• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli kardes ve evlilik

hayattanbikmiskiz

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2023
37
-32
6
19
Yürüme engelli bir kardeşim var ileride ona ben bakacağım . Anne ve babama birsey olursa yanımda olacak. Henüz evli değilim ama evlendiğimde kisi bu duruma neder sonuçta ben bakacağım ama bizimle beraber yaşayacak böyle bir durumda olan var mi ?

Yürüme engelli bir kardeşim var ileride ona ben bakacağım . Anne ve babama birsey olursa yanımda olacak. Henüz evli değilim ama evlendiğimde kisi bu duruma neder sonuçta ben bakacağım ama bizimle beraber yaşayacak böyle bir durumda olan var mi ?

İnsan yükü ağırdır. Aynı durum eş tarafında olsa ne kadar bakabilirsiniz onu da düşünün. Bir de bu kadar ileriyi düşünmeyin şimdiden. Hayatınıza ipotek koymayın

Yaşınız gerçekten 17 mi? Bence bunu düşünmeden önce düşünmeniz gereken şey nasıl iyi yerlere gelip, paramı kazanıp, annem babam olmazsa kardeşime iyi imkanlar sağlayabilirim olmalı. Evlilik için daha zaman var acele etme.
Ben kardeşime nasıl bakarım,nasıl iyi şartlarda yaşarım , kendime nasıl iyi bir yere getiririm ?diye düşünmeyip hayatı evliliğe indirgemek......

Eğer yaşın gerçekten 17 ise önce kariyer yapma peşinde ol iyi bir meslek seçersen şinin iyi olma ihtimali daha fazla en azından kültürlü görgülü olma ihtimali var en kötü Kendi paranı kendin kazanırsan kardeşine bakıcı tutma ihtimalin var. Ama evlilik derdine şimdiden düşersen mal gibi adamları bulur kardeşinden önce kendine baktırma derdine düşersin. O yüzden yolunu iyi seç annene babana da ömür versin Allah sağlık sıhhat versin kimseyi de kimseye muhtaç etmesin

Yaşınız gençse ki ilerde bakacağım diyorsunuz, elinize mesleğinizi alırsanız kimseye minnetiniz olmaz. Yoksa ben sana baktığım gibi buna da mı bakıcam denebilir, yada başına kakabilirler.
Okuyup kendi imkanlarınızla bakarsınız, evleneceğiniz zaman da onunla beraber yaşananız gerekiyorsa önceden söylersiniz ki kimseye sürpriz olmasın

Kardeşin şayet sadece yürüme engeline sahip ise gayet de kendi hayatına kendi ailesine sahip olabilir. Ona bakmak zorunda değilsiniz. O da bir başkasının bakımına muhtaç değil. Engelli bireyler hayatın her anına katılabilir. Bence kardeşi olarak onu kendi hayatını kurması yönünden yüreklendirip, desteklemelisiniz.

Yürüme engeli olup üniversite okuyan, mesleğini eline alan, çok iyi projelerde görev yapan, evlenen, çocukları olan pek çok kişi var. Hem kendin hem kardeşin için iyi bir kariyer planı ile birbirinize yük olmak yerine keyifli bir yaşam sürersiniz.
Ne bakan için ne de baktıran için rahat ettirici konular değil.

Bizim böyle bir abla vardı, yıllarca engelli kardeşi için evlenmedi ama sonra karşısına melek gibi bir adam çıktı, tabi baştan durumu bilerek evlendiler, çok mutlular hatta 2 tane çocukları oldu , en baştan durumu konuşursunuz olmazsa da evlenmek şart değil inanın bana ...

Akrabamizin kardeşleri engelliydi evlenirken anne babama bişey olursa onlara ben bakacağım diye konuşup öyle anlaştı o şekilde evlendiler. Çok şükür anne babası sağ ama eşi hepsine özellikle manevi anlamda destek oluyor çok ilgileniyor. İnşallah merhametli birine denk gelirsin ❤️

Hepimiz bir engelli adayıyız. Bu duruma onun ailesinden biri de düşebilir veya annesi babası yaşlandığı vakit onlara bakmak bizim boynumuzun borcudur . Bu tür şeylerde iki tarafın da anlayışlı ve vicdanlı olması gerekiyor. Rabbim ailenize hayırlı uzun ömürler, kardesinize şifa versin. Ama bu tür şeyleri düşünüp kendinizi yormayın herşey olacağına varır. Rabbim ayarlar bir şekilde 😊
Bu arada benim de özel gereksinimli kardeşim var :)

Kardeşin şayet sadece yürüme engeline sahip ise gayet de kendi hayatına kendi ailesine sahip olabilir. Ona bakmak zorunda değilsiniz. O da bir başkasının bakımına muhtaç değil. Engelli bireyler hayatın her anına katılabilir. Bence kardeşi olarak onu kendi hayatını kurması yönünden yüreklendirip, desteklemelisiniz.
Yürüme engeli olup üniversite okuyan, mesleğini eline alan, çok iyi projelerde görev yapan, evlenen, çocukları olan pek çok kişi var. Hem kendin hem kardeşin için iyi bir kariyer planı ile birbirinize yük olmak yerine keyifli bir yaşam sürersiniz.
Ne bakan için ne de baktıran için rahat ettirici konular değil.
Tam bunları yazmaya gelmiştim. Baktım siz önce davranmışsınız. Zihinsel bir durumu yoksa aklı başındaysa niye illa siz bakacaksınız kardeşe anlamadım.

Hepimiz bir engelli adayıyız. Bu duruma onun ailesinden biri de düşebilir veya annesi babası yaşlandığı vakit onlara bakmak bizim boynumuzun borcudur . Bu tür şeylerde iki tarafın da anlayışlı ve vicdanlı olması gerekiyor. Rabbim ailenize hayırlı uzun ömürler, kardesinize şifa versin. Ama bu tür şeyleri düşünüp kendinizi yormayın herşey olacağına varır. Rabbim ayarlar bir şekilde 😊
Bu arada benim de özel gereksinimli kardeşim var :)
Haklısınız ben biraz böyle bir insanım surkeli düşünüyorum nasıl yardımcı olabilirim diye

Back
X