Endometriozis

Ben bugun cok umitsizlige dustum yazdiklrinizi okuyunca olmucak dedim benimde ama ben adet olamiyordum benim bir degil bin ton derdim vardi birde endometriosis kesin olamicam ama bir umit umarim sizee yardimci olur keten yaginin hepsi icilmiyor ona dikkat edin ilgililere sorun tehlikeli olabilir canim bana herbelist verdi dr um degil dr gittim birseyin yok dediler bu endometriosis nasil anlasiliyor ya adet duzensizligi yapmiyor sanirim degilmi ben cok kotu oldum varmi bole olup hamile kalan

bende de vardi ameliyat oldum...endometrioz adet düzensizligi yapmiyo eger bide yaninda polikistik óver yoksa,normal adetini zamaninda oluyosun ...endometriozda asiri derece agri oluyo kanama iceriye dogru oldugu icin pis kan icerde bi yerlerde yuvalaniyo ve zamanla kiste dönüsüyo..ben bu ay ameliyattan cok rahattim

arkadaşlar bende sağ yumurtalıkta 4,5 cm çikolata kisti var hamilelik tedavisi görüyorum doktor klomen verdi fakat kistini belki büyütebilme riski var dedi izlicez görüceğiz dedi.. çikalata kisti olup klomen kullanan varmı aranızda lütfen varsa paylaşın

yazdiklarini hem burdan hemde diger bölümden okudum..sen benimle ayni durumdasin üstte yazdiklarini da okudum. bende adet olsam bile yinede belki gecis dönemidir falan diodum..bütün gün internette bu konulari arastiriyodum.benimde etrafimdaki herkes hamile artik iyice kafaya takmaya baslamistim etraf baskisida eklenince evden bile cikmak istemiodum bi ara kimseyi görmek istemiodum.ama simdi geciyo galiba pazar günü aksam asilamam var cok mutlu ve umutlu hissediyorum kendimi..insallah hersey hayirli olur hakkimizda.

böyle olumlu sonuçlar ne güzel..umut ışığı oluyorsunuz. Ben 8 aylık evliyim. 1 hafata önce öğrendim ç. Kisti olduğunu dr. Ameliyat dedi ve bir ünvs. Hastenesine git dedi. Adana da iyi bir prf. Bulduk, salı günü gideceğim. Okadar değiştiki hayat gözümde tam bebek yapmaya karar vermişti ki adını bil duymadığım bir şeyle karşılaştım. Yanlız benim 1 yumurtalığımda 3 tane görünüyor. En büyüğü 4,5 cm, diğerinde de 1 tane var. çok korkuyorum. Ya yumurtalığımı alırlarsa diye. Ya tüpler kapanmışsa.. Buradaki mucizeleri okudukça kendimi daha iyi hissediyorum. Ama sonra tekrar umutsuzluk. Hala inanamıyorum yaşadıklarıma. :1no2:

güzelim hiç merak etme bak bandede vardi ç kisti üstelik geçen hafta çarşamba ameliyat oldum iyiykide olmuşum ne ağrim ne sizim var.eğer ameliyatttan korkuyorsan inanki çektiğin ağrinin yaninda hiç bişey değil.çünkü bildiğim kadariyla 3-4 cm büyüklüğündekiler hapla eriyebiliyor.hiç tüpler kapali olursa falan diye de düşünme allaha güven gerisi kolay.tüplerine de zaten ameliyatta bakicaklar kapali mi açik mi diye.benimde bağirsaklarima yapişik çikti korkma tamam mi
allah yardimcin olsun

merhaba,
ben 3 hafta önce 3 cm çikolata kistimi aldırdım açık ameliyatla, çok yapışıktı çünki. yalnız bnm durumum değişik çünki bende çok ağrı olmuyordu. rutin kontrolde kist çıktı ve dermoid kist olabileceği şüphesiyle ameliyat oldum. hastalığın çok erken evresindeyim ama tekrarlama riski hep varmış...bekarım da, yani bebek söz konusu değil şuanda, umarım ilerde sorun yaşamam...sizler de umarım en kısa zamanda bebek sahibi olursunuz canlarım...

benim sorum olacak ameliyat olanlara, acaba ameliyattan sonra regl dönemi nasıl oldu? bnm daha önce düzensizlik yoktu, bu ay gecikme olur mu acaba ? 3 gün geçti çünki...

merhaba,
ben 3 hafta önce 3 cm çikolata kistimi aldırdım açık ameliyatla, çok yapışıktı çünki. yalnız bnm durumum değişik çünki bende çok ağrı olmuyordu. rutin kontrolde kist çıktı ve dermoid kist olabileceği şüphesiyle ameliyat oldum. hastalığın çok erken evresindeyim ama tekrarlama riski hep varmış...bekarım da, yani bebek söz konusu değil şuanda, umarım ilerde sorun yaşamam...sizler de umarım en kısa zamanda bebek sahibi olursunuz canlarım...

benim sorum olacak ameliyat olanlara, acaba ameliyattan sonra regl dönemi nasıl oldu? bnm daha önce düzensizlik yoktu, bu ay gecikme olur mu acaba ? 3 gün geçti çünki...

nisancigim,
benimde ameliyattan sonra 4 gün gecikme oldu adetkanamasi baslayana kadar hic beklemiodum hicbir belirti olmadan adetim basladi..doktorumu aradim ameliyattan dolayi olabilecegini söyledi normalmis yani gecikmesi

tesekkur ederim canım, zaten dun regl oldum sonunda...bir hafta gecikti ama ağrım çok olmadı, çok mutluyum :))

sancisiz adet cok güzelmis demi ben ameliyattan sonra iyiki olmusum dedim meger ne cekiomusum da önemsemiyormusum..insallah bebekler de yakinda gelir

arkadaslar hepinize cok gecmis olsun ben aranıza yeni katıldım.size kısaca anlatayım 4 yıllık evliyim iki senedir korunmadık ama hamile kalamadım doktora basvurduk ilk gittigim doktor bende yara oldugunu ve dondurarak duzelıcenı soyledık ben umursamadım ve bir yıl sonra baska bir doktora tekrar gittim cunku yaranın bebiş olucanı engelliyceğini soylediler.doktora gittigimde hemen donduralım ve rahim filmini cekelim dediler tabi bunların olmasıda 5 ayımı aldı daha sonra filmim cekildi vedoktor kısmen kapalı ben ilacı verdikce acılıyo oteki ay tekrar deneyelim dedi oteki ay acıldıgını ve gecisin cok rahat olmadıgını anlattı.ilk asılamayı denedik ve bekliyoruz.benım sorum endometriozis olabilirmiyim her ay adetime onbesgun kala ara ara cok acı vermeyen kasık agrılarım oluyor vajinamdada sürekli agrı var sankı adetmısım gibi.. doktor endometriozis olabilir dedi.Ne sikayetleriniz oluyo ne olur yardımcı olun.bu agrılar beni delirtti dayanamıyorum artık

arkadaslar hepinize cok gecmis olsun ben aranıza yeni katıldım.size kısaca anlatayım 4 yıllık evliyim iki senedir korunmadık ama hamile kalamadım doktora basvurduk ilk gittigim doktor bende yara oldugunu ve dondurarak duzelıcenı soyledık ben umursamadım ve bir yıl sonra baska bir doktora tekrar gittim cunku yaranın bebiş olucanı engelliyceğini soylediler.doktora gittigimde hemen donduralım ve rahim filmini cekelim dediler tabi bunların olmasıda 5 ayımı aldı daha sonra filmim cekildi vedoktor kısmen kapalı ben ilacı verdikce acılıyo oteki ay tekrar deneyelim dedi oteki ay acıldıgını ve gecisin cok rahat olmadıgını anlattı.ilk asılamayı denedik ve bekliyoruz.benım sorum endometriozis olabilirmiyim her ay adetime onbesgun kala ara ara cok acı vermeyen kasık agrılarım oluyor vajinamdada sürekli agrı var sankı adetmısım gibi.. doktor endometriozis olabilir dedi.Ne sikayetleriniz oluyo ne olur yardımcı olun.bu agrılar beni delirtti dayanamıyorum artık

ilk önce çok geçmiş olsun canım ben 2 hafta önce aynı anda laporoskopi hemde histaroskopi ameliyatı geçirdim.endometriozis hastasıyım.belki herkeste değişik oluyodur belirtiler ama genelde hep çok şiddetli adet ağrısı oluyo ve kanaman fazla oluyo ayrıca adetine yakın başlayan ve adetliykende olan mide bulantıları oluyo,normal günlerindede böyle kasıklarında batmalar ve ani kramplar olabiliyo,ve göbek bölümünde şişlik oluyo çoğu zaman bende bu belirtiler vardı güzelim hepsini fazlasıyla yaşadım yani bakalım inşallah ameliyattan sonra herşey düzelmiştir umuyorum benim bağırsaklarımdada yapışıklıklar çıktı bu hastalık yüzünden bu sebep le çok zor geçti ameliyat sonrası günlerim sana tavsiyem mutlaka tedavini ihmal etme.ayrıca bu çikolata kistleri ilaçla falan geçmiyo tek çağresi ameliyat canım

ya dediğin sayfaya bakmak istedim ama bulamıyorum çikolata kisti ve hamile kalamama sendromu demişsin yazdım ama yok

gökdeniz merhaba:
dediğin sayfayı okumak istedim ama bulamıyorum çikolata kisti ve hamile kalamama sendromu yazmışsın ama bulamadım

gökdeniz hamile olmana çok sevindim sağlıklı bir bebeğin olması dileğimle. nekadar süre çikolata kisti tedavisi gördün ve en son nasıl bir tedaviyle hamile kaldın paylaşırmısın.benim 2.ameliyatım ve hamile kalamıyorum.bir gün bende inş. buraya hamile olduğumu yazabilirim.

Merhaba arkadaşlar bende 2000 yılından beri endometriosis hastasıyım 2005 te evlendim ve bebek düşünene kadar hep doğum kontrol hapı kullandım.laproskopi olduktan sonra kistlerim tekrarladı çok şeyler yaşadım.bebeğim hemen olmaz diyordum ama hapı bırakmamdan 6 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım şu an 3 aylık bir kızım var.size umut olmak için yazmak istedim.

merhaba arkadaşlar bende 2000 yılından beri endometriosis hastasıyım 2005 te evlendim ve bebek düşünene kadar hep doğum kontrol hapı kullandım.laproskopi olduktan sonra kistlerim tekrarladı çok şeyler yaşadım.bebeğim hemen olmaz diyordum ama hapı bırakmamdan 6 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım şu an 3 aylık bir kızım var.size umut olmak için yazmak istedim.

mrb güzelim çok sevindim bebeğine bizlere gerçekten umut oldun.peki kistler ameliyattan nekadar sonra tekrar etti ve kistlerin varkenmi hamile kaldın

Merhaba arkadaşlar bende kist nedeniyle mayısta ameliyat oldum.Bi süredir kasıklarımda ara ara aşırı ağrılar olmaya başlamıştı.1-2 saat sürüyordu artık kımıldayamaz oluyordum.Kist aklıma gelmemişti hiç.Bağırsaktan şüphelenmiştim.Ama ultrasonda göründü hemen 11cm acilen ameliyat patlayabilir ,kötü huylu da olabilir dediler.Çok zor günlerdi.düğünüme 3ay kalmıştı.Gelinlik için gittiğim Ankaraya 2hafta sonra apartopar ameliyat için gitttim.Hiç sorun çıkmadı Allah'a çok şükür .Kist daha da büyük 15cm civarıymış.Bir tane daha almışlar.Dr. evlenir evlenmez çocuk yap demişti ama ben kararsızdım D.kontrol hapı kullandım 5aydır.Ama Önümüzdeki ay bırakacam İnş.üzmez beni bebeğim hemen gelir.Yoksa tekrar kist olursa diye çok korkuyorum.Yani ameliyat olunca çocuk olmaz diye birşey yok.Aksine çocuğu olmayanların çocunun nedeni kistmiş ve tedaviyle yada ameliyatla iyileşince çocuk çok daha kolay oluyormuş.Umarım hiçbirimiz bir daha yaşamayız butür şeyleri.Bebeklerimizle sağlıklı bir hayat süreriz:)

merhabalar
ben 32 yaşında bakire bir bayanım.çikolata kisti bakirelerde görülebiliyormu öğrenmek istiyorum. bundan 3 yıl kadar önce şiddetli kasık ağrısıyla hastaneye gittim. çikolata kisti olduğunu söylediler. hatta laproskopi önerdiler. fakat ben doğruşuğundan pek emin olamadım ve hayatımda yaşanan bazı problemler nedeniyle doktora gidemedim. bir süre önce ankara da bir semt polikliniğinde ultrasyona girdim fakat doktor çok üstün körü baktı ve yok kist dedi. kime inanacağımı şaşırdım çünkü dönem dönem hala ağrılarım devam ediyor. üstelik bu çikolata kisti bakirelerde rastlanıyormu? laproskopi bakirelere uygulanması sakınca doğuruyormu öğrenmek istiyorum...
son zamanlarda çok kilo almaya başladım.aynı yemek yememe ve daha hareketli olmama rağmen 10 kilo aldım ve kistle alakası varmı bilemiyorum.
şimdiden teşekkürler.....

merhaba arkadaşlar.ben hepinize umut olmak adına hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum.
ben 2007 yılında evlendim.2008 sonu gibi çocuk yapmayı düşünmeye başladık.doktora kontrol için gittiğimde endometriozis hastası olduğumu öğrendim.sol yumurtalığımda 4.5 cm sağ yumurtalığımda 3.5 cm olmak üzere kistlerim vardı.doktorum ameliyatı hemen düşünmememiz gerektiğini söyledi.yumurtalıklar ne kadarda dikkat edilse zarar görebiliyomuş.bende ameliyatı pek istemiyordum zaten.3 ay doğum kontrol hapı kullandırdı.küçülme sağlamadı.bu arada iyi geleceğini düşünerek ayaş hamamına gittim.oradaki havuza girdim.gerçektende o ayki kontrolümde her iki kistimdede 1 er cm küçülme oldu.doktorum küçülmenin avantaj olduğunu fakat normal yoldan hamile kalmamın zor olacağını söylüyordu.olmazsa aşılama oda olmazsa tüp bebek öneriyordu.ben bu aradada sürekli hastalıkla ilgili bilgiler topluyodum.birçok bitkisel yaklaşımlarla tedavi yöntemleride vardı bu bilgiler arasında.soğan kürünü yapıyım dedim fakat bir kere zorla içebildim ondanda vazgeçtim.bu arada moralimi sürekli iyi tutmaya çalıştım çocuğum olmama ihtimalini düşünmek istemedim hiç.dualarımı hiç eksik etmedim.hep hayırlısı olsun diye dua ettim.her namazda karnımdaki kistlerime 7 elham ve 3 ihlas suresi okuyordum.bu arada iatanbula taşındık ve tedavime orada devam etmek zorunda kaldım.orada gittiğim ilk doktor direk ameliyat dedi.çocuk olma olasılığı çok zor dedi.ben ameliyatı reddettim.bari önce aşılama deneyin dedim.belki tutar diye ümit etmiştim.oda adetin 3. günü gelmemi fakat zor bi ihtimal olduğunu söyledi.ben ümidimi yitirmedim.beklediğim halde o ay adet olmadım.gecikme oldu fakat ben hamile olma ihtimalimi hiç düşünmüyodum.test yaptım HAMİLEYDİM.doktor normal yolla kalmamın imkansız olduğunu tüp bebeklede çok düşük bi ihtimalim olduğunu söylediği halde hamile kalmıştım.hemde normal yolla!!.şimdi 4 aylık bir oğlum var.rabbim hepinize yardım etsin.hepinizin kucağına tez zamanda bebeklerinizi almayı nasip etsin.ümidinizi hiç kaybetmeyin.doktorların her dediğiylede moralinizi sakın bozmayın.allaha emanet olun arkadaşlar.sevgiler

X