- 4 Mart 2010
- 1.351
- 3
-
- Konu Sahibi Pamik_PrenSes
sancı falan olmuyo valla bende 3. çocuğum olursa epidural olurum ama iyi bi doktorda,ameliyat esnasında beni uyutmamak için konuşturuyorlar dı o zaman hemşireler demiştiki başın çok ağrıyabilir bol bol nescafe iç demişti.bi de birisinden duymuştum 2 ya da 3 saat başını çok kıpratmamaya çalış demiş doğrumu bilmiyorum ama ben zannederim benim doktorda vardı bi problem çünkü özel bi hastanede yapmıştım ilk doğumu genel anestezi ile hiç ağrı sızı olmamıştı gayet memnundum.ama 2. doğumum balıkesirdoğumevinde olmuştu epidural ile anam o nasıl ağrıymış öyle başım kemiklerine işliyodu sen gene de bunun yan etkilerini de iyice bi araştır çabucak kurtul inşaallah :Saruboceq:Şeniz
bende 35 gun once spınal sezeryan oldum. cok rahattı sadece bı kac dakıka mıde bulantım oldu tansıyon dusuklugunden oksıjen maskesı taktılar sonra normale dondum. bayılmak ayılmak gıbı dertlerım olmadı. 6 saat sonra kalktım ayaga ılk kalkıs anında bıraz basım dondu. 2 gun sonra tamamen kendımdeydım desteksız oturup kalkıyodum. amelıyat tabı sonrası bıraz zor ama spınal kısmı gercekten rahattı...
bu sakinleştirici vurma olayı iyi olur bence.Yoksa kaldırabileceğimi sanmıyorum..Acaba nasıl bir ilaç verdikleri.Bebeği sersemletmesin yok yere?????
sondayı öceden uyuşturmadan önce takıyolar canım biraz canın acıyo ama herkes öyle olmuyo herhalde bilmiyorum bende öyle oldu epiduralde ama genel anestezide bayılttıktan sonra takmışlardı:teselli:
kızlar benim 2 gunum kaldı..Sizlere deneyimlerimi yazarım sağsalim çıkarsam tabii.Zaten panik atak var,sanki ölecekmişim gibime geliyor.İğne için endişem yok,normaldede iğnedne korkmam ama huylanırım.başağrısı olmaması ve tansiyonumun cok düşmemesi için dua edicem..
Doğru sölüyosun zeynepçim ameliyattan çıkışta o ilk ayıldığın andaki sancı ve acı tarif edilemez bişey bende panik atak biriyim ya ağlayarak yada değişik şekilerde uyanıyorum daha doğrusu uyanamıyorum geç atıyorum narkozu helde kusarak narkozu atmak işkence gibi bişey helede karnımda böle bi operasyon geçirdiğimde nasıl kusarım bilmiyorumeyvahedigeldismile
Panik atak tedavisi görmüş biri olarak o ameliyat anında hiç panik olmadınmı şekerim ya mesela ben o anda ani atak gelirde birden sıkılırsam dikatimi toplayamazsam orada bağırırsam filan ayy rezillik :kedi: birden ben kalkmak istiyorum yada bitsin artık filan dersem ne olucak ya saçma gelebilir ama panik atak hastası olan biri daha iyi anlar beni yani sen
hayatım panik yapmadım dersem yalan olur ama inanki bir daha olsam yapmam çünkü gerek yomuş korkmama...başucumda hemşire vardı onunla konuştum sıkıldıkça..ama bebeğini görünce bütün sıkıntın bitip gidiyo..sadece ay artık dikim işi bitsede gitsem diye düşünüyorsun o kadar yani, canımcım...bide ben ameliyata girmeden dr uma söyledim panik ataklıyım ya korkarsam bana sakinleştirici yaparmısınız dedim..gerek görürsek yaparız dedi ama allahtan gerek kalmadı...
Selam hanımlar ben 26 haftalık hamileyim.
Ve Doğumumu Epidural Sezeryan ile Gerçekleştirmek istiyorum.
Fakat Çok kararsızım bilmiyorumkismile
Deyenimi olanların benimle Paylaşması benii çok mutlu edicek.
O anda ki duygularınız girerken çıkarken ne kadar zaman sonra ağrı hissetmeye başladınız
Bende panik atak var ya ameliyatın ortasında heyecanm yaparsam bilmiyorumkismile
ne kadar bişeyi görmicekte olsam orda yaptıkları işlermi bilmem bana yeter korkmam için
Faket Bebeğimin ilk ağlayışını ilk anları görmek istiyorum Çok kararsızım lütfen Yardımcı olun
canım sen iğne olduktan sonra uyuşana kadar doktorlar hazılrık yapıyor snaıyorsun ama bir bakmışsın bebeğin ağlıyor doğmuş:))
yani 10 dk içinde alıyorlar bebeği ve sen farkında bile olmuyorsun henüz başlamadılar sanıyorsun bebeğinin sesini öncesind ehafif bir sarsılma hissediyorsun ve o anda müthiş bir şok heyecan mutluluk herşeyi yaşıyorsun.
sonrasındada genelde uyutuyotlar en güzeli bence uyumak , bebeğin temizlenirken giydirilirken aşağı odanıza gidiyor sen daha sonra gidiyorsun arada 20-30 dk falan oluyor.Uyanıyorsun bakmışsın meleğin kucağında
yani hiç korkma tereddüt etme kafanı karıştırma, herşeyin bir zorluğu var bzile rçok şanslıyız aslında doğumdna bişey anlamıyoruz, normal doğum yapsak ne kadar zor olurdu uzun ve stresli olurdu.