Ergen kız annesi olmak

cocuk 17 yasinda ya şaka mısınız? bu kadar bunaltarak uzaklaştırırsınız çocuğu, hata yapmaya itersiniz. ben 14 yasimdayken annem babam beni karşılarına alıp erkek arkadasım olabileceğini ama hiçbir seyi onlardan saklamamamı çünkü bu dünyada beni koruyabilecek kişilerin onlar olduğunu vs anlatmıştı. ve ben de doğru yanlış yaptığım her seyi onlara anlatırdım. bir kez bile kızmadılar. bence şöyle yapmalısın vs dediler, yardım istediğimde yardım ettiler. kızınız ona güvendiğinizi hissetmeli. yoksa yanlış yapmaya çok açık biri olur. kaldı ki genç kız artık. sizin bilginiz dahilinde ve güveninizi hissederek tabii ki gezebilir, erkek arkadasi da olabilir. bunlar kötü seyler değil ki. sadece kendini korumasını ve yanlış şeyler yapmaması gerektiğini öğretmeniz lazımdı zamanında. yaptıysanız amenna. güvenin çocuklarınıza lütfen.

Ya evet öyle oldu sürekli bilgisayarda oyunda arkadaşları var korkuyorum kendi yaş grubum diyo ama bilemiyorum
O zaman kızınızla konuşun. Yanındaki arkadaşlarından kız ya da erkek farketmez haberim olsun git kızım diye. Yeter ki bileyim ben diyin. Çok baskı yapmayın çocuklarınıza.

O zaman kızınızla konuşun. Yanındaki arkadaşlarından kız ya da erkek farketmez haberim olsun git kızım diye. Yeter ki bileyim ben diyin. Çok baskı yapmayın çocuklarınıza.
Teşekkür ederim yorumunuz için akşam uyumadan konuştum ama inşallah faydası olmuştur

Elimden geldiğince destek oluyorum kızıma herşeyi bana söyler erkek arkadaşı olmasida normal ama bilemiyorum tvlarda gördüğümüz olaylardan dolayı içimde hep bı şüphe oluyor

Ya ne bileyim hemen kötü bişey olacakmış gibi şeyler geliyor aklıma bilgisayds oyundan tanıştığı kişilerle konuşuyor tanımıyorum nasıl insanlar Zarar verirler diye tedirgin oluyorum

Ya ne bileyim hemen kötü bişey olacakmış gibi şeyler geliyor aklıma bilgisayds oyundan tanıştığı kişilerle konuşuyor tanımıyorum nasıl insanlar Zarar verirler diye tedirgin oluyorum
Bu konuda çok haklısınız. Onlarla buluşuyorsa ben izin vermezdim. Dediğiniz gibi dünya çok tehlikeli.

Endişenizi anliyorum
Benimde 15 ve 11 yaşında kızlarım var
Zaman kötü ama hiç iyi olmadı aslında
Ek olarak Intenet ve Telefonlar girdi hayatımıza
Telefon ve Internet hayatımızı nekadar kolaylaştırdıysa bir okadar zorlaştırdı
Çocukların eline vermesen dert versen ayrı dert
Bazı uygulamalara yasak getirdim ben, istemiyorum kullanmalarını. O konudada çok katıyım, kullanılmayacak bitti
Kendi telefonumdan takip ediyorum
Nerde olduklarına ve Nereye gittiklerine de bakabiliyorum telefonumdan
Onun dışında babasıyla beraber bize iyi veya kötü herseyinizi anlatın diyoruz sık sık tekrarlıyoruz
Sizi bu dünyada bizden çok seven olamaz, zor anınizda bizden başkası koruyamaz destek olamaz diyoruz
Arkadaşlık güzel şey ama ailenin yerini tutmaz, tutamaz hele o yaşta
Aman Annem duymasın diye değil annem duysunki bana yardım etsin demelisin herzaman diyorum
Anlatıyorda
Bi ara birinden hoşlandı, gelip benimle paylaştı
Insan ilk duyunca tabii biraz tuhaf oluyor ama sonra akıl vermeye başladım. Öyle yap şöyle yap gibi.
Size tavsiyem çok sıkmadan ona sınırlerini belirtmeniz
Sıkmanız yalan konuşmasını tetikler
Yalana batıkça kendini kurtarmak için daha çok yalan söyler, içinden çıkamaz hal
Arkadaşları mangalada gider, sinemayada
Erkekte olabilir tabiki içlerinde
Hata erkek arkadaşı
Önemli olan annesi olarak sizin bilmeniz, sizden gizlememesi
Arkadaşlarını ve ailelerini tanıyın kimlerle görüşüyor bilin
Internetden kimle, hangi yaştan biriyle görüştüğünden korkuyorsunız doğal olarak bunun önüne yaşıtlarıyla takılmasına izin vererek geçebilirsiniz anca. Emin olun herkes evladı için endişeleniyor, tabiki istisnalar var ama 15-16 yaşında bir gencin aileside sizin kızınız için aynı şeyi düşünüyordur.
Eşiniz nasıl biri bilmiyorum ama anne olarak size kendini hep yakın hissetsin sizden gizlemesin
Babalar bu konuda biraz daha sert hata kıskanç oluyorlar
Kızlarını başka erkekle düşünmek onlara ölüm geliyor. Ama yapacak birşey yok hayat bu, hep 3 yaşında kalmayacaklar
Sizin belirlediğiniz alanda özgürlüğüne müsade edin 1 sene sonra 18e girince istesenizde engelleyemessiniz çünkü müsade edin sizin kontrolünüz altında öğrensin hayatı. Hatada yapacaklar tabii hangimiz yapmadık, önemli olan hatalarından ders çıkarmak. Eyvah ailem duyarsa maf olurum değilde, ailem duyarsa belki kızar ama yinede arkdamda durur ve çözer demesi.

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için

Tamamen yetistirilme tarzı babamda annemde bizi böyle baskıcı yetiştirdi o yüzden sanırım böyleyim

Kendi tlfnunuzdan nasıl takip ediyorsunuz acaba program mi var

Kendi tlfnunuzdan nasıl takip ediyorsunuz acaba program mi var
Evet çeşitli uygulamalar var, panda mpsy gibi
Çocuğun telefonunu takibe alıyor, kısıtlma getirdiğiniz uygulamalara giremiyor, girmeye çalışırsa mail geliyor, konum bilgisi görüyorsunuz gibi gibi
Araştırın derim

Siz istediğiniz kadar kısıtlamaya çalışın hatta eve kapatın yine yapacağını yapar. Başına en kötü şey de gelse size anlatabileceği rahatlığı sağlamalısınız. O güveni vermelisiniz. Erkek arkadaşları olması çok normal karma eğitim görüyorlar. Okul arkadaşları olacak beraber geziye pikniğe kafeye gidecekler. Kim olduklarını bilmeniz önemli. Sakince konuşun sadece nerede kimlerle olduğunu ne yaptığını bilmek istediğinizi anlatın. Baskıcı olmayın ama kurallarınız olsun.

Sadece kız arkadaşı mı olması gerekiyor yani? Tek derdiniz kızım sevişecek olan annelerden birisiniz ne yazık ki.sevişecekse de sevişecek yani.niye bizim ülkenin ebeveynleri çocuklarının biyolojisini bu kadar inkar etmeye çalışıyor anlamıyorum.13,14 yaşlarından itibaren sevişmek isteyen varlıklarız.kabulenmek bu kadar zor mu? Hiç sandığınız gibi bir ortam da olmuyor zaten.o sizin fantazi dünyanız.

Son düzenleme:
Tamamen yetistirilme tarzı babamda annemde bizi böyle baskıcı yetiştirdi o yüzden sanırım böyleyim
Siz böyle yapınca kızınızın hayatına sadece yalan katılmış oluyor. ben kendimden biliyorum.ya aklındakini yalanlara boğularak yapacak ya da daha az yalanla yapacak.ama kısıtlamamak daha iyidir.ben kısıtlandim da ne oldu.çokk aşırı büyük hatalar yaptım.ve adım gibi eminim ki cinsellik yönüm bu kadar inkar edilmeseydi bu hataları yapmazdım.çocuğunuzun cinsel yönünü inkar etmeye çalışmayın lütfen.kamu spotu gibi hayatım var öyle söyleyeyim.

Ayy maşallah size çocuklarınız çok sanslı Ama ben böyle olamam ya bende konu sahibi gibi davranırım gibi geliyor

Olmaz mi çok teşekkür ederim
Kısıtlama olmadı ama dışarı çok çıkmazdı geçen hafta gidip tekrardan bu hafta plan yapınca dikkatimi çekti,akşam konuştum tanışalım arkadaşlarınla kim olduklarını bilirsem daha iyi olur tarzında oda istemedi bende simdilik çok üstüne düşmemek için sustum

Tamamdır çok teşekkür ederim
Ne biçim cevap yaa çoğu genç madde kullanıyor insanın aklına herşey geliyor erkek arkadaşını bildikten sonra ne dicem sanırım anne değilsiniz böyle bir yorum yaptığınıza göre

aslında işte siz bu baskıların verdiği sıkıntıları yaşamışsınız bildiğiniz durumlar söz konusu.
Nesiller değişiyor bizim gibi yaşamıyorlar.
bundan 20 sene sonra büyük ihtimal kızım gelip ben erkek arkadaşımla ayri eve çıkıyorum diyecek buda benim büyütülme şeklimde olmayan birşeydi ama artık çok normal karşılanan bir şey.
çocuğundan haber almak isteyen, kontrolü elinde tutmak isteyen kişi çocugunu bunaltmaz.
Diğer türlü çocuklar arkadaşlarının yaşadıkları şeyleri yaşayabilmek için yalana başvuruyor daha büyük içinden çıkilmaz hatalara dönüşüyor.
Alt komşumuzun bir torunu var bizim 4.sınıfa gidiyor 19 mayıs gosterileri vardi çocuk erken ve yanlış verilmiş mahremiyet egitimi yuzunden erkek olan sınıf arkadaşıyla gösteride el ele tutusacağı için zırıl zırıl agliyordu 1 ay önce.
çocuklara yazık, gençlerede yazık bu kadar baskılamayın.
Biraz belkide kendinizi esnetebilirsiniz bu konularda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…