• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endoskopi korkum lütfen akıl verin

Panikkiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2018
145
30
18
31
Dört aydır hazımsızlık yemekten sonra mide ağrısı çekiyorum üç tane farklı doktora gittim reflü diyip asit giderici ilaçlar verdiler hiçbiri işe yaramadı. Doktor en sonunda endoskopi dedii ama ben çok korkuyorum çünkü ordan parça alinacakmis bakteri varmı diye arastircaklarmis. Bende bu olayın stresten olduğunu düşünüp kafama göre daha önce kullandığım anksiyete ilacını paxil adı alıp içtim iki gündür mide ağrısindan oluyirum Endoskopi olan varmı zor bir işlem mi .

Ülser olabilir miyim acaba yada kanser:( ultrason ve kan testim normal çıktı

Ben oldum cok korktum parca herkesten alınıyor zaten bu olagan birşey. Uyutularak yapılmazsa yaptırma derim . Benim tüm islem 15 dk sürmüş tam bi uyuma olmuyor zaten geçici bayılma gibi hic bi sey hissetmedim normal uyandım ve sonrasında da hic bir sorun yaşamadım

Geçmiş olsun.
Ben olmadım ama eşim oldu.
Uyutuyorlar zaten uyanınca da hiç bir şey hatırlamıyorsun.

Korkmana gerek yok açıkçası.
Eşiniz neden oldu mide ağrısindan mi ve birşey çıktı mı sonuçlarda

Ülser olabilir miyim acaba yada kanser:KK43: ultrason ve kan testim normal çıktı

Ay yok ya aynısını eşime de dediler.
Aldılar yara çıktı.
İlaç kullandı tekrarladı.
Şimdi düzenli olarak sarı kantaron yağı içiyor her sabah aç karnına.
O çok iyi geliyor.

Bir de tabi yasaklar listesi var yememen gereken, onlar azdırıyor çünkü midedeki asitleri.

Ben oldum cok korktum parca herkesten alınıyor zaten bu olagan birşey. Uyutularak yapılmazsa yaptırma derim . Benim tüm islem 15 dk sürmüş tam bi uyuma olmuyor zaten geçici bayılma gibi hic bi sey hissetmedim normal uyandım ve sonrasında da hic bir sorun yaşamadım
Siz neden oldunuz mide ağrısindan mi ve sonuçlarınız nasıl sizden de parça alındı mi

Dört aydır hazımsızlık yemekten sonra mide ağrısı çekiyorum üç tane farklı doktora gittim reflü diyip asit giderici ilaçlar verdiler hiçbiri işe yaramadı. Doktor en sonunda endoskopi dedii ama ben çok korkuyorum çünkü ordan parça alinacakmis bakteri varmı diye arastircaklarmis. Bende bu olayın stresten olduğunu düşünüp kafama göre daha önce kullandığım anksiyete ilacını paxil adı alıp içtim iki gündür mide ağrısindan oluyirum Endoskopi olan varmı zor bir işlem mi .
Ben bir ay önce oldum. Hortum değil ince bir kamera gönderiyorlar uyanincada hiç bir ağrım yoktu.Migdemden çok zorum olmasına rağmen sonuçlar temiz çıkti

Ben bir ay önce oldum. Hortum değil ince bir kamera gönderiyorlar uyanincada hiç bir ağrım yoktu.Migdemden çok zorum olmasına rağmen sonuçlar temiz çıkti
Mide ağrınız varmı sizinde benim gibi ne gibi sıkıntılarınız var

Valla bende yaptırdım. Korku bende de vardı masaya bir yattım. Hemen anestezi yaptılar. Uyandığımda hemşirenin birine hayat hikayemi anlatıyordum desem yeridir. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Ne anlattığımı ne zaman o konuya geldiğimizi ne zaman işlem yapıldı. Hiçbiri yok. İşlemden sonrada bende biraz ağrı oldu ama çok değil.

Anestezi ile yaptirmazsan zor ama anestezi rahat oluyor. Birkaç yıl önce yaptırmıştım ama işleme yanında biri ile git basın vs dönüyor işlem sonrası.

Evet ama hortum sokacaklar çok korkuyorum yanlış birşey yaparlarsa diye yada uyutulinca uyanamazsam ya
Ay yok artık
İlk kez sizde yapmıyor kimse bu işi
Kaldı ki çok da komplike bi iş değildir bence yanlış yapılacak gibi

Nickinizin hakkınu veriyorsunuz gerçekten

Mide ağrınız varmı sizinde benim gibi ne gibi sıkıntılarınız var
Benim geğirme krizleri geliyor ve nefesim gidiyor.Ama temiz çıktı sonuçlar.yemek arasında Su içmek refluye iyi gelmiyormus

Canım zor bi işlem değil ben endoskopi oldum panik atak bende var dedim onlarda bana sakinleştirici yaptılar. 5 dakika bile sürmedi. Sende dersin bende panik atak var sanada sakinleştirici yaparlar. Hem parça aldıklarında hiç farkında olmuyorsun hissetmiyorsun. Sıkıntı yapma.

Ben iki yıl önce oldum.Korkulcak bir yanı yok.Sedasyon uygulanıyor.30 dk boyunca uyuyorsun, bilincin kapalı oluyor ve bir şey hissetmiyorsun. Zaten beş dk lık bir işlem oluyormuş genelde.Uyandığında da bir şey hissetmiyorsun.İşlem öncesi, hortumu sokmadan ve anesteziden önce zaten ağzına boğazı uyuşturucu sprey sıkıyorlar.

Siz neden oldunuz mide ağrısindan mi ve sonuçlarınız nasıl sizden de parça alındı mi
Parca dedigi lop bi parca değil canim sürüntu tıpkı vajina da alınan smear gibi düşün sanki ameliyat değil ki parxa alsin korkma yani gastrit reflu çıktı bende . Hic bi sey hissetmiyorsun korkma bir de kamera ile yara vb var mi ona bakıyormuş rapor yazıyor zaten

Back