• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epilepsi ve ağlamam

jasemin34

Bir sevdadır İstanbul..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
1.124
1.699
83
Merhaba herkese iyi geceler
Benim epilepsi hastası ablam var. Yaklaşık 10 yıldır epilepsisi var, nöbetleri alıştığımız bir şey maalesef :KK43: Bayağıdır nöbetleri ağır değildi. Bugün birden ağır nöbetler geçirdi kendinden geçti ve beni de ağlama krizi tuttu. Benim en hassas noktam ve bu kadar dirençsiz olmak istemiyorum soğukkanlı olmak istiyorum. Her epilepsi geçirdiğinde elim ayağım buz kesiyor ağlıyorum bir şey olacak ona diye korkuyorum.
Nasıl soğukkanlı olabilirim, sakin davranabilirim bilmiyorum. (Normalde soğukkanlıyım bir ona karşı böyle) Annemler onunla ilgilenirken bir de beni sakinleştirmeye çalışsınlar istemiyorum. Var mı bir çözümü olan? Nasıl düşünmeliyim o an?

Son düzenleme:
Canım benim çok geçmiş olsun. Benim kardeşim de epilepsi hastasıydı baya bir süre çekti bu hastalığı uzun yıllar sonucunda Allah’a şükür geçti tabi bir sürü cesidi var umarım sizinki de geçebilecek türdendi. Kardeşim ilk kriz geçirdiginde beni tanımamıştı. Hayatımın şokunu yaşamıştım. Ama sonradan kendi kendimi şöyle teselli ettim. O an kriz geçirdiginde zaten kendisi zor durumdayken yanında güçlü duran biri olması lazım ve krizi geçtiginde seni yanında güçlü bir şekilde görmesi inan onu inanilmaz bir derecede rahatlatacak. Hersey beyinde bitiyor kuzum unutma..

Merhaba herkese iyi geceler
Benim otizm ve epilepsi hastası kardeşim var. Yaklaşık 10 yıldır epilepsisi var, nöbetleri alıştığımız bir şey maalesef :KK43: Bayağıdır nöbetleri ağır değildi. Bugün birden ağır nöbetler geçirdi kendinden geçti ve beni de ağlama krizi tuttu. Kardeşim benim en hassas noktam ve bu kadar dirençsiz olmak istemiyorum soğukkanlı olmak istiyorum. Her epilepsi geçirdiğinde elim ayağım buz kesiyor ağlıyorum bir şey olacak ona diye korkuyorum.
Nasıl soğukkanlı olabilirim, sakin davranabilirim bilmiyorum. (Normalde soğukkanlıyım bir kardeşime karşı böyle) Annemler kardeşimle ilgilenirken bir de beni sakinleştirmeye çalışsınlar istemiyorum. Var mı bir çözümü olan? Nasıl düşünmeliyim o an?
Benimde babam epilepsi hastası o kadar iyi anliyorumki seni....
Babam nöbet geçirdiğinde yanından ayrılmıyoruz o an bilinç olmadığı için ellerini çok sıkar babam ben hep açmaya çalışırım yada elinden tutarim istemsiz elimi sıkar...

Çocukluğum bu sekilde geçti ne kadar onlara yansıtmasam yanlarında güçlü olsamda hiç öyle olamadım...
Ama o an güçlü olman lazım canım onun size ihtiyacı var kendini sakın salma o an sure okuyorum ben...
Rabbim bütün hastalarımiza şifa versin.

Ketojenik diyet (KD), ilaca dirençli epilepsi nöbetlerinde alternatif bir tedavi yöntemi olarak öne sürülen, yüksek yağ, düşük karbonhidrat ve yeterli protein içeriğine sahip bir diyet tedavisidir. Diyetle alınan karbonhidratların sınırlanması ile oluşan ketonların beyinde çeşitli etki mekanizmaları ile epileptik nöbetleri azalttığı düşünülmektedir. Bunu okumuştum kopyaladım belki faydası olur

panik yapmaniz yada endiselenmenizin o an kardesinize bir yardimi oluyormu?
hayir degilmi
kardesiniz icin bir sey yapmak istiyorsaniz önce durumu kendi icinizde kabullenip neler yapabileceginizi ogrenmeniz ve gerektigi anda en dogru mudahaleyi yapmaniz hem kardesinizin hemde sizin kendinizi iyi hissetmenizi saglayacak.
yanlis anlamayin dogru kelimeyimi seciyorum bilmiyorum ama sizlanmak hayatin hic bir aninda bir ise yaramaz
çözüm odakli olun

Ketojenik diyet (KD), ilaca dirençli epilepsi nöbetlerinde alternatif bir tedavi yöntemi olarak öne sürülen, yüksek yağ, düşük karbonhidrat ve yeterli protein içeriğine sahip bir diyet tedavisidir. Diyetle alınan karbonhidratların sınırlanması ile oluşan ketonların beyinde çeşitli etki mekanizmaları ile epileptik nöbetleri azalttığı düşünülmektedir. Bunu okumuştum kopyaladım belki faydası olur
Ketojenik diyet benim yüksek lisans ödevimdi ben de uygulamak istemiştim ama ayriyeten otizm hastası olduğu için uygulamamız zor ve çoğu durumda sakin kalamıyor. Yine de olabildiğince ekmek gibi zararlı gıdalardan uzak tutuyoruz teşekkürler düşündüğünüz için❤️

panik yapmaniz yada endiselenmenizin o an kardesinize bir yardimi oluyormu?
hayir degilmi
kardesiniz icin bir sey yapmak istiyorsaniz önce durumu kendi icinizde kabullenip neler yapabileceginizi ogrenmeniz ve gerektigi anda en dogru mudahaleyi yapmaniz hem kardesinizin hemde sizin kendinizi iyi hissetmenizi saglayacak.
yanlis anlamayin dogru kelimeyimi seciyorum bilmiyorum ama sizlanmak hayatin hic bir aninda bir ise yaramaz
çözüm odakli olun
Çok haklısınız. Normalde soğukkanlıyımdır, çoğu şeyden hemen etkilenmem ama söz konusu kardeşim olduğunda olmuyor yapamıyorum :( O an müdahale ediyorum başını falan tutuyorum ama ağlayarak

Canım benim çok geçmiş olsun. Benim kardeşim de epilepsi hastasıydı baya bir süre çekti bu hastalığı uzun yıllar sonucunda Allah’a şükür geçti tabi bir sürü cesidi var umarım sizinki de geçebilecek türdendi. Kardeşim ilk kriz geçirdiginde beni tanımamıştı. Hayatımın şokunu yaşamıştım. Ama sonradan kendi kendimi şöyle teselli ettim. O an kriz geçirdiginde zaten kendisi zor durumdayken yanında güçlü duran biri olması lazım ve krizi geçtiginde seni yanında güçlü bir şekilde görmesi inan onu inanilmaz bir derecede rahatlatacak. Hersey beyinde bitiyor kuzum unutma..
Çok sağolun Allah razı olsun. Abinizin epilepsisi nasıl geçti acaba? Kendiliğinden mi oldu?

Hacettepe üniversitesine tedavi için gittiniz mi, orası bu konuda iyi diye biliyorum. Gerçi kardeşiniz büyük ama muhtemelen yetişkinler için de geçerlidir

Çok haklısınız. Normalde soğukkanlıyımdır, çoğu şeyden hemen etkilenmem ama söz konusu kardeşim olduğunda olmuyor yapamıyorum :KK43: O an müdahale ediyorum başını falan tutuyorum ama ağlayarak
bende abime anneme ve herkes gibi kizima cok duskunumdur
annem ve abim sizin gibidir abime bir dr a gittim diyim 3 gun sonuc cikana kadar uyumaz depresyona giriyo resmen benide yaninda depresyona sokuyo iyiyken kotu oluyorum yani
size bir sey daha anlatayim 3 4 gun once kizimin bogazina yedigi birsey takildi annem yediriyordu hani bir boguluyorum oksurugu vardir ya kizim o oksurugu cikardigi anda annem noluyo diyip ciglikla bas bas bagirarak beni cagirdi e hem beni cagir hem ilk yardim yap degilmi boyle bir durumda hepi topu 3 dk zamanin var yani sonrasi felaket herkes icin
cocuk benim ben ilk yardim yaptim bogazina takilani cikardim sakin sakin annem orda yigilmis bakiyo cocugun bogazindakini cikarinca yere indirdim 1 2 dk kontrol ettim banyoya gidip dakikalarca agladim o an bende annem gibi yigilsam ayilsam bayilsam cocuk allah korusun belkide bogulacakti hic bir sey hissetmeyin diyemem tabiki hissedeceksiniz insaniz canimiz orda cirpiniyor ama kendi insani duygularimizin onune gecmeliyizki daha cok uzulmeyelim sonra

Öncelikle geçmiş olsun
Kardeşiniz nöbet geçirirken yanında panikleyen yada yanlış müdahale eden birisi olmasının bilinç altına etkisiyle nöbeti tetiklediğini biliyormusunuz
Nöbet geçirirken sakin olun
Kendine zarar vermediği sürece eline koluna müdahale etmeyin
Sizin tutmanız kasılmayı artırır
Sadece rahat nefes alması için kıyafetini gevşetin ben etrafında çarpabileceği eşyalar var ise onları kaldırın
Epilepsinin çok fazla türü var ve maalesef çoğu hastada nöbet tipi doğru saptanamadığı için ilaç tedavisi işe yaramıyor
Her nöbetinde not tutun
Gün
Saat
Kaç sn sürdüğü
Nöbet sırasında gözlenen davranışlar(sabit bakma, el kasılması gibi)
Dikkatli olursanız nöbet geçireceğini önceden anlayabilirsiniz
Her nöbetin aurası vardır
Nöbetten hemen önce görünen davranışlar(anlamsız konuşma, gereksiz gülme gibi)
Bunlarıda not edin
Zamanla notlarınıza baktığınızda önlem almanız gerektiği zamanları çözebilirsiniz

Çok çok geçmiş olsun,eşimde epilepsi hastası ilk nöbetine denk geldiğimde 3 günlük evliydim, genellikle uyku da oluyor nöbetleri uykusunda titremeye başlayıp mosmor olmuuştu 20/25 dk konuşmadı nöbet bitince, o gün saatlerce ağlamıştım.Sonra panik yapmamın üzülmemim ona katkısı olmadığını farkettim.O sırada sırtüstüyse felan yan çevirmeye çalışıyorum dili kaçmasın diye, kıyafeti sıkarsa diye gevşetiyorum yatak yada koltuk üzerindeyse düşmemesi için tutmaya çalışıyorum.Üzülmemek elde değil sizi çok iyi anlıyorum ama paniğin de ona bir faydası yok sakin Olun ki bişey olursa Allah korusun müdehale edebilirsiniz.

Ketojenik diyet benim yüksek lisans ödevimdi ben de uygulamak istemiştim ama ayriyeten otizm hastası olduğu için uygulamamız zor ve çoğu durumda sakin kalamıyor. Yine de olabildiğince ekmek gibi zararlı gıdalardan uzak tutuyoruz teşekkürler düşündüğünüz için❤
Rica ederim geçmiş olsun

Çok sağolun Allah razı olsun. Abinizin epilepsisi nasıl geçti acaba? Kendiliğinden mi oldu?
4-5 sene boyunca her yediği ictigine dikkat ettik. Üzüntü stres ortami asla olusturmadik. En ufacik seylere bile dikkat ettik televizyonu izleme uzakligi bile önemli. İlaclarini seneler boyunca dakikası dakikasında içti. Ve yavas yavas kurtulduk bu hastalıktan. Sizinde geçer umarım 🙏🏾

4-5 sene boyunca her yediği ictigine dikkat ettik. Üzüntü stres ortami asla olusturmadik. En ufacik seylere bile dikkat ettik televizyonu izleme uzakligi bile önemli. İlaclarini seneler boyunca dakikası dakikasında içti. Ve yavas yavas kurtulduk bu hastalıktan. Sizinde geçer umarım 🙏🏾
epilepsinin hangi sendromuydu ? cok sukur atlatmissiniz

Back