- 16 Eylül 2012
- 2.091
- 56
-
- Konu Sahibi cilgin_anne_
Cebinizden kac para cikti ve aldiginiz gozlugun kalitesi? Ben iki sene once ABDde aldigim kalitede gozlugu Turkiye'de SSKdan almaya kalktim ve cebimden cikan para 400 TL. SSKnin verdigi para ne lenslerin ne de cercevenin parasinin yanindan bile gecmiyordu. En adi gozluge bile cepten para odemem gerekiyrodu yani. Parasi olmayan emekli ne yapsin? ABD gibi kapitalist degil, Almanya gibi sosyal bir devletten bahsediyorum, TC sosyal bir devlettir, ancak ayni gozlugu ben bu kapitalist ulkede daha ucuza malediyorum. Bu mu sagliktaki gelisme? Bir Almanciya sormak lazim, bakalim o ne der bu konuda...
17 ağustostan sonra insanlar 2 ay birinin evinde 3 ay birinin evinde sığıntı gibi yaşadılar.
konteyner de yoktu.
van da toki konutları yapılıp teslim ediliyor ama buna da bir şey bulup yazanlar var. maalesef
o zaman da ecevit vardı.
Evet Kızılay'da da bir sürü yolsuzluklar dönmüştü fırsattan istifade hepsinin üstü ne güzel kapatıldı. Benim kızılayda gönüllü ayağına çalışan akrabam o yıl altına son model passat aldı. Hepimiz bağışlar yaptık yardımlar yaptık. bütün türkiye bütün dünya seferber oldu. Ne oldu? Depremzedeler süründü.
17 ağustostan sonra insanlar 2 ay birinin evinde 3 ay birinin evinde sığıntı gibi yaşadılar.
konteyner de yoktu.
van da toki konutları yapılıp teslim ediliyor ama buna da bir şey bulup yazanlar var. maalesef
o zaman da ecevit vardı.
eceviti herkes çok seviyo nedense
ben çok bilmiyorum kişisel özelliklerini ama çoğu insanın sempatisi var
ben ona hep yaşlı duruyo diye üzülürdüm çocukken
Küçük görmüyorum sadece bakış açısı farkından bahsediyorum.Bu konuda bilgisi olmayan biri mis gibi yerler olarak görebilir,ama ben onun yerine pencerelerine pvc doğrama takılmış yapılar görüyorum.Bu konunun direkt olarak iktidarla ilgisi yok zaten.Bizde doğru düzgün bir tarihi yapı koruma bilinci hiç olmadı zaten.Neyse konu dışına çıkmayalım.maalesef iktidardan önce o kadar geriydi ki bu ülke kolay kolay mükemmel hale gelemiyor :) sihirli değnek yok ellerinde
ben gidince sıra da çok beklemiyorum
gözlüğümü almak için 1 koca günümü harcamıştım zamanında ben,unutmadım bunu
şimdiki gözlüğümü şak diye aldım :)
restorasyon bilgisine mi sahip olmam gerekiyordu :)))
ben 1600 yıllık tarihi kilisenin içler acısı halini gördüm, şimdiyse şehir dışından insanlar geliyor ziyaret edip fotoğraf çektirmeye.sillede isterseniz internetten araştırabilirsiniz.
:)
içler acısı diyorum içeri girilmiyordu kokudan. o kilise orijinalliğine dokunulup müdahale edilmeden mis gibi bir yer haline getirildi.
ha fotoğraf çekiyorlar derken, içerde değil çünkü zarar veriyor :)
restorasyon bilginiz olsaydı falan diyerek bi küçük görme çabası içinde gördüm sizi :) ben de öyle bir bilgim olduğunu iddia etmedim
daha birçok tarihi bina var dökülüyordu. şimdiyse yepyeni oldular, altlarında cafeler, yemek yenilen yerler.......
nasıl yani yardım paralarını kendileri için mi kullandılar
ne biçim insan bunlar aklım almıyo
vicdanları nası elveriyo buna
yazıklar olsun
99 dan sonra zaten deprem vergisi(dayanışma) uygulamaya konuldu zaten ne oldu vergiler aaa pardon yol yapmışlardı dımı
17 Agustos depremi bir gecede oluveren ve onceden olacagi kestirilemeyen, hazirliksiz yakalanilan cok buyuk bir dogal felaketti. 17 bin civarinda kisi hayatini kaybetti, onbinlerce insan yaralandi, binlerce yapi bir gecede oturulamaz hale geldi. Boyle bir felaketi neyle kiyaslayip neye ormek veriyorsunuz anlayamadim dogrusu. Dunyanin neresinde olursa olsun boyle bir felakette insanlar aci ceker, bir sure evsiz de kalir, sokakta da yatar..
Yani aslında çoğu siyasetçiye karşı bir sempatimiz var politikalarını sevmesek de. Turgut Özal da Süleyman Demirel de sempatik insanlardı. Ama Erdoğan çok katı, sert, ayrıştırıcı. Herkesi kendine düşman ediyor.. Ben bu ülkede insanların karşıt görüş dahi olsa bir siyasetçiden bu kadar nefret ettiğini duymadım hiç..
17 Agustos depremi bir gecede oluveren ve onceden olacagi kestirilemeyen, hazirliksiz yakalanilan cok buyuk bir dogal felaketti. 17 bin civarinda kisi hayatini kaybetti, onbinlerce insan yaralandi, binlerce yapi bir gecede oturulamaz hale geldi. Boyle bir felaketi neyle kiyaslayip neye ormek veriyorsunuz anlayamadim dogrusu. Dunyanin neresinde olursa olsun boyle bir felakette insanlar aci ceker, bir sure evsiz de kalir, sokakta da yatar..
99 da yoktular ki 2002 de geldiler başa.
ya ben gördüğüme duyduğuma insanların tepkilerine bakıyorum neyin ne olduğunu görmeye çalışıyorum.
şimdi eski binalar yıkılıyor, yenileri yapılıyor istanbulda.
umarım olası bir depremde de bu yapılanlar işe yarar.
hem görünüm değişiyor
hem de sağlam olmayan binalar ortadan kaldırılıyor. kentsel dönüşüm yani.
diyorum ya geriden gelmek çok kolay olmuyor :) her şey bir anda dediğiniz ülkelerdeki gibi olamaz.
çünkü onlar başka şeylerle uğraşırken biz baş örtüsü, darbeler falan böyle şeylerle uğralıyorduk :) ne yazık ki.
...
gözlüğüm gayet güzel çok büyük paralar da ödemedim. ortalama ailelerin verebileceği türden.
hayır, japonyada olmuyor mesela
ufak tefek şeyler yerine biz de geçmişten itibaren bilimde teknolojide ileri gidebilseydik böyle olmazdı
sanırım raylı sistemlerle binaların esnemesini sağlıyorlar ve binalar yıkılmıyor.
ne demek nerde olursa olsun... hayır geri kalan ülkelerde oluyor bunlar malesef
darbelerin, falanların filanların arasında kalan ülkelerde :S
başka bişeyle ilgilenmeyip ileri gidemediğimizden
:S
sürekli kaos insanların birbirine düşmesi iç çatışmalar derken başka şeylere bakamamışız
hala da bakamayalım diye uğraşıyorlar
Ben hala Van depremzedelerinin konteynerlarda yaşadığını söyledim de onunla kıyaslama yapıldı... Bana göre Van depremin de acil kriz yönetimi başarısızdı günün koşullarına, o kadar vergilere ve yardımlara rağmen hem de. AFAD yetersizdi bunları çeşitli raporlarda da görebilirsiniz. Neyse konu çok fazla dağıldı