptım bir yandan da geçmişi okudum ve şimdi burdayım..
ee siz nerdesiniz peki :26: sabahtan beri konuşmuşsunuz yarım saattir okuyorum zor bitirdim şimdide siz yoksunuz :KK33::KK33: bu kadar konuşmayın okuması zor oluyoo :KK23::KK23:
tatlım benimm hoşgeldin özledik kuuu.alıştık sana tabi.kuuu diyince kılavuz aklıma geldi görüşüyomusun???
geçmiş olsun canım havalar kötü dikkat et aman.
seheeeerrrrrrrrrrrrrr:2::2::2:
bitmedimi geçmiş quuuuu :KK23::KK23::KK23::KK23:

canım biterdi de oğlanı uyuttum wc ye gittim .çok üşütmüşüm idrar yollarını wc den çıkamadım:KK17:

ahh ablacım neyi yok ki bugünkü baş ağrısı tuttu benim küçüklüğümden beri biz her ayın 2 günü muhakkak acilde oluruz..
sinir sıkışması var bileklerinde omuzlarında bide fıtıklar bunlar sıkışıyor bide migrenle birleşiyor..

tekrar geçmiş olsun tatlım...bendede miqren var çok zor bir aqrı...ki annenin sinir sıkışmasıda varmış..Allah şifa versin kardeşim çok zor...

geçmiş olsun canımmm.çok zormuş annen için.Allah şifa versin.

sağol canım..

geçmiş olsun canımmmm.

sağoll...

hımmmm ben de çokk severimmm valla.

sağol güzelim..

ayyyy korktuummmm yaaaa ben de hemen kontrole gidiyorummmm..geçmiş olsun bu arada çok çekmişsin valla.

sağol canım ööle yapıyorum zaten .1.5 lt oldu bile.2 bardak da yeşil çay.

ok tatlım.tahin anne sütünü artırır bu arada...

kesinlikle katılıyorum sana canım herkes çıkıp bişeyler söylüyo.hangisine inansam şaşırıyorum.ayrıca stres oluyorum uymuyorum diye.

:KK60: :KK60:

tatlım benimm hoşgeldin özledik kuuu.alıştık sana tabi.kuuu diyince kılavuz aklıma geldi görüşüyomusun???

geçmiş olsun canım havalar kötü dikkat et aman.

canım biterdi de oğlanı uyuttum wc ye gittim .çok üşütmüşüm idrar yollarını wc den çıkamadım:KK17:

canım deryanın özeline not bıraktım biz burdayız diye..geçenlerde bakmıştım hala topiqe girmemiş..iyi aklıma getridin profiline bi bakayım...girmemişse halen yarın tel açarım uzun zamandır yok ortalarda..

çok saol ablacım benim shrcim saol kuzum...
ben bu hafta fena kaçırdım ama almamışım 100 gr vermişim sadece olsun
:KK76:ahaftaya bomba gb geliyorum..:KK51:
special k da aldım :KK56:

X