Endoskopik yüz germe - Facelift

şaşkıncığım 2 ay sonra cekilen fotolarda daha şişlikler vardı ve kaslar oynamıyordu, yani gülemiyor ve mimiklerimi kullanamıyordum. Surat oturmamıştı benim iyileşmem çok uzun sürdü, sanırım yaşın etkisi olmuştur birde itiraf edeyimki sigara olayı vardı buda iyileşmeyi geciktiriyor. Fakat ben doktorum tarafından bilgilendirilmedim., bu siteyide ameliyattan sonra keşfettim, yani siz gençler gibi araştırmalar yapıp ameliyata gitmedim.
Şu an gördüğün fotolarda tabiki gülerken seninde dediğin gibi mimikler harekete geçtiği için hafif çizgiler oluyor ama çok değil.
yanlız üst dudağımda hala bir büzme sorunu var umarım geçer.
ben ameliyatımı doktorun muayene hanesinde oldum, ameliyat sonrası ne bandaj nede daha sonra pansuman veya görüşmeye çağırma olmadı hemde ben arayıp geleyimmi diye sürekli sormama rağmen.
Anlayacağın ilgi sıfır bu sebepten sizin iyiliğiniz için doktor adı sormayın.

şaşkıncığım 2 ay sonra cekilen fotolarda daha şişlikler vardı ve kaslar oynamıyordu, yani gülemiyor ve mimiklerimi kullanamıyordum. Surat oturmamıştı benim iyileşmem çok uzun sürdü, sanırım yaşın etkisi olmuştur birde itiraf edeyimki sigara olayı vardı buda iyileşmeyi geciktiriyor. Fakat ben doktorum tarafından bilgilendirilmedim., bu siteyide ameliyattan sonra keşfettim, yani siz gençler gibi araştırmalar yapıp ameliyata gitmedim.
Şu an gördüğün fotolarda tabiki gülerken seninde dediğin gibi mimikler harekete geçtiği için hafif çizgiler oluyor ama çok değil.
ben ameliyatımı doktorun muayene hanesinde oldum, ameliyat sonrası ne bandaj nede daha sonra pansuman veya görüşmeye çağırma olmadı hemde ben arayıp geleyimmi diye sürekli sormama rağmen.

Kimbilir..yaşınız kaç...
sigara sorunu bende de var..ve beni çok düşündürüyor..iyileşme sürecini uzatıyormuş

siz günde ne kadar sigara içiyorsunuz

anladım canım bende gözaltında kırışıklık yeniden belirdi falan sandım bir an :)
2 ay boyunca ifadesiz botoxlu bir yüz gibiydi diyorsun yani
lokalle yapılan operasyonda hastanede kalmaya gerek olmuyor direk eve dönülebiliyordu sanırım
belki onun için pansuman bandaj vs gerek görmedi diyeceğim ama sonuçda basit bir operasyonda bile bandaj falan yapıyorlar ilginç gerçekden.
Çok sıkıntı çekmişsin belliki ama sonuca bakmak lazım ve sonuç gayet başarılı gözüküyor önemli olanda o geçmiş olsun.

Kimbilir..yaşınız kaç...
sigara sorunu bende de var..ve beni çok düşündürüyor..iyileşme sürecini uzatıyormuş

sigara konusunda daha çok yüz germe operasyonu için 3 ay önceden bırakmak gerekli diye uyarı var endoskopik kaldırma yöntemi için sitelerde böyle bir uyarı göremedim ama ondada en az 1 ay önceden bırakmak gerekli bence
yani operasyondan 1 ay önce ve operasyondan sonraki 1 ay süre zarfında içmediğin sürece iyileşme sürecini etkilememesi lazım

evet operationdan önce birakmaniz ve iyilesinceye kadar içmemeniz iyi olur doktorum söylemisti beni basta uyarmisti (içmedim halde sürekli yineledi bunu emin olmak istedi) baya sorun çikarabiliyor sigara birakin operationdan sonra iyilesmesini o ameliyat masasinda bile bi dünya olumsuzluklar yaratabiliyor ameliyattan bikaç ay önce birakmaniz iyi olur arkadaslar.

Son düzenleme:
Kimbilir..yaşınız kaç...

yasım 47, dumanlı zehir 1 paketi geçiyor, dediğin gibi iyileşme süresini geciktiriyor.

evet operationdan önce birakmaniz ve iyilesinceye kadar içmemeniz iyi olur doktorum söylemisti beni basta uyarmisti (içmedim halde sürekli yineledi bunu emin olmak istedi) baya sorun çikarabiliyor sigara birakin operationdan sonra iyilesmesini o ameliyat masasinda bile bi dünya olumsuzluklar yaratabiliyor ameliyattan bikaç ay önce birakmaniz iyi olur arkadaslar.

Ben dr.ilk görüşmeye gittiğimde 2 gün sonra ameliyatı yapalım dedi, o zaman bende sakincali olduğunu bildiğim için ama ben sigara içiyorum , önce bırakıp beklesek daha iyi olmazmı diye sordum. Sonuç 2 gün sonra beni ameliyata aldı, daha bir şey söylememe gerek varmı?

ameliyat sonrasında yasadıgım bazı sorunların cevaplarını bile sag olsun yesilkelebekten aldım.
Doktorum cok mesgul olduğundan telefonlarıma cevap verecek vakti yoktu.
Bunalımdaydım sonra yesilkelebekle konusa konusa zamanla rahatladım.

Alternatif olarak Prof.Dr. Erol Kışlaoğlu var oda aklında bulunsun bu ismi herhahgi bir tavsiye üzerine vermiyorum sadece sitesinde yazığı açıklama ilgimi çekti.
"Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu 26-30 Nisan tarihleri arasında Amerikanın Baltimore kentinde yapılan üç boyutlu yüz gençleştirme simpozyumunda ülkemizi temsil etmiştir . Simpozyum öncesi bir hafta boyunca , ve simpozyum sonrası bir hafta bu konuda dünyanın bir numarası olan Dr. Oscar Ramirez ile birlikte ameliyatlara girmiştir . Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu bu konunun Türkiyedeki öncülerindendir ."
Endoskopik yüz germe konusunda böyle bir giriş bölümü var birde onunla görüş istersen belki o seni tatmin eder.
Birde kimlerin yanında eğitim aldıklarını öğrenseydin keşke alternatif olarak hepsini bilirdik.
Ben Teoman Doğan ve Erhan Eryılmaz'ı biliyorum sadece
Ü.ileri kim çıkaramadım ?
Ramirez sırf yanında daha uzun süre kaldığı için daha iyi kavramış olabileceğini düşünüp onu tavsiye etmişde olabilir ama bu teknikte en başarılı onun olduğunu göstermezki canım haksızmıyım ?
Mesela ikimiz resim kursuna gidiyoruz 6 aylık bir kurs benim el becerim çok iyi olduğu için 3 ay sonra yeterli olacağını düşünüp bıraktım ama sen 6 ay devam ettin fakat el becerin benim kadar iyi olmadığı için çizimlerin yinede benden kötü olabilir.
ışin birde diğer boyutu var örnek veriyorum erhan eryılmaz haftada 3 kez bu operasyonu yapıyor diyelim ü.ileride haftada 1 kez bu durumda devamlı bu operasyonu gerçekleştiren cerrah kendisini daha çok geliştirir.
Birde bir çok doktorla görüşmüşsün neden içine sinmediler ?
Yani oldu bitiyemi getirmeye çalıştılar yoksa istediğin şeyi başaracaklarına dair bir izlenimmi sezemedin ?
Mesela benim talebim çok basit yatar pozisyondaki yüz ovalime yanak şeklime bayılıyorum muhteşem gözüküyor tam istediğim görüntü o.,
Şuramı ger buradaki kırışıklığı azalt şu çizgiyi hafiflet felan değil bana o profili sağlayabiliyorsa tamamdır yok bu teknikle olmaz derse dolguda yanakları dolduruyor sonuçda.

Kışlalıoğluna henüz gitmedim, olmazsa bi ara giderim... Tşkler.
Ramirezin tabikide sadece süreyle bu kişiyi önermesi saçma olur.
Düşünürsek etraflıca, En çok onunla çalışması Mantıken , başka detaylarıda görmesini sağlamıştır.
Ki gönül rahatlığı ile tavsiye etsin...
ordan Erhanın kaç ameliyat yaptığını takip edipte(e yani malesef bunu bende dahil kimse doğru tespit edemez) beni yönlendirecek değildi...
Eh diğer tavsiye ettiği kişide, babasının kızı dill..
ılla ölürüm ona git havası yoktu, ama ilginçtir başka bi isimde vermedi..

Ben öncesi-sonrası fotoları yüzünden tatmin olmuyorum
Bakıyorum, yanak aynı yerde, göz altı aynı fecilikte çukur...
Halbuki hangisine sorsam, bu problemlerin ortadan kalkıcağını söylüyor
Eh tabi bu bir çelişki...

Madem yanağı çaprazlama(yukarı ve yana) yeni sağlam dokuya tutturup asabiliyolar,
Peki neden hala burun kenarlarında koca koca yanaklar var
Yada niye göz altları hala ilk günkü gibi... vs...

Yöntemin kendisi mantıklı, fakat dr seçimi yöntemden daha da önemli
Sanırım sonunda Ramireze gidicem :lepi:

Son düzenleme:
Sevgili Denizkızı

Ben hala bana neyin daha çok uygun olucağını araştırıyorum
Onur Erol ve Naci Çelik, Hasan Beyhan ameliyat girişimine tamamen karşı çıkmışlardı...
Endo için doğru dr u bulursam kesinlikle onu tercih edicem...
Dolgu olayı geçici, bide gözaltı sakat bi bölge ki benim asıl problemim göz altımda... Yanaklarımdaki sarkıklık çok kötü duurmuyo..

Bakalım...

sevgili kimbilir

ameliyat sonucundan memnun değil misiniz..bence başarılı bir operasyon olmuş

doktorunuzun kim olduğunu öğrenebilir miyim

sigara konusunda daha çok yüz germe operasyonu için 3 ay önceden bırakmak gerekli diye uyarı var endoskopik kaldırma yöntemi için sitelerde böyle bir uyarı göremedim ama ondada en az 1 ay önceden bırakmak gerekli bence
yani operasyondan 1 ay önce ve operasyondan sonraki 1 ay süre zarfında içmediğin sürece iyileşme sürecini etkilememesi lazım

beni ameliyat yapan doktor ameliyat öncesi sigarayı bıraktırmadı am ben yinede yarı yarıya azaltım ameliyattan sonra en az 15 gün içmeyeceksin dedi ben 1 ay içmedim, zaten moral katsayım sıfıra inmişti tekrar başladım."Niye?" diye sorduğumda ameliyattan önce bırakırsam ameliyattan sonra hastada öksürük,balgam çok oluyormuş operasyonu olumsuz etkiliyormuş da efendim onun için o ameliyattan önce sigarayı bıraktırmıyormuş. Okuduğum bütün doktor sitelerinde ise kimi en az1 hafta önce , kimisi 3-4 hafta önce bıraktırdıklarını ondan ondan sonra ameliyat yaptıklarını yazmışlar...

deniz kizi355 merhaba canım !Ben senin gibi özelden yazamıyorum.. "Nerelerdesin bize hiç yazmıyorsun.." diyorsun. Fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum, birde bu dermoroller konusunu takip ediyorum ara ara.. Dün eski doktorum (göğüs estetiğimi yapmıştı 2003) Erhan Şafak'a gittim. Ben daha bben sadece ameliyatımı yapan İst. doktora ameliyattan sonraki aylık kontrolüme gitmediğimi gitseydim "rötuş yapacaktı" dedim."ne rötuşu dedi?" "Bu ameliyatlardan sonra rötuşa gerek kalmaz ki, burun- yanak arası çizgilerinin kalmaması lazımdı" dedi neden kalmış anlam veremedi. Bundan sonra benim için ne yapabilinir dedim. "lazerle hem yüz gençleştirme 2- 4 seans kişiye göre yeterli oluyor , yada tekrar orta yüz germe ameliyatı" dedi.İkisi içinde kasımdan önce olmaz dedi, çünkü ikinci bir ameliyat için altı ay geçmesi lazım ikinciside lazer den sonra güneşe çıkmamak lazım. Baştan lazerle tedavi yaparız belki ameliyata bile gerek kalmaz dedi. Ben de bugün gidip dolgu ve botox yaptırdım.Dolgu yanakburun arası çizgilerime, alnımada oradada kışıklarım derin botoks yaptı. Haftaya da kontrole gideceğim, gerek olan yerler olursa rötuş yaparım dedi.Dolgulara bir hata hergün masaj yapmam gerekiyormuş.Formu fazla takip edemedim sen neler yaptın, karıştırıyor muyum bimiyorum, sen de dermarollr almıştın galiba değil mi?

deniz kizi355 merhaba canım !Ben senin gibi özelden yazamıyorum.. "Nerelerdesin bize hiç yazmıyorsun.." diyorsun. Fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum, birde bu dermoroller konusunu takip ediyorum ara ara.. Dün eski doktorum (göğüs estetiğimi yapmıştı 2003) Erhan Şafak'a gittim. Ben daha bben sadece ameliyatımı yapan İst. doktora ameliyattan sonraki aylık kontrolüme gitmediğimi gitseydim "rötuş yapacaktı" dedim."ne rötuşu dedi?" "Bu ameliyatlardan sonra rötuşa gerek kalmaz ki, burun- yanak arası çizgilerinin kalmaması lazımdı" dedi neden kalmış anlam veremedi. Bundan sonra benim için ne yapabilinir dedim. "lazerle hem yüz gençleştirme 2- 4 seans kişiye göre yeterli oluyor , yada tekrar orta yüz germe ameliyatı" dedi.İkisi içinde kasımdan önce olmaz dedi, çünkü ikinci bir ameliyat için altı ay geçmesi lazım ikinciside lazer den sonra güneşe çıkmamak lazım. Baştan lazerle tedavi yaparız belki ameliyata bile gerek kalmaz dedi. Ben de bugün gidip dolgu ve botox yaptırdım.Dolgu yanakburun arası çizgilerime, alnımada oradada kışıklarım derin botoks yaptı. Haftaya da kontrole gideceğim, gerek olan yerler olursa rötuş yaparım dedi.Dolgulara bir hata hergün masaj yapmam gerekiyormuş.Formu fazla takip edemedim sen neler yaptın, karıştırıyor muyum bimiyorum, sen de dermarollr almıştın galiba değil mi?

merhaba şirinim16 :)))

dermaroller aldım evet ve çok memnunum cildimi dolgunlaştırdı ve canladırdı. cildimizin buna da ihtiyacı var ama çizgiler tam gitmiş değil yazı böyle idare edeyim diyorum hem biraz daha para biriktireyim ameliyat için düşünmüş olurum. 2. bir amliyat yaptırmayı düşünüyormusun gerçekten :KK43:(( bence bikaç dokyorla daha görüş ... rötuş konusuna gelince bence doktoruna katılıyorum 6 aydasn önce yeni bir amliyat olmaz ben de burnumdan biiyorum kötü bir amliyat geçirdim ve 6 aydan önce rötuş yapılamıyordu daha burun oturmamı derin ise yumuşacık oluyo. valla son halini görmek isterim koyabilirsen ama yandan resmin çok hoşuma gittti o dinlenmiş görüntümekavuşlmak istiyorum bende:KK43:(((

tabii resim koymak isterim ama benden resim talep eden arkadaşların profiline bakıyorum koymamışlar,bende arkadaş listemdekilerin resimlerini görmek istiyorum.

"ıkinci bir ameliyatı düşünüyor musun?" Diyorsun!Son çare olarak düşünürüm! Lazeri de denerim lazerde kaybedeceğim bir şeyim yok, bana getirecek artıları var cilt sivilce izlerinden arınacak,tazelenecek,doktorun dediği gibi burun yanındaki derin çizgilerde belki düzelecek ameliyata gerek kalmayacak. Ayrıca ameliyat fiyatını da sorduk 10 000TL.bu da bana ikinciye fazla bir külfet,dikişlerimi de fazla açıkta buldu şakaklarda saç önünden bir tarafı daha iyi dikilmiş az geride öbür taraf taki dikiş geniş ve daha önde,saçlarımdan oldum, gizlemek için ,dikişler daha kırmızı, wepte gördüm ameliyat dikiş izi kalan resimleri öyle olursa üzülürüm, lazerle biraz düzelirmiş.Hem doktor bana dedi sen endoskopik olmamışsın bu kadar kesi yapılmaz dedi, ben ıst. doktora haftasına kontrole gittiğimde sordum nasıl bir ameliyat yaptınız endoskopik mi? diye sorduğumda "tam öyle denilemez senin yanaklarını yukarıya kaldırdık, endoskopikle,klasik yüz germe arası bir şey"demişti, nasıl bir şeyse üstelemedim.

Sonra senin yaşın çok genç! Böyle senin yaşında bu forumda derdini paylaşan yüzünden hoşnut olmayan arkadaşlar var, bende sizlerin fotoğraflarını görmek istiyorum..Belki ameliyatlık durumlarınız yok, takıntı yapmış olabilirsiniz, ameliyatsız düzelebilecek çözümlerdir..opuyorumnanaktan

Sonra senin yaşın çok genç! Böyle senin yaşında bu forumda derdini paylaşan yüzünden hoşnut olmayan arkadaşlar var, bende sizlerin fotoğraflarını görmek istiyorum..Belki ameliyatlık durumlarınız yok, takıntı yapmış olabilirsiniz, ameliyatsız düzelebilecek çözümlerdir..opuyorumnanaktan

tamam ben de ileleyen günlerde koyacağım:)) endoskopi zor bir iş bazebn doktorlar ne kolayına geliyorsa öyle yapıyorlar belki daha fazla kesi onların işini kolaylaştırcak o yüzden hastaSINI düşünmeden hareket ediyorlar sonuçtan memnunsan sorun yok. bana gelince yorgun görüntüm ile mutsuzum çok yaşla da çok alakalı değil bu durum aslında benden çok daha büyük ama yüznde o yorgun ifade olmayan çok kşi var dolguyla olucak iş değil derdime çare bi doktor bulabilsem keşke:)))

ya hala endo resimlerine bakıorum tık yok

denizkızı, bence biz direkt macs lift denilen teknikle
orta yüz liftingi yaptıralım
oytun idil güzelce açıklamış bu tekniği
madem anestezi alıcaz 1-2 saat
bari aldığımıza değsin, bisefer yaptıralım
adam gibi sonuç alalım 10 sene kullanalım

endoliftingden soğudum ben

hangi yöntem olursa olsun

deriniz soydurup, zaten incecik olan katmanını daha da inceltmeyin...
çünkü il etapta süperrr! gibi dursada
5-6 ay sonra daha da buruşmuş bir cilt geri gelicek

lazeri uygulatan biriyle konuşmuştum bu sitede...
hemde yaşı genççti
6 ay sonra felaket bi durumda drun kapısına gittim dedi...
dikkat edelim

kimbilircim resimlerine bende baktim biseyin kalmamis inan görünürde kasilma falanda yok yalniz dudak daki sorunun bence normal hani benimde vardi ya öle bi olay hisle ilgili hala yanaklarima basinca hafif igne batiyor gibi oluyor ama son safha artik bu buda bittimi yuppppy ameliyatin a si bile kalmicak hafizamda onun disinda yüzüm güzel oldu wallabikaçda degisik yaptim kaslarimi almiyorum mesela daha anlamli bir yüz yapiyor kaslarin varligi sonra operation sonrasiyla simdiki arasinda 6kilo farkim var 6kilo verdim vermeme ragmen yanaklarim dopdolu ve gergin tam istedim gibi oldu buarada arkadaslar dün avrupa yayininda hangi kanaldi hatirlamiyorum sIk sIk çikip bilgilendiren bir doktor var onunda sonuçlari iyi bi düsünün arastirin derim ilker manavbasi özellikle yüz germede baya usta bir el bunuda yazim dedim hepinize selamlar sevgiler...

X