Endoskopik yüz germe - Facelift

Arkadaşlar ben endoskopik orta yzü germe amelyatımın resimlerimi gün gün ekledim.Doktorumda Erhan Eryılmaz.Doktorum gerçekten çok profodyonel ve işinin ehli birisi.Evet bende çok ama çok fark etti.Blkide hemen hemen 15 yıl geriye gittim.Ama bu amelyattı olduktan sonra şu anda yine ihtiyacınız var deseler yaptırırmıyım asla.Bunuda söylemek istiyorum.Arkadaşlara bilgi açısından bazı açıklamalar yapayım dedim.Öncelikle bu amelyatı yeğenim lamia yaptırmak istedi ancak çok genç olduğu için ben olmasına taraftar değildim.Neyse konuşurkne neden ben olmayayım dedim.İlk eşimle Erhan beyin muayanehanesine gittim.Ve yüzümü incaledikten sonra sizde başarılı sonuç elde ederiz.Ancak zor bir operasyon ve sonuçlarını 3 aydan önce almazsın dedi.6 aya yakın bir düşünmeden sonra 28 hazıranda bu amelyatı oldum.İlk hastanede kan damaramı açtılar.Ama öncelikle şunu diyeyim kesinlikle yanınızda bir kişi olmalı amelyattan sonra size bakacak.Kendi başınıza olacak bir amelyat değil.Zaten yeğenim gün gün amelyatımla ilgili gelişneleri foruma yazmış.Neyse amelyatta 4 saat 15 dakika kaldım.Yegenim beni görünce çok üzülmüş yüzüm şiş ve bandajlı.Ancak ağrılı bir amelyat değil.Hemen hemen hiç ağrı yok diyebilirim.Yanlız sonuçta amelyat kendi başına lavobaya gidemiyor yemek yiyemiyorsunuz.İlk gün biraz zorlandım.Neyse 4.gün hastaneden çıktık.Ve 10 güne yakın asla aynaya bakmadım.Cünkü yüzümün ne halde olacağını tahmin ediyordum.Aynı zamanda yüzümdeki o şişlikler beni çok rahatsız ediyordu.En sonunda 10 uncu gün baktım yüzüme ya bir insan bu kadar mı değişir.Bir insanın yüzü kafası bu kadar mı büyür şişer.İnanamadım.Ama düzelecek diye kendimi telkin ediyordum.Allah yeğenim lamiadan razı olsun hemn hastanede bana çok iyi baktı hemde evde iken bana çok moral verdi.Aynen bir çinliye benziyordum.Üstelikte yüzümün bir tarafındaki ödemler daha önce inmiş bu nedenle yüzüm yamuk gibi duruyordu.Zaman zaman kendimi travestilere benzetiyordum.
Hatta bundan dolayı çok moralim bozuldu zaman zaman keşke yaptırmasa idim dediğim oldu.Çünkü uzun bir süre insanlardan uzak yaşadım.Bu durumdan dolayı zaman zaman eşime çatıyordum.Hatta yazlığa gittik iki yeğenim ve eşim orda onların canını okudum.Cünkü bu durum acayip moralimi bozuyordu.Ancak bu amelyatı olan arkadaşların forumdaki yazılarını okudukça onlarında aynı süreçten geçtiklerini gördüm ve biraz moralim yerine geldi.Bir buçuk aydan sonra yüzümü tanımaya başladım.Mimiklerimi tanımaya başladım.Ve çevremdeki kişiler sende acayip bir güzellik ve acayip bir gençleşme var ya ne yaptın demeye başladılar.Aynada kendime baktıkça bende bunu fark etmeye başladım.Ve bu durum beni çok mutlu etti.Asıl yüzün oturması arkadaşlar 3 aydan sonra olacak ve asıl güzelleşme ve yüzdeki o gençleşme ozaman ortaya çıkacak.Ben haftalık resimler koyuyorum ve koymaya devam edecem.
Ama yeğenim şayet bu amelyatı olmaya kalksa asla izin vermem.Hem yaşı çok genç hemde çok zahmetli bir süreç asla onun bunları yaşamasını istemem.Çünkü ven belli yaştayım evliyim yanımda eşim var.Sonuçta o genç kız o burumdan daha çok etkilenir pisikolojısı bozulur.Tabi burada doktor faktörünüde düşünün arkadaşlar.Doktor çok çok önemli Erhan bey bu konuda çok iyi ve tecrübeli.Öyle televizyondaki medyatik doktorlara sakın inanmayın.Çünkü onlara inanıp çok zor durumda kalan arkadaşlarda var bu forumda
Bu yazdıklarım umarım sizlere yardımcı olur.

Zaten guzelmissin ama amelyattan sonra cok cok cok guzellesmissin, degisimin inanilmaz:nazar::nazar::nazar: Maasallah canim, her zaman o fotograflardaki gibi guzel ve umutlu bak dunyaya :)

Son düzenleme:
sen kime yaptırdın? bi de resimlerini görebilir miyiz?
ve benim en merak ettiğim şey, gözlerinde nasıl bir değişiklik oldu?

ben erdem tezele yaptırdım.benim göz altlarım rezildi gözlerim cansızdı yani gerçekten kötüydü.şuanda gör badem gibi.

ben ailemi nasıl ikna edicem buna yaaaaaaaaaa anlatıyorum ......diyorumki yüzümde herhangi bi değişim olmayacak sadece yüzüm eskisi gibi gençleşicek diyorum yok diyo annem hele babam hiç söylemedim bile kesin izin vermez bend egizlice yaptırım diyom ama cesaret edemiyorum yanımda kim olucak sonra nerde kalıcam offf yaaa aynaya bakmayı istemiyorum cnm sıkılıyo dolgu yaptırmıştım ağız kenarlarıma erdi gitti bisürü para verdim değmedi ölece kalakaldım şimdi dermalgcia yok beneve yok diora para yatırıp duruyorum .:96::KK52::84:

ben okadar uğraştım ki anlatamam.bilmedikleri için korkuyorlar tabi.bana kör olursun yok maymuna benzersin ohoooooo neler dediler.valla erdem bey resimleri gösterdiği anda karar verdim ben.onun için yemek yemek su içmek kadar basit bi olay.karar verirsen annenleri ikna edersen ona git derim canım.

işte benim ki zaten badem gibi. yeterince çekik gözlerim var. daha da küçülsün ve çekilsin istemiyorum.

canım benim sen de gözlerine dokundurtma.benim cansız olduğu için öle istedim sordu adam bana ki gözlerin badem gibi olsunmu diye ben de evet dedim.göz olayı ayrı ameliyatla ilgisi yok ona ayrı dokunuyorlar isteyene tabi.sen sadece yüzünden olursun.

kizlar erhan beye burun ameliyati olmak istiyorum. kaslarimida ayni anda kaldirtmak istiyorum tawsiye eden warmi. bana cevap yazan olursa tecrübelerinden dolayi cok sevinirim :)

resim ekledim. aslında kötüye giden bir durum yok ama şişiliklerin inmesi yavaşladı. bir de mevsim yaz geceleride yüzümde yanmalar oluyor bu da beni bunaltıyor bazen. yaptıracaklara tavsiyem kışın olun

lamia34 resimlere baktIm, canIm ya inanamadim gercekten, ama son resimlerdede cok harika görünüyürsun. tabiki sisliklerde ilk bastan cokmus. sana gecmis olsun, artIk darIsI basImIza:)))

Arkadaşlar sanırım burada daha çok endoskopik yüz germeden bahsediliyor ama klasik yüz germe ile ilgili fazla bir başlık bulamadım. Karar vermeden önce bende buradakilerin
deneyimlerini çok okudum çok faydalandım, ve hala da okumaya devam ediyorum. Aslında bir nevi diyet ödeme gibi bende başka arkadaşlara faydalı olabilirsem diye kendi deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim. Ben revizyon rinoplasti ve klasik yüz germe ameliyatlarını birlikte oldum. Bugün tam 7. günüm yada gecem diyeyim. 1 Hafta önce bu saatlerde hastane odasında refakatçim kuzinim ve arkadaşıma daha da estetik adına birşey yaptırmam diye sızlanıyordum. Ama tabiiki geçiyor bunlar :)
Neyse sonucun ne olduğunu ne olacağını açıkçası bende bilmiyorum. Şu an görüntümü maymundan, kurbağaya, ondan fareye, ondan domuza falan değişik hayvanlar arasında gezdiriyorum. Umarım 2 ay sonra falan çıkacak sonuç beni tatmin eder ve iyiki yaptırmışım deyip sizi de cesaretlendirebilirim.

Sevgiler

Merak etme il önce bende çok çok pişman olmuştum.Pisikolojim bozuldu.Ama sonmuçtan şimdi çok çok memnunum.İnşallah 2 3 ay sonra sende geçmişi unutacak çok mutlu oolacaksın

Öncelikle geçmiş olsun Funda 46.Umarım istediğin sonuca ulaşırsın.Ulaşacağından da eminim.İyileşme sürecin nasıl oldu.Ben endoskopik orta yüz germede baya şişliklerden dolayı sorun yaşadım.Şu an 3.5 aya giriyom.Ama hala tam düzeldi diyemem.6ayda oturacağı söyleniyor.Ama sonuç güzel olacak bundan şüphen olmasın.Yeterki bu süreci atlat.Bazıları bu süreci pisikolojik destekle atlatıyormuş.Tekrardan doktora git deyip beni eski halime çevir diyenler bile oluyormuş.O nedenle zor bir süreç ama sonucu görünce eminim değecek
sevgilerimle(Geçirdiğin süreç hakkında kısaca bilgi verirseniz seviniriz)

Merhaba Lamia . Aslında hem ruhsal hemde fiziksel öyle fazla sıkıntılı bir süreç yaşadığım söylenemez. Ama elbette biran önce zaman geçsede nihai sonucu görsem diye telaşlıyım. Birde benim hem burun hem yüz germe olduğu için bu merak iki kat oluyor tabi. Benim bugün 16. gün, hala şişlik ve ödemler var ama az çok sonucu tahmin edebiliyorum şimdiden. Kısaca sonradan ekstrem bir gelişme olmazsa ( aleyhte) sanırm sonuçtan memnun kalacağım. Endoskopik yüz germe ile klasik yüz germenin farkını bilmiyorum tam olarak. Belki yüzün ihtiyacına göredir veya endoskopik yüzgermede daha az kesik var diye iyileşm süreci daha hızlı oluyordur bu nedenle tercih ediliyordur bilemiyorum. Ama klasik yüz germede öyle korkulacak birşey değilmiş. İlk 2 günü atlattığın zaman zaten normal hayatındasın. Tabii davul gibi şişmiş suratın hariç.Ama ben artık dışarıda çıkmaya başladım. Yani işte o süreçte 15 gün. Kısaca ben tavsiye ediyorum klasik yüz germeyi isteyenlere.

Sende gelişmlerden haberdar edersen yine sevinirim.

Sevgiler

funda46 arkadaşım.Eminim çok güzel olacak bundan emin olabilirsin.Endoskopik orta yüz germe klasik yüz germeden daha az bir bölgeyi kapsıyor.Genllikle yanaklar 15 yıl önceki haline geliyor göz altı ve göz üstüne müdehale oluyor.Ama sizin yaptırdığınız daha geniş kapsamlı.Ben size arkadaşlık teklifi yolladım resimlerme bakarsanız bendeki farkı görürsünüz.İlk günlerdeki o davul gibi halimi es geçebilirsiniz korkmamak için.İnanın o süreçten sonra bana alışveriş merkezlerinde teyze diyenler abla demeye başlayınca nasıl mutlu oluyorum Bana abla derlerken eşime amca demeleri mutluluğuma mutluluk katıyor.Eşim çok bozuluyor.Tabiki işin espirisi
İnanın 2 3 aydan sonra çok güzel olacak.Tekrardan geçmiş olsun derim.Sevgilerimle

Lamia cığım çok teşekkür ederim iyi dileklerine. Bazıları ne cesaret falan diyor, bazen düşününce hak veriyoorum, hem iyi olmama riskini hem anestezi ve ameliyat ve sonrası sıkıntıyı çekme riskini göze alabilmek gerçekten cesaret istiyor. Dolayısı ile bu bedelin karşılığı olmalı diye düşünüyorum. Bu işi yaptıran ve yaptırmaya niyeti olan bütün arkadaşları kutluyorum bu nedenle. Umarım bende 1-2 ay sonra senin aldığın güzel tepkilerle karşılaşırda iyi ki yaptırmışım derim.Gerçi yüz gerdirme ile ilgili çok fazla endişem yokta sanki burnum fazla kalkmış gibi geliyor ve hala şiş.Aslında umarım da hala şiştir. Böyle kalırsa üzüleceğim çünkü. Bu arada sanırım arkadaşlık teklifini kabul edebildim ama bilmem kaç mesaj yazmadığım için senin albümünü göremiyormuşum. Birde birşey soracağım ayıp olmazsa sen kaç yaşındasın, profildeki 28 yaş senin değil umarım :)

Yok profildeki yeğenim.Farkında iseniz teyzoş diye resimleri yüklemiş.Benim yaş 41 42 ye doğru gidiyorum.Aslında ilk aklıma sokan yeğenim oldu.Hastanede bana bakan devamlı yanımda olanda yeğenim.Gerçi birbirimize çok benzeriz.Evet bu amelyat baya cesaret isteyen bir amelyat.Ama resimlerimizi gün gün ekledik değişim ortada.Heleki teyzeden ablalığa geçmiş olmak çok çok güzel bir duygu.
3 ay geçtikten sonra gün gün kendini daha bir beyenmeye başlayacaksın.Benim yüzüm yeni yeni kendini bulmaya başlıyor.Ama bir 6 7 ay sonra yüz tam oturacak.Çok çok güzel olacak
sevgilerimle

Teşekkür ederim lamia. İyi geliyor senin yazdıklarını okumak . Hele bugün alışverişe çıkıp aynalarda yüzümü görünce kendimden korkup moralim çok bozulmuştu. Demek 3 aydan önce fazla bir beklenti içine girmemek lazım. keşke senin resimlerini görebilmenin bir yolu olsaydı. Neyse böyle yazışa yazışa mesaj limitini doldururum belki yakında.

Sevgiler.

funda46 sana arkadaşlık yolladım.Kabul et ve orada profilimde teyzoş diye bölüm var zaten resimden belli oluyor..Orda benim amelyatın 7. gününden itibaren resimlerim var.İlk başta gün gün çekilmiş.Daha sonra haftalık onbeş günlük olarak çekilmiş fotolar var.Onları incelersen değişimi görürsün.Benimki senin yaptırdığından biraz daha küçük çaplısı.Mid facelift olarak geçiyor.Buna rağmen değişimi görünce kendinize güven gelecek.Çünkü sizin değişim benimkinden daha fazla ve daha güzel olacak.Mesela ben eğitimciyim.Bizim okula bu sene yeni atanan bir öğretmen geldi.Konuşurken geçmişten 9 10 yıl öncesinin eğitiminden bahsederken bilirmisiniz bilmem deyince 18 yıllık öğretmen olduğumu söyleyince şok oldu.İnanın sizin bekar bir bayan olduğunuzu dahi düşündüm dedi.İnanın bu gibi tepkilerden sonra iyiki olmuşum diyorum.Ama evet haklısınız çok zor bir süreç.Özellikle pisikolloji açısındanBiraz sabır diyorum.Eğer arkadaşlık talebimi kabul etti iseniz profilimi inceleyiniz.Ve o ilk zamanlarki yüzümden şimdi haline değişimi görürsünüz.Hiç moralinizi bozmayın.Sadece biraz sabır
sevgilerimle

X