Bir fabrikaniz oldugunu dusunun.. Yillardir degisik genel mudurlerle oyle boyle dondurdugunuz, kimi zaman ufak tefek sorunlari olsa da zamanla asilan, borcu alacagi belli bir fabrika. Sonra genel mudur degisiyor, fabrikanizin bahcesindeki agaclari kesip bahceyi de baska insanlara pazarliyor, onlar fabrika bahcenize durmadan bina dikerken mudurunuz borclari kapattim diye ovunuyor, ama bir yandan da bakiyorsunuz A alacaklisina borcunuz kapanmisken B alacaklisina olan borclariniz dorde katlanmis. Etrafinizi da evvelce pek tanimadiginiz yeni yeni zenginler sarmis, sirtinizdan zengin olanlar, sizin arazinizle.. Fabrikanizin bahcesinde altinda oturabileceginiz agac bile kalmamis. Hesaplari inceleyemiyorsunuz, yolsuzluk var diyen muhasebe mudurunuz isten atiliyor ve ustu ortuluyor, Derken fabrikanizda rahat dolasamaz hale geliyorsunuz, her taraftan basi bozuk adamlar cikiyor. fabrikanizda olaylar basliyor, sik sik birileri olmeye basliyor. Oyle ki artik fabrikada dolasmaya korkar hale geliyorsunuz ve genel mudurunuz ben buradan gitsem bu fabrika yerle bir olur tehditi savuruyor. Fabrika batar diye bu adamla devam mi ederdiniz, yoksa genel mudurunuzu yeniler miydiniz? Sizce bu fabrikanin gidisati ne? Hala mi Persembenin gelisi Carsambadan belli olmuyor?
Dis politikayi ondan iyi bilen nasil yok? Bizim bile bir fikrimiz varken hem de.. Biz bile hangi adimlarin bizi nereye goturdugunu yillar oncesinden ongorup tahmin edebilirken, dediklerimiz bir bir cikarken, meclisin icindekiler mi bihaber? Siz, bu icinde bulundugumuz duzenin ayni adamlarla Turkiyeyi refaha cikartabilecegine hala inaniyor musunuz sahi? SAtip satip yemissiniz, daha ne kadar satilabilir gayrimenkul ve de menkul kaldi bilemiyorum. Evden mal satip uretmeden yemekle ekonomi nereye kadar gider? En iyi bildikleri sey topraklari ihaleye cikartmak, durmadan bina dikmek, yol yapmak, kopru yapmak, AVM yapmak, bu sekilde ihalelerle birilerini zengin ederken birilerine is kapisi saglamak.. Ekilecek toprak kalmadiginda tas mi yiyecegiz? Ama olsun, kolayi var, Anadoluyu ve Gap'i da Israilliye satariz, onlar uretir biz yeriz pahalli pahalli.. Bizde para gani..
Ha gelen yeni baskan bu satis politikasina devam etmezse ne olur onu bilemem. Surunuruz maazallah.. alistik cunki satip satip uretmeden yemeye.. Bu saatten sonra kim kaldiracak tarimi, hayvanciligi tekrar ayaga? Avrupanin Amerikanin pirinci, misiri, Israilin tohumu, Iranin kuzularinin suyu mu cikti? Sat ulkeyi Arab'a, Israile, ver parayi ABDye, Avrupali ciftciye, Isarilliye, al ye.. Sonra da bagimsiz Turkiye diye havalara gir.
Dis politikada bilinmeyen ne? Suriye politikamiz mi? Amerika ile iliskiler mi? AB ile gelinen durum mu? Rusya ve Iran gibi komsularla gelinen nokta mi? Ne? Amerika'yi razi edebilirsek kendimizi hemen Suriye iclerine atacagiz, bunu bilmeyen var mi? Sinirda Suriye hukumet rejimi ile savasan OSOyu desteklemekle mesguluz, kapilar yillardir onlar rahatca vur-kac yapabilsin, onlara olan lojistik yardim rahatca ulasabilsin diye acik, bunu bilmeyen kaldi mi? OSO kim? Suriyenin isyancilari, hani bizim ulkemizde hukumete karsi dusurmek icin savas acsalar terorist diyecegimiz insanlar toplulugu, onlarin PKKsi.. Uc gunde bir rejim yanlilarinin evlerini basip kadin cocuk demeden olduren, sonra da Turkiyeye kacan orgutun uyeleri..
Rejim destekcisi PYD rejim isyancilari ile aramizdaki koridoru Azaz'i da alarak kapatmaya yakin oldugu icin hop oturup hop kalkiyoruz, uc ayda devrilecek denilen Esed'i hala uc senedir deviremedik diye, bilmeyen kaldi mi? Halbuki ne kadar ugrasmistik, gorusmeler yapmistik PYD basi Muslim ile, daha 4-5 ya once Istanbula, Ankaraya geldiginde bile, bak onlar da satmadilar Esed'i, bizle birlik olmadilar, anlasmaya yanasmadilar, pis terorist PYD! Amerikaya da cok kiziyoruz, hani uc ayda gidecekti Esed, bak yine kandirildik! Olsun, gitmezse biz sokariz askerlerimizi, biz deviririz Esed'i, baskomutan Tayyip, kahraman Tayyip olur, haydi askerler sefere, sehitlik mertebesine! Canimiz feda olsun Tayyip'in BOP baskanligi heveslerine! Yeter ki Tayyibin sabrini kimse sinamasin!
Şuan takvanızdan ağlayasın var gerçekten çok duygulandım .Hani hiç kimse yokken Atatürk vardı ya... Ve hep olacak ya ...bunu da o müthiş takvan ile Bi gözden geçir benceAllah ile aciz bir kulu aynı cümlede kulanmayacak kadar hem müslümanım hem haddimi bilirim.aklınca cümlemi çevirip benimi vuruyorsun.türkiye cumhuriyetinin kurucusu Kemal Atatürk.haaa rte de konuşılur oda tc nin yıkıcısı diye.
Cunki dini kullaniyor. Dini hangi ulkede kullanirsan kullan prim yaparsin. Bu yuzden butun ileri ulkeler din ile devlet isini birbirinden ayirmis, dinin devlet uzerindeki etkisini yasaklamistir. Bizde de oyle idi, AKP gelene kadar.. Siyasi partiler yasasinda hala kanun duruyor, ama AKP bu yuzden parti kapatmanin onunu tikadi. Zaten hukuk askida bu zamanda, islevsiz.birçok konuda eleştirilir bu adam ama ikna kabiliyeti kusursuz
BaNa mı dedin ?Komik olan nedir?
Elhamdulillah bu milletin içinde var olan ve bastırılmaya çalışılan şey her fırsatta tekrar gün yüzüne çıkıyor Allah'a hamdolsunCunki dini kullaniyor. Dini hangi ulkede kullanirsan kullan prim yaparsin. Bu yuzden butun ileri ulkeler din ile devlet isini birbirinden ayirmis, dinin devlet uzerindeki etkisini yasaklamistir. Bizde de oyle idi, AKP gelene kadar.. Siyasi partiler yasasinda hala kanun duruyor, ama AKP bu yuzden parti kapatmanin onunu tikadi. Zaten hukuk askida bu zamanda, islevsiz.
Özellikle gecenin resmini hedef alman dikkatimi çekti benim de ve alaycı uslubun bir de yeni üye olmanBaNa mı dedin ?
Bastirilmaya calisan sey nedir? Inanc ozgurlugu mu? 2000 senesinde camiye gidemiyor muydunuz? Kuran kursuna gidemiyor muydunuz? Okullarda din dersi yasak miydi? Imam Hatipler yok muydu? Ilahiyat Fakulteleri yok muydu? Oruc tutamiyor muydunuz? Kuran okuyamiyor muydunuz? Hacca gidemiyor muydunuz? Namaz kilamiyor muydunuz?Elhamdulillah bu milletin içinde var olan ve bastırılmaya çalışılan şey her fırsatta tekrar gün yüzüne çıkıyor Allah'a hamdolsun
Bak canim elhamdülillah hepimiz muslumaniz. Tayyip yokken bu ülke daha mi az muslumandi, dahami kötüydü.. Sorarım sana..mesele dinin siyasete devlet işlerine alet olması, bastakilerin, önemli mevkilerde olanların, ben yaparim ederim ama ben muslumanim bana bisey olmaz demeye getirmesi..halkın dine karşı zaafini kullanmasi.. Bunun birçok örneği var son olay karamandaki erkek çocuklarına tecavuz olayı..kolunun altına Kuran sıkıştırıp kursuye cikarsan, ancak bazı saf insanları kandırırsin..ama Allahtan başkasına kul olmayan kanmaz bunlara..Peygamber Efendimiz üzerinden rant sağlayanlar, halkın parasıyla saraylarda, villalarda, yatlarda, yurtdışı AVM lerde Fink atıyor sen razı olabilirsin.. Ama ben degilimElhamdulillah bu milletin içinde var olan ve bastırılmaya çalışılan şey her fırsatta tekrar gün yüzüne çıkıyor Allah'a hamdolsun
Bastirilmaya calisan sey nedir? Inanc ozgurlugu mu? 2000 senesinde camiye gidemiyor muydunuz? Kuran kursuna gidemiyor muydunuz? Okullarda din dersi yasak miydi? Imam Hatipler yok muydu? Ilahiyat Fakulteleri yok muydu? Oruc tutamiyor muydunuz? Kuran okuyamiyor muydunuz? Hacca gidemiyor muydunuz? Namaz kilamiyor muydunuz?
Bu ulkenin o zamanlar kacta kaci musluman idi, simdi kacta kaci? Yoksa o zamanlar bu ulke vatandasinin yuzde 95 i muslumandi da simdi muslumanlarin sayisi yuzde 49 a mi dustu, nedir yani?
E ne olmuş yeni üye olunca bu bir ?kimseyi hedef aldığım yok birine cevap yazmak için önce senden mi izin alınıyor acaba buda iki ?Özellikle gecenin resmini hedef alman dikkatimi çekti benim de ve alaycı uslubun bir de yeni üye olman
Elhamdulillah bu milletin içinde var olan ve bastırılmaya çalışılan şey her fırsatta tekrar gün yüzüne çıkıyor Allah'a hamdolsun
Sen imamahatipler ile ilgili ne biliyorsun ?daha imamhatip hazırlıkta iken başörtü yüzünden hoplamam insanlarız biz ..vs vs vs kim neyi rahat yaşayabilmiş bu sözde Müslüman ülkede o Zaman'lar acaba? Tabi sizin için hava hoştu oda ayrı meseleBu saydıklarının hiçbirinin önemi yok ki gözlerinde. Başörtüsü takarak okula gidememişler bastırılmaktan kastettikleri bu. Şimdi serbest oldu elhamdülillah hamd olsun.
Ama idinize dikkat edin o Zaman elinizden kaçmasın ...Aynen. Superego vasıtasıyla id'imizin istediği her şeyi bastırıp savunma mekanizmaları oluşturmamıza neden oldular. Çok şükür son yıllarda ego aracılığıyla bastırdığımız şeyleri az biraz uzlaşmış şekliyle gösterebiliyoruz. Ama yetmez artık id bölgemizin tamamen kontrolü ele geçirmesi lazım. ):
Telefonun azizliği joplanan olacaktıSen imamahatipler ile ilgili ne biliyorsun ?daha imamhatip hazırlıkta iken başörtü yüzünden hoplamam insanlarız biz ..vs vs vs kim neyi rahat yaşayabilmiş bu sözde Müslüman ülkede o Zaman'lar acaba? Tabi sizin için hava hoştu oda ayrı mesele
Ama idinize dikkat edin o Zaman elinizden kaçmasın ...
Tayyip yokken acaba hiç kimse AVM'ler de saraylarda Köşk'lerde gezmiyor muydu he şimdi tek fark var kadeh tokuşturulmuyor hamd olsun .saray namaz kılan birilerini de gördü hamdolsun.Bak canim elhamdülillah hepimiz muslumaniz. Tayyip yokken bu ülke daha mi az muslumandi, dahami kötüydü.. Sorarım sana..mesele dinin siyasete devlet işlerine alet olması, bastakilerin, önemli mevkilerde olanların, ben yaparim ederim ama ben muslumanim bana bisey olmaz demeye getirmesi..halkın dine karşı zaafini kullanmasi.. Bunun birçok örneği var son olay karamandaki erkek çocuklarına tecavuz olayı..kolunun altına Kuran sıkıştırıp kursuye cikarsan, ancak bazı saf insanları kandırırsin..ama Allahtan başkasına kul olmayan kanmaz bunlara..Peygamber Efendimiz üzerinden rant sağlayanlar, halkın parasıyla saraylarda, villalarda, yatlarda, yurtdışı AVM lerde Fink atıyor sen razı olabilirsin.. Ama ben degilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?