epilepsi olup hamilelik geçiren var mı?

arkadaşlar merhaba;

bende yakaşık 7 yıldır epilepsi hastasıyım,hastalığımın ilk 4 senesi depakin kullandım,şuan ise son 3 yıldır trilleptal 300 kullanıyorum,normalde nöbetlerim senede 8-9 olurken şimdi allaha şükür senede 2-3 baya azaldı ve inşallah bu hastalıktan biranönce kurtulmak istiyorum.Ve bende sizler gibi hamile kalmaya karar verdim,bebek istiyoruz eşimle ama korkularımız var bebeğe birşey olurmu,düşük olurmu diye eğer aramızda epilepsi rahatsızlığı olup doğum yapan arkadaşlar varsa bizi aydınlatabilirmi acaba?
Bende yarın doktorumdan randevu aldım,muayneye gidicem ve bu konuyu konuşucam,bana söylediklerini yarın tekrar yazarım ..

ben bugün nöroloji doktoruma gittim,bebek düşündüğümüzü söyledim,normalde trilleptal kullanıyorum eğer gebe kalırsam doktor tegretole başlıcağımızı söyledi,ama ısrarla bana daha 25 yaşındasın çocuk doğurmak için biraz daha bekle dedi,biraz daha dediğide 5 yıl falan nöbet tekrarlamassa doğurursun gençsin dioo,çünkü tegretolde bebeğin %5 sakat olma riski varmış...ama ben okadar bekleyemem dedim o zaman ben sadece ilacını değiştiririm ama sorumluluk almam diyo... sonrada kadın doğumcuya gittim söledim falan,eğer epilepsi rahatsızlığınızı kontrol eden doktorunuz izin veriyosa bizim için sorun yok adetlerinizi düzenleyelim falan dedi.,,Ama nöroloji doktorum biraz içimi kararttı ne yapıcam bilmiyorum, sadece biz epilesi hastalarıda bebek sahibi olalım yaaa :KK43:((((

merhaba arkadaslar ben epılepsı hastası değilim fakat trigeminal nevraljı rahatsızlıgım var bende tegratol 400 luk kullanıyorum gunde bende yenı hamıle oldugumu ogrendım 6 seneden sonra 4 asılama 2 tup bebekten sonra normal yolla hamıle kaldım ben asılında amelıyatla bu hastalıktan kurtuldugumu sanmıstım 2 senede olmadı agrılarım ama bu aralık ayında tekrar basladı bebek tedavılerınıde amelıyattan sonra yaptırmıstık cok ıstedıgım bebegım agrılarımla beraber geldı bende cok korkuyorum bebegım sakat dogar dıye benım beyın cerrahı dr da pek onaylamadı hamılelıgımı kadındogumcuyada daha gıtmedım ne yapıcam bılmıyorum tegral kullanıpta bebegı saglıklı dodan varmı arkadaslar hepınıze sımdıden tesekkur ederımm

Epilepsi hastasım.lamictal günde toplam 200 mg kullanıyorm.bişey olmadı inş.ama beniuykusuzluk tetiklyor.işten 1 yılığına izin aldm.uykuda sıçramalarm oluyotdu.onlar bile olmadı şükür.şimdi bebeklerm 1 aylık maşallah sağ salimler korkmayın.doktorynyz ne derse onu yapın kafanıza göre ilaç değiştrmeyin bırakmayın.zaten sakat olacaksa sağlam hamilerdede olur.tevekkül edin allah yardmcmız olsun

benim kızkardeşimde epilepsi hastası hamile kaldı,doktor kontrolündeydi allaha şükür çok sağlıklı bir bebeğimiz var
Merhaba,
Hamileliği sırasında hangi ilacı kullandı? Normal doğum mu yaptı? Hamileyken nöbet geçirdi mi?
Ben de epilepsi hastasıyım, çocuk sahibi olmak istiyoruz, korkularım var ama böyle güzel şeyler duyunca moral oluyor.

slm ben 23 haftalık hamileyim ve 35 yıllık hayatımda ilk defa 1 hafta önce epilepsi krizi geçirdim dr lar vucudumda bir enfeksiyon oldugunu ve bunun krizi tetikledigini söylediler 4 gun hastanede kaldım gunde ıkı defa 200 mg tegratol alıyorum ve bırde antıbıyotık alıyorum alfasid 750 mg ilaçları içerken hep korkuyorum insallah bır daha kriz geçirmem hamileliginde epilepsi krizi geçirenler varmı aranızda ?

merhaba arkadaşlar bende 10 senedir epilepsi hastasıyım depakin crono kullanıyordum benim doktorum düşündüğünde haberim olsun dedi ve öyle yaptık bana lamictal verdi bi sene sonra hamile kaldım ve şu an 12+1 hamileyim nörologum onayladı hamileliğimi devam et ilacına bırakma dedi hamilelik de şuan sorunsuz ama daha çok yeni ama olay şu ki doğum için korkuttular benide tam teşekküllü bi hastaneye git dediler yoksa annenin hayatında tehlike olur dedi bi dr. varmı böle bişey bende bunu merak ediyorum

merhaba sanada geçmiş olsun lamictal sana bir yan etki yaptımı bende şu anda lamictalle başlıyaçağım biraz tedirginim iyi akşamlar..

Bende epilepsi hastasıyım depakin kullanıyorum. depakin kullanıpta hamile kalan var mı?

merhaba geçmiş olsun bende depakin kullanıyordum fakat dr şimdi başka ilaca başladı.hamilelik planladığımız için lamictalin daha iyi olacağını söyledi fakat eger vucudum lamictali kabul ederse lamictalle devam edeceğim ama olmazsa depakinle devam edecekler hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun...

merhaba sizede geçmiş olsun.banada jinekoloğum değiştir dedi ilacı.fakat benim epilepsi türümü depakin dısında bir ilaç engellemezmiş. hatda çogaltabilir dedi doktorum.o yüzden bununla istiyorsan hamile kalacaksın dedi.gece yatarken bir tane alıyorum. folbiol verdi sabah-akşam 1 tane alıyorum. ama bir senedir bebek istiyoruz.depakin prolaktin hormonumu yükseltiyor hemde çok fazla buda hamileliği engelliyor.bunun içinde bir ilaç var.onuda içiyorum dostinex haftada sadece 2 günoldukça agır bir ilaç.o yüzden sende kanda prolaktin baktır.ona göre önlem almış olursun.tabi umarım böyle birşeyle karsılaşmazsın.inşallah hepimiz sağlıklı bebişleri kucagımıza alırız.selamlar...

merhaba sanada geçmiş olsun lamictal sana bir yan etki yaptımı bende şu anda lamictalle başlıyaçağım biraz tedirginim iyi akşamlar..

arkadaşım yazdığın diğer mesajlarıda okudum. bende epilepsi hastasıyım ve senin gibi çok teredütlerim vardı.çok araştırdım..benim ilacımı değiştirdi dr.l..al kullanıyorum artık.ama ilacımı değiştirmem biraz zaman aldı.ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı .şimdiki ise çok şükür sorunsuz gidiyor.13 haftamız bitiyor .. yani çok takılma ..gerçekten hamile kalmadan önce o kadar çok soru işaretim vardı ki ama onu ultrasonda oynarken gördüğümde herşey bitti.Rabbim yardım ediyor inan.içim tarif edilemez huzurla dolu...elbette ki ilacın yan etkileri olablir ama bence pozitif düşünce gücü çok önemli ve elbette dua..bu arada özelden mesaj yazamadım..yada ben bilemedim ...:KK3:kendine sağlıkla bak.. pozitif düşün canım..:KK34:

arkadaşım yazdığın diğer mesajlarıda okudum. bende epilepsi hastasıyım ve senin gibi çok teredütlerim vardı.çok araştırdım..benim ilacımı değiştirdi dr.l..al kullanıyorum artık.ama ilacımı değiştirmem biraz zaman aldı.ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı .şimdiki ise çok şükür sorunsuz gidiyor.13 haftamız bitiyor .. yani çok takılma ..gerçekten hamile kalmadan önce o kadar çok soru işaretim vardı ki ama onu ultrasonda oynarken gördüğümde herşey bitti.Rabbim yardım ediyor inan.içim tarif edilemez huzurla dolu...elbette ki ilacın yan etkileri olablir ama bence pozitif düşünce gücü çok önemli ve elbette dua..bu arada özelden mesaj yazamadım..yada ben bilemedim ...:KK3:kendine sağlıkla bak.. pozitif düşün canım..:KK34:

merhabalar cevabın için teşekkür ederim evet pozitif düşünmek gerekiyor inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın kendine iyi bak sanada geçmiş olsun ...Allah bebek dileyen herkese hayırlısıyla nasip etsin.

Daha önce hamile olduğunu burda paylaşan epilepsi hastaları eğer bu konuyu okursanız bebekleriniz nasıl acaba yazarmısınız

Bence de hamilelikleri nasıl geçti bebeklerin sağlık durumları nasıl.anladığım kadarıyla hamile kaldıktan sonra kimse burda geçirdiği süreci paylaşmamış.bizim gibi epilepsi olup ve hamile kalmayı düşünen bir sürü bayan var ve eminimki hepsi merak içindeler.umarım bu paylaşımı okuyup cevaplarlar.ve benim ricam özellikle DEPAKİN kulanmak zorunda olanlar hamileyken.şimdiden teşekkürler.

bnde epilepsi hastasıyım ve şuan 7+2 haftalık hamileyim. hamile olduğumu öğrendiğimde nöroloji uzmanımla görüşüştüm hemen ilacımnı kademeli olarak azaltmaya başladım şuanda bunun yanında 2 tane farklı ilaç daha verdi isimlerini yazmam doğru olurmu bilmem ama mg ları 25 ve 50 düşük doz da yani. umarım bebeğime bi zararı olmaz dr en az zarar verecek olan bunlardır dedi. normal doğum olayı kafama takıldı. şimdi epilepsi hastaları normal doğum yapamaz mı ?

merhaba allah hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.ben ilaçlarinızı merak ettim.ne kullanıyodunuz.isimlerini yazmakda bir sakınca yok.geçmiş olsun.

nerden nasıl başlayacağımı bilemiyorum özetlemeye çalışayım bu konuda yardımlarınız görüşlerinizi bekliyorum.
35 yaşında 12 yaşında bir çocuk annesiyim.doğuştan olmayan sonradan epilepsi hastası olduğum anlaşıldı hayatımın belli dönemlerinde ilaç tedavisi görüp doktor önerisi ile ilaç kullanmaya son verildi. 4 yıldır nöbet geçirmiyordum uzunca süreler antiepiliptik ilaçlar kullandım nöbetler az sıklıkta fakat çok ağır geçiyor atağın geleceğini yoğun mide bulantısı ile anlıyorum genelde sabah yataktan ilk kalktığım sıralarda oluyor fakat ayılmam çok uzun sürüyor sonrası üstümden tır geçmiş gibi yaşayanlar bilirler berbat birşey :KK43:
ve ben 2. kez çocuk sahibi olmak istiyorum şubat ayında kürtaj olmak zorunda kaldım (bebeğin kalbi durdu) şimdide epilepsi yeniden başladı ne yapacağım bilmiyorum 4 yıl aradan sonra 5 gün öncee bayıldım banyoda idrarımıda kaçırmışım 15 dk sürmüş ayılmam off offf
epilepsi olup gebelik yaşayan üyelerimizin paylaşımlarını bekliyorum çok ihtiyacım var şimdiden çok çok teşekkürler

bnde epilepsi hastasıyım ve şuan 7+2 haftalık hamileyim. hamile olduğumu öğrendiğimde nöroloji uzmanımla görüşüştüm hemen ilacımnı kademeli olarak azaltmaya başladım şuanda bunun yanında 2 tane farklı ilaç daha verdi isimlerini yazmam doğru olurmu bilmem ama mg ları 25 ve 50 düşük doz da yani. umarım bebeğime bi zararı olmaz dr en az zarar verecek olan bunlardır dedi. normal doğum olayı kafama takıldı. şimdi epilepsi hastaları normal doğum yapamaz mı ?
ben epilepsi hastasıyım hayatımın belli dönemlerinde iyileşip belli dönemlerinde ilaç kullanmak zorunda kalıyorum normal doğum yaptım oğlum şu an 12 yaşında :) kadın doğum ve nöroloji uzmanı ile birlikte hareket edip düzenli kontroller sayesinde e tabiki Allahında izni ile umarım sizde sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsiniz

ben de beş hftalık hamileyim ve lamictal 25 kullanıyorum. yazıları okuyorum ve çok rahatlıyorum bebeği doğan varsa yazabilir mi

X