epilepsi olup hamilelik geçiren var mı?

Tatlım Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi..
Detaylı USG ye girdim ben geçtiğimiz haftalarda ama yazma fırsatı bulamadım:KK17: çok iyi geçti çok şükür.35 dak sürdü ve onca süre ağladım ben ne kadar korkup kasmışsam kendimi:KK14: İlk sorum damakta yarık var mı oldu,çünkü epilepsili gebelik dendiğinde ilk o geliyor akla,şu an için olumsuz hiçbirşey yok dedi maaşallah herşey iyiydi:nazar::nazar::nazar:
İnşaallah sağlıkla sıhhatle eli ayağı düzgün alırım kucağıma kızımı..Araştırdım bayağı iyi bir petinatoloğa yaptırdım tetkiki de..İçim de rahatladı.Bol bol da izledim tabi sıpamı:KK16:
Ben de gebelikten önceki 2 ay ve ilk 3 ay folik asit kullandım şimdi Elevit(içinde folik asit de var) Gynoferon Ostocare ve kendi ilacımı kullanıyorum.Cevizi ve C vitamini içeren gıdaları çok tüketiyorum.Zararlı hiçbirşey de tüketmiyorum hala(Ama canım kahve istemiyor değil hani:KK56:)
Senin de güzel haberlerini alacağız inşaallahhh,doğum şeklini konuştunuz mu bu arada canım?Nereye gidiyorsun?[/QUOTE
en önce maşallah diyeyim kızına sinemsu :nazar:uzun bi süredir yazmamışım.bu arada daha doğum şeklini falan konuşmadık canım.detaylı usgdede çok şükür bişey çıkmadı:nazar:aynen bende hemen yarık damak dudak var mı diye sordum. endişe ediyordum drum şuan için bişey görünmüyor dedi.ben folik asite hala devam ediyorum.demir ve vitaminde alıyorum extradan.drun sizinle nasıl konuştuğu çok önemli ve pozitif düşünmek.. çok şükür şuan için bir problem görünmüyor diyor drum...Rabbim inş burda ki herkese bebeklerini sağsalim kucaklarına almayı nasip eder inş:nazar:bu arada bu gittiğimde doğum şeklini ve bebeğimi emzirip emziremeyeceğimi de soracağım. inş doğumdan sonrada güzel haberler yazarız sizlere arkadaşlar(sinemsu seninde hayırlı haberlerini bekliyoruz inş )....hayır dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar..:KK49::emir_bebek:

Aman iyi haberler paylaşalım hep böyle,maaşallahh bebeklerimize :) Nöbet riski almamak için 38,5 da doğum gerçekleşecekmiş..Spinal sezaryen olacak anestezi uzmanı da okeylerse..Yine paylaşırım bilgileri,öpüyorummm..

benimde sezeryan olacak inş. ama epiduraldan korkuyorum:18: ben galiba genel anestezi isteyeceğim heyecan yapmamak için. benimde 38+5 gibi olacak doğumum.inş güzel haberlerimizi bizden haber bekleyen diğer üyelerlede paylaşırız... Allah hepimizin yardımcısı olsun ..:KK49::nazar:

benimde sezeryan olacak inş. ama epiduraldan korkuyorum:18: ben galiba genel anestezi isteyeceğim heyecan yapmamak için. benimde 38+5 gibi olacak doğumum.inş güzel haberlerimizi bizden haber bekleyen diğer üyelerlede paylaşırız... Allah hepimizin yardımcısı olsun ..:KK49::nazar:

18 martta sağlıkla geldi çok şükür kızım dünyaya.Nöroloğum izin versede(ayrı hastaneler)doğum yaptığım hastanenin anestezi ekibi onaylamadı spinali.Genel anestezi ile oldu doğum.İyi ki de öyle olmuş,bazı aksilikler oldu ama çok şükür ikimiz de iyiyiz..Sen doğum yaptın mı bilmiyorum ama yapmadıysan Allah sana da hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin..

slm ben 23 haftalık hamileyim ve 35 yıllık hayatımda ilk defa 1 hafta önce epilepsi krizi geçirdim dr lar vucudumda bir enfeksiyon oldugunu ve bunun krizi tetikledigini söylediler 4 gun hastanede kaldım gunde ıkı defa 200 mg tegratol alıyorum ve bırde antıbıyotık alıyorum alfasid 750 mg ilaçları içerken hep korkuyorum insallah bır daha kriz geçirmem hamileliginde epilepsi krizi geçirenler varmı aranızda ?

Merhaba,

Bebeğiniz sağlıkla doğmuştur umarım. Ben de epilepsi hastasıyım bebek sahibi olmak istiyoruz, hamileliğiniz nasıl geçti? Biraz bahseder misiniz?

Merhaba,

Bebeğiniz sağlıkla doğmuştur umarım. Ben de epilepsi hastasıyım bebek sahibi olmak istiyoruz, hamileliğiniz nasıl geçti? Biraz bahseder misiniz?

Liaa merhaba,
Umarım güzel haberlerini paylaşırsın sende,endişe etme desemde elinde olmuyor insanın biliyorum..Ama inan bana bütün o korkular arkanda kalıyor daha ilk saniye de unutuyorsun 9 ayı :KK34: Dr una güveniyorsan şayet ve o da hiçbir sakınca görmüyorsa geç kalma derim ben:KK34: Annelik zor ama paha biçilemez bişey:KK16:

Liaa merhaba,
Umarım güzel haberlerini paylaşırsın sende,endişe etme desemde elinde olmuyor insanın biliyorum..Ama inan bana bütün o korkular arkanda kalıyor daha ilk saniye de unutuyorsun 9 ayı :KK34: Dr una güveniyorsan şayet ve o da hiçbir sakınca görmüyorsa geç kalma derim ben:KK34: Annelik zor ama paha biçilemez bişey:KK16:

Allah bebeğine sağlıklı bir ömür versin inşallah. Sana bir kaç soru sorucam cevaplarsan çok sevinirim. Hamileliğinde hangi ilacı ne dozda kullandın? Normalde nöbet sıklığın nasıldı? Hamileyken nöbet geçirdin mi? Folik asit haricinde vitamin kullandın mı? Teşekkür ederim..

Allah bebeğine sağlıklı bir ömür versin inşallah. Sana bir kaç soru sorucam cevaplarsan çok sevinirim. Hamileliğinde hangi ilacı ne dozda kullandın? Normalde nöbet sıklığın nasıldı? Hamileyken nöbet geçirdin mi? Folik asit haricinde vitamin kullandın mı? Teşekkür ederim..

Amin canım..Rica ederim ne takılırsa aklına sor,bende gebeliği düşünürken her yerde araştırır okurdum içimi rahatlatacak bişey arar dururdum daha doğrusu..Lamictal kullandım canım 100*2.Nöbet sıklığım bana göre 2-3 yılda bir aslında(ağır olan) ama gece uykuda şıçramalarım ve anlık bilinç kaybım çok oluyor ve onu da nöbet sayıyorlar,bu yüzden defalarca dozla oynandı ama düzelmedi.Tabi gebelikte de oldu bu sıçramalar,sürekli kanda doza bakıldı bu önemli bir şey çünkü doğumdan hemen sonrada bakılıyor buna göre emziriyorsun..Folik aside gebelikten 4 ay önce başladım(hemen hamile kalamadım) sonra da calcium,elevit vs kullandım düzenli olarak.Beslenmeme çoook dikkat ettim..Yorulmamaya uykusuz kalmamaya özen gösterdim.Allah da yanımdaydı ki sağlıklı bir bebek nasip etti bana çok şükür..Darısı senin ve dileyen herkesin başına..

Amin canım..Rica ederim ne takılırsa aklına sor,bende gebeliği düşünürken her yerde araştırır okurdum içimi rahatlatacak bişey arar dururdum daha doğrusu..Lamictal kullandım canım 100*2.Nöbet sıklığım bana göre 2-3 yılda bir aslında(ağır olan) ama gece uykuda şıçramalarım ve anlık bilinç kaybım çok oluyor ve onu da nöbet sayıyorlar,bu yüzden defalarca dozla oynandı ama düzelmedi.Tabi gebelikte de oldu bu sıçramalar,sürekli kanda doza bakıldı bu önemli bir şey çünkü doğumdan hemen sonrada bakılıyor buna göre emziriyorsun..Folik aside gebelikten 4 ay önce başladım(hemen hamile kalamadım) sonra da calcium,elevit vs kullandım düzenli olarak.Beslenmeme çoook dikkat ettim..Yorulmamaya uykusuz kalmamaya özen gösterdim.Allah da yanımdaydı ki sağlıklı bir bebek nasip etti bana çok şükür..Darısı senin ve dileyen herkesin başına..

Evet soyledigin gibi olumlu seyler duymak için, icimi rahatlatacak bir şeyler duymak için ben de çok arastiriyorum. Olumsuz hiç birşey düşünmemeye çalışıyorum. Elevit'i hamile kaldıktan sonra mı kullanmaya başladın? Ben suan Folik asite başladım ama Elevit'e henüz başlamadım. Nöroloğumda, K. Dogum doktorumda Acibadem hastanesinde, ikisinede çok güveniyorum. Ben de Lamictal'e basladim ama nöbetlerim arttı, bana yaramadı Lamictal. Doktorum hamileyken mecburen kendi ilacımı kullanmam gerektiğini söyledi. Karbalex kullanıyorum, icerigi karbamazepin. O yüzden ilacımın bebeği etkilemesinden korkuyorum. Folik asit ilacımın etkisini bebek üzerinde azaltabilirmis. İste böyle, hem olumsuzlukları atıyorum kafamdan, hem aklımda deli sorular. Allah isteyen herkesin sağlıklı evlat sahibi olmasını nasip etsin inşallah..

Evet soyledigin gibi olumlu seyler duymak için, icimi rahatlatacak bir şeyler duymak için ben de çok arastiriyorum. Olumsuz hiç birşey düşünmemeye çalışıyorum. Elevit'i hamile kaldıktan sonra mı kullanmaya başladın? Ben suan Folik asite başladım ama Elevit'e henüz başlamadım. Nöroloğumda, K. Dogum doktorumda Acibadem hastanesinde, ikisinede çok güveniyorum. Ben de Lamictal'e basladim ama nöbetlerim arttı, bana yaramadı Lamictal. Doktorum hamileyken mecburen kendi ilacımı kullanmam gerektiğini söyledi. Karbalex kullanıyorum, icerigi karbamazepin. O yüzden ilacımın bebeği etkilemesinden korkuyorum. Folik asit ilacımın etkisini bebek üzerinde azaltabilirmis. İste böyle, hem olumsuzlukları atıyorum kafamdan, hem aklımda deli sorular. Allah isteyen herkesin sağlıklı evlat sahibi olmasını nasip etsin inşallah..

Amin..Evet Liaacığım elevite gebelikte başladım.Acıbadem iyi bir hastane bende olsam güvenirdim..Kendi ilacına devam et risk alma canım,bebeğe olan etkileri düşünmemeye çalış,işin ucunda kesin olarak kötü bişey olacağını bile bile hiçbir dr izin vermez..Allah esirgeyecektir meleğini böyle düşün yoksa geçmez 9 ay..

canım maşallah sağlıkla almışsın bebeğini kucağına allah uzun sağlıklı hayırlı ömür nasip etsin bende epilepsi hastasıyım gebelik düşünüyoruz 3. ayımız ama olmadı folik kullanıyorum ilacımda keppra 1000*2
canım kaç aydır bebek istiyorsunuz bizim bebek isteyişimizin 3. ayı olmadı ama banada lamictal yaramadı mecbur eski ilaca döndük ben fokal motor epilepsi ağır nöbetlerim yok keppra kullanıyorum bende

kızlar daha önce bebek istiyorum diye yazmıştım buraya;
şöyle söyliyim size ; evet epilepsi hastasıyım ve hamileliğim boyunca tegretol 200 kullandım günde iki doz;
hamileliğim boyuncada sadece iki kez uykuda nöbet geçirdim,
allahıma şükür bebeğimede banada hiçbirşey olmadı
şuan 4 aylık bir oğlum var :))
çok ama çok mutluyum...

canım maşallah sağlıkla almışsın bebeğini kucağına allah uzun sağlıklı hayırlı ömür nasip etsin bende epilepsi hastasıyım gebelik düşünüyoruz 3. ayımız ama olmadı folik kullanıyorum ilacımda keppra 1000*2

canım kaç aydır bebek istiyorsunuz bizim bebek isteyişimizin 3. ayı olmadı ama banada lamictal yaramadı mecbur eski ilaca döndük ben fokal motor epilepsi ağır nöbetlerim yok keppra kullanıyorum bende

1 yıldır hamileyken kullanabileceğim ilacin ayarlamasıni yapıyoruz doktorumla. Kendi ilacım Karbalex, Lamictale geçmek istedik ama bana yaramadı, nobetlerimi arttırdı. Normalde yılda 1 kere olurdu, kendi ilacımı azaltip Lamictale geçerken yılda 6 kere geçirdim. Bu yüzden Karbalex'e geri döndük. Hamileyken Karbalex kullanacağım, biraz tedirginim çünkü Lamictal daha güvenli biliyorum. Aralık başında gebeliğe izin verecek doktorum. 1 yıl ilaclarimi küçük dozlarda azaltmak için bekledik, ama Lamictal bana yaramadı, Karbalex'e geri döndük. Yani koskoca 1 yilim bosa gitti. Belki şimdi hamileligimin son aylarında bile olabilirdim. Inşallah Allah sanada, isteyen herkese, tabii bana sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip eder..

peki doğumunuz nasıl gerçekleşti
bazen normal doğumun sakınclı olduğunu söylüyorlar
epidural normal doğum tercih edilebilir mi
genel anestezi sezeryan oldum ama normalde olabilirdi;yani normal için bi sakıncası yoktu
sezeryan olma sebebim 40 haftam doldu 5 gün daha bekledik,açılmam1,5 cm i geçmedi ,kakasını falan yapar diye korktuk kendimiz istedik..

Bende epilepsi hastasiyim senelerce tedavi gordum fakat bi zamam sonra ilaclarimi kulanmamaya basladim benim nobetlerim senede bir oluyo ve kendimi sidetli birsekilde sikiyormusum oyuzden kendime geldigimde cenemden tutunda ayak tirnaklarima kadar heryerim agriyor 2 yıllık evliyim ve suan 9 haftalik hamileyim uzun zamandir nobet gecirmedim ve dikat ettigimde mesela uykumu yeterince aldigimda veya fazla tv izlemedigimde fazla sesli ortamlarda bulanmadigimda olmuyo yaklasik birbucuk senedir allaha sukur biseyim yok umarim olmazda birde epilepsi olupta normal dogum yapan varmi ben normal dogum istiyorum ama.sanirim dr lar sezaryan diyormus hastaligi tekrar tetikledigi icin bu dogrumu lutfen yardimmmm

arkadaşlat; epilepsi hastasıyım ve hamileyim.. trileptal 600, (1200) 2 doz kullanıyordum.. 4 yıldır nöbet geçirmiyorum.. geçen yıl doktoruma hamile kalmamın riski olup olmadığını sormuştum.. hiçbir sakıncası yok fakat hamile kaldığında beni ara demişti.. bende öğrenir öğrenmez aradım.. aynen devam et ilacına 10 haftada gel dedi.. gittim ve bana şöyle dedi: keşke hamilelik planladığınızdan haberim olsaydı ilacını değiştirirdik.. bunu duyunca inanamadım.. bende geçen yıl sorduğumu ve onun söylediğini hatırlattım. kıvırdı.. doktoruma sonsuz güveniyordum.. fakat bu olaydan sonra güvenim kalmadı.. ayrıca moralim çok bozuk..şuan ilacı 900 e indirdi.. sonra 600 e indirecekmiş..aranızda bu ilacı kullanıp hamilelik geçiren varmı.. aydınlatırsanız sevinirimbenneyaptımki

merhaba epilepsi hastasıyım ve gebeyim lamictal kullanıyorum siz nasılsınız...

mrb kadnlar kulübü üyeleri bende epilepsi hastasıyım ve şuan 11haftalık gebeyim aynı zamanda depakin kullanıyorum doktorum gebeliğimi fazla onaylamıyor ama ben istiyorum bu bebeği aynı ilacı kullanıp normal bir bebek dünyaya getiren varmı arkadaşlar

merhaba bende hamileyim ve epilepsi has siz ve bebeğiniz nasılsınız

merhaba arkadaşlar bende 10 senedir epilepsi hastasıyım depakin crono kullanıyordum benim doktorum düşündüğünde haberim olsun dedi ve öyle yaptık bana lamictal verdi bi sene sonra hamile kaldım ve şu an 12+1 hamileyim nörologum onayladı hamileliğimi devam et ilacına bırakma dedi hamilelik de şuan sorunsuz ama daha çok yeni ama olay şu ki doğum için korkuttular benide tam teşekküllü bi hastaneye git dediler yoksa annenin hayatında tehlike olur dedi bi dr. varmı böle bişey bende bunu merak ediyorum

merhaba bende 6 hafalık hamileyim ve lamictal 25 kullanıyorum günde iki tane siz ve bebeğiniz nasılsınız

Kızlar ;
Bende 6 haftalık gebeyim tegretol ve lamictali bi arada kullanıyorum aslında sadece tegretol kullanıyordum gatadaki bir doktor lamictale geçelim dedi ama geçemedik yeniden nöbet oldu burdaki doktorum da diyoki lamictalle tegretol arasında bebeğe etki açısından bi fark yok diyo anlıyacağnız boşu boşuna vücuduma işini bilmeyen bir doktor yüzünden ilaç alıyorum.neyse burdaki doktorum da hamile kalmadan 3-4 ay öncesinden folik asite başlarsan bebeğine %98 bişey olmaz dedi. o yüzden şimdi içim çok rahat yalnız sürekli uyuyorum. bebeği doğmuş yada detaylı ultrasona girmiş olanlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim en azından içim rahatlar biraz...

merhaba bende 6 haftalık hamileyim epilepsi hastasıyım günde sabah akşam lamictal 25 alıyorum ayrıca haftaa da bir kez folik asit günde bir kez coraspin alıyorum siz ve bebeğiniz nasılsınız doğumunuz nasıl oldu lütfen cvp yazarmsıınız

Bende epilepsi hastasiyim senelerce tedavi gordum fakat bi zamam sonra ilaclarimi kulanmamaya basladim benim nobetlerim senede bir oluyo ve kendimi sidetli birsekilde sikiyormusum oyuzden kendime geldigimde cenemden tutunda ayak tirnaklarima kadar heryerim agriyor 2 yıllık evliyim ve suan 9 haftalik hamileyim uzun zamandir nobet gecirmedim ve dikat ettigimde mesela uykumu yeterince aldigimda veya fazla tv izlemedigimde fazla sesli ortamlarda bulanmadigimda olmuyo yaklasik birbucuk senedir allaha sukur biseyim yok umarim olmazda birde epilepsi olupta normal dogum yapan varmi ben normal dogum istiyorum ama.sanirim dr lar sezaryan diyormus hastaligi tekrar tetikledigi icin bu dogrumu lutfen yardimmmm

merhaba canım bende 6 haftalık hamileyim lamictal kullanıyorum çok şükür uzun zamandır benmde nöbetim yok sen ne kullanıyoorsun

X