• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ergen kız annesi olmak

Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk
Çok sikarsan daha çok yalan söyler ayrıca genç bu çocuk erkek arkadaşı olması normal sen annesi olarak erkeklere ne mesafede durması gerektiğini belirt,sınırını bilirse o kendini korursa hiç birşey olmaz ama sıkarsan ve daha çok yalan söylerse daha başka şeylerde yapar Allah korusun önemli olan sana yalan söylememesi,aranızda nasıl bir ilişki var bilmiyorum ama daha arkadaş ol herseyini anlatsın sana,yanlış anlama kızım yok ama oğlum herseyini anlatir ve kız arkadaslarininda ailelerinden gizli yaptı şeyleri anlatır aman aman Allah korusun

Benim de 17 yaşında kızım var. Bize haber verdiği söylediği sürece istediği kişilerle istediği yere gidebilir. Kız erkek fark etmez, her iki cinsiyetten de arkadaşı olabilir. Telefondan görüyorum zaten nerede olduğunu. Hatta kendisine bir gün canı istemezse okulu bile asabileceğini söyledim. Beni ara anne-kız beraber takılalım veya arkadaşlarınla olabilirsin. Tek şart tek kural var, haber verecek söyleyecek. Kiminle nerede olduğunu, nereye gideceğini hatta plan değişirse onu bile haber vermesi gerektiğini biliyor. Şimdiye kadar güvenimi sarsmadı çünkü yalan söyleme ihtiyacı hissetmedi. Bazen dışarıda arkadaşlarıyla takılırken denk geliyorum bazen de telefondan yakında olduğunu görüp tesadüfen geçiyormuş gibi yapıyorum.
Bir keresinde aç olan gelsin size sofra hazırlarım dedim. Baktım oğlanları sepetliyorlar, hayırdır onların canı yok mu onlar niye gelmiyor dedim oğlanlar da geldi. Kızlardan çok oğlanlar yardım etti sofra kurmaya toplamaya. Ben böyle davrandığım için hiç bir arkadaşı ürkmüyor, saklanma gizlenme gereği duymuyor. Hatta alıştılar, annen ne güzel şeyler hazırlıyor yapar mı yine diye aratıyorlar kızıma. Onlar mutlu ben mutlu. 15 yaşındaki diğer kızım için de bu kural geçerli.

Ben niye böyleyim peki, çünkü benim annem asla izin vermezdi. Bırak erkek cinsinden normal arkadaşlığı, kızlarla bile gezemezdim. Hatta onlar bize gelebilirdi ama ben onların evine gidemezdim. Hep tehlike var, hep elalem ne der, hep adımız çıkar hep başımıza bir şey gelirdi.
🤣🤣 Okulu asacagini söylemişsiniz çok güldüm ☺️☺️ çok tatlı aklıma oğlum geldi bı gün ders bitmeden aradı noldu diye korktum anne okuldan kaçtım haberin olsun arkadaşlarla konsere gidicez dedi 🤣 yani bir yqnim kızdı ama öbür yanım doğruyu söylediği için çok mutlu oldu 🫶

Endişenizi anlıyorum ama böyle olmaz,17 yaş çocuk değil artık genç kız.Büyütmüşsünüz gelişimini tamamlamış ama sıra olgunlaşmasında .
Burda bambaşka bı anne rolünde olmanız lazım.

Hatalar yapa yapa olgunlaşacak.
Bırakın hayatı öğrensın,gitsin gelsin.
Siz her daim arkadaşı gibi olun ki size yalan söylemesin.
17 yaşımda ailem beni baskılıyor diye yalanlara başvururdum.Yapacagimi yine yapardım.
Şimdi ben de 2 kız annesiyim,evet ortalık kötü ama Allah'a emanet edip onları baskılamayı asla düşünmüyorum büyüdüklerinde.
Yanlış yaparlarsada bu onları olgunlaştıracak yapacak hiçbir şey yok.
Siz onun koşulsuz yanında olun yeter.

Dayanamadım tekrar yazacam. Yaşıt sayılırız, 17 yaşım 20 yıl eskide kaldı. Bizim nesilde bu kadar baskıcı ebeveyne çok rastlanmaz. Siz neden annelerinizin hatta anneanneleriniz kafasıyla yaşıyorsunuz? Benim 1940’larda doğan annem babam bu kadar gergin değildi ben ergenken. Çağ değişiyor, nesil değişiyor siz niye yerinizde sayıyor hatta geri gidiyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk
17 yaşında erkek arkadaşı olması normal. Siz ılımlı bir anne olursanız size yalan söylemek zorunda kalmaz. Ben anneme biriyle flört edeceksem anlatırdım. Hatta birlikte otururduk arkadaşımla.tanistirirdim. Annem olumlu olumsuz yorum yapar kararı bana bırakırdı. Ama o kadar yumuşak yapardı ki hayır dediği kimseyle görüşmedim.

Soru sormaya bile çekindiğinize göre fazla üstelemişsiniz. Yaşıtları ile illaki buluşup görüşecek bu o kadar normal ve gerekli ki hatta sevgilisi olmasa bile hoşlandığı biri illaki vardır. Sizin yapmanız gereken erkeklerle görüşmemesi gerektiğini tembihlemek değil onlarla nasıl sağlıklı ilişki kurması gerektiğini öğretmek olmalı. Hayatında hiç mi erkeklerle muhatap olmayacak bu cocuk? Siz doğru olanı gösterin yeter. Erkekler öcü değil öyle olsa evlenip çocuk yapmazdınız. Amacınız onu korumak ve doğru olana yönlendirmek olmalı kısıtlamak değil

Benim kac yaşına gelmis annem yapmazdi bu baskıyı ki geleneksel, muhafazakar bir aileden geliyorum. Kiminle nereye gidiyoruz, kimler var bilirdi.
Kızınızın kendi yaşıtları erkek arkdaşları olmasında bir sorun yok, sevgilisi de olabilir artık bu yaşlarda.
Siz geçmediniz mi bu dönemleri? Kendiniz yaşamadiysaniz bile şu zamanda çocuk yetiştiren bir anne olarak baskıyla bir yere varamayacağinizi bilmeniz lazım. Soru sormaya korkuyorsanız çok baskı yapmışsınız demektir. Baskı yerine kiminle nasıl ilişki kurması gerektiğini anlatıp kendisine bırakacaksınız bazi şeyleri.
İlk önce kızınızda oluşturduğunuz izlenimi kırmaya çalışın. Hiçbir şey anlatamaması ileride farklı sorunlar olarak çıkabilir karşınıza.

Darlayınca yalana başvurmuş. Arkadasları ile dışarı çıkmış kız da olabilir erkek de yani

Ya akillandim ama is işten geçti şimdi de hiç rahat değilim başına kötü bişey gelir diye korkuyorum
Kendi yaş skalası ile birlikteyse kız erkek arkadaşı olacak tabii. Ama siz daha farklı şeylerden bahsediyorsanız, kendinden büyük birilerinin kızınızı kandirmasi gibi bir korkunuz varsa o ayrı tabii. Belki tepki göreceğim ama ben böyle bir durumda takip ederim. Ancak gene de çok özeline girmeyip onu yaş grubuyla gördüğüm an hemen uzaklaşırım. Amacım onu utandirmak veya özeline girmek olmayacağından onu korumak ve içimin rahatlaması için bir adım olurdu bu..

Benim de o yaşta ergen kızım var çok zor ya
En büyük korkum yaşça buyjm,sosyal medyadan falan erkeklerle tanışması Allah korusun herşey aklıma geliyor o yüzden sizi anlıyorum.
Eskiden telefonunu kontrol ederdim artık onu da yapmıyorum.
Benim naçizane tavsiyem soru sorarak baskı yaparak üzerine gitmeyin.
Mesela mangala gitmiş ya bana da foto at derdim ben.
Ya da görüntülü arıyor 2 dk konuşup kapatıyoruz.
Eşimden izin aldığı zaman o da anneni ara foto at diyor.
Erkek olmasını sorun yapmıyorum ama tanımam lazım.
Erkek arkadaşı oldu tanıştırdı kavga etmişler görüşmüyorlar ama en azından bu lafı biliyorum içim rahat ediyor.
Sizde böyle davranırsanız içiniz rahat eder Allah kolaylik versin

🤣🤣 Okulu asacagini söylemişsiniz çok güldüm ☺️☺️ çok tatlı aklıma oğlum geldi bı gün ders bitmeden aradı noldu diye korktum anne okuldan kaçtım haberin olsun arkadaşlarla konsere gidicez dedi 🤣 yani bir yqnim kızdı ama öbür yanım doğruyu söylediği için çok mutlu oldu 🫶
Hastalanıp eve gelmek dışında hiç okulu asmadı desem? Okuldan mesaj geliyor zaten, o kısım biraz çakallık😉
Dışarıda milyon çeşit insan var, tabii ki gül bahçesi değil. Çocuğum yeter ki bana yalan söylemesin gizleyip saklamasın. Kimseden korkmasın, annem babam duymasın demesin. Ben kötülüğün gizlemekten saklamaktan beslendiğine inanıyorum. En kötüsünü bile söyleyebilsinler bize.

Bu arada kızınızın yaşıtı erkek arkadaşları ve gene aynı yaş civarı sevgilisi olması da çok doğal..Karşı cinsle iletişim kurmadan yaşayacağı bir hayat ilerde onu yanlıştan yanlışa sürükler. Yanlış insanlara aşık olup, yanlış insanla evlenebilir. Sakın baskı kurmayın

Yeter ki iletişim açık olsun.

Bu yastaki bir kiz onunla cook samimi olmadiginiz surece erkek arkadasi oldugunu size soylemez. Bunun iki nedeni var bana gore, birincisi bunu size soylemeye deger gormez, iliskisini kucumseyeceginizi ve ciddiye almayacaginizi dusunur. İkincisi de tepkinizi olcemez bosu bosuna gerginlik olsun istemez, sorgulamaniza izin vermemek icin saklamayi tercih eder. Bence uzaktan gozlemleyerek kendi haline birakin. Yalan soyleyebilir bu bence cok normal ben de evlenene kadar yalan soyluyordum anneme🤣 cok baskici oldugu icin degil, akli kalmasin diyeydi. Ayrica kiziniz bir seyi yapmak isterse heeer turlu yapar isterseniz prangalara vurun farketmez… sadece gozlemci olun ve baski kurmayin, uzaktan izleyin

Hıc sevmem boyle baskıları
Benımde ablalar baskıladı durdu
Kendilerinin 18 inde sevgilisi oldu
Benım 23 umde sevgilim oldu dıye küstüler babama yetıstırdıler olamazmıs efendim yaşım kaçmış. 😂😂😂

Aslan babam 'ask guzel sey sıze ne. Sizde bulun' demıstı😂😂😂😂

Annem babam herseyı mı bılır

ablalarımla hıc arkadas olamadım bende mesela. Bu yüzden
Hıc bır sırrımı derdimi tasamı heyecanımı anlatmadım anlatmam da

Boyle davranırsanız sız kaybedersınuz

Böyle yaparsanız üzgünüm ama gelir çünkü nerede kimle bilmiyorsunuz ama izin verseniz bilirsiniz koruma şansınız olur bende kardeşimi çocuğum gibi büyüttüm bu yaşları biz de en az hasarla atlatmaya çalıştık bu dönemde en güvenmesi gereken kişi siz olmalısınız size erkek arkadaşları geleceğini söylese göndermeyeceğinizden çekindiği için yalan söyledi muhtemelen ama siz ne yaparsanız yapın bu çocuk yaşıtlarıyla gördüğünüz gibi vakit geçiriyor bari haberiniz olsun ayrıca kız erkek karışık arkadaş grubunda olması bence daha iyi karşı cinsle iletişimi olmayan kızları ünide görüyoruz kafesten kaçmış gibi neler yapıyorlar onu geçin orası yasak bölge olduğundan en ufak jesti sevgi sanıp neler yaşıyor kadınlar bu forum meyve uzattı diye bana asılıyor mu diyen gördü bu gözler . Karşı cinsi sadece ilişkiyle geçilecek sevgili ya da eş olunacak biri olarak kodlamayın yasaklayarak her zaman yasak elma tatlı olur

Ne kadar güzel bir anne kız ilişkiniz var. Benim annem çok telefonumu karıştırdı, günlüğümü okudu, telefonuma el koydu, okuduğım kitapları ahlaksız vs diye aldı ortaokulda lisede. Görüşmüyoruz artık :)

Düzenleme: bafelix hanıma yazdım ama sanırım alıntı yapmayı beceremedim

Kızlara baskı yaramıyor benim annem de öyleydi, hep tehdit unsuru olurdu söylediğim şeyler bak babana söylerim derdi ya da kızdığı anda yüzüme vururdu ki hala öyle geçen mesela bana kızdı bağırdı ve şunu söyledi en azından benim kocam yanımda niye çünkü ben boşandım…

Ne kadar güzel bir anne kız ilişkiniz var. Benim annem çok telefonumu karıştırdı, günlüğümü okudu, telefonuma el koydu, okuduğım kitapları ahlaksız vs diye aldı ortaokulda lisede. Görüşmüyoruz artık :)

Düzenleme: bafelix hanıma yazdım ama sanırım alıntı yapmayı beceremedim
Benim annem de sizinki gibiydi. Arkadaşlarımın anneleri hep olumlu ılımlı hoşgörülü, benimki yasak hanım. Biri bir şey yaparmış, adımız çıkarmış, millet bizi görürmüş... Bir kere akşam balkondayken erkek sınıf arkadaşımı gördüm. Sokaktan geçiyordu, selamlaştım diye evi yıktı kadın. Yani her gün sınıfta gördüğüm çocukla okul dışında konuşunca ne oluyorsa artık. O gün yemin etmiştim anne olursam hiç bunları yapmıycam diye. Halbuki son derece düzgün düzenli gizli işler çevirmeyen bir çocuktum ama sonra her şeyi gizleyip yalan söylemeye başladım. Çünkü öyle de kızıyor böyle de kızıyor, en azından istediğimi yapıyorum diyordum.

İki kızıma da özgürlük verdim ama karşılığında tek bir şey istedim, dürüstlük. Söyleyin haber verin canımı yiyin dedim.

Back