Merhaba arkadaşlar, Ben, 16 yaşında bir erkek çocuğa sahip anneyim. 39 yaşındayım ve çalışıyorum. Arkadaşlarımın arasında benim kadar büyük çocuğu olan yok. Eşimle ayrıldığımızda oğlum 4 yaşındaydı. Eşim pek sorumluluk sahibi biri değildi,ayrıldıktan sonra da Oğlumla pek ilgili değildi. Aralarının iyi olması için elimden geleni yaptım, hatta oğlunu görmeye gelmezdi de ben götürürdüm. Oğlum 13 yaşına gelince araları daha iyi olmaya başladı,eskiye oranla. Ne nafaka aldık ne de ev eşyası,zaten ihtiyacım yoktu. Oğluma hayatı boyunca aldığı tek şey bir gitar oldu. Oğlum baba duygusu yaşamak istiyordu,babasının yanına gittiğinde gördüğü bazı olumsuzluklara rağmen(oğluma davranışı değil, yaşam tarzı olumsuzdu). Bundan 1yıl 8 ay önce babası sevgilisiyle birlikte ortadan kayboldu,sonra öğrendik ki öldürülmüşler. Ben çok etkilendim,çok üzüldüm. Her ne kadar evliliğimiz boyunca beni çok üzmüş olsa da hiç nefret etmedim. Önce oğlumdan sakladım ama söylemek zorunda kaldık. (Bu arada ben eski kayınvalidem ve kayınpederimle çok iyi anlaşırım ve halen görüşürüm. Hatta yeni Eşimle bile tanıştılar. ) olaydan 9 ay sonra çok tatlı biriyle evlendim. Oğlumla çok iyi anlaşıyorlar,bu kadarını İnan beklemezdim. Ama ne kadar iyi anlaşsalar da yine de oğlumda bir süre kıskançlık oldu. Aynı odada uyumamızı istemedi,odamızı dinledi falan filan. Şimdi onları geride bıraktık. Eşim ve oğlum, bir yıl geçti yine iyi anlaşıyorlar. Eşim sadece sevgisini ve öğütler veriyor,ben sevgiyle disiplini bir kefede tutmaya çalışıyorum ama çok zorlanıyorum. Şimdi diyeceksiniz ki madem 16 yaş problemli çocuklarımızı konuşacağız ne diye bu kadar derine indiniz. Beni ve oğlumu anlamanız için gerekli diye düşündüm. Oğlum beni pek dinlemek istemiyor,çok asi. Bazen dinlemiyor da değil,aslında eğitilebilecek bir çocuktur. 15 yaşına kadar çok iyiydi. Devamsızlığı hat safhada ve hiç ders çalışmıyor. Ayda yılda bir ders çalıştırabiliyorum. Okula giderken kitap defter götürmüyor. Güzelce herşeyi anlatıyorum; hayatı, iş bulma zorluğunu vs ama yine dinlemiyor. Bu kez kızıyorum, ceza veriyorum bu da olmuyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Bu sitede forumda konu açmamın nedeni de bu tarz problemleri olan arkadaşlarla konuşup dertleşmek. Eğer dikkate alıp da benimle konuşursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.