Endometriozis

Yani çözümsüz deyil demek istedim yani çikolata kisti galiba tedavi edelebiliyor yani bende facebook ta gezinirken çikolata kisti çözüm grubu adında bir sayfa gördüm o sayfayı sizinde ziyaret etmenizde yani çikolata kisti olan bayanların ziyaret etmelerini şiddetle tavsiye ederim ...benden tavsiye siz bilirsiniz.turkbayragi

merhabalar
ben 32 yaşında bakire bir bayanım.çikolata kisti bakirelerde görülebiliyormu öğrenmek istiyorum. bundan 3 yıl kadar önce şiddetli kasık ağrısıyla hastaneye gittim. çikolata kisti olduğunu söylediler. hatta laproskopi önerdiler. fakat ben doğruşuğundan pek emin olamadım ve hayatımda yaşanan bazı problemler nedeniyle doktora gidemedim. bir süre önce ankara da bir semt polikliniğinde ultrasyona girdim fakat doktor çok üstün körü baktı ve yok kist dedi. kime inanacağımı şaşırdım çünkü dönem dönem hala ağrılarım devam ediyor. üstelik bu çikolata kisti bakirelerde rastlanıyormu? laproskopi bakirelere uygulanması sakınca doğuruyormu öğrenmek istiyorum...
son zamanlarda çok kilo almaya başladım.aynı yemek yememe ve daha hareketli olmama rağmen 10 kilo aldım ve kistle alakası varmı bilemiyorum.
şimdiden teşekkürler.....

canım bakirelerde de oluyor sen başka dr git.ankarada çok iyi hastaneler var hiç zaman kaybetme bir dr gitersen iyi olur senin için canım.çünkü yumurtalık önemli bir organ ilerde evlenirsen sana çok lazım olacak.ben devamlı kontrole gidiyorum.:teselli:

merhaba ben bundan 2 ay önce sadece bir karın ağrısıyla acile gittim apandis amaliyatına aldılar hemen ama açık amaliyat olduğu için doktor bağırsaklarımın tıkandığını görüyor ve 20 cm bağırsağımı alıyor sonuçlar patolojiye gittiğinde ise endometriozis çıkıyor.kadın doğuma gittim sonra endometriozisin bağırsaklarıma zarar verdiğini öğrendim ve bu hastalık başka organlarada zarar verbiliyormuş doktorun dediği şey biran önce çocuk sahibi olabilmek dedi ama ben netten okuduğum kadarıyla kolay hamile kalınmadığı yazıyor ve ben 25 yaşında 3 yıllık evliyim çocuğum olmaz diye çok korkuyorum

merhaba arkadaşlar ben yavru vatandan yazıyorum 7 yıl önce çikolata kist ameliyetı oldum 22 cm büyüklüğünde kisti ve sağ yumurtamı aldılar 2 yıldır evliyim 1 yıldır çocuk deniyoruz olmuyor doktor herhangi bir sorun olmadığını söylüyor fakat hala daha olmadı çok üzülüyorum türkiyede bir doktora bakınmak istiyoruz yardımcı olursanız plssss :KK43:(((((

kızlar ben aralık 3 gibi biyopsi oldum ve endometriazis çıktı sonucu bekarlığımdan beri pco luyum çocuğumda olmuyor 4 yıllık evliyim ama benim son bir yıldır adet sancım olmuyordu ve adetlerim 2 3 ayda bir oluyordum olduğum zamanda 40 gün adet görüyordum ama kasım arlalık ayı içerisinde bu kanama o kadar arttıki resmen kan değil elimin büyüklüğünde et parçaları geliyordu içimden neyse hemen acil kürtaja aldılar içimdeki kanı temizlemek için pompayla kanı çektiler ama kazımalaına gerek olmadığını söylediler ve parça alındı endometrium muşum.şimdi adetin 15 ve 25 i arası progesteron kullanıyorum.benim ghibi olanlar varmı acaba tedavi olunmuşoluyormu ilaçla yoksa ssk doktouna değilde özel dr gideyim laporoskopi için bana bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar.
bu arada biyopsiden sonra 3 gün daha kanamam oldu kesildi ve ben 22 gün sonra adet oldum bu seferde et parçası değil sıvı şekilde birden içimden acayip kan geliyor heralde kullandığım ilaç katı olan pıhtıları sıvılaştırdı...

Bana 20 yaşında laparaskopi sonrası evre 4 endometriazis teşhisi konuldu, iki tarafta 6 ve8cm ilk kistim vardı, şu an 34 yaşındayım geç evlendim doğal yolla bebek sahibi olamayınca tüp bebeğe başvurduk yumurta rezervim çok düşük olmasına rağmen ilk denemede bebeğim oldu, tedavi sırasında çok araştırdım ve genelde olumsuzluklar okudum doktorumda çok ümit vermemişti.bu yazıyı özellikle yazıyorumki umudunuzu yitirmeyin diye

Merhabalar herkese,bende de endometriozis var yaklaşık 4 yıldır tedavi görüyorum,küçülmüyor da ama büyümüyorda,yaşım 34 bekarım,doktora her gittiğimde hala evlenmedin mi sen diyor,psikolojim bozuldu bu elimde olan birşey değil,yaş faktörü sanırım önemli bu kist için,sanırım geç kaldım benim gibi olup güzel örnekler var mı acaba

sevgili alin ben laporoskopi ile aldıramıyorum çünkü hem çok yayılmış hem kordanda tıkanıklık var hemde malesef kilom var yapılamazmış üstelik yumurtalarımın bir kısmı gidecek ya gebe kalamazsam hiç çocuğum yokki benim yeni evliyim daha of yaa

arkadaşlar lütfen sağlığınıza dikkat edin herhangi bir aksaklıkta yada terslik olduğunu hissettiğinizde lütfen doktora gidin ben 24 yaşındayım ve yeni evliyim evliliğimin 1. ayında hep aksattığım kontrollerime gittiğimde ne olsa beğenirsiniz endometriozis hemde bağırsaklarıma kadar yapışmış gebe kalmam nerede imkansız biraz daha geç kalsam yapışkanlık artacağı gibi kitle de büyüyecekmiş aman diyorum size doktora gidin bu yaşta ameliyat olacağım şimdi

arkadaşlar lütfen sağlığınıza dikkat edin herhangi bir aksaklıkta yada terslik olduğunu hissettiğinizde lütfen doktora gidin ben 24 yaşındayım ve yeni evliyim evliliğimin 1. ayında hep aksattığım kontrollerime gittiğimde ne olsa beğenirsiniz endometriozis hemde bağırsaklarıma kadar yapışmış gebe kalmam nerede imkansız biraz daha geç kalsam yapışkanlık artacağı gibi kitle de büyüyecekmiş aman diyorum size doktora gidin bu yaşta ameliyat olacağım şimdi
Mbr arkadaşlar sızlere bu bılgıyı paylaşmak ıstedım ben kısacası yasadıklarımı anlatıcam sızlere ben derın endometrozis hastasıyım ilk operasyon farklı hastanede farklı doktor yaptı ama hayatımda hıc bır degısıklık olmadı daha fazla sıkayetım oldu evlendım hamıle kalamıyordum agrılarım sıdetlı daha fazla rahatsızlığım artı gıtmedıgım hastaneler doktorlar kalmadı benı ameliyat olmama gerekıyordu ama hıc bır hastanede yapamadı tüp bebeğe yönlendirildim ama ben pes etmedım kuzenım sarıyer hastanesınde ameliyat olmuştu bende oraya gıtmeyı tercıh ettım ve karsıma DR ORHAN ŞAHİN tanıdım çok guzel ılgılendı gereken herseyı ıstedı derhal ameliyat yapıcagını soyledı ameliyatım zor olduğunu uzun sureceğini belırmıstı bende herşye rağmen kurtulmak ıstıyordum agrılardan hamıle kalmak ıcın kı o kadar pozıf konuşan bır doktor kı endometrozis hastalarını gebe kalmıycagını düşünmek ıstemıyordu bu sekılde ben hep düşündüğü gıbı düşündum daha ıyı geldı ameliyat oldum 6 saat sürdü kendıme geldıgımde doktorum orhan şahin cehennem ızdırabı gıbıydo ama temizledim ve basarılı gectı dedı 6 ay bı süre verdı hocam gebelık için kendımı çok rahat hısedoyordum baya zaman geçti ve sonuç 4. Ayımda hamile oldugumu ogrendım bu bı mucize bızım ıcin oldu doktorundan çok memnundum herşeye vesıle oldu basarılı sonuç aldık bu bızım için mucize derın endometrozis normal yoldanda gebe kalınabilir arkdaşlar DR ORHAN ŞAHİN herşey için teşekkür ederim hoçam allah sizden razı olsun hocam minettarım 🤲🤲😇😊👨‍🍳🤰😂

X