• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ergen kız annesi olmak

hale321

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2024
33
7
1
40
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk

Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim son bir aydır canım çok sıkkın 17yasinda ergen bir kızım var, kız arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi izin verdim yanında başka erkek arkadaşlar da varmış bana çok yalan söylüyor bunu ben kendim tlfda mesajını gördüm, bugünde hafta sonu Mangala kız arkadaşlarıyla gidecekmiş babasından izin aldı ama ben inanmadım çünkü yanliz kızlar olacağını düşünmüyorum içim içimi kemiriyor konuşamıyorum kızımla çünkü onu çok bunalttim bişey sormaya kalksam yanımdan sinirlenip gidiyor ne yapabilirim çok kafama takıyorum başına bişey gelir mi , normalde Kendi halinde sakin bir çocuk

Fazla bunaltılan çocuklar yalana başvurur.
Koruyacağım derken kendinizden tamamen soğutursunuz.

Fazla bunaltılan çocuklar yalana başvurur.
Koruyacağım derken kendinizden tamamen soğutursunuz.
Ya evet öyle oldu sürekli bilgisayarda oyunda arkadaşları var korkuyorum kendi yaş grubum diyo ama bilemiyorum

Bu kadar baskıcı olmayın. Çocuklarla arkadaş gibi olun ki her şeylerini size söyleyebilsinler aksi halde gizli saklı işler peşinde olurlar.
Beğenmediğiniz bir durum olduğunda kizarak değil de anlatarak söyleyin
Ya akillandim ama is işten geçti şimdi de hiç rahat değilim başına kötü bişey gelir diye korkuyorum

Size neden anlatamıyor erkek arkadaşlarıyla gittiğini. Bence önce buna bi çözüm bulun. Böyle şeylere kızıyorsanız kızınız size anlatmaz ve anlatmadığı gibi daha ilgi çekici gelir. Erkek arkadaşlarıyla da Arada beraber birşeyler yapmasının normal olduğunu kabullenin. Bir gün buluşmaya siz bırakın. Tanışmak istediğinizi söyleyin
Benim annem lisede kızlı erkekli arkadaşlarımı arada kahvaltıya alırdı. Bazı şeylere karşı çıkardı ama genel olarak sıkmadıkları için gizli iş yapmazdım. Şimdi 32 yaşındayım çok iyi anlıyorum nedenlerini. Annem hem arkadaşımdı hem annemdi aradaki sınırı iyi korumak gerekiyor. İnş onun gibi anne olabilirim kızıma

Şimdiye kadar kısıtlamayla karşılaştı mı? Bende aileme yalan söylerdim ama söyleme sebebim kız arkadaşım bile olsa her şeyin attığım her adımın problem olmasıydı çok bunalıyordum. Babam beni takip ettirdiğini ne yaptığımı bildiğini söylerdi. Muhtemelen yalandı çünkü çevresi genişti sanırım öyle öğreniyordu. Ama ben hep arkamı kontrol eder uzun süre arkamdan yrüüyen ya da sık gördüğüm insanlardan korkardım. Annemde dışarıda olmama konusunda çok katıydı hep yanında olayım isterdi koruma adı altında beni hep kısıtlardı. Psikolojik baskısı büyük yüktü. Doğru bulmuyorum gerçi yalan söylemeyi şimdi olsa çok daha farklı davranırdım. Güvenini kazanmayı, doğruyu söyleyince kızmadan konuşmayı, kimlerle olduğunu bildiğiniz sürece hayır dememeyi deneyin. Sorunun kimle olduğu değil yalan söylemesi olduğunu anlatın. Ama önce kızı biraz rahat bırakmanızı öneririm. Şimdiki ergenler bizim gibi sessizce pısıp denileni yapmıyorlar. Daha kendi hallerinde kalmayı yeğliyorlar.

17 yaşınızı hatırlayın bence insanın en özel yaşlarından biri çok değişik duygular 🌸

İletişiminiz nasıl, aranızdaki yaş farkı kaç? Onun yerinde olsanız anneniz nasıl konuşsun isterdiniz?
Şimdi üzerine giderseniz ters tepkiler alabilirsiniz.

Piknik dönüşü muhabbeti siz açın, nereye gittiniz güzel miydi resim çekildiniz mi gibisinden, sakın kız erkek karışık mı diye sormayın.

Diyalog kurduğunuzda sakin sakin sorabilirsiniz.

Size neden anlatamıyor erkek arkadaşlarıyla gittiğini. Bence önce buna bi çözüm bulun. Böyle şeylere kızıyorsanız kızınız size anlatmaz ve anlatmadığı gibi daha ilgi çekici gelir. Erkek arkadaşlarıyla da Arada beraber birşeyler yapmasının normal olduğunu kabullenin. Bir gün buluşmaya siz bırakın. Tanışmak istediğinizi söyleyin
Benim annem lisede kızlı erkekli arkadaşlarımı arada kahvaltıya alırdı. Bazı şeylere karşı çıkardı ama genel olarak sıkmadıkları için gizli iş yapmazdım. Şimdi 32 yaşındayım çok iyi anlıyorum nedenlerini. Annem hem arkadaşımdı hem annemdi aradaki sınırı iyi korumak gerekiyor. İnş onun gibi anne olabilirim kızıma
Haklısınız

Benim annem de öyleydi o yüzden hiç yalan söylemek zorunda kalmadım . Tanırdı bilirdi herkesi. Hatta bi tanesine iş bulmuşluğu var.

Şimdiye kadar kısıtlamayla karşılaştı mı? Bende aileme yalan söylerdim ama söyleme sebebim kız arkadaşım bile olsa her şeyin attığım her adımın problem olmasıydı çok bunalıyordum. Babam beni takip ettirdiğini ne yaptığımı bildiğini söylerdi. Muhtemelen yalandı çünkü çevresi genişti sanırım öyle öğreniyordu. Ama ben hep arkamı kontrol eder uzun süre arkamdan yrüüyen ya da sık gördüğüm insanlardan korkardım. Annemde dışarıda olmama konusunda çok katıydı hep yanında olayım isterdi koruma adı altında beni hep kısıtlardı. Psikolojik baskısı büyük yüktü. Doğru bulmuyorum gerçi yalan söylemeyi şimdi olsa çok daha farklı davranırdım. Güvenini kazanmayı, doğruyu söyleyince kızmadan konuşmayı, kimlerle olduğunu bildiğiniz sürece hayır dememeyi deneyin. Sorunun kimle olduğu değil yalan söylemesi olduğunu anlatın. Ama önce kızı biraz rahat bırakmanızı öneririm. Şimdiki ergenler bizim gibi sessizce pısıp denileni yapmıyorlar. Daha kendi hallerinde kalmayı yeğliyorlar.
Evet haklısınız

Erkek arkadaşlarıyla zaman geçirdiğini gizliyorsa muhtemelen bu konuda sizden tepki gördüğü içindir. Karşı cins arkadaşlığın anormal olduğunu, zarar göreceğini empoze ederseniz çocuğa o zaman zarar görür zaten. Yanlış tutumunuz çocuğun size yalan söylemesine sebep olmuş.

Niye erkekler olunca ne olacak kendi yaş grubu olduktan sonra? Bu kadar sakınırsanız daha kıymete biner Daha da kapatır size kendsini. BIrakın arkadaşlık kursun tanısın yoksa ilk bulduğu fırsatta gözü kapalı hata yapar... çocuğunuza güvenin bu kadar baskı bağınızı koparır

Kızlı, erkekli karışık arkadaş grupları daha iyidir bence. Her iki cinsle diyalog geliştirmek, sosyal olmak avantajlı bir durum.
Kızınız tepkilerinizden çekindiği için anlatmıyor. Siz de onun arkadaşlarıni yakından tanımaya çalışın, kızınızın güvenini tekrar kazanırsınız.

Sanırım erkek arkadaşı olması sizin için sıkıntı yazdıklarinizdan ben böyle anladım en azından. erkek arkadaşı olması hiç olmamasından daha iyi bana göre.
Sonra hödüğün birinin iki güzel lafına kanıp çok sevildiklerini sanıp aileden baskıda görünce farklı sonuçlar doğurabiliyor evden kaçmak, kaçarak evlenmek gibi vs.
Bu yüzden böyle şeylere tepki vermek yerine kendisini nasıl koruması gerektiğini, hangi durumların ona zarar vereceğini kendisini yıpratabilecegini vs anlatın bence.
Bir kızım var bir erkek arkadaşı olursa ilk önce ben tanımak isterim kızımın içinde uçuşan kelebeklerin o ilk heyecanlarının ortağı olmak isterim açıkçası.
Artik flörtleşmeyen bu yaşlarda sevgilisi olmamış eline erkek eli değmemiş kız çocuk yok gibi bir şey, zaten bunlarında bir önemi yok bence.
Duygularını bastırmasını bekleyip anlamayıp yalana teşvik etmiş olabilirsiniz ama bence uygun bir zamanda kızınızla oturup gerçekten içten bir özür dileyip size anlatabileceğini vs söylerseniz anne değil arkadaş rolü takınabilirseniz belki düzelir ilişkiniz.

17 yaş cocuk degil sevgilisi de olabilir, erkek arkadaslari da olabilir. Arkadaşin kizi erkegi olmaz zaten yaş kac olursa olsun o ayri.
Bana çok abartili geldi tavriniz. Evlenmek disinda erkeklerle arkadasliginiz olmamiş olabilir belki sizin icin yabanci bir durum olabilir ama kizinizi anlamaya calisin. Karsi cinsten kac yasina kadar uzak duracak, tanimayacak? Nasil davranacagini bilmezse, tanimazsa ileri yaşlarinda da zarar görebilir.

E kizinizin erkek arkadasi olamaz mi ? Sevgiliside olabilir normal erkek arkadasida olabilir .bu kadar baski kurmayin genc kiz alt yatafi oiknige gidecek ne var bunda ?

Benim de 17 yaşında kızım var. Bize haber verdiği söylediği sürece istediği kişilerle istediği yere gidebilir. Kız erkek fark etmez, her iki cinsiyetten de arkadaşı olabilir. Telefondan görüyorum zaten nerede olduğunu. Hatta kendisine bir gün canı istemezse okulu bile asabileceğini söyledim. Beni ara anne-kız beraber takılalım veya arkadaşlarınla olabilirsin. Tek şart tek kural var, haber verecek söyleyecek. Kiminle nerede olduğunu, nereye gideceğini hatta plan değişirse onu bile haber vermesi gerektiğini biliyor. Şimdiye kadar güvenimi sarsmadı çünkü yalan söyleme ihtiyacı hissetmedi. Bazen dışarıda arkadaşlarıyla takılırken denk geliyorum bazen de telefondan yakında olduğunu görüp tesadüfen geçiyormuş gibi yapıyorum.
Bir keresinde aç olan gelsin size sofra hazırlarım dedim. Baktım oğlanları sepetliyorlar, hayırdır onların canı yok mu onlar niye gelmiyor dedim oğlanlar da geldi. Kızlardan çok oğlanlar yardım etti sofra kurmaya toplamaya. Ben böyle davrandığım için hiç bir arkadaşı ürkmüyor, saklanma gizlenme gereği duymuyor. Hatta alıştılar, annen ne güzel şeyler hazırlıyor yapar mı yine diye aratıyorlar kızıma. Onlar mutlu ben mutlu. 15 yaşındaki diğer kızım için de bu kural geçerli.

Ben niye böyleyim peki, çünkü benim annem asla izin vermezdi. Bırak erkek cinsinden normal arkadaşlığı, kızlarla bile gezemezdim. Hatta onlar bize gelebilirdi ama ben onların evine gidemezdim. Hep tehlike var, hep elalem ne der, hep adımız çıkar hep başımıza bir şey gelirdi.

Siz bu kadar baski yaptığınız surece bu kizin hata yapmama sansi yok .evden kacan basina is acan tiplerin ailesi genelde yüzde 90 baskicidir .
yalan soylemek zorunda kalip baskalarina minnet ederler sonra daha buyuk belalar gelir .kizinizdan oncelikle o ortamda bulunacak baska bir arkadasinin numarasininisteyin sana ulasamazsam inlari ararim diyin. 1 2 kisinin numarasi yeterli .daha sonrada arkadaslarini eve davet edip yemek hazirlayip taniyin. Bakalim kizinizin secimleri sizin korktugunuz kadar kotu mu ?
Kim bilir belki gercekten mukemmel arkadaslari var ? Hepsi yasina uygun sekilde sosyallesiyordur .

Back