epilepsi olup hamilelik geçiren var mı?

Arkadaşlar geçmiş olsun hepinize..
Ben de 13 yıldır epilepsi hastasıyım.En son 2009 da nöbet geçirdim.6 yıllık evliyim ama 2012 ye kadar hiç çocuk düşünmedik,korktuk daha doğrusu:KK50:Ama şimdi hamileyim,20.haftadayım çok şükür gayet iyi gidiyor.Lamictal 100 kullanıyorum akşamları 50 alıyorum.
Naçizane tavsiyem;gebeliği düşünür düşünmez ki korunmayı bırakmadan 3 ay önceden folik asiti düzenli alın,muhakkak iyi bir nörolog ve jinekolog bulun,fikir danışın.Gebelikte de 18.haftada AFP hormon testi yaptırın.Normal doğum yapanlar varmış fakat benim dr.larım sezaryen olmalı diyorlar ben de gönlüm olmasa da kabul ettim zaten.Çünkü normal doğumda ıkınma,kanın hızla pompalanması,açlık vs.nöbete sebep oluyormuş ve bebek oksijensiz kalıyormuş bu da bir risk ne yazık ki.Emzirebilecekmişim bebeğimi nasip olursa ve bu beni çoook mutlu ediyor.
Sizin de elbette tereddütleriniz olur ama dr um bile bu bebek yaradı sana diyor :KK16: ben de kızımla daha şimdiden çok mutluyum gerçekten:nazar::nazar::nazar:Detaylı USG de gelişime de bakılacak ve inşaallah iyi haberlerle geleceğim..Doğumu da nasip olursa yazacağım ahtım var:KK9: Arkadaş bir kişi de çıkıp yazmaz mı ne oldu ne bitti:KK20:
Neyse çok yazdım,Allah a emanet olun hepiniz..

Hamile olmana çok sevindim. ilacın sabah ve akşamki dozunu yazar mısın. Ben 100 100 kullanıyorum ama pek işe yaramıyor.

canım sana özelden mesaj yazamadım neden bilmiyorum. öncelikle sağol canım benimde seninde hamileliğimiz inş sorunsuz geçer bebişlerimiz sağlıklı sıhhatli kucağımızda olur. sabah 25mg akşam 25 mg lamictal alıyorum. ve folik asit takviyesi var. biliyomusun prospektüs te okudum folik asit epilepsi ilaçlarının etkisini düşüyormuş. ben daha da düşmesini istiyorum. ama hayırlısı diyorummmmmmmm. yorullddduuummmm şimdiden

ben de epilepsi hastasıyım anne olmak istiyorum ama korkuyorum ama burdaki yazılanlar beni cesaretlendiriyor.
gecenlerde çapada bir doktora gittim doktor hamilelikleilgili fazla bilgi vermedi ve morel bozan şeyler söyledi,
çünkü muayne kagıdının arkasında benim kendi doktorumu istedigim yazılı idi bu yüzden doktor tavır yapıp bana bilgi vermedi.

umarım ANNE OLURUM :KK43:

Ben de 13 yıldır epilepsi hastasıyım.En son 2009 da nöbet geçirdim.6 yıllık evliyim ama 2012 ye kadar hiç çocuk düşünmedik,korktuk daha doğrusu:KK50:Ama şimdi hamileyim,20.haftadayım çok şükür gayet iyi gidiyor.Lamictal 100 kullanıyorum akşamları 50 alıyorum.
Naçizane tavsiyem;gebeliği düşünür düşünmez ki korunmayı bırakmadan 3 ay önceden folik asiti düzenli alın,muhakkak iyi bir nörolog ve jinekolog bulun,fikir danışın.Gebelikte de 18.haftada AFP hormon testi yaptırın.Normal doğum yapanlar varmış fakat benim dr.larım sezaryen olmalı diyorlar ben de gönlüm olmasa da kabul ettim zaten.Çünkü normal doğumda ıkınma,kanın hızla pompalanması,açlık vs.nöbete sebep oluyormuş ve bebek oksijensiz kalıyormuş bu da bir risk ne yazık ki.Emzirebilecekmişim bebeğimi nasip olursa ve bu beni çoook mutlu ediyor.
Sizin de elbette tereddütleriniz olur ama dr um bile bu bebek yaradı sana diyor :KK16: ben de kızımla daha şimdiden çok mutluyum gerçekten:nazar::nazar::nazar:Detaylı USG de gelişime de bakılacak ve inşaallah iyi haberlerle geleceğim..Doğumu da nasip olursa yazacağım ahtım var:KK9: Arkadaş bir kişi de çıkıp yazmaz mı ne oldu ne bitti:KK20:

canım inşallah bende kalp atışlarını duyar ve biraz rahatlarım. sende sürekli yaz
çünkü senin gibi aynı sorunları paylaştığımız arkadaşlar moral oluyor. ŞUNU ÖĞRENDİM ALLAH OL DESİN OLUYOR CANIM. yeterki ol desin inş

canım inşallah bende kalp atışlarını duyar ve biraz rahatlarım. sende sürekli yaz
çünkü senin gibi aynı sorunları paylaştığımız arkadaşlar moral oluyor. ŞUNU ÖĞRENDİM ALLAH OL DESİN OLUYOR CANIM. yeterki ol desin inş

İnşaallah canım,öyle tabi detaylı usg yi de yaptırıp iyi haberlerini alsaydım kızımın hayırlısıyla..

yazıyı okumanızı tavsiye etmem insanın moralini daha çok bozuyo. neden koydunki buraya bu yazıyı. yani diyoki bir şekilde hap etki edecek gibi birşey demiş

İnşaallah canım,öyle tabi detaylı usg yi de yaptırıp iyi haberlerini alsaydım kızımın hayırlısıyla..
sinemsu aramızda 1 hafta varmış:KK1: bende diğer arkadaşlara fikir olması açısından yazayım l..al toplamda 150 mg alıyorum.şuana kadar bir problem yok çok şükür .önümüzdeki hafta detaylı ultrasona gireceğim inş.sinemsu sen girdin mi? yalnızca drum epilepsi hastalarında folik asite 9 ay devam edilmeli dedi.günde 5 mg alıyorum.diğer hamilelere oranla folik asit düzeyini biraz yüksek almam lazımmış.tabi kendi drunuzun buna karar vermesi lazım benim ki öle yaptı.ben hala kullanıyorum. arkadaşlar ilaç dozunuzun çok ii ayarlanması gerekiyor.benim en fazla 150 ye düştü daha yüksek dozda alıyordum.çıkmadı.bu arada folik asiti ben hamile kalmadan önce kullanmaya başlamıştım..umarım detaylı ultrason sonuçlarımda ii çıkar. dua edin arkadaşlar.:nazar:sonuçları sizinle paylaşacağım inş bi aksilik çıkmazsa.herşeyden önce dua arkadaşlar.. siz elinizden geleni yapın önlemlerinizi alın sonra tevekkül edin gerisi Rabbimin takdiri..:KK49::nazar:

sinemsu aramızda 1 hafta varmış:KK1: bende diğer arkadaşlara fikir olması açısından yazayım l..al toplamda 150 mg alıyorum.şuana kadar bir problem yok çok şükür .önümüzdeki hafta detaylı ultrasona gireceğim inş.sinemsu sen girdin mi? yalnızca drum epilepsi hastalarında folik asite 9 ay devam edilmeli dedi.günde 5 mg alıyorum.diğer hamilelere oranla folik asit düzeyini biraz yüksek almam lazımmış.tabi kendi drunuzun buna karar vermesi lazım benim ki öle yaptı.ben hala kullanıyorum. arkadaşlar ilaç dozunuzun çok ii ayarlanması gerekiyor.benim en fazla 150 ye düştü daha yüksek dozda alıyordum.çıkmadı.bu arada folik asiti ben hamile kalmadan önce kullanmaya başlamıştım..umarım detaylı ultrason sonuçlarımda ii çıkar. dua edin arkadaşlar.:nazar:sonuçları sizinle paylaşacağım inş bi aksilik çıkmazsa.herşeyden önce dua arkadaşlar.. siz elinizden geleni yapın önlemlerinizi alın sonra tevekkül edin gerisi Rabbimin takdiri..:KK49::nazar:

Tatlım Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi..
Detaylı USG ye girdim ben geçtiğimiz haftalarda ama yazma fırsatı bulamadım:KK17: çok iyi geçti çok şükür.35 dak sürdü ve onca süre ağladım ben ne kadar korkup kasmışsam kendimi:KK14: İlk sorum damakta yarık var mı oldu,çünkü epilepsili gebelik dendiğinde ilk o geliyor akla,şu an için olumsuz hiçbirşey yok dedi maaşallah herşey iyiydi:nazar::nazar::nazar:
İnşaallah sağlıkla sıhhatle eli ayağı düzgün alırım kucağıma kızımı..Araştırdım bayağı iyi bir petinatoloğa yaptırdım tetkiki de..İçim de rahatladı.Bol bol da izledim tabi sıpamı:KK16:
Ben de gebelikten önceki 2 ay ve ilk 3 ay folik asit kullandım şimdi Elevit(içinde folik asit de var) Gynoferon Ostocare ve kendi ilacımı kullanıyorum.Cevizi ve C vitamini içeren gıdaları çok tüketiyorum.Zararlı hiçbirşey de tüketmiyorum hala(Ama canım kahve istemiyor değil hani:KK56:)
Senin de güzel haberlerini alacağız inşaallahhh,doğum şeklini konuştunuz mu bu arada canım?Nereye gidiyorsun?

yazıyı okumanızı tavsiye etmem insanın moralini daha çok bozuyo. neden koydunki buraya bu yazıyı. yani diyoki bir şekilde hap etki edecek gibi birşey demiş

Canım her yerde var bu yazılar ve ne yazık ki bilimsel gerçeklik içeriyor ama sağlık problemi olan bebeklerin anneleri de bazen hasta olmayabiliyor.Bu demek ki bizimde sağlıklı bebeklerimiz olabilir,bir sürü şey okudum birileriyle konuştum ve birçok dr gittim ben kimse garanti vermiyor ama benim hayatımında garantisi yok ki.O nedenle inandığın şeye sarılacaksın güveneceksin,o zaman hem için rahat ediyor hemde mutlu bir gebelik geçiriyorsun.6 yıl düşündük Gülsümcüm eşimle,sonunda da nasip olursa sağlıkla bir bebeğe sahip olacağız inşaallah.Sen de üzülme stress yapma bu tür şeyler için,hiçbirşey olmaz Allah ın izniyle..

TRİLLEPTAL kullanıp hamile kalan varmı ???
Kızlar merhaba;
şuan çok karmakarışık duygular içerisinde yazıyorum bu satırları,bende epilepsi hastasıyım ve son aylarda çocuk istedik ve rabbimde aratmadan verdi allaha şükür,
tabi ben buarada Trileptal300 ilacını kullanıyorum,bir sabah bir akşam olmak üzere.Hamileliğimide yeni öğrendiğim için buhafta hemen gittim Nöroloji doktoruma
ama doktorum bana resmen neredeyse çocuğu aldır dedi,yani hep sağlık açısından felaket senaryoları yazdı..Bide bana hamile kalmadan bi ay önce gelcektin o zaman ilacını değiştircektik
falan dedi,bende bu çocuğu istiyorum ilacımı şimdi değiştirin dedim,baya bi zıtlaştık tabi,çünkü doktorlar herşeye çok bilimsel bakıyolar.
İnanın moralim okadar bozulduki anlatamam,bugün itibariyle tegretol ilacına geçtik,ama ben ilk biay boyunca trilleptal kullandım.birşey olurmu acaba diye çok korkuyorum ??

Ben İlk çocugumdan önce hacetepede bir prof. gitmiştim, ozaman tegretol kullanıyordum, gebelik düşündüğümü söyleyince trileptale geçirdi beni.Çok zararlı bir ilaç olsaydı bunu yapmazdı heralde sonrasında başka bir doktor lamictalin daha güvenli olabilecegini söyledi ve lamictalle hamile kaldım. Bildiğim kadarıyla tegretol ve trileptalle hamile kalanlar var.
Biraz araştır istersen bide tek doktorla kalma.

yaklaşık 10 senedir aynı doktora gidiyorum,butarz hastalıklarda çok fazla tedavi yöntemi değiştirmek iyi değil diyo doktorlar,nebiliyim doktorumda trilleptalle ilgili
öyle hoş şeyler söylemeyince içime kurt düşürdü walla.. ama senden trilleptal kullandığını duyduğum çok iyi oldu biraz olsun içim rahatladı,sonuçta sen ilk çocuğunu doğurdun dimi allahın izniyle ??bende hamileliğimin ilk beş haftası kullanmış olucam bugün itibariyle tegretole geçtim işte..

Selamlar :KK3: Yine ben:KK34:
24.haftadayım kan da ilacın değerlerine baktırdık ama ilacı değiştirmek için değil doğumdan sonra da bakılacakmış kanda değerler artarsa bebeğimi emziremeyecekmişim,üzülüyorum ama sağlık olsun yeter ki kızım iyi olsun:KK16: Benim gebeliğimde ilaç değerleri min.indiği için doğumdan hemen sonra da max.olacağını düşünüyor dr um.Dolayısıyla doğum sonrası gözetim altında olmak gerekiyormuş,dozlar da değişecek yani.Çok şükür ben de bebeğim de iyiyiz.Gelişmeleri yazarım yine teyzeleri:KK34: Hepimize sağlıklı günler sağlıklı gebelikler inşaallahh..

Kızlar ;
Bende 6 haftalık gebeyim tegretol ve lamictali bi arada kullanıyorum aslında sadece tegretol kullanıyordum gatadaki bir doktor lamictale geçelim dedi ama geçemedik yeniden nöbet oldu burdaki doktorum da diyoki lamictalle tegretol arasında bebeğe etki açısından bi fark yok diyo anlıyacağnız boşu boşuna vücuduma işini bilmeyen bir doktor yüzünden ilaç alıyorum.neyse burdaki doktorum da hamile kalmadan 3-4 ay öncesinden folik asite başlarsan bebeğine %98 bişey olmaz dedi. o yüzden şimdi içim çok rahat yalnız sürekli uyuyorum. bebeği doğmuş yada detaylı ultrasona girmiş olanlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim en azından içim rahatlar biraz...

merhaba geçmiş olsun.bende hamilelik düşünüyorum hatda bir senedir uğraşıyoruz:) galiba tüp bebek yapıcaz.benim ilacim depakin senin ilacınla aynı sayılır içerik olarak Sodyum valproat dan dolayı .ilacı bırkamıyorum ama günde bir tane içtiğim için dozu düşük dedi dr.depakin kullanıp ikinci bebeğini doğurmuş bir tanıdık var çok şükür bir sorunu yok.bu arada benim prolaktin hormonum yüksek buda hamileliği engelliyo sebebi depakin prolaktin hormonunu yükseltiyo tabi herkesde olacak diye birşey yok.eğer 2-3 ay içinde hamile kalamassan tavsiyem hormonlarına baktır.birde içini ferah tut bende 1 sene öncesine kadar çok düşünceliydim.ama cesaretimi topladım ve herhangi sıkıntıya ugramıyacağimı düşünüyorum.insan düşünceleriylede birşeyleri olumlu veya olumsuz yapabilir.beynin vücuda yaydığı mesaj çok önemli iyi günler...

Tatlım Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi..
Detaylı USG ye girdim ben geçtiğimiz haftalarda ama yazma fırsatı bulamadım:KK17: çok iyi geçti çok şükür.35 dak sürdü ve onca süre ağladım ben ne kadar korkup kasmışsam kendimi:KK14: İlk sorum damakta yarık var mı oldu,çünkü epilepsili gebelik dendiğinde ilk o geliyor akla,şu an için olumsuz hiçbirşey yok dedi maaşallah herşey iyiydi:nazar::nazar::nazar:
İnşaallah sağlıkla sıhhatle eli ayağı düzgün alırım kucağıma kızımı..Araştırdım bayağı iyi bir petinatoloğa yaptırdım tetkiki de..İçim de rahatladı.Bol bol da izledim tabi sıpamı:KK16:
Ben de gebelikten önceki 2 ay ve ilk 3 ay folik asit kullandım şimdi Elevit(içinde folik asit de var) Gynoferon Ostocare ve kendi ilacımı kullanıyorum.Cevizi ve C vitamini içeren gıdaları çok tüketiyorum.Zararlı hiçbirşey de tüketmiyorum hala(Ama canım kahve istemiyor değil hani:KK56:)
Senin de güzel haberlerini alacağız inşaallahhh,doğum şeklini konuştunuz mu bu arada canım?Nereye gidiyorsun?[/QUOTE
en önce maşallah diyeyim kızına sinemsu :nazar:uzun bi süredir yazmamışım.bu arada daha doğum şeklini falan konuşmadık canım.detaylı usgdede çok şükür bişey çıkmadı:nazar:aynen bende hemen yarık damak dudak var mı diye sordum. endişe ediyordum drum şuan için bişey görünmüyor dedi.ben folik asite hala devam ediyorum.demir ve vitaminde alıyorum extradan.drun sizinle nasıl konuştuğu çok önemli ve pozitif düşünmek.. çok şükür şuan için bir problem görünmüyor diyor drum...Rabbim inş burda ki herkese bebeklerini sağsalim kucaklarına almayı nasip eder inş:nazar:bu arada bu gittiğimde doğum şeklini ve bebeğimi emzirip emziremeyeceğimi de soracağım. inş doğumdan sonrada güzel haberler yazarız sizlere arkadaşlar(sinemsu seninde hayırlı haberlerini bekliyoruz inş )....hayır dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar..:KK49::emir_bebek:

X