Endometriozis

kedici_kxixz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2008
120
0
arkadaşlar lütfen sağlığınıza dikkat edin herhangi bir aksaklıkta yada terslik olduğunu hissettiğinizde lütfen doktora gidin ben 24 yaşındayım ve yeni evliyim evliliğimin 1. ayında hep aksattığım kontrollerime gittiğimde ne olsa beğenirsiniz endometriozis hemde bağırsaklarıma kadar yapışmış gebe kalmam nerede imkansız biraz daha geç kalsam yapışkanlık artacağı gibi kitle de büyüyecekmiş aman diyorum size doktora gidin bu yaşta ameliyat olacağım şimdi

geçmiş olsun canım zararın neresinden dönersen kardır birde öyle düşün onu aldır birde sonra bebek ohhhhhhhhh değme senin keyfine herşey gönlünce olsun.

canim Bende De Var Bende 24 Yaşindayim Evliyim
Bendeki Endometriyozise Bağli çikolata Kisti
7 Cm Idi.dr Gittim Bana Hemen Felaket Tellalliği Yapti
Yok Hemen Aldir Bu Kötü Huylu Bişe çocuğun Olmaz Falan Filan
Sonra Ben Başka Bi Dr Gittim Test Yapti Sonuçlar Eevet Yüksek çikti.bana Dediği Bu Hastalikta Gebe Kalma Ihtimali çok Düşük Ama Kalabilirsinde Dedi.
Neyse Biz Hemen Denemelere Başladik.7 Ay Olmadi Tamam Dedim Ben Hamile Kalamayacağim Derken Hamile Kaldim.ve 1,5 Yaşinda Oğlum Vaar.
Bide Dr Bana Dediki Bu Kisti Aldirirsan Gebe Kalman Dahada Zorlaşir Dedi.şuan Hala Duruyor 4 Cm Ye Indi.buda Gebelikten Kaynaklaniyor Gebelik Kistleri Küçültürmüş.

hemen kızma canım anlatacağım tabiki ama bağlantı kopuk kopuk çalışıyor. neyse anlatayım ben ara kanamalar sonucu doktora vbaşvurdum kist var dedi yasmin kullandırdı sonra gittim geçti dedi 2 ay hiçbir sorun olmadı 2 aysonunda tekrar ara kanamalar başka bir doktora gittim endometriozis tanısı kondu yani yumurtalıklarda var olan endometriozis yatakları var zaten bazı kişilerde adet dönemlerinde kanamaların bir kısmı dışaı değilde karın boşluğuna akarmış sebebi buymuş akan o kanlarda bu endometriozis yataklarında toplanıp kitle haline gelirmiş daha sonra büyüme yapıp diğer organlara yapışma olasılığı var benimki şuanda 4,5 cm daha önce 5 cm çapındaydı eylül ayında ameliyat olacağım ameliyat için o kitlenin küçültülmesi gerekiyormuş bu sebeple beni yapay olarak menepoza soktular bu sebeple kanamalar olmayınca kitle küçülüyor durum bu yani he bu arada bu endometriozis regli kanamasına benzer bir kanamaya sebep oluyor.

kedici kız bebeğin olacaktır üzülmene kafana takmana gerek yok ben hamileyim 2 aylık arkadaşım da hamile 4 aylık aynı kistten ikimizdede var burada tanıştık.ayrıntı istersen hepsi çikolata kisti ve hamile kalamama sendromu adı altında aralık ayından bu yana orada gün gün yazışıyoruz.şu an ikimiz bebek bekliyoruz.sevgiyle kal.umudunu yitirme.

kedici kız bebeğin olacaktır üzülmene kafana takmana gerek yok ben hamileyim 2 aylık arkadaşım da hamile 4 aylık aynı kistten ikimizdede var burada tanıştık.ayrıntı istersen hepsi çikolata kisti ve adı altında aralık ayından bu yana orada gün gün yazışıyoruz.şu an ikimiz bebek bekliyoruz.sevgiyle kal.umudunu yitirme.

hamile kalamama sendromu bu forumdan yazılarını okumuştum
sevindim hamiş olmana.a.s.allah kucağına almayı güzel günlerini görmeyi nasip etsin:nazar:

Arkadaşım çok geçmiş olsun. Sağlık aksatılmaya gelmiyor gerçekten. Bebişinde en kısa zamanda olur inşallah.

kedici kız bebeğin olacaktır üzülmene kafana takmana gerek yok ben hamileyim 2 aylık arkadaşım da hamile 4 aylık aynı kistten ikimizdede var burada tanıştık.ayrıntı istersen hepsi çikolata kisti ve hamile kalamama sendromu adı altında aralık ayından bu yana orada gün gün yazışıyoruz.şu an ikimiz bebek bekliyoruz.sevgiyle kal.umudunu yitirme.

canım arkadaşım peki hamile kaldığımda bebişle beraber o da büyür ve bebek anamali doğarsa böyle bir risk de var değil mi? bir de benim endometriozisin olduğu taraftaki kanalım şişmiş ve tıkanmış galiba bu dqa benim için bir imkansızlık

teşekkürler benim için iyi dilekte bulunan herkese dilerim sizlerin bebekleri de sağlıklı sıhhatli doğar . Allah bana da nasip ederi inşallah

Kedicikız ben de aynı hastalıkla uğraşıyorum. Ben 2005 yılında laporoskopi ile çikolata kistimi aldırdım. Fakat bu sene yine hortladı maalesef. Hatta bu nedenle aşılamam iptal oldu. Şimdi regl olmayı bekliyorum. Doğum kontrol hapı kullanacağım.

Kedicikız ben de aynı hastalıkla uğraşıyorum. Ben 2005 yılında laporoskopi ile çikolata kistimi aldırdım. Fakat bu sene yine hortladı maalesef. Hatta bu nedenle aşılamam iptal oldu. Şimdi regl olmayı bekliyorum. Doğum kontrol hapı kullanacağım.

sevgili alin ben laporoskopi ile aldıramıyorum çünkü hem çok yayılmış hem kordanda tıkanıklık var hemde malesef kilom var yapılamazmış üstelik yumurtalarımın bir kısmı gidecek ya gebe kalamazsam hiç çocuğum yokki benim yeni evliyim daha of yaa

hamile kalamama sendromu bu forumdan yazılarını okumuştum
sevindim hamiş olmana.a.s.allah kucağına almayı güzel günlerini görmeyi nasip etsin:nazar:

gizemcim sen bize yazarak umut olan insanlardan birisin.burdada okudum yazını gördüm.gülümsedim.o günleri düşündüm çok endişeleniyordum olmayacak diye ama şükürler olsun ki oldu:nazar:.sağlıkla doğmasını bekliyorum şimdi.:nazar:

canım arkadaşım peki hamile kaldığımda bebişle beraber o da büyür ve bebek anamali doğarsa böyle bir risk de var değil mi? bir de benim endometriozisin olduğu taraftaki kanalım şişmiş ve tıkanmış galiba bu dqa benim için bir imkansızlık

canım hamile kaldığında kistin büyümesi ilerlemesi hemen duruyor.bu kistin tedavilerinden biridir hamile kalmak.yani hamilelik döneminde bebeğe bir zararı yok.ama düşük riski normale göre bizde daha fazla.onunla ilgilide dikkat etmek gerekiyor.kanalım şişmiş tıkanmış diyorsun bunlarında tedavisi var.tedavini aksatma ve umutlu ol.

ahh ahhh ben neler yaşadım bir ilet yüzünden acilere mi gitmedim her gece sancı hemde belli saatte 3 hastaneye gittim 3 lide laplaskopi ameliyat dedi 6 cm çikolata dediler hatta ameliyatı gebe kalmak için oldugumu sanıyorlardı ama biz korunuyorduk neyse ameliyat oldum (zor günlerdi sürekli yat) korkumdan bebek çalışmalarına başladık bebek düşünmemiş olsaydık dogum kontrol hapı dedi zaten 6 ay süre dedi bebek için ameliyat sonrası 2 yada 3 ayda hamile kaldım hastaneye kontrol gittiğimde kist gene tekrarlamış 4 cm çok üzüldüm boşunamı ameliyat oldum yapacak bişey yok dedi dr gebesin dedim ama eskisi gibi agrım yok adet oldugumda dedi dogumdan sonra adet olunca olur sinir ya arkadaşlar korkuyorum inş dogumla birlikte yok olur pis şey aynı şeyleri yaşayamam bebeğimde varken diyom keşke ameliyat olmasaymıydım gene kistle gebe kalırdım boşunamı oldum.

benim duyduğuma göre bu kistler ve yaralar doğumla birlikte gidiyormuş yanılıyormuyum bilmem ama öyle duymuştum herşeyin bir sebebi vardır hiç bir şeyi kafanıza takmayın kızlar allahın dediği olur kimler ne şartlarda hamile kalıyor hepsi allahın izniyle doktorların sen hamile kalamazsın senin asla çocuğun olmaz denilen insanların nasıl hamile kaldıklarını nasıl nur topu gibi bebekler dünyaya getirdiklerini duydum gördüm rabbimin ol demesi yetiyor dert etmeyin olur mutlaka

yaaa arkadaşlar ben bişey sorcam
bu kistler basit bir muayene ile belli oluyomu
yani ultrasonda hemen görünüyomu
ve bu kistlerin belirtileri neler
paylaşırsanız memnun olurum

Çikolata kistini benden iyi tanıyamazsın, evelendim 24 yaşında ameliyat oldum, açık ameliyat 4 tane kit alındı, 26 yaşında kanama yüzünden kürtaj oldum, 27 yaşında tekrar kist yüzünden laparodkopik ameliyat oldum, sakın açık ameliyat olma ameliyattan sonra yapışıklık riskin çok fala tüpler tıkanabilir, dr unu çok dikkatle seç, bebişin olur Allah'ın izniyle, tüp bebek yoluyla oldu benim, lütfen dr iyi seç, istersen tavsiye ederim dr umu

X