Ya ne bileyim hemen kötü bişey olacakmış gibi şeyler geliyor aklıma bilgisayds oyundan tanıştığı kişilerle konuşuyor tanımıyorum nasıl insanlar Zarar verirler diye tedirgin oluyorum
Endişenizi anliyorum
Benimde 15 ve 11 yaşında kızlarım var
Zaman kötü ama hiç iyi olmadı aslında
Ek olarak Intenet ve Telefonlar girdi hayatımıza
Telefon ve Internet hayatımızı nekadar kolaylaştırdıysa bir okadar zorlaştırdı
Çocukların eline vermesen dert versen ayrı dert
Bazı uygulamalara yasak getirdim ben, istemiyorum kullanmalarını. O konudada çok katıyım, kullanılmayacak bitti
Kendi telefonumdan takip ediyorum
Nerde olduklarına ve Nereye gittiklerine de bakabiliyorum telefonumdan
Onun dışında babasıyla beraber bize iyi veya kötü herseyinizi anlatın diyoruz sık sık tekrarlıyoruz
Sizi bu dünyada bizden çok seven olamaz, zor anınizda bizden başkası koruyamaz destek olamaz diyoruz
Arkadaşlık güzel şey ama ailenin yerini tutmaz, tutamaz hele o yaşta
Aman Annem duymasın diye değil annem duysunki bana yardım etsin demelisin herzaman diyorum
Anlatıyorda
Bi ara birinden hoşlandı, gelip benimle paylaştı
Insan ilk duyunca tabii biraz tuhaf oluyor ama sonra akıl vermeye başladım. Öyle yap şöyle yap gibi.
Size tavsiyem çok sıkmadan ona sınırlerini belirtmeniz
Sıkmanız yalan konuşmasını tetikler
Yalana batıkça kendini kurtarmak için daha çok yalan söyler, içinden çıkamaz hal
Arkadaşları mangalada gider, sinemayada
Erkekte olabilir tabiki içlerinde
Hata erkek arkadaşı
Önemli olan annesi olarak sizin bilmeniz, sizden gizlememesi
Arkadaşlarını ve ailelerini tanıyın kimlerle görüşüyor bilin
Internetden kimle, hangi yaştan biriyle görüştüğünden korkuyorsunız doğal olarak bunun önüne yaşıtlarıyla takılmasına izin vererek geçebilirsiniz anca. Emin olun herkes evladı için endişeleniyor, tabiki istisnalar var ama 15-16 yaşında bir gencin aileside sizin kızınız için aynı şeyi düşünüyordur.
Eşiniz nasıl biri bilmiyorum ama anne olarak size kendini hep yakın hissetsin sizden gizlemesin
Babalar bu konuda biraz daha sert hata kıskanç oluyorlar
Kızlarını başka erkekle düşünmek onlara ölüm geliyor. Ama yapacak birşey yok hayat bu, hep 3 yaşında kalmayacaklar
Sizin belirlediğiniz alanda özgürlüğüne müsade edin 1 sene sonra 18e girince istesenizde engelleyemessiniz çünkü müsade edin sizin kontrolünüz altında öğrensin hayatı. Hatada yapacaklar tabii hangimiz yapmadık, önemli olan hatalarından ders çıkarmak. Eyvah ailem duyarsa maf olurum değilde, ailem duyarsa belki kızar ama yinede arkdamda durur ve çözer demesi.