- 14 Kasım 2021
- 674
- 548
- 53
- 34
Çok sikarsan daha çok yalan söyler ayrıca genç bu çocuk erkek arkadaşı olması normal sen annesi olarak erkeklere ne mesafede durması gerektiğini belirt,sınırını bilirse o kendini korursa hiç birşey olmaz ama sıkarsan ve daha çok yalan söylerse daha başka şeylerde yapar Allah korusun önemli olan sana yalan söylememesi,aranızda nasıl bir ilişki var bilmiyorum ama daha arkadaş ol herseyini anlatsın sana,yanlış anlama kızım yok ama oğlum herseyini anlatir ve kız arkadaslarininda ailelerinden gizli yaptı şeyleri anlatır aman aman Allah korusunMerhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk
Benim de 17 yaşında kızım var. Bize haber verdiği söylediği sürece istediği kişilerle istediği yere gidebilir. Kız erkek fark etmez, her iki cinsiyetten de arkadaşı olabilir. Telefondan görüyorum zaten nerede olduğunu. Hatta kendisine bir gün canı istemezse okulu bile asabileceğini söyledim. Beni ara anne-kız beraber takılalım veya arkadaşlarınla olabilirsin. Tek şart tek kural var, haber verecek söyleyecek. Kiminle nerede olduğunu, nereye gideceğini hatta plan değişirse onu bile haber vermesi gerektiğini biliyor. Şimdiye kadar güvenimi sarsmadı çünkü yalan söyleme ihtiyacı hissetmedi. Bazen dışarıda arkadaşlarıyla takılırken denk geliyorum bazen de telefondan yakında olduğunu görüp tesadüfen geçiyormuş gibi yapıyorum.
Bir keresinde aç olan gelsin size sofra hazırlarım dedim. Baktım oğlanları sepetliyorlar, hayırdır onların canı yok mu onlar niye gelmiyor dedim oğlanlar da geldi. Kızlardan çok oğlanlar yardım etti sofra kurmaya toplamaya. Ben böyle davrandığım için hiç bir arkadaşı ürkmüyor, saklanma gizlenme gereği duymuyor. Hatta alıştılar, annen ne güzel şeyler hazırlıyor yapar mı yine diye aratıyorlar kızıma. Onlar mutlu ben mutlu. 15 yaşındaki diğer kızım için de bu kural geçerli.
Ben niye böyleyim peki, çünkü benim annem asla izin vermezdi. Bırak erkek cinsinden normal arkadaşlığı, kızlarla bile gezemezdim. Hatta onlar bize gelebilirdi ama ben onların evine gidemezdim. Hep tehlike var, hep elalem ne der, hep adımız çıkar hep başımıza bir şey gelirdi.
17 yaşında erkek arkadaşı olması normal. Siz ılımlı bir anne olursanız size yalan söylemek zorunda kalmaz. Ben anneme biriyle flört edeceksem anlatırdım. Hatta birlikte otururduk arkadaşımla.tanistirirdim. Annem olumlu olumsuz yorum yapar kararı bana bırakırdı. Ama o kadar yumuşak yapardı ki hayır dediği kimseyle görüşmedim.Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk
Soru sormaya bile çekindiğinize göre fazla üstelemişsiniz. Yaşıtları ile illaki buluşup görüşecek bu o kadar normal ve gerekli ki hatta sevgilisi olmasa bile hoşlandığı biri illaki vardır. Sizin yapmanız gereken erkeklerle görüşmemesi gerektiğini tembihlemek değil onlarla nasıl sağlıklı ilişki kurması gerektiğini öğretmek olmalı. Hayatında hiç mi erkeklerle muhatap olmayacak bu cocuk? Siz doğru olanı gösterin yeter. Erkekler öcü değil öyle olsa evlenip çocuk yapmazdınız. Amacınız onu korumak ve doğru olana yönlendirmek olmalı kısıtlamak değilMerhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk
Darlayınca yalana başvurmuş. Arkadasları ile dışarı çıkmış kız da olabilir erkek de yaniMerhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk
Kendi yaş skalası ile birlikteyse kız erkek arkadaşı olacak tabii. Ama siz daha farklı şeylerden bahsediyorsanız, kendinden büyük birilerinin kızınızı kandirmasi gibi bir korkunuz varsa o ayrı tabii. Belki tepki göreceğim ama ben böyle bir durumda takip ederim. Ancak gene de çok özeline girmeyip onu yaş grubuyla gördüğüm an hemen uzaklaşırım. Amacım onu utandirmak veya özeline girmek olmayacağından onu korumak ve içimin rahatlaması için bir adım olurdu bu..Ya akillandim ama is işten geçti şimdi de hiç rahat değilim başına kötü bişey gelir diye korkuyorum
Hastalanıp eve gelmek dışında hiç okulu asmadı desem? Okuldan mesaj geliyor zaten, o kısım biraz çakallıkOkulu asacagini söylemişsiniz çok güldüm çok tatlı aklıma oğlum geldi bı gün ders bitmeden aradı noldu diye korktum anne okuldan kaçtım haberin olsun arkadaşlarla konsere gidicez dedi yani bir yqnim kızdı ama öbür yanım doğruyu söylediği için çok mutlu oldu
Bu arada kızınızın yaşıtı erkek arkadaşları ve gene aynı yaş civarı sevgilisi olması da çok doğal..Karşı cinsle iletişim kurmadan yaşayacağı bir hayat ilerde onu yanlıştan yanlışa sürükler. Yanlış insanlara aşık olup, yanlış insanla evlenebilir. Sakın baskı kurmayınMerhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk
Yeter ki iletişim açık olsun.Okulu asacagini söylemişsiniz çok güldüm çok tatlı aklıma oğlum geldi bı gün ders bitmeden aradı noldu diye korktum anne okuldan kaçtım haberin olsun arkadaşlarla konsere gidicez dedi yani bir yqnim kızdı ama öbür yanım doğruyu söylediği için çok mutlu oldu
Böyle yaparsanız üzgünüm ama gelir çünkü nerede kimle bilmiyorsunuz ama izin verseniz bilirsiniz koruma şansınız olur bende kardeşimi çocuğum gibi büyüttüm bu yaşları biz de en az hasarla atlatmaya çalıştık bu dönemde en güvenmesi gereken kişi siz olmalısınız size erkek arkadaşları geleceğini söylese göndermeyeceğinizden çekindiği için yalan söyledi muhtemelen ama siz ne yaparsanız yapın bu çocuk yaşıtlarıyla gördüğünüz gibi vakit geçiriyor bari haberiniz olsun ayrıca kız erkek karışık arkadaş grubunda olması bence daha iyi karşı cinsle iletişimi olmayan kızları ünide görüyoruz kafesten kaçmış gibi neler yapıyorlar onu geçin orası yasak bölge olduğundan en ufak jesti sevgi sanıp neler yaşıyor kadınlar bu forum meyve uzattı diye bana asılıyor mu diyen gördü bu gözler . Karşı cinsi sadece ilişkiyle geçilecek sevgili ya da eş olunacak biri olarak kodlamayın yasaklayarak her zaman yasak elma tatlı olurMerhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk
Benim annem de sizinki gibiydi. Arkadaşlarımın anneleri hep olumlu ılımlı hoşgörülü, benimki yasak hanım. Biri bir şey yaparmış, adımız çıkarmış, millet bizi görürmüş... Bir kere akşam balkondayken erkek sınıf arkadaşımı gördüm. Sokaktan geçiyordu, selamlaştım diye evi yıktı kadın. Yani her gün sınıfta gördüğüm çocukla okul dışında konuşunca ne oluyorsa artık. O gün yemin etmiştim anne olursam hiç bunları yapmıycam diye. Halbuki son derece düzgün düzenli gizli işler çevirmeyen bir çocuktum ama sonra her şeyi gizleyip yalan söylemeye başladım. Çünkü öyle de kızıyor böyle de kızıyor, en azından istediğimi yapıyorum diyordum.Ne kadar güzel bir anne kız ilişkiniz var. Benim annem çok telefonumu karıştırdı, günlüğümü okudu, telefonuma el koydu, okuduğım kitapları ahlaksız vs diye aldı ortaokulda lisede. Görüşmüyoruz artık :)
Düzenleme: bafelix hanıma yazdım ama sanırım alıntı yapmayı beceremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?