• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ergen Oğlumun Velayetini Babasına Vermek

smolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
404
1.254
113
Boşanmanın üzerinden yaklaşık 3,5 sene geçti.
Bu süreçte malum erkek kişisi kendini işine verip boşandıktan sonra işlerini iyice büyütüp araç sayısını üçe katladı,ofis açtı vs derken çocuklarına 1500/2000 tl(2 erkek ve okula giden) nafakayı iki,üç parçada gönderip,iki haftada bir de çocukları zorla alıp annesine bırakmaktan öteye geçemedi.
Anlayacağınız nerde sabah orda akşam yaşarken ben şimdilerde zaman zaman tartışmalarımız sırasında bana elini kaldırabilen, bağırdığımda bana daha çok bağıran bir ergen çocukla/çocuğumuzla mücadele içindeyim.
Oğlumu Lgs ye hazırlık çin dersaneye gönderdim ama doğru düzgün kitap bile açmadı,asla sözümü dinlemedi,ben evde yokken gizli gizli bilgisayarımı kullandı ve ne yazık ki sorumluluk sahibi olup,derslerini çalışmadı.

Artık her sorunda' seni babana vereceğim o adam etsin diyorum' artık ama oğlum,'o önce kendi adam olsun,hiçbir yere gitmiyorum'diyor.
Ben tüm gün işteyim.Asla takibini yapamıyorum ve şimdi okul bitti.Liseye geçecek ve çok yıprandığımı hissediyorum.33 yaşındayım bu arada.Küçük oğlum 6 yaşında ve bu sene 1.sınıfa başlayacak.
Abisiyle olan kavga ve itişip kakışmalarımızdan çok kötü etkileniyor.

Oğlum bana birkaç defa vurdu,o an ağlayarak babasını aradım ve bana 'şuan işim var,bana gelince konuşurum ben onunla'deyip salladı hep.Arkada gelen okey ve arkadaş ortamının da eşlik ettiği seslerle birlikte bir de...

Özetle gelecekten korkuyorum.
Oğlumu artık sevmediğimi hissediyorum çünkü tek bir söylediğimi bile dikkate almıyor,bağırıyor,dalga geçiyor.
Bu kararı şimdi vermeliyim ve kardeşleri ayırmak,oğlumun o istemediği halde babasına vermek ve bunun sonuçları,yaratacağı psikolojik etkiler ve dahası kalırsa benim psikolojim gibi bir sürü soru işaretiyle boğuşuyorum ve gerçekten fikre ihtiyacım var...
Yerimde olsaydınız ne yapardınız?

Babasına vermek çözüm değil , daha fena olacak. Evladınızdan hemen vazgeçmeyin . Ne demek artık sevmiyorum olur mu hiç ? yerinizde olsam iyi bir yatılı okula veririm ki hayatına disiplin girsin . Madem babası da iyi kazanmaya başlamış. Linç is loading

Babasiyla konusup maddi manevi ortak sekilde cocugumu psikologa gotururdum.
Yasadiklariniz zor anliyorum ama ilgisiz bir adam ile birlikte daha da mahvolacak:KK43:
Babası onunla barışmam için çok çabalayan ve benden ümidi kesince de hayatımın zor olmasından haz alan bir adam.Ona her sıkıntımı söylediğimde 'ne oldu hani gerekirse aç kalırdın bakardın'diye geliyor.O kadar bilinçsiz ve karaktersiz ki,gece alemlerine verdiği paranın yarısını çocuklarına vermiyor.:(

Bu süreçte malum erkek kişisi kendini işine verip boşandıktan sonra işlerini iyice büyütüp araç sayısını üçe katladı,ofis açtı vs derken çocuklarına 1500/2000 tl(2 erkek ve okula giden) nafakayı iki,üç parçada gönderip,iki haftada bir de çocukları zorla alıp annesine bırakmaktan öteye geçemedi.
Anlayacağınız nerde sabah orda akşam yaşarken ben şimdilerde zaman zaman tartışmalarımız sırasında bana elini kaldırabilen, bağırdığımda bana daha çok bağıran bir ergen çocukla/çocuğumuzla mücadele içindeyim.
Oğlumu Lgs ye hazırlık çin dersaneye gönderdim ama doğru düzgün kitap bile açmadı,asla sözümü dinlemedi,ben evde yokken gizli gizli bilgisayarımı kullandı ve ne yazık ki sorumluluk sahibi olup,derslerini çalışmadı.

Artık her sorunda' seni babana vereceğim o adam etsin diyorum' artık ama oğlum,'o önce kendi adam olsun,hiçbir yere gitmiyorum'diyor.
Ben tüm gün işteyim.Asla takibini yapamıyorum ve şimdi okul bitti.Liseye geçecek ve çok yıprandığımı hissediyorum.33 yaşındayım bu arada.Küçük oğlum 6 yaşında ve bu sene 1.sınıfa başlayacak.

Oğlum bana birkaç defa vurdu,o an ağlayarak babasını aradım ve bana 'şuan işim var,bana gelince konuşurum ben onunla'deyip salladı hep.Arkada gelen okey ve arkadaş ortamının da eşlik ettiği seslerle birlikte bir de...

Oğlumu artık sevmediğimi hissediyorum çünkü tek bir söylediğimi bile dikkate almıyor,bağırıyor,dalga geçiyor.
Bu kararı şimdi vermeliyim ve kardeşleri ayırmak,oğlumun o istemediği halde babasına vermek ve bunun sonuçları,yaratacağı psikolojik etkiler ve dahası kalırsa benim psikolojim gibi bir sürü soru işaretiyle boğuşuyorum ve gerçekten fikre ihtiyacım var...

Önce bir psikiyatri doktoruna gidip nasıl başa çıkabilirim ne yapmalıyım diye danışırim bu süreci en az hasarla atlatmak için önce kendimin iyi olması lazım.

Asla babaya bırakmam bu demek olurki bir genci hlgelecegi heba etmek.

Ergenlik zor çok zor hele erkek çocuk hele tek başına hem anne hem baba olmak desteksiz. Çok guclusunuz ki bu zamana kadar getirmiş siniz . Şimdi siz destek alın bakış açınız yaklasimziniz değiştikçe oda değişecek ve bu süreç geçecek.

Sevmediginizi düşünmeniz gayet normal yaşamınız çok zor her insanın kaldirabilecwgi yük değil çok iyi anlıyorum sizi. Kendinizi ruhunuzu iyileştiririn. Gerisi gelir.

Babasına vermek çözüm değil , daha fena olacak. Evladınızdan hemen vazgeçmeyin . Ne demek artık sevmiyorum olur mu hiç ? yerinizde olsam iyi bir yatılı okula veririm ki hayatına disiplin girsin . Madem babası da iyi kazanmaya başlamış. Linç is loading
Babası kazanıyor ama kendine malesef:( Hatta süregelen bir nafaka davamız var.Asla ne maddi ne de manevi yanımızda.20li yaşındaki çoluk çocuklarla orda bursa gününü gün ediyor sadece...

Önce bir psikiyatri doktoruna gidip nasıl başa çıkabilirim ne yapmalıyım diye danışırim bu süreci en az hasarla atlatmak için önce kendimin iyi olması lazım.

Asla babaya bırakmam bu demek olurki bir genci hlgelecegi heba etmek.

Ergenlik zor çok zor hele erkek çocuk hele tek başına hem anne hem baba olmak desteksiz. Çok guclusunuz ki bu zamana kadar getirmiş siniz . Şimdi siz destek alın bakış açınız yaklasimziniz değiştikçe oda değişecek ve bu süreç geçecek.

Sevmediginizi düşünmeniz gayet normal yaşamınız çok zor her insanın kaldirabilecwgi yük değil çok iyi anlıyorum sizi. Kendinizi ruhunuzu iyileştiririn. Gerisi gelir.
Geçen yıl gittim aslında.Çünkü çok sinirli ve tahammülsüz hissettiğimi gördüm.Doktor bana ergenlikte bu çatışmaların çok normal olduğunu söyledi ama henüz ortaokulda böyleyse lisede ben nasıl sözümü dinleteceğim diye düşünüyorum.Gel desem gelen,yap lütfen dediğimde yapan bir çocuk değil.Aramızda ne otorite ne de saygı var.

Babası kazanıyor ama kendine malesef:KK43: Hatta süregelen bir nafaka davamız var.Asla ne maddi ne de manevi yanımızda.20li yaşındaki çoluk çocuklarla orda bursa gününü gün ediyor sadece...
O yüzden bu çocuk ergenliğin daha da zor geçiriyor. Çocuk gözünden bakınca da zor. Umursamaz baba hoplayan hormanlar beynine hukmedemeyen akıl, alıcılar çevre tetikleyiciler kopuk aile dersler sınavlar arkadaşlar birde bahar yaz gelince iyice en uysali bile kopuyor ki.

Açtım evet,8 ay olacak hala itiraz aşaması,gelirini düşük gösterme vs derken uzatıp duruluyor...
Daha ne beklenir bundan kendi evladına vermemek için kırk takla atan insan bir gün olur o çocukların kucağına düşer kendi gelecegini hazırlıyor. Siz beklentiye girmeden olduğu kadar yaşamaya bakın ama önce kendiniz

Kadınların kaderi bu maalesef. Bi pislik geliyor. Hayatının içine edip bide üzerine kendisine benzer çocuklar bırakıyor. Sonra anne uğraşsın dursun. Gencecik kadınsınız ve maalesef hayatınız artık çocuklarınızdan ibaret.mutlu olmaya bile hakkınız yok. Ben olsam vermezdim babaya. İyi bi ergen psikoğu bulun belki terapi ile düzelir. Allah yardımcınız olsun.

yahu oğlunuz klasik ergenlikte, zor bir ergenlik geçiriyor besbelli bu durumda gidip de hemen oğlumu artık sevmediğimi düşünüyorum ne demek?? bu durum evladınıza karşı sevginizi nasıl azaltabilir bitirebilir ? siz çocuğu çoktan gözden çıkarmışsınız bu arada. her sorunda seni babana vereceğim diye tehdit etmek durumu daha da kötüleştirmiş haberiniz yok.

psikoloğa götürdünüz mü ağlayarak babasını aramak yerine ?

Kadınların kaderi bu maalesef. Bi pislik geliyor. Hayatının içine edip bide üzerine kendisine benzer çocuklar bırakıyor. Sonra anne uğraşsın dursun. Gencecik kadınsınız ve maalesef hayatınız artık çocuklarınızdan ibaret.mutlu olmaya bile hakkınız yok. Ben olsam vermezdim babaya. İyi bi ergen psikoğu bulun belki terapi ile düzelir. Allah yardımcınız olsun.
Ah en kötüsü sanırım bu,müdehale etmenin pek de mümkün olmadığı 'armut dibine düşer'kısmı...Babasına benzemesin,dürüst,çalışkan ve ahlaklı olsun çok istiyorum ama gen denen bir gerçek var ve itiraf etmem gerekirse en az babası kadar uyanık ve ne yazık ki zaman zaman yalana başvurabilen bir çocuk olma yolunda.

yahu oğlunuz klasik ergenlikte, zor bir ergenlik geçiriyor besbelli bu durumda gidip de hemen oğlumu artık sevmediğimi düşünüyorum ne demek?? bu durum evladınıza karşı sevginizi nasıl azaltabilir bitirebilir ? siz çocuğu çoktan gözden çıkarmışsınız bu arada. her sorunda seni babana vereceğim diye tehdit etmek durumu daha da kötüleştirmiş haberiniz yok.

psikoloğa götürdünüz mü ağlayarak babasını aramak yerine ?
Gözden çıkartma demeyin lütfen.Tüm gün çalışıp,eve gelip gecenin 10'u 11 ine kadar da evde sürekli koşturan bir annesi var gözünün önünde.Ve o anneye yardım etmeyi de seçebilecekken görmezden gelip,onu ekstra üzüp bir de saygı sınırlarını aşınca insanın evladı bile olsa o an sıfırlanabiliyor.Ama bu anlık bir duygu,zaten kalıcı olsa hiç böyle düşünmeden 'yapamıyorum'deyip verirdim.Gerçekten iki ucu da kirli bu değneğin..

Ben sizi anladım ve ne yazık ki önerim yok . Belli ki güçlü ve aklı basinda birisiniz . Eminim en doğru kararı vereceksiniz. Evlatla ilgili durumlar hayattaki en zor imtihanlardan biri sanırım

Geçen yıl gittim aslında.Çünkü çok sinirli ve tahammülsüz hissettiğimi gördüm.Doktor bana ergenlikte bu çatışmaların çok normal olduğunu söyledi ama henüz ortaokulda böyleyse lisede ben nasıl sözümü dinleteceğim diye düşünüyorum.Gel desem gelen,yap lütfen dediğimde yapan bir çocuk değil.Aramızda ne otorite ne de saygı var.
Başka bir doktor daha deneyin. Bu dönemde çocuklar öyle bazıları daha uçlarda yaşıyor bazilari daha içinde yaşıyor. Sizinle konuşacak sizi yonlendirecek ruhunuzu hafifletecek bir doktor bulmalısınız. Her doktor her alanda iyi olmayabilir sizinle aynı noktada buluşmamız olabilir

seni babana vereceğim o adam etsin diyorum'
Hem seni istemiyorum hem de kişiliğini yok sayıyorum. Bunu söyleyen annesi, baba zaten yok. Benim de ergen kızlarım var ve beni çok sinirlendirdikleri zamanlar bile babanız ilgilensin sizinle demedim. Çok zorlayıcılar biliyorum ama hep şunu söyleyip teselli ettim kendimi. Geçici bir sorun için kalıcı travma yaşanmasın.

Oğlunuza sordunuz mu ne olmak, hangi mesleği yapmak istersin diye. Bakın o da korkuyor, bir mesleği olamayacağını başarısız olacağını düşünüyor. Oğlum önemli olan senin istediğin senin hayatın. Çok başarılı olsan da az başarılı olsan da ben hep arkandayım destekliyorum seni dediniz mi? Size tavsiyem önce ergenlik ve sorunları konusunda bir pedagog- psikoloğa ardından da kariyer uzmanına gidin. Otursun anlatsın kendini, nelere ilgi duyuyor hangi mesleği yapmayı ister düşünür veya hiç bir fikri yoksa bile uzman söyler anlatır. Daha ilkokul biter bitmez o sınav bu test, giriş sınavı, deneme sınavı... Eğer kafasında bir şeyler oturursa, geleceğini ne olmak istediğini az çok şekillendirirse daha huzurlu olacağını düşünüyorum. Bana el kaldırdı dediniz, ilk hamle kimden gitti? İlk siz vurduysanız kendini savunmuş çocuk, vuramazsınız.

Babası sorumsuz bir adam, siz ümidinizi kesmeyin oğlunuzdan ve lütfen ergen veya el kadar çocuk bile olsa özür dileyin. Hata- yanlış yaptım - düşünemedim oğlum özür dilerim deyin. Hep mi haksız veya yanlış davranıyor, sizin hiç yanlışınız yok mu?

Ben çocugunuzun babasına asla gitmesine karşı değilim, halinizi tahmin edebiliyorum.
Psikolog eşliğinde sorunu çözmekten başka maalesef bir yol yok gibi görünüyor.
Aile büyüklerinizden kimse yok mu çocugunuzla iletişim kurup en azından sevdigi birisi olursa belki sözünü dinleyebilir ?

Back