• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endoskopi korkum lütfen akıl verin

Valla bende yaptırdım. Korku bende de vardı masaya bir yattım. Hemen anestezi yaptılar. Uyandığımda hemşirenin birine hayat hikayemi anlatıyordum desem yeridir. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Ne anlattığımı ne zaman o konuya geldiğimizi ne zaman işlem yapıldı. Hiçbiri yok. İşlemden sonrada bende biraz ağrı oldu ama çok değil.
Sonucunuz ne çıktı? Ben kanser ve ya ülser olmaktan korkuyorum

Canım zor bi işlem değil ben endoskopi oldum panik atak bende var dedim onlarda bana sakinleştirici yaptılar. 5 dakika bile sürmedi. Sende dersin bende panik atak var sanada sakinleştirici yaparlar. Hem parça aldıklarında hiç farkında olmuyorsun hissetmiyorsun. Sıkıntı yapma.
Sizin sonucunuz ne çıktı acaba

Uyanıkken endoskopi yapmışlardı çok uzun zaman önce. Boğazıma fisfis sıkıp kablo inceliğinde hortum soktular ağzimdan. Öğürme dışında bir sıkıntısı yok. Endoskopiden neden korkutuyorlar insanları bilmiyorum. Acı yok bir şey yok

Ya korkacak hiçbir şey yok. Endoskopide yapılan uyutma, ameliyat anestezi gibi değil. Çok hafif bir ilaç ile uyutuluyorsunuz. Uyandığınızda da hafif bir sersemlik oluyor. O kadar. Sadece yanınızda biri ile gitmenizi öneririm. Araba kullanamazsınız.

Temel olarak da ciddi bir sorun var mı diye bakılıyor. Çoğunluğunda ya hiçbir şey çıkmıyor ya da eski ülserler filan çıkıyor. Doktor sadece emin olmak için istemiştir. Dert edecek bir durum değil.

Dört aydır hazımsızlık yemekten sonra mide ağrısı çekiyorum üç tane farklı doktora gittim reflü diyip asit giderici ilaçlar verdiler hiçbiri işe yaramadı. Doktor en sonunda endoskopi dedii ama ben çok korkuyorum çünkü ordan parça alinacakmis bakteri varmı diye arastircaklarmis. Bende bu olayın stresten olduğunu düşünüp kafama göre daha önce kullandığım anksiyete ilacını paxil adı alıp içtim iki gündür mide ağrısindan oluyirum Endoskopi olan varmı zor bir işlem mi .
Mis gibi sedasyon kafasıyla uyuyup uyanacaksın. Hiç hatırlamayacaksın bi süre konuşsan bile 🤣 korkma. Geçmiş olsun

Evet ama hortum sokacaklar çok korkuyorum yanlış birşey yaparlarsa diye yada uyutulinca uyanamazsam ya
Uyutmaları anestezi ile değil,yani uyanmama ihtimaliniz yok merak etmeyin Sedasyon ile uyutuluyorsunuz . Yani bildiğiniz uyku hali, baygınlık değil. Eğer hiç sedasyonsuzsa, uyutmadansa zor biraz tabii işlem Sedasyonla işlem istiyorum lütfen ben hissetmeyeyim diye mutlaka belirtin. Ona göre ayarlıyorlar Sedasyon ilacı miktarını. Bildiğiniz uyuyorsunuz, uyandığınızda dinlenme odasında ve niye uyandırdınız yaa uyumak istiyorum modunda oluyorsunuz :KK48: . Öyle midenizden parça alınmasından filan haberiniz bile olmuyor hiç korkmayın.

Hiç korkma ,normalde ben çok hassasım ilk yapıldığında nerdeyse korkudan ölecektim . Ama hiç korktuğun gibi olmadı .. 4 defa oldum anestezi ile ,uyuyup uyanıyorsun sadece ,hiç bişey hissetmiyorsun .. boğazında ağrı tahriş vs bile olmuyor .. ben uyuyup uyandım sadece bunu hatırladım .. sakin panik yapma yani basit bi işlem

Ben 2 3 ay once devlet hastanesinde yaptirdim uyutularak yaptirdim normal uyku gibiydi hic bir sey hissetmedim sonrasinda agri sizi olmadi.ama yaninizda birini goturun ben esimle gittim.

Dört aydır hazımsızlık yemekten sonra mide ağrısı çekiyorum üç tane farklı doktora gittim reflü diyip asit giderici ilaçlar verdiler hiçbiri işe yaramadı. Doktor en sonunda endoskopi dedii ama ben çok korkuyorum çünkü ordan parça alinacakmis bakteri varmı diye arastircaklarmis. Bende bu olayın stresten olduğunu düşünüp kafama göre daha önce kullandığım anksiyete ilacını paxil adı alıp içtim iki gündür mide ağrısindan oluyirum Endoskopi olan varmı zor bir işlem mi .
Anestezi ile yapiliyor.
Siz bir sey hissetmiyorsunuz.
Uyandiktan sonrada agriniz aciniz olmuyor.
Rahat olun gecmis olsun.

Ben 4 defa canlı yaptırdım
Bayıltalım dediler istemedim Kocaman kocaman yaralarım varmış iyi li yaptırmışım Şimdi iyileştim
Ben şöyle söyliyim canlı yaptırsan nile bundan ölmen imkansız incecik nir hortum kameralı ucu boğazımdan geçerken az öğürdüm sonra da öğürüyorsuz az ama hiç kusma yok çünkü bir gün önceden midem bomboştu.
KORKMA en çok öğürürüsün o da bayıltmadan olursan Miğde rahatsızlığını ihmal edersen ileride kesin hasta olursun ve miğdenin içi hiç nirleyle görün ez tek endoskopiyle görünür. Endeskopi yapılırken ben de domtorla beraber ekrandan yaralarıma bakıyordum :) KORKULACAK BİR ŞEY YOK

çok geçmiş olsun hiç korkulacak bir işlem değil, çevremden yaptıran birkaç kişi var hepsinde ortak sonuç bakteri reflu falan.
hepimiz hazımsızlık çekiyoruz nerdeyse artık. 1 yıldır bende çok arttı, bence pandemi kaynaklı gezemiyoruz yuruyemiyoruz, eve tıkıldık, tıkıldıkça tıkındık ondan.
ayrıca bahsettiğin hastalıkların toplumda görulme yuzdesine bakarsan mesela %4 diyelim, hani 100 kişiden 4 kişi arasına girmen uzak ihtimal. ne bileyim ben böyle ihtimallere bakınca rahatlıyorum. korkma inşallah bir şey çıkmayacak.

Evet ama hortum sokacaklar çok korkuyorum yanlış birşey yaparlarsa diye yada uyutulinca uyanamazsam ya
Bu hissi biliyorum 1 ay önce bi işlem için genel anestezi verildi aynı korkuya sahiptim, korkmana hiç gerek yok inan saniye sürüyor gibi hissediyorsun, ayrıca bu anesteziler cok kucuk anesteziler uyuyup uyanamama diye bişi pek mümkün degil... Ve verilen anesteziler her zaman geri döndürülebilir anesteziler oluyor emin olabilirsiniz. Cok geçmiş olsun 🌸

o kadar korkuyosan genel anesteziyle yaptır?
2013tü yanlış hatırlamıyosam anestezisiz yaptırmıştım. hiç öyle parça alındığını falan hissetmedim benden de alınmıştı biopsi için

defalarca endoskopi yaptırdım. bebeklikten beri reflü, ileride mide fıtığı, bakteri, hafif kanama her şey vardı.
hepsini anestezili yaptırdım hiç bir problem olmadı, 10 15 dklık uyutuluyorsun ve anlamıyorsun bile sonradan da ağrı sızı hiçbir şey olmuyor korkulacak bir şey değil. sadece bir tanesini uyutulmadan yaptırmak zorunda kaldım o da ameliyat sonrasıydı. çok kısa bir sürede girilip, parça alındı. yani korkup çekinilecek bir şey değil. mide sorununu çekmektense endoskopiyi yirmi beş kere olurum daha iyi.

Benim helicobaktery çıkmıştı 2015 de korkmayın agri sizi olmuyor sonra gecen sene başka bir sebebden ameliyat oldum komplikasyon oldu 7 gunde 8 kere endoskopi yaptilar

Herkese anestezi uygulamıyorlar. Anestezi almadan endoskopi olan da var. Bende endoskopi oldum öğürme refleksim fazla olduğu için anestezi aldım. Onam formunu imzaladım. Bende parca almadılar sadece baktılar. Çok korkulacak bir durum yok.

Cok gecmis olsun.
Ben bugune kadar 2 kere endoskopi yaptirdim.
Korkacak hicbir sey yok cunku ne islem sirasinda ne sonrasinda hicbir sey hatirlamiyorsunuz. Ve hicbir islem yapilmamis gibi agri ve siziniz da olmuyor. Anestezi etkisi altinda bir sey hissetmeniz mümkün degil zaten.
Hic korkmayin ve ihmal etmeyin bence. Cunku tani koymak icin cok onemli bir islem

Back