Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk
Ya evet öyle oldu sürekli bilgisayarda oyunda arkadaşları var korkuyorum kendi yaş grubum diyo ama bilemiyorumFazla bunaltılan çocuklar yalana başvurur.
Koruyacağım derken kendinizden tamamen soğutursunuz.
Ya akillandim ama is işten geçti şimdi de hiç rahat değilim başına kötü bişey gelir diye korkuyorumBu kadar baskıcı olmayın. Çocuklarla arkadaş gibi olun ki her şeylerini size söyleyebilsinler aksi halde gizli saklı işler peşinde olurlar.
Beğenmediğiniz bir durum olduğunda kizarak değil de anlatarak söyleyin
HaklısınızSize neden anlatamıyor erkek arkadaşlarıyla gittiğini. Bence önce buna bi çözüm bulun. Böyle şeylere kızıyorsanız kızınız size anlatmaz ve anlatmadığı gibi daha ilgi çekici gelir. Erkek arkadaşlarıyla da Arada beraber birşeyler yapmasının normal olduğunu kabullenin. Bir gün buluşmaya siz bırakın. Tanışmak istediğinizi söyleyin
Benim annem lisede kızlı erkekli arkadaşlarımı arada kahvaltıya alırdı. Bazı şeylere karşı çıkardı ama genel olarak sıkmadıkları için gizli iş yapmazdım. Şimdi 32 yaşındayım çok iyi anlıyorum nedenlerini. Annem hem arkadaşımdı hem annemdi aradaki sınırı iyi korumak gerekiyor. İnş onun gibi anne olabilirim kızıma
Benim annem de öyleydi o yüzden hiç yalan söylemek zorunda kalmadım . Tanırdı bilirdi herkesi. Hatta bi tanesine iş bulmuşluğu var.Size neden anlatamıyor erkek arkadaşlarıyla gittiğini. Bence önce buna bi çözüm bulun. Böyle şeylere kızıyorsanız kızınız size anlatmaz ve anlatmadığı gibi daha ilgi çekici gelir. Erkek arkadaşlarıyla da Arada beraber birşeyler yapmasının normal olduğunu kabullenin. Bir gün buluşmaya siz bırakın. Tanışmak istediğinizi söyleyin
Benim annem lisede kızlı erkekli arkadaşlarımı arada kahvaltıya alırdı. Bazı şeylere karşı çıkardı ama genel olarak sıkmadıkları için gizli iş yapmazdım. Şimdi 32 yaşındayım çok iyi anlıyorum nedenlerini. Annem hem arkadaşımdı hem annemdi aradaki sınırı iyi korumak gerekiyor. İnş onun gibi anne olabilirim kızıma
Evet haklısınızŞimdiye kadar kısıtlamayla karşılaştı mı? Bende aileme yalan söylerdim ama söyleme sebebim kız arkadaşım bile olsa her şeyin attığım her adımın problem olmasıydı çok bunalıyordum. Babam beni takip ettirdiğini ne yaptığımı bildiğini söylerdi. Muhtemelen yalandı çünkü çevresi genişti sanırım öyle öğreniyordu. Ama ben hep arkamı kontrol eder uzun süre arkamdan yrüüyen ya da sık gördüğüm insanlardan korkardım. Annemde dışarıda olmama konusunda çok katıydı hep yanında olayım isterdi koruma adı altında beni hep kısıtlardı. Psikolojik baskısı büyük yüktü. Doğru bulmuyorum gerçi yalan söylemeyi şimdi olsa çok daha farklı davranırdım. Güvenini kazanmayı, doğruyu söyleyince kızmadan konuşmayı, kimlerle olduğunu bildiğiniz sürece hayır dememeyi deneyin. Sorunun kimle olduğu değil yalan söylemesi olduğunu anlatın. Ama önce kızı biraz rahat bırakmanızı öneririm. Şimdiki ergenler bizim gibi sessizce pısıp denileni yapmıyorlar. Daha kendi hallerinde kalmayı yeğliyorlar.
Erkek arkadaşlarıyla zaman geçirdiğini gizliyorsa muhtemelen bu konuda sizden tepki gördüğü içindir. Karşı cins arkadaşlığın anormal olduğunu, zarar göreceğini empoze ederseniz çocuğa o zaman zarar görür zaten. Yanlış tutumunuz çocuğun size yalan söylemesine sebep olmuş.Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk
E kizinizin erkek arkadasi olamaz mi ? Sevgiliside olabilir normal erkek arkadasida olabilir .bu kadar baski kurmayin genc kiz alt yatafi oiknige gidecek ne var bunda ?Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?