ben geldimm iftarımı yaptım kızlar.başım ağrıyo yani sinüzitim var yanaklarım ve alnım ağrıyo.bi ilacımı alayım.
sena hala gelmemiş.inşş bişey yoktur.
ben geldimm iftarımı yaptım kızlar.başım ağrıyo yani sinüzitim var yanaklarım ve alnım ağrıyo.bi ilacımı alayım.
calllaneticsimi yaptim yine 1 saat.yine tansyonum dustu ama dunku kadar kotu degilim.aciktim zaten.ara yapmam lazim.4 saat oldu ogle yemegini yiyeli.
valla kendime is edindim ben bu callan. yi galiba.huzursuz oldum yapana kadar aklimdan cikmadi.aklimda bisey var diyorum.yapinca rahatladim.bugun bozmazsam iyi gidiyo ogunlerim.wc sorunum devam ediyo.insallah yarina kadar bi kere olsun gidebilirim.
canım menün güzel.sadece öğle patates ya da pilav.ama ekmek yememişsin zaten.hadi ekmek yerine sayalım.suyu biraz artır canım.1.5litre az.
valla bravo canım yaaa sporu da ihmal etmiyosun.
tatlım herşey tamam da bu tahini anlayamıyorum ben.genelde sabah yiyosun.alışkanlık mı yoksa bişye faydasımı var?ya da emziriyomusun?eğer emziriyosan peynir yumurta yoğurt gibi ürünleri ihmal etme canım.sabah mutlaka ye bunları.havuç da sütü artırır ayrıca.
bugünkü yediklerim;
sabahyazmıştım ama tekrar yazayım toplu olsun)2dilim kepek ekmeği,kk peynir,4 zeytin,1yumurta,1fincan şekersiz açık çay,1 kase puding
öğle:yok çünkü kahvaltımı 12yi geçerken yedimoğlumla sabah uğrasmaktan anca yiyebildim
ara:nescafe,yeşil çay
arayemekten 1 saat önce) 1tane elma,1 kupa yeşil çay
aksam:3 kepçe (tahta kaşıkla)ıspanak yemeği,3yemek k.yoğurt koydum üzerine ve pul biber serptim öyle yedim
şimdiye kadar 2lt.su içtim
eşime peynirli börek yaptım istedi şuanda pişiyo ama yemiycem zor ama basarıcam bide o börek çok güzel oluyo su böreği gibiama yemiycem yarın tartılıcam
selam kızlar dişçiyle randevum vardı gittim...
adam dişlerin çok iyi iyi şöyle temizle böyle temizle falan dedi...ona göre sorun yoktu yani...bide çene röntgeni çekebilirmiyiz dedim çekti..
sonra başladı bu iyi diyen adam bi dünya şey söylemeye...kemik kaybınız başlamış fakülte hast. gidin dedi...yanı ankaradaki diş fak.gidicem güvenemedim bu adama...
öyle dişlerimde dışardan taş gibidir hiç bi problemim yoktu yani....ailemde diş problemi var genetik bişey varmı bende de diye kontrole gittim..kafamı karıştırdı iiice neyse en iyisi büyük bi diş hast.gitmk...
bugünkü menüm...
dünki kaçamaktan sonra bugn çok az yemeyi tercih ettim...
kahvaltı:
-kıymalı yumurta
-1 dl ekmek
-1 dl kaşar
-1 kk peynir
-1 zeytin
-domates.salatalık
ara:
1 ceviz
1 kuru kayısı
öğledediysem 5.i buldu dr gittiğim için.)
-1 kase trhana çorbası
-3 kaşık yoğrt
bide 7 gbi belki special k yerim belkide yemem
yeme tabi.yarin yersin tartildiktan sonra
arzu gelmedi evet.misafiri olsa girerdi coktan sabahtan beri olmadigina gore evde degil galiba.bi arkadasina gitmistir herhalde.
ay ay ay :26: benim de cook dis sorunum vardi.hala da var.tel takili durumùda bekliyorum yani bu yasta.o derece.benimkisi biraz mecburiyetten oldu.zaten aileden gelen bi dis yamuklugu problemi vardi ama ben dert etmiodum.herkeste var amaan diye kaciodum.taaaki yirmilik dislerim cikmaya baslayincaya kadar.o kadar sorun cikardilarki cenem kaydi inanirmisiniz.butun dislerim yerindenoynadi.agridan agliyodum hep.doktor ameliyatla 5 disimi bir anda cekmek zorunda kaldi.ameliyattan sonra enfeksiyon kaptim ve kabakulak gibi sisti bogazima dogru.kemiklesti enfeksion.agzimi acamaz oldum.cay kasiginin ucuyla besleniyodum.TR den annem geldi bana bakmak icin.sonrasinda sislik indi 1 ay sonra.tel takildi altli ustlu.1sene bekledim oyle.alttan cekilen iki disimin yerine implant takilmasina karar verildi.bi operayonla vidalari takildi.osekilde izne gittim.geldigimde vidalardan bi tanesi dusmustu yuzde 1 ihtimalmis.normalde hiic dusmezmis.neyse diger implantin disi takildi.ust taraftaki cekilen disler icin gecici disler yapildi.su an onlarla idare ediyorum2 tane eksik.2. defa tel taktilar koklerini ayirmak icin.bu sekilde tedavi gordukten sonra oralarada implant takilacak.cok biktim.kac senedir bitmedi yani bi turlu.
kiz kardesimin ve onun esinin de var cene kemigi erimesi problemi.sakin gec kalma derim ben.yoksa butundislerin dokulur.sonra implant bile tutmuyo haberinolsun canim.hemen iyi bir hastaneden randevu al ihmal etme.
cokuzun yazdim biliyorum ama derdim depresti napiim.azicik basinizi agrittim kusura bakmayin:26:
dışardan bakılınca herşey çok normal ama canım..adam öyle deyince çok korktum yaaa
ben zonguldakta yaşıorum vede burda hiç bişeye güvenmiyorum ankarada diş fak.gitmem lazım...ama oda ancak yazın..ozamana kadar dayanabilir dişlerim sanıırm...
çok kötü yaa ne için gitti ne çıktı..
he bide 20 lik dişin var ama dışarı çıkmaz o başına da bela olur dedi yanındaki dişi mahveder dedi
canim tabi sen bilirsin,nasil uygun olacaksa sartlara gore davranirsin ama ne kadar acele edersen o kadar iyi olur.zaten cok pahalibir tedavisi var.sorun ilerlemeden belki halledebilirler.tabi tek seferde olacak is degil.defalarca gitmen lazim.
tamam i$te benim hesap dogru o zaman.benim boy 170.hedef kilo 65.bi de gunde 1-2 tane metformine ilaci alirsaniz ayda kesinolarak 1-1.5 kilo verirsiniz diyo.diyabet ilaciymis ama kullanilmasinda bi zarar ykmus.
kızlar ben her çıkan dr veya diyetisyene inanmıyorum çünkü çok farklı şey söylüyorlar birinin yap dediğini öbürü sakın yapmayın zararlı diyebiliyorbol yogurt cokelek,peynir yiyin,
sarimsagi ezip yiyin,
kahve meme kanserini yuzde 27 azaltiyomus,
cilt kanserlerini yuzde 18,
agizici kanserleriniden yuzde 40 koruyormus kahve
ve depresyonu da azaltiyomus.
kızlar ben her çıkan dr veya diyetisyene inanmıyorum çünkü çok farklı şey söylüyorlar birinin yap dediğini öbürü sakın yapmayın zararlı diyebiliyor
ben de kendimce şöyle çözüm buldum, özellikle beslenme-diyet hakkında
her görüşü dinliyorum tamamen zıt da olsa... iki farklı görüşün farklı cümlelerini sentezleyip kendi aklıma yatanı yapıyorum
genelde Doktorumu izliyorum
tabii bazı prof olup da tamamen fikrine katılmadıklarım da var ki herkes herşeye inanmak zorunda değil körü körüne
Allah akıl mantık vermiş
mesela ilk başlarda bu topikte yazılanlar da garip gelmişti ama şimdi sizler uyguluyorsunuz ve çok katı da değilsiniz, yerine göre hareket ediyorsunuz ama işte iyice özümsemek lazım, gerçekten ne demek istiyor ne kadar inandırıcı bunu size aklınız söyleyebilir
yazılanlara yapacağım yoruma gelince...
diyabet hastaları için verilen methformin içerikli ilaç, bana da dr tarafından verilmişti şekerim oldugundan değil, zayıflamama yardımcı olsun diye
bende inanılmaz şişlik yaptı karnım davul gibi geziyordum içtiğim zamanlarda ben de bıraktım
dr.a da dedim ben içemedim tamam dedi kesti
nasıl işlediğine gelince... ben bunun prospektüsünü okudum yetinmedim internetten yabancı bir siteden bu maddenin ne işe yaradığını buldum o da şu ki:
bu ilaç karbonhidratların bağırsaklardan emilimini azaltmaya yardımcı oluyor, ayrıntılı açıklaması bu
ama size tavsiye etmem, kimseye etmem, sonucta bir kimyasal ve belli yan etkileri var
üstelik belki sizin de bilmediğiniz bir alerjik reaksiyona yol açabilir vücudunuzda...
ayda 4-6kg arası zayıflamak normaldir
bnm bugune kadar okudugum kaynaklardan yapabileceğim yorum bu...
haftada en az 0,5kg-1kg arası verilebilir kilonuza göre...
o da ztn bence az bi fazlalığı olanlar için söylemiştir ben o adamı pek dinlemiyrum açıkçası
kahve konusunda bugun Doktorumda aynı zamanda beslenme uzmanı da olan bnm de yıllardır gazetelerden yazdıklarını takip ettiğim Dr. Yasemin Bradley vardı, çay ve kahveyi konuştular genelde çaydan konuşuldu
günde 1-2 bardak normal kalp için, diyabeti önlemede de etkiliymiş gazetede gördüm bugun
kahve alışkanlığı konuşuldu ama bu cok fazla içenler içindi... ondan yazmıcam burda çok hatırlayamıyorum çünkü... daha çok çaydan bahsettiler...
neyse kızlar bnm de naçizane yorumlarım bunlar...