en son mesajı yine ben yazmışım
başka kimse gelmemiş...
bugün oturdum, bir sürüüüüü resmimi çektim... yandan sağdan soldan.........
moralim sıfırdı, iyice sıfırlandı
kışa kadar beklemeye karar vermiştim ama çok zor geçecek bu süre
aynaya bakmak istemiyorum nerdeyse...
keşke giysilerin kapattığı yerlerde sorunum olsaydı...oraları kimse görmüyor nasıl olsa..
ama bende tam tersi, görünmeyen yerler iyi durumda, yüz perişan
hele boyun ve gıdı... aman Allahımçok feciiii çok
Sevgi nin resimlere baktıkça gaza geliyorum....
nazarım değimesin pek bir güzel oldu, hoş oldu... ifadesi yumuşadı, gençleşti... sanki bambaşka bir hal geldi üstüne
darısı da bana inşallah
sevginin doktoru kimdi acaba
Dr ercan karacaoglu sevginin dr
resimlere bakmayın siz, moralinizi bozmayın..
ama endoskopik germe düşünüyordunzu sanırım boyun ve gıdıda çok etkili mi emin değilim.üst yüzde kullanılıyor sanki daha çok.
endoskopik yüz germe , orta yüz için evet... buna ek olarak kulak arkasından bir kesi ile gıdı, boyun ve yüz ovali yeniden şekillendirilebiliyor....
ya da az daha bekleyip tam yüz gerdirme yaptırabilirim ama onda da risk fazla gibi geliyor...
yüzüm bu haldeyken geçen hergün zararıma aslında... ne kadar ömrümüz olduğu belli değil... en kısa zamanda yaptırıp kalan ömrümü gergin geçirmek istiyorum
kısmet bakalım
Akşam araştırdım ben de, alt yüze de endoskopik yöntem uygulanabiliyormuş haklısın..gittiğim tanınmış hekimlerden biri endoskopik germeye karşıydı yapmıyordu.çok az yapan var zaten demişti.yüz ifadesi değiştiği ve etkisinin az olduğunu düşündükleri için mi yapmak istemiyorlar yoksa bu yöntemi bilmediklerinden mi emin olamadım.bir de açık ameliyatlar eskisi gibi yüzü iki boyutlu gererek mi yapılıyor yani fazla deri yukarı doğru kaldırılıp asılmadan mı yapılıyor ondan da emin olamadım.her iki ameliyat da kaç kereye kadar yapılabiliyor bu da soru işareti.mevcut bilgilerimle endoskopik yöntem daha mantıklı geliyor..
söylediğin çok doğru..ben de aynaya bakıp eski halimi arayarak şuram şöyle buram da böyle dursa demekten yoruluyorum artık.ameliyat olanalrın bir çoğu da niye beklemişim şimdiye kadar diyor..
Elde etmek istediğiniz değişimin derecesine bağlı olarak yüz germe seçenekleri geleneksel yüz germe, sınırlı kesiler ile yüz germe ya da boyun germe içerebilir.
Geleneksel yüz germe kesileri genellikle şakaklarda saç çizgisinden başlar, kulak etrafından devam ederek kafatasının alt bölgesinde sona erer. Yüzdeki, gerdandaki ya da boyundaki yağlar yeniden şekillendirilebilir ya da dağıtılabilir ve alttaki doku yeniden konumlanır. Genellikle daha derin yüz ve kas katmanları da gerilir.
Deri yeniden kaplanır ve fazla deri atılır. Boyundaki yaşlılık izlerinden kurtulmak için çene altından ikinci bir kesi açmak gerekli olabilir. Kesiler dikiş ya da cilt yapıştırıcılar ile kapatılır.
Geleneksel Yüz Germe
Geleneksel yüz germeye bir alternatif olarak şakaklarda daha kısa kesiler açılır, kulak çevresinden ve muhtemelen alt göz kapaklarından ve üst dudağın altından devam edilir.
Sınırlı kesiler ile
Sarkık gerdan, gevşek boyun derisi ve çene altındaki yağ birikmesi boyun germe ile düzeltilebilir. Boyun germe kesiği genellikle kulağın önünden başlar ve kulağı çevreleyecek biçimde kafatasının altı bölgesinde sona erer.
Boyun Germe
Adım 3 - Açılan kesileri kapatma
İyileştiği zaman, yüz germe ameliyatı kesileri saç hattı ile yüz ve kulağın doğal kıvrımları içinde kolaylıkla gizlenir.
Adım 4 – Sonuçları Görme
Yüz germe ameliyatının gözle görülür sonuçları şişlikler ve izler çekildikçe ortaya çıkar. Ameliyatın nihai sonucu yalnızca daha genç ve dingin bir görünüm kazanmayacak, aynı zamanda da kendinizi daha mutlu hissetmenize ve kendinize daha fazla güven duymanıza da yardımcı olacaktır.
Yüz Germe Ameliyatının Güvenirliği ve riskleri ile ilgili bilmeniz gerekenler
Yüz Germe ameliyatı olmak son derece kişisel bir karardır ve operasyonun faydalarının amaçlarınıza ulaşmanızı sağlayıp sağlamayacağını, potansiyel risk ve komplikasyonların sizin için kabul edilebilir olup olmadığına karar vermeniz gereklidir. Estetik cerrahınız ve / veya diğer çalışanlar size ameliyat ile ilgili riskleri detayları ile açıklayacaklardır.
Yüz Germe ameliyatının olası riskleri şunları içermektedir;
İstenmeyen yara izleri
Kanama (hematoma)
Enfeksiyon
Yaranın yeterince iyileşmemesi
Anestezi kaynaklı riskler
Kesi açılan bölgelerde düzeltilebilir saç kaybı
Yüz sinirlerinde zedelenme ya da zayıflık
Hissizlik ve deri duyusundaki diğer değişiklikler
Derinin çok altında bulunan yağ dokusu ölebilir (yağ nekrozu)
Sıvı toplanması
Ağrının devam etmesi
Deri konturunda bozukluklar
Deride morarma, hassaslık ya da şişlik
Dikişler eş zamanlı olarak cilt yüzeyinde belirebilir, görülür hale gelebilir ya da alınmalarını gerektirebilecek biçimde iritasyona sebep olabilir
Estetik cerrahınıza yüz germe işleminiz ile ilgili soru sormanız son derece önemlidir. Umduğunuz yeni görüntünüzün heyecanından ya da operasyon öncesi stresten kaynaklanan endişeler hissetmeniz çok doğaldır. Bu hislerinizi estetik cerrahınız ile paylaşmaktan çekinmeyin.
Dikkat edin!!!
Doktorunuzun size verdiği direktifleri uygulamanız ameliyatınızın başarısının anahtarıdır. Ameliyat kesilerinin iyileşme safhasında aşırı zorlamaya, sürtünmeye, aşınmaya ve hareket etmeye maruz kalmaması gereklidir. Başınızdan geçirerek giyeceğiniz her türlü giysiden kaçınmaya çalışın. Doktorunuz kendinize nasıl dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili size gereken direktifleri verecektir.
Sonuçlar uzun ömürlü olacak…
Şişliklerin tamamen yok olması birkaç ay ve ameliyat izlerinin geçmesi de 6 ay kadar sürebilir. Güneşten ömür boyu korunmak erken yaşlanmayı ve güneşten kaynaklanan tahribatları en aza indirerek elde ettiğiniz sonuçları devam ettirmenizde yardımcı olacaktır. Buna ek olarak sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek de yenilenmiş ve gençleşmiş görüntünüzü daha uzun süre korumanıza yardımcı olacaktır.
yüz estetiği ile pek çok doktorun ameliyat sayısı az olduğu için korkuyorlar gibi geliyor bana...
en önemli şey, ameliyat sayısı fazla doktor bulmak... işlemi çabuk yaptığı ve gereksiz girişim yapmadığı için ameliyat sonrası iyileşme süresi kısalıyor bence...
2 saatlik ameliyat 5 satte yapılırsa ameliyat sonrası iyileşme uzun sürüyor ve çok ödem oluyor...
Sevgi'nin ameliyat sonrası hali çok iyiydi mesela... Ercan bey, bu ameliyatı epeyce yaptı ve çok deneyim kazandı... ben ciddi anlamda Ercan beyi düşünüyorum ama Ankaradayım... doktor burda olsa, belki birden karar verir gidip ameliyat olurdum... çünkü cidden ihtiyacım var bu ameliyata...
ben, eşimle savaş halindeyim şu anda... benim burun, gözkapağı ve dudak dolgusu sonrası halim onu kaygılandırmaya başladı... olur olmaz kıskançlık göstermeye başladı... yüz operayonuna ise şiddetle karşı çıkıyor...
önümüzdeki kışa kadar durulur diye bekliyorum... bir bu sorun eksikti, tam oldu...
zor bir sorun..eşim de hiç istemiyor..kıskançlıktan değil de gereksiz buluyor böyle şeyleri ve yan etkilerinden korkuyor..ama yaptıracağım desem kabullenir.Benim bedenim benim kararım deyin
müjde ar, çok önceleri yaşlansam da güzel olmak zorunda hissetmekten kurtulsam demişti.ama kurtulamadı ve o da germe operasyonu geçirdi, çok da başarılı oldu.keza zuhal olcay da her ne yaptırdıysa çok güzel olmuştu..
darısı bizlere diyelim..
riskleri okuyunca insan vazgeçiyor
ben durmadannn okuyorum ama vazgeçemiyorum
ülkemizde yolda yürürken ölme ihtimalimiz bile fazla bizim
bademcik ameliyatında ölen var birtanem...
gözü karartıp giricez, eğer karar vermişsek
bizim zaten aramızda 11 yaş fark var
birde bu ameliyat sonrası fark daha da açılabilir... keşke dediğin gibi, benim sağlığımı düşünüyor olsa ama nerdeeeee
Bizde de eşim benden bir yaş küçük.ikimizin de küçük gösterdiği söylenir..tabi bu laserden sonra dışardan nasıl algılanırım artık bilmiyorum.
İyi tarafından bak.Seni beğenen ve seven bir eşin varikna edersin bence