- 4 Mart 2010
- 1.351
- 3
-
- Konu Sahibi Pamik_PrenSes
ah ah sen panik atağı bna sor canım,o kadar cok korkan biriyimki,bişeyden korktuğumda kusmaya başlarım,kalbim hızlanır,nefessiz kalırım.Bu yuzden normal doğum bile yapamıyorum.Bayılmaktanda korktuğum için genel anestezi olamam.
bende epidural sezeryana karar verdim,tarih alındı,doğuma eşini yada yakınınıda almıyolar yapacağım hastanede.yapayanlzı kaldım.artık hemşirelerin eline sarılırım napim dedim..:)))))
su an heyecanlıyım,4 gun sonra doğum var.lutfen paylaşın deneyimlerinizi,özellikle ameliyat ortamını,olup biteni..benim en buyuk korkum,karnım acılınca cok kanama yasamak,kanama durmazsa falan diyorumm..ölmekten korkuyorum..
hadi bize bi yardımcı oluuun kısslaaarrr!!!!
genel anestezi de ağızdan bişey takıp öyle bayıltıyorlar ama epiduralde ise belden iğne yapıyorlar,epidural iğnesi yerken dünya başımda döndü de döndü acaib oldum :bbo: hayatımda başım dönerdi de böyle döndüğünü görmedim ayakta duramadım otururken iğne yaptılar sonra ayağa kalkıp yerime yatırdılar sonra bacaklarım sıcaklamaya başladı sonra zaten hissetmiyosun seni korkutmak istemem belki herkes böyle değildir memnun olan var memnun olmayan var :teselli: allah sana kolaylık göstersin:Saruboceq: Pamik_prenses epiduralde bi başım ağrıdı bi ağrıdı abbbooooooo hiiiiç öyle baş ağrısı çekmedimsositososito
valla pamik_prenses cim,iğne acısını bilirsin aynı normal iğne acısı çok derin olup olmadığını bilmiyorum:uhm: ama acısı söylediğim gibi çünkü iğne olurken bakamıyorum sadece acısını hissediyorumvereliniortakrabbim kolaylık göstersin:Saruboceq:
bende 2 doğum yaptım biri genel anestezi diğeri epidural oldu..veee kesinlikle epidural olun derim ve bende panik atak tedavisi görmüş bir hastayım... genel anestezide çok zor bayıldım ayılmakta felaket, ayıldığınız gibi bir ağrıyla uyanıyorsunuz gözünüz hiçbişeyi görmüyor..ama epiduralde hiç acı hissetmiyorsunuz hem ameliyatta hem ameliyat tan 2 saat sonrada..sonrasındada hiç yan etkisini görmedim..hemde yavrumu ilk ben gördüm..kesinlikle tavsiye ediyorum yanii.
mrb. bende 2 dogum yaptım ılkım genel aneztezı 2.epıdural ılkınde cokoooooook acı cektım agrıyla uyandım narkozdan.ıkıncı dogumdan once narkodan cıkamayan bır bademcık amelıyatına gıen bır haber ızledım ve korkularım basladı.doguma gırene kadar nasıl olacagım konusunda kararsızdım.dr bana nasıl dogum ıstersın dıye sordugunda epıduralden bahsettı ve bana onu tavsıye ettı..ıgne yapılırkende hıc acı hıssetmedım.yan cevırdıler ve kıpırdamamam gerektıgını soyledıler dedıklerını uyguladım ve gercekten cok heyecan verıcıydı..bebebgımı ılk ben gordum sesını ılk ben duydum..sadece dogumdan sonra 3 4 saat belden asagımı hıssedemedım..ertesı gun uyusmazlık ıgnesı yaptırmaya gıttım.hemen ayaga kalktım sancılarım agrılarımda olmadı...kesınlıkle tavsıye ederım ayrıca amcam da bursada kadın dogum dr.belkı duymussunuzdur..faruk dıncsahın..suan 11 haftalık hamılyım ve tekrar epıdural olmayı dusunuyorum.allah tum hamislere yardımcı olsunn..sevgılerımleeee
Teşekkürler yorumun için canım.Evet duydum faruk beyi ben onu jimerde diye biliyordum randevü almak istedim ilk hamile kaldığım zamanlar ama sanırım ayrılmış ordan bende evime yakın ve ulaşım açısından bana kolay geldiği için medical parka gitmek zorunda kaldım bu arada benim henüz belli değil belki epidural normal doğumda olabilir.Ama epidurali kesinlikle istiyorum böle bi imkan varken neden yararlanmayalım değilmi.
Buarada allah analı babalı büyütsün bebeğini canım diğerinide sorunsuz bi şeklide dünyaya getirirsin inşallah
evet ayrıldı amcam ordan...kesınlıkle tavsıye ederım ozellıkle anestezı uzmanı ıyı olursa hıc sorun yasamazsın ınsallah..senın ılk dogumunmu olacak
Amin canım saol :Saruboceq:
belden vuruyorlarya hani daha değişik bi sancımı oluyor yoksa nomalmi normal diyosun anladım okadarsa problem yok ya iki tane ameliyat geçirdim hala iğneden korkuyorum çocuk gibi kaydirigubbakcemile3
evet dr.ıyı secmelısın..pamık prenses kac haftalık gebesın ben daha cok yenıyım 11 hftalık kamıleyım.bu 3.olcak ınsallah..ama ozmanlar cok gencmısım daha bıseyın bılıncınde degılmısım demakkı ılkımde 19 2.de 22 yasında hamıleydım sımdı ıse 31 yasındayım ve sankı ılk defa anne olacakmısım gıbı heyecanlıyım ve sımdı daha bılınclı ve daha dıkkatlı bır anne adayıyım .bu arada 2 kızım var.senın bebegının cınsıyetı bellımı saglıklı olsun ınsallahhhhhhh