Öncelikle bir işte çalışıyorsanız bırakın hamilelik düşünüyorsanız. Yine henüz gebe değilseniz kadın doğuma gidin onlar folik asit veriyorlar takviye şimdiden. Sonra hangi sehirdeyseniz özellikle araştırma hastanesinde birini bulun. Yorumlardan bulabilirsiniz doktoru. Doktorlar hangi testleri yapacağınızı kaç günde bir geleceginizi söylüyor zaten. Lamictal masum hatta en masum ilaçtır merak etmeyin. Benim de juvenilmiyoklnik aynı. Uyku com çok önemli. Gece film izleyeyim olmaz. Pijama partisi yapalım sabahlayalim. Yola erken çıkalım.vs... bunlar hep yasak. Düzenli bir hayatınız olsun. Sabah kimse sizi uyandırmasın.uykunuzu alıp kalkın. Çalışmak zorunda olabilirsiniz ama uykusuzluktan nöbet gwcirseniz bebeğinizden daha mı kıymetli ev araba iş.. bunları düşünün, çevrenize eşinize düşündürtun. Benim ehliyetim var. 15 yıldır aktif kullanıyorum çok nadir de olsa gündüz ellerimde sıçrama oluyor. Aslında kullanmamak en iyisi.. bu arada iki hamileliğimde de nöbet olmadı. Ama uykumu aldım. İlaçları düzenli aldım. Hatta normalde geceleri nöbet olmasa da kısa sicramalar olurdy uykudan uyanıp gece. Hamileliklerimde bunlar dahi olmadı çok şükür. Ben çok çalışırdım eskiden yoğun mesaili. O zamanlar iki ayda bir geceleri nöbet olurdum. Artık hiç çalışmıyorum.iki üç yıldır hiç nöbet geçirmedim. Hamilelik ve doğumda dahil. Emzirme konusunda çok bilinçli değilim açıkçası.9yil önce ikizlerim oldu, 6 ay biraz emdiler daha çok mama. Şimdi supriz bir bebeğim oldu. 1 yaşında. Çok obur emiyor sürekli. Aslında hastaneye gitmem lazım ama pandemiden biraz da usenmwkten gitmedim. Siz emzirmeyi ihmal etmeyin doktora sorun. Hatta buraya da yazın. (Son olarak ben 2012 de hamile kalınca ege üniversitesine gittiğimde bana ordaki bir doktir dediki, lamictal yeterli olmayabilir gebelikte. Senin ilacını değiştirelim. Bebek olunca uykusuz kalırsın vs. Demişti ama ben değiştirmedim. Sabah 100mg akşam 100 mg ilaç kullandım. Siz yine doktorunuza danışın. Bu karar benimdi. Bu hastalığı kabullenmek de lamictalin masum olmasi beni umutlandirmisti. Sanırım lamictalle duygusal bir bağ kurdum
. Bırakmak istemedim. Neyse gece uyurken emziriyorum şuan. Sabaha kadar kafam saf gibi tabi. İlk 3-4 ay eş destek verecek. Eşim pazarcı çok yoruluyor ama mecbur beşik salldgigi çok oldu. Kalıtsal kısmına gelince şuan çocuklarda bişey yok. Umarım da olmaz. Şimdiden eeg çektirme in anlamı yok. Zamanı gelince her şey oluyor zaten. Orası artık kader kısmı. Sorularınız olursa cevaplarım. Bu hastalık ne berbattir bilirim.sizi iyi anlıyorum. Yaninizdayim her zaman merak etmeyin