Endometriozis

birde bende hiç belirti vermedi kistler Allah tarafından hep birşey sebep oldu muayeneme, rutin kontrole gittiğimde gördük kistlerimi, oyüzden kontrole gidin arkadaşlar illa birşey olmak zorunda değil.

evet bende de belırtı yoktu.bel fıtığı için mr çektirmeye gittiğimde mr da çıkmıştı pis kistlerKötü Kazen

Çikolata kistini benden iyi tanıyamazsın, evelendim 24 yaşında ameliyat oldum, açık ameliyat 4 tane kit alındı, 26 yaşında kanama yüzünden kürtaj oldum, 27 yaşında tekrar kist yüzünden laparodkopik ameliyat oldum, sakın açık ameliyat olma ameliyattan sonra yapışıklık riskin çok fala tüpler tıkanabilir, dr unu çok dikkatle seç, bebişin olur Allah'ın izniyle, tüp bebek yoluyla oldu benim, lütfen dr iyi seç, istersen tavsiye ederim dr umu

canım bende 1 ay önce çikolata kistimi aldırdım laporoskopiyle doktor 6 ay içinde normal yolla kalamazsan tüp bebek dedi tüpler filan açık benim yapışmamışta kist bi yere nolur sence

yaaa arkadaşlar ben bişey sorcam
bu kistler basit bir muayene ile belli oluyomu
yani ultrasonda hemen görünüyomu
ve bu kistlerin belirtileri neler
paylaşırsanız memnun olurum

canım çok çeşit kist var ve çogu bayanda bulunurmuş bazısı hiç agrısız bazısıda agrılı kasık agrısı daha çok ama bayanlarda daha çok myon var kist değil kist daha önemli myon küçük canım ultrasyonda çıkıyor bildiğim bunlar canım yardımcı olmuşumdur umarım (en kötüsüde yapışkan kistler yumurtalıga bagırsaklara)yumurtalıkla birlikte alınıyor allah korusun

kedici kız bebeğin olacaktır üzülmene kafana takmana gerek yok ben hamileyim 2 aylık arkadaşım da hamile 4 aylık aynı kistten ikimizdede var burada tanıştık.ayrıntı istersen hepsi çikolata kisti ve hamile kalamama sendromu adı altında aralık ayından bu yana orada gün gün yazışıyoruz.şu an ikimiz bebek bekliyoruz.sevgiyle kal.umudunu yitirme.

banada yardım edin kızlar ocuğumun olmamasından çok korkuyorum

çok tedirginim ya bi bilgin varmı bu konuda

canim hangi konuda endometriyozis konusundami???yani kaiklarinda agrin falan oluyormu iliskiye girerken falan sanci batma gibi bunlar endometriyozis olabilecegini gosterir...hem kac aydir deniyorsun bebek olmasi icin belkide hemen olur...

canım bende 1 ay önce çikolata kistimi aldırdım laporoskopiyle doktor 6 ay içinde normal yolla kalamazsan tüp bebek dedi tüpler filan açık benim yapışmamışta kist bi yere nolur sence

merhaba,
öyle hemen umuzsuzluğa kapılmamalısın.6 ay içinde hamile kalmazsan eğer ki tüplerin de açıksa yapılan şey klomen tedavisiyle yumurta geliştirip çatlatmak.hemen tüp bebek yapılmıyor.yani şu 6 aylık sürede hamile kalma şansı yüksek,o da olmazsa klomen tedavisi de büyük oranda olumlu sonuçlanıyor,o da olmadı tüp bebekle de çocuk sahibi olanlar çok.umudunu kaybetme

merak etme cnm,yanlız değilsin emin ol.bende 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim.gebelik istediğimde kontrol için doktora gittim.bendede endometriyozis tespit edildi benimde yumurtalıklarımda hemde iki taraflı.allah büyüktür neler olacağını bilmiyorum ama araştırdığıma göre en kötü halde olsa bile tüp bebekle çocuk sahibi olunabiliyormuş.hepimize bol şans..

kedici kız bebeğin olacaktır üzülmene kafana takmana gerek yok ben hamileyim 2 aylık arkadaşım da hamile 4 aylık aynı kistten ikimizdede var burada tanıştık.ayrıntı istersen hepsi çikolata kisti ve hamile kalamama sendromu adı altında aralık ayından bu yana orada gün gün yazışıyoruz.şu an ikimiz bebek bekliyoruz.sevgiyle kal.umudunu yitirme.

Böyle olumlu sonuçlar ne güzel..Umut ışığı oluyorsunuz. Ben 8 aylık evliyim. 1 hafata önce öğrendim ç. kisti olduğunu dr. ameliyat dedi ve bir ünvs. hastenesine git dedi. Adana da iyi bir prf. bulduk, salı günü gideceğim. Okadar değiştiki hayat gözümde tam bebek yapmaya karar vermişti ki adını bil duymadığım bir şeyle karşılaştım. Yanlız benim 1 yumurtalığımda 3 tane görünüyor. En büyüğü 4,5 cm, diğerinde de 1 tane var. Çok korkuyorum. Ya yumurtalığımı alırlarsa diye. Ya tüpler kapanmışsa.. Buradaki mucizeleri okudukça kendimi daha iyi hissediyorum. Ama sonra tekrar umutsuzluk. Hala inanamıyorum yaşadıklarıma. :1no2:

gizemcim Sen Bize Yazarak Umut Olan Insanlardan Birisin.burdada Okudum Yazını Gördüm.gülümsedim.o Günleri Düşündüm çok Endişeleniyordum Olmayacak Diye Ama şükürler Olsun Ki Oldu:nazar:.sağlıkla Doğmasını Bekliyorum şimdi.:nazar:

Gökdeniz, Inşallah Bende Ve Benim Gibiler De Sana Umut Işiği Verenlere Yazdiğin Gibi, Bizlerde Hamile Kaldiğimizi, Sevinç çiğliklari Atarak Iletiriz. Allah Kucağina Almayi Nasip Etsin Inşallah.

arkadaşler ebndaha yeni üye oldum sadece yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak için,bundan 6 sene önce banada kist oldugu söylendi.gitmediğim doktor kalmadı ve çikulata kisti kısırlık sebebidir dendi.fakat ben ameliyat olmaya yanaşmadım çünkü hem 21 yaşındaydım hemde doktorların tavırları çok belirsizdi.geçen sene eşimin müvekkili bi doktora muayne oldum ve bana dediki,bu yaşta ameliyat gerek yok çocuk yapmayı denemelisin,bunun sonucunda olmassa ameliyat son çare dedi.ben bi türlü hamile kalıcagıma inanamadım.geçen ayki kontrolde yumurtam oluşmuştu ve bana bi çatlama iğnesi verdi.sonuç bu ay hamileyim.yani 5 haftalık olmuş ve herşey yolunda gebelik sırasında kistde gerilemiş.kısacası benim 6 sene boyunca kabusum olan olay gece uykularımı kaçıan kist diger doktorlaın dedigi kadar abartılacak bişey degilmiş.ben normal yollardan gebe kaldım.bence inancı olan ve isteyen herkes bu hastalıgı yener.ALLAH hepize saglıklı bebekler versin...

arkadaşler ebndaha yeni üye oldum sadece yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak için,bundan 6 sene önce banada kist oldugu söylendi.gitmediğim doktor kalmadı ve çikulata kisti kısırlık sebebidir dendi.fakat ben ameliyat olmaya yanaşmadım çünkü hem 21 yaşındaydım hemde doktorların tavırları çok belirsizdi.geçen sene eşimin müvekkili bi doktora muayne oldum ve bana dediki,bu yaşta ameliyat gerek yok çocuk yapmayı denemelisin,bunun sonucunda olmassa ameliyat son çare dedi.ben bi türlü hamile kalıcagıma inanamadım.geçen ayki kontrolde yumurtam oluşmuştu ve bana bi çatlama iğnesi verdi.sonuç bu ay hamileyim.yani 5 haftalık olmuş ve herşey yolunda gebelik sırasında kistde gerilemiş.kısacası benim 6 sene boyunca kabusum olan olay gece uykularımı kaçıan kist diger doktorlaın dedigi kadar abartılacak bişey degilmiş.ben normal yollardan gebe kaldım.bence inancı olan ve isteyen herkes bu hastalıgı yener.ALLAH hepize saglıklı bebekler versin...

öncelikle aramıza hoşgeldiniz...bebeişiniz hayırlı olsun..kendinize iyi bakın....
doğumdan sonrada kistlerinizi ihmal etmeyin,iyice araştırın çünkü onların tek tedavisi doğum kontrol hapı ve ameliyat çözüm değil..araştırın lütfen...
sevgiler...

merhaba arkadaşlar,
ben de çikolata kisitnden muzdaribim,keşke 1 yıldır gebe kalabilseydim ama olmadı,çok yıprandım hatta yeni çikolata ve basit kistlerim var. eşimin sperlerinde de bazı problemler varmış,dr tüp bebek dedi.psikolojimin ve evliliğimin düzelmesi için bir müddet gebelik düşünmeyi bırakacağım.gebelikten vazgeçtiğim bir dönem aralıksız yasmin kullandım(sahte menapoz için)göğüslerim şişti ve çok acıdı,sizler doğum kontrol hapı kullanıyorsanız ne kullanıyorsunuz ve ne şekilde kullanıyorsunuz bilmek isterim.

arkadaşlar bendede endometriozise bağlı çikolata kisti var sağ yumurtalıkta. 6 aydır korunmuyoruz ama hamile kalamadım fazla kafaya takıyorum hamileliği farkındayım ama takmamayı başaramıyorum. hatta hastalandığımda hala inanmak istemiyor üstüne görmekmi acaba diye araştırıyorum. psikolojim biraz bozuldu diyebilirim. çevremdeki biçok kişi hamile.. kıskanmak değil ama tuhaf duygular yaşıyorum. sizce çocuğum olurmu..kafaya nasıl takmamayı başarabilirim.. yumurtlama takibi yaptırmayı düşünüyorum bu ay..hayırlısı bakalım

kizlar bendede endometriyosis varmis dr um dedi bugun bana bu kistleri eritici olarak flax oil verdi yani keten yagi gunde 4 kapsul iciyorum bir dahaki aya degil sonraki aya hamilelik calismalarina baslicam insalalh dr herbelist cok tavsiye ettiler bende denemek istedim eger hamile kalirsam bir hap daha var unlocking formula diye onu verdi endometriosis icin sizlerede yardimci olurum tabi yararsa :KK43:

kizlar bendede endometriyosis varmis dr um dedi bugun bana bu kistleri eritici olarak flax oil verdi yani keten yagi gunde 4 kapsul iciyorum bir dahaki aya degil sonraki aya hamilelik calismalarina baslicam insalalh dr herbelist cok tavsiye ettiler bende denemek istedim eger hamile kalirsam bir hap daha var unlocking formula diye onu verdi endometriosis icin sizlerede yardimci olurum tabi yararsa :KK43:

Canım bu ilaçları herbalist mi verdi yoksa doktor mu? Ben de denemek isterim. Bu hastalık yüzünden son 3 yılım kabus gibi geçti.

Ben bugun cok umitsizlige dustum yazdiklrinizi okuyunca olmucak dedim benimde ama ben adet olamiyordum benim bir degil bin ton derdim vardi birde endometriosis kesin olamicam ama bir umit umarim sizee yardimci olur keten yaginin hepsi icilmiyor ona dikkat edin ilgililere sorun tehlikeli olabilir canim bana herbelist verdi dr um degil dr gittim birseyin yok dediler bu endometriosis nasil anlasiliyor ya adet duzensizligi yapmiyor sanirim degilmi ben cok kotu oldum varmi bole olup hamile kalan

arkadaşlar bende sağ yumurtalıkta 4,5 cm çikolata kisti var hamilelik tedavisi görüyorum doktor klomen verdi fakat kistini belki büyütebilme riski var dedi izlicez görüceğiz dedi.. çikalata kisti olup klomen kullanan varmı aranızda lütfen varsa paylaşın

X