- 29 Temmuz 2023
- 704
- 1.194
- 33
Ona arkadaş gibi samimi yaklaşın ve ne yaparsa yapsın yalan söylemek yerine doğruyu söylerse onu koşulsuz şartsız koruyacağınızı söyleyinMerhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk
Üstüne düşmeyin. Ilımlı davranmaya devam edin size karşı güveni gelince reddetmeyecektirOlmaz mi çok teşekkür ederim
Kısıtlama olmadı ama dışarı çok çıkmazdı geçen hafta gidip tekrardan bu hafta plan yapınca dikkatimi çekti,akşam konuştum tanışalım arkadaşlarınla kim olduklarını bilirsem daha iyi olur tarzında oda istemedi bende simdilik çok üstüne düşmemek için sustum
Çok teşekkür ederim yorumunuz için gerçekten bende ayniydim annem sürekli üstümüze düşerdi anne olunca anlarsın derdi çocuklar küçükken anlaşılmıyor ama büyüdükleri andan itibaren annemin sözü hep aklıma geliyor hepimizin evladı Allah'a emanet olsun Allah iyi insanlarla karşılaştırsınAnne olmanın ne kadar zor olduğunu anne olunca anladım.
Benim çocuklarım çok küçük ama şuan için bile zaman çok kötüyken sizi çok iyi anlayabiliyorum.
Bir gün annemle konuşurken abin veya kardeşin eve akşamları gelmediği zamanlar uyuyamıyorum demişti. Onlar gelince rahat bi nefes alıyorum onlar gelince uyuyorum demişti. Erkek çocukları büyüyünce eve gece yarısında geliyorlar. Yada sabah geliyorlar. Çok zor bir durum evdeki bekleyen anne baba içinama işte çocuklarda anlamıyorlar anca onlarda anne baba olunca anlayacaklar.
Şuan sadece anın tadını çıkarıyorlar ve bana bişey olmaz kafasındalar.
Bu kadar çok sorgu sual sormak yerine sohbet edin. Yemek yerken kahvaltı yaparken normal konuşun. Arkadaşlarından konu açılınca da çok büyük tepkiler vermeyin. Sadece kendi yorumunuzu yapın.
Mesela kız yada erkek farketmez biri kızınızın hoşuna gitmeyen bişey yaptığında görüşmeyi kes onunla demeyin. "ben olsam görüşmezdim ama yinede sen bilirsin" gibi yorumlar yapın.
Bu şekilde açmaya çalışın onu ozaman size karşı daha rahat olur ve herşeyini anlatır diye düşünüyorum.
Bilinçaltında ne varsa onu yazıyorsunuz.yemeyin şimdi bizi? Sadece erkekler mi kötü arkadaş olabiliyor yani? Başka konularda da endişeleniyorsunuzdur illaki ama annelerimiz sevişmekten de çok korkuyor onu diyorum.Tamamdır çok teşekkür ederim
Ne biçim cevap yaa çoğu genç madde kullanıyor insanın aklına herşey geliyor erkek arkadaşını bildikten sonra ne dicem sanırım anne değilsiniz böyle bir yorum yaptığınıza göre
Siz kafayı sevişmekle bozduğunuz için böyle düşünmeniz çok normalSadece kız arkadaşı mı olması gerekiyor yani? Tek derdiniz kızım sevişecek olan annelerden birisiniz ne yazık ki.sevişecekse de sevişecek yani.niye bizim ülkenin ebeveynleri çocuklarının biyolojisini bu kadar inkar etmeye çalışıyor anlamıyorum.13,14 yaşlarından itibaren sevişmek isteyen varlıklarız.kabulenmek bu kadar zor mu? Hiç sandığınız gibi bir ortam da olmuyor zaten.o sizin fantazi dünyanız.
İnanın ki17 yaş cocuk degil sevgilisi de olabilir, erkek arkadaslari da olabilir. Arkadaşin kizi erkegi olmaz zaten yaş kac olursa olsun o ayri.
Bana çok abartili geldi tavriniz. Evlenmek disinda erkeklerle arkadasliginiz olmamiş olabilir belki sizin icin yabanci bir durum olabilir ama kizinizi anlamaya calisin. Karsi cinsten kac yasina kadar uzak duracak, tanimayacak? Nasil davranacagini bilmezse, tanimazsa ileri yaşlarinda da zarar görebilir.
Niye erkekler olunca ne olacak kendi yaş grubu olduktan sonra? Bu kadar sakınırsanız daha kıymete biner Daha da kapatır size kendsini. BIrakın arkadaşlık kursun tanısın yoksa ilk bulduğu fırsatta gözü kapalı hata yapar... çocuğunuza güvenin bu kadar baskı bağınızı koparır
Ferhansı günahım kadar sevmem o ayrı mesele ama konu sahibinin de derdi kızın sevişmesi sanki ya. Bir yerde alkol uyuşturucu falan demiş sanırım ama bunların cinsiyetle alakası yok. Konunun temeli kızın erkeklerle bir araya gelmesi. Cinsiyetle alakası olan tek şey sevişme ihtimali.Siz kafayı sevişmekle bozduğunuz için böyle düşünmeniz çok normal
Çocuğunuz olmadığı için sevişmek dışında ne sorunlar var haberiniz bile yok…
Olabilir.Ferhansı günahım kadar sevmem o ayrı mesele ama konu sahibinin de derdi kızın sevişmesi sanki ya. Bir yerde alkol uyuşturucu falan demiş sanırım ama bunların cinsiyetle alakası yok. Konunun temeli kızın erkeklerle bir araya gelmesi. Cinsiyetle alakası olan tek şey sevişme ihtimali.
Ne alaka yaa sadece sevişmek mi mesele bilgisayar oyunundan tanıştığı kişiler bunlar Kendi yaş gurubu, sınıf arkadaşı değil ki nasıl izin vereyimFerhansı günahım kadar sevmem o ayrı mesele ama konu sahibinin de derdi kızın sevişmesi sanki ya. Bir yerde alkol uyuşturucu falan demiş sanırım ama bunların cinsiyetle alakası yok. Konunun temeli kızın erkeklerle bir araya gelmesi. Cinsiyetle alakası olan tek şey sevişme ihtimali.
Sevişmesin zaten 17 yaşında çocuk. Konu sahibinin zihniyetini anlatmaya çalışıyorum ama boşa çabalıyorum sanırım. Mesele çocuğun güvenliği değil herhangi bir erkekle aynı ortamda bulunması.Olabilir.
17 yaşında bir kızın sevişmesini istememesinin neresi kötü?
Yine karşı cinsle bir alakası yok durumun. Böyle bir durumda “erkekler varmış” diye belirtmeksizin internet üzerinden tanıştığı arkadaşlarıyla görüşüyor deseydiniz zaten herkes size dikkat edin, takip edin falan derdi. Ama internet üzerinden tanışılıp görüşülen kişilerin cinsiyetine takıldığınız zaman, aynı cinsten olduğunda sorun etmeyip karşı cins olduğunda sorun ettiğiniz zaman iş değişiyor. Normal, çocuğu için endişelenen bir anne arkadaşın cinsiyetine takılmaz böyle bir durumda.Ne alaka yaa sadece sevişmek mi mesele bilgisayar oyunundan tanıştığı kişiler bunlar Kendi yaş gurubu, sınıf arkadaşı değil ki nasıl izin vereyim
Konusahibi bence kızını hertürlü kötülükten korumak isteyen bir anneSevişmesin zaten 17 yaşında çocuk. Konu sahibinin zihniyetini anlatmaya çalışıyorum ama boşa çabalıyorum sanırım. Mesele çocuğun güvenliği değil herhangi bir erkekle aynı ortamda bulunması.
Ama konuştuğu kişiler erkek ben bilmiyorum ki kimle gezecek yalanYine karşı cinsle bir alakası yok durumun. Böyle bir durumda “erkekler varmış” diye belirtmeksizin internet üzerinden tanıştığı arkadaşlarıyla görüşüyor deseydiniz zaten herkes size dikkat edin, takip edin falan derdi. Ama internet üzerinden tanışılıp görüşülen kişilerin cinsiyetine takıldığınız zaman, aynı cinsten olduğunda sorun etmeyip karşı cins olduğunda sorun ettiğiniz zaman iş değişiyor. Normal, çocuğu için endişelenen bir anne arkadaşın cinsiyetine takılmaz böyle bir durumda.
Çok şükür beni anlayan birisi var teşekkür ederim yorumunuz içinKonusahibi bence kızını hertürlü kötülükten korumak isteyen bir anne
Tabiki çocuğunun güvenliğinide düşünüyor
Kızını erkekerden uzak tutamaz, aynı ortamda bulunmasını engelleyemez. Engellemeye çalışırda kızıda yalana başvurur tabiki, ama bu demek değilki kızının güvenliğini düşünmüyor.
Birsüeü serseri kızlar var, sanmiyorumki konu sahibi onlarla görüşsün ama erkeklerle görüşmesin desin
İşte tam olarak bunu diyor aslında konunun ilk açılma biçimine bakarsak. Çocuk kızlarla (nereden tanışıldığının bir önemi yok, konu açılırken internet detayı verilmemiş) buluşmak için anne babadan çok rahat izin alabiliyor. Ama ortamda erkeklerin varlığını öğrenmek anneyi endişelendiriyor buraya konu açıyor. İnsanlar erkek arkadaşları olması normal deyince olay birden ama internetten tanışmaya bağlanıyor. O yüzden konu sahibi bana göre kızını her türlü kötülükten korumaya çalışan bir anne değil, kızını karşı cinsten korumaya çalışan bir anne.Konusahibi bence kızını hertürlü kötülükten korumak isteyen bir anne
Tabiki çocuğunun güvenliğinide düşünüyor
Kızını erkekerden uzak tutamaz, aynı ortamda bulunmasını engelleyemez. Engellemeye çalışırda kızıda yalana başvurur tabiki, ama bu demek değilki kızının güvenliğini düşünmüyor.
Birsüeü serseri kızlar var, sanmiyorumki konu sahibi onlarla görüşsün ama erkeklerle görüşmesin desin
İnanın ki ben evladını düşünen bir anneyim kız erkek farketmez belki yazım cümlem yanlış anlaşılıyor olabilir ama konuştuğu kişiler görmediğim tanımadığım insanlar dünyanın binbir türlü hali var ne bileyim madde mi kullanıyor hırsız mi ayyaş mi insanın aklına herşey geliyor derdim sadece buİşte tam olarak bunu diyor aslında konunun ilk açılma biçimine bakarsak. Çocuk kızlarla (nereden tanışıldığının bir önemi yok, konu açılırken internet detayı verilmemiş) buluşmak için anne babadan çok rahat izin alabiliyor. Ama ortamda erkeklerin varlığını öğrenmek anneyi endişelendiriyor buraya konu açıyor. İnsanlar erkek arkadaşları olması normal deyince olay birden ama internetten tanışmaya bağlanıyor. O yüzden konu sahibi bana göre kızını her türlü kötülükten korumaya çalışan bir anne değil, kızını karşı cinsten korumaya çalışan bir anne.
Size göre öyle olabilir ama siz bilirkişi değilsinizİşte tam olarak bunu diyor aslında konunun ilk açılma biçimine bakarsak. Çocuk kızlarla (nereden tanışıldığının bir önemi yok, konu açılırken internet detayı verilmemiş) buluşmak için anne babadan çok rahat izin alabiliyor. Ama ortamda erkeklerin varlığını öğrenmek anneyi endişelendiriyor buraya konu açıyor. İnsanlar erkek arkadaşları olması normal deyince olay birden ama internetten tanışmaya bağlanıyor. O yüzden konu sahibi bana göre kızını her türlü kötülükten korumaya çalışan bir anne değil, kızını karşı cinsten korumaya çalışan bir anne.
“Bence” kelimesinin anlamını biliyor olduğunuzu ümit ederek konudan çekiliyorum. Konu sahibinin zihniyetinden hoşlanmadım. Sizin aklama çabanızı da anlamadım. İyi geceler.Size göre öyle olabilir ama siz bilirkişi değilsiniz
Birebir tecrübenizde yok bildiğim kadarıyla
Kızıma kötülük erkeklerden gelmediği sürece kimden nerden geldiğinin önemi yok diye düşünen bir anne olmadığını düşünüyorum bende
varmıdır öyle anneler, evet vardır
Ama konusahibi öyle bir anne değil bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?