• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ergen kız annesi olmak

İnanın ki ben evladını düşünen bir anneyim kız erkek farketmez belki yazım cümlem yanlış anlaşılıyor olabilir ama konuştuğu kişiler görmediğim tanımadığım insanlar dünyanın binbir türlü hali var ne bileyim madde mi kullanıyor hırsız mi ayyaş mi insanın aklına herşey geliyor derdim sadece bu
Kendinizi açıklamak zorunda değilsiniz. Ben anladım sizi.

Ayrıca sadece erkeklerden de rahatsız olabilirsiniz gayet normal. Çünkü kadın kadına tecavüz etmiyor erkek ediyor. Yada şiddeti kadın kadına erkeğin yaptığı Kadar yapmıyor. Kadın platonik aşık oldum diye, yada sevgiliydik ayrıldı benden diye kadını öldürmüyor. Gayet haklısınız.

Ama tabi bu tedirginliğinizi kızınıza belli etmeyin onunla arkadaşlık kurun o size her türlü açılır diye düşünüyorum. Anne kız ilişkisi çok önemli

Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk
Ergenle hayat zor, heleki ergenliğe kadar ektiklerimiz sıkıntılı tohumlarsa ergenlikte yeşerenler canımızı fazla sıkıyor.
Sakin bir zamanda karşınıza alıp size karşı dürüst olduğu sürece onu koruyup kollayabileceğinizi arkasında durabileceğinizi söyleyin. Yalan söylediğinde güven problemi olduğunu filan. İşe yarar mı bilemeyeceğim, ilişkinizin derinliğini bilemiyorum. Ama deneyin.

kızlı erkekli ortamlar ergenler için sakıncalı gözükse de sosyal olarak gelişim kat etmesini sağlar. Önemli olan kızınıza sınırlar çizmeniz değil, kendi sınırlarını koruyup hayatını idame ettirmeyi öğretmektir. güzellikle konuşup, öğretin. koruyucu bir tavır sergileyerek değil, iki arkadaş gibi konuşup sohbet ederek anlatın ona durumları. gerisi ona ve zamana kalmış bir durum. maalesef ki en yakınımız, canımız ciğerimiz bile olsa bir noktadan sonra müdahale edemiyoruz. MÜdahale edemediğiniz durumlar için kendinizi üzmeyin.

16 yaş ergen kız annesi olarak koşarak geldim :olamaz:

ben evdeki iyi polis oldum, erkek arkadaşlarıyla da çıksa bana söylüyor, kişileri ve mekanı bilmem lazım diyorum, ulaşınca ara vs vs diyorum, sadece YALAN söyleme yeter diyorum...

düşe kalka geçiyor bu tür durumlar, babayla iletişim saha zayıf olduğundan ben de kendi içimde daha çok kaygılanmış oluyorum :( ona güvenmeyi seçiyorum, ama saat sınırı ve mekana karışıyorum...

gibi gibi.....

Bu şekilde sağlıklı bir ilişkiniz olacağini düşünmüyorum. Anne,kız aranızda sır olmamalı.
17 yaşında erkek arkadaşı da olacak ama sizin kiminle nerede olduğunu bilmeniz gerekir. Babasına söylemese bile size anlatabilmeli.
Bence oturup konuşun, size anlatabileceğini ,sır saklamaması gerektiğini vs anlatin. Çocuk size anlatınca büyük tepkiler verip kızmayın ki tekrar birşeyler saklamasın sizden.

Bendede var birtane bı kere korkutmayin kesinlikle.Ayıp ama ben telefonununu arada karıştırıp okuyorum😂 Eşime yapmam kizima yapiyorum aramızda kalsın😂yani bir gözüm tetikde diğeri nöbette.Kokrukca baskiladikca yalan artar.Ozgurluk alanı olsun ama kurallarda olsun ve o kurallara uysun
Eşinizle ağzınız bir olsun
Arkadaşlarını onların ailelerini tanıyın mutlaka bu önemli.Ne olursa olsun size anlayabilmeli çok arkadaş olmak değil ebeveyn olma sınırını bilmeli.Karsilikli saygı ve tabiki ekonomik olan herşeyi aileden beklemeli.Onunla konuşun ve dinleyin herşeye izin vermeyip hep yanlış yapar korkusu yerine güvenmek de şart.Bende geriden takip ediyorum bir süre daha hele bı atlatalim şu ergenliği inşallah.Mecburen bu teknoloji usta etti beni yanlış belki bilmiyorum da okumam izlemem bu denli napim olacak artık o kadar .Sosyaleşmesine çok engel olursanız sorun artar herşeye tü kaka derseniz sorun artar saygıyı kaybettirmemeye çalışın her koşulda sevdiginizi belirtin.Allaha emanet gerisi.İsteklerine saygınız olmalı bunu es geçmeyin

Back