enayi gibi hissetmek

Bi kere dedim artık tahammül edemedim biz ne zaman basbasa kalicaz her planimiz olumsuz sonuclaniyor dedim o da ben suan aynı evde kaldığım için bişey diyemiyorum isteklerine evlenelim bu lardan kurtuluruz diyor ama hiiccc inandırıcı gelmiyor nedense
Hiiççç sanmıyorum.Evliliğinizin ilk günü kahvaltıya geldim diye kapınızı bile çalabilir.Bari balayında gideceğiniz yeri söylemeyin :KK45: Şaka bir yana maddi konular hallolur.İkiniz hallediyormuşsunuz zaten de asıl sorun bu bence.3 kişi yaşıyorsunuz resmen.Benim ta burdan içim daraldı.Allah yardımcınız olsun.

Hiiççç sanmıyorum.Evliliğinizin ilk günü kahvaltıya geldim diye kapınızı bile çalabilir.Bari balayında gideceğiniz yeri söylemeyin :KK45: Şaka bir yana maddi konular hallolur.İkiniz hallediyormuşsunuz zaten de asıl sorun bu bence.3 kişi yaşıyorsunuz resmen.Benim ta burdan içim daraldı.Allah yardımcınız olsun.

Ahhh çok sağol gerçekten 3 kişiyiz
Daha önceden nisan yüzüğü bakmaya gidicez kayinvalide adayı bende gelicem demis nisanlima Allahtan nişanlım siz babam ile başbaşa gitmediniz mi bizde başbaşa gidicez dedi de ondan kurtuldum.inan bende korkuyorum herseyime müdahale edilmesinden ılerde yoksa boşanirim diye

Ahhh çok sağol gerçekten 3 kişiyiz
Daha önceden nisan yüzüğü bakmaya gidicez kayinvalide adayı bende gelicem demis nisanlima Allahtan nişanlım siz babam ile başbaşa gitmediniz mi bizde başbaşa gidicez dedi de ondan kurtuldum.inan bende korkuyorum herseyime müdahale edilmesinden ılerde yoksa boşanirim diye
Allah korusun.Şimdiden önlem almalısınız bence.Nişanlınız annesini reddemiyorsa kadını yıldırmak için hain planlar kurun :KK45:

İlerde çok çektirir :KK17: çok kıymetli 1 cik oğluşunu göz göre göre kaptıyor el kızına eyvahhhh:KK42:

ayy sana sürprizi kendine saat alması mı???vallahi şaştım kaldım...
bilmiyorum ayağına yatıyor gibi geldi bana...
sen alıncakları yapılcakları nişanlına söyle...

Nişanlınız tek çocuk anladığım kadarıyla.

İleride hemen hemen her konuda sorun yaşama ihtimaliniz fazla, sadece kv olduğu için değil yalnızlık hissi ile hayatınızın içinde olmak isteyebilir. Öncelikle bunu kabul etmelisiniz.

Nişanlınıza, evlendiğinizde eşinize, annesini kötülemeyin, şikayet etmeyin ve kv ile şimdiden bir denge tutturun. Yoksa ileride çok zor olur.... Direk kv ile halledin meselenizi ve arkadaşların dediği gibi şimdiden söyleyin söylemek istediklerinizi, kırmadan dökmeden...

bıraz alakasız ama gülelim dıye yaızyorum,bir arakdşaıma sevgilisi sana falan gun çok büyük bir süprızım var dmeş,hayatımız değişcek,ikimiz için demiş,o gun kızı eve bırakmış,ıkımız için süprizime gidiyorum falan,herkes merakla evlilik teklif edecek dıye baklıyor,ben başka bişey çıkacağını anladım,neyse geldi sevgilisi,neymiş bilmem nerdeki ünlü modacıya gıdıp kendıne takım almış,kaynananda onun gıbı,tam çatlak,yanı sözler bıle hafıf kalıyor

kızlar öncelikle herkese selamlar.
Benım derdım şöyle ki;ben nişanlandım konu eşyadan kim ne yapacaktan açıldı,nişanlımın ailesi daha doğrusu kayınvalide adayım hiç kız evlendirmemiş nişanlım tek çocuk,arkadaşına sormuş kız tarafı ne alır diye( bu arada bizde adet kız tarafına sorulur nedir adetleriniz diye öyle birsey sorulmadı neysee) onlarda beyaz eşya bölünür çeyizini getirir yatak odasını alır demiş adet budur demiş iyi güzel hoş,isteme günü kimse aileme ne istersiniz ya da sizin adetlerde ne edilir gücümüz yettiğince yapalım diye sorulmadı (belirteyim imkanları gayet iyi)neyse ben ne nişan alışverişine götürüldüm ne başka bişey neyse adet pek bilmyor dedim ama nişandan sonra bana gelipte adet buymuş eşya paylaşılacak denmesi cok sinirimi bozdu,bende nişanda bana bişey alınmadı deyincede onkar adet bilmiyor oluyor insan ne alınacak diye sormasını biliyorsa kıza ne yaplılır diye soramıyor mu.İlk sorum bu

İkinci olarak kayınvalidem ve nişanlım gezmeye gidicez bekliyoruz kayınvalidem sordu nasıl oldum diye bende nazeketen biz sizin yanınızda sönük kaldık çok şık olmuşssunuz dedim,ertesi gün nişanlıma xxxx benim şık olmama üzüldü heralde demiş :KK53::KK53:ağzım açık kaldı.Nişanda zorla bir bilezik takıldı neyse dedim imkanları yokmuş heralde,ramazanda bize geldiler iftara kayınvalidem sana süprizim var dedi bizde heralde bişey aldı dedik nişanda yapamadı diye ,aradan bi kaç gün geçti kendine pahalı bi saat almış onu gösteriyor bana bende şaşkın ama hıç bozulmadan çok güzel güle güle kullanın dedım .Bu ikinci sorum
Biraz karşık oldu kusura bakmayın toparlayamadım

Adet konusunda ailenle konuşsalar daha iyi sanırım. İşlerine gelince adet oluyor işlerine gelince modern hayat oluyor. Adetlere göre eşya alacaksanız, bayramda seni giydirip koç göndersinler bilezik taksınlar. Adetlere girersek erkek tarafı daha zararlı çıkar :KK48: Kırmızıyla işaretlediğim yerde kv ayıp etmiş, fesatlık sokmak ister gibi araya. Çok samimi olmayın, olayları ailenizle halledin, isteyemeyiz diyemeyiz ayıp olur demeyin en büyük ayıbı onlar yapar sonra.

Canım ben de aileler yapsın alsın taksin islerine karşıyım ama bunlar da bir acayip yani. Ailene nezaketen sorulmasi lazım. Ailen söyler söylemez orası ayrı.
Gitmiş ordan burdan soruyor bir de böyle olacakmış diyor. Saat olayı zaten acayip. Yani göstermesi.
Ailen girsin devreye canım. Madem öyle işte böyle. ..

kızlar öncelikle herkese selamlar.
Benım derdım şöyle ki;ben nişanlandım konu eşyadan kim ne yapacaktan açıldı,nişanlımın ailesi daha doğrusu kayınvalide adayım hiç kız evlendirmemiş nişanlım tek çocuk,arkadaşına sormuş kız tarafı ne alır diye( bu arada bizde adet kız tarafına sorulur nedir adetleriniz diye öyle birsey sorulmadı neysee) onlarda beyaz eşya bölünür çeyizini getirir yatak odasını alır demiş adet budur demiş iyi güzel hoş,isteme günü kimse aileme ne istersiniz ya da sizin adetlerde ne edilir gücümüz yettiğince yapalım diye sorulmadı (belirteyim imkanları gayet iyi)neyse ben ne nişan alışverişine götürüldüm ne başka bişey neyse adet pek bilmyor dedim ama nişandan sonra bana gelipte adet buymuş eşya paylaşılacak denmesi cok sinirimi bozdu,bende nişanda bana bişey alınmadı deyincede onkar adet bilmiyor oluyor insan ne alınacak diye sormasını biliyorsa kıza ne yaplılır diye soramıyor mu.İlk sorum bu

İkinci olarak kayınvalidem ve nişanlım gezmeye gidicez bekliyoruz kayınvalidem sordu nasıl oldum diye bende nazeketen biz sizin yanınızda sönük kaldık çok şık olmuşssunuz dedim,ertesi gün nişanlıma xxxx benim şık olmama üzüldü heralde demiş :KK53::KK53:ağzım açık kaldı.Nişanda zorla bir bilezik takıldı neyse dedim imkanları yokmuş heralde,ramazanda bize geldiler iftara kayınvalidem sana süprizim var dedi bizde heralde bişey aldı dedik nişanda yapamadı diye ,aradan bi kaç gün geçti kendine pahalı bi saat almış onu gösteriyor bana bende şaşkın ama hıç bozulmadan çok güzel güle güle kullanın dedım .Bu ikinci sorum
Biraz karşık oldu kusura bakmayın toparlayamadım

hahah bizim kv nişan bohçası getirmiş (alışverişe halbu ki birlikte çıkılır) bana da hepsi küçük geldi. Dedim birlikte çıkılacaktı soracaktınız dedim. Değiştireyim ver dedi vermedim..Gittim tüm bohçadakileri durumu olmayan evlenecek bir genç kıza verdim.Ona da söyledim..

Takılma boşver herkes çakal bu devirde. Hiç evlendirmemiş evlenene de mi görmemiş etrafta hikaye.

ya kusura bakma ama saat göstermesi olayına yarıldım :KK70: ne zor bi durumdur senin için çok fenalar dikkat et dikkat daha bunlar sizin üstünüze çok şey yıkarlar

Bence adil ve normal olani zaten beyaz esyayi ve diger masraflari bolusmeniz, sonucta ikinizin evi.(nacizane fikrim).

Kendi kullanacaginiz esyayi almanin neresi enayilik?

Ote yandan hatun bir cins, sen genc guzel bir kadinsin , yasli basli kadinin neresini kiskanacaksin manyak mi ne?!
Sana katılıyorum ama eklemek istediğim bir şey var genelde kız çeyizi borçsuz getiriyor ; erkek eşyaları alıyor sonra ya düğün de takılanlarla yada ikisi beraber çalışarak ödüyorlar bence de bu kız tarafına haksızlık. Sonra erkek kendi ailesine laf ettirmeyip kızın ailesini küçümsüyor.

Aynı eşimin ailesi done biliyorsan don.senin hiç bir derdini paylaşmazlar benciller kendi kiclarindaki gaz için ağlarlar.çok zor cok

ayy baydi bu adetler..ne onlarla oluyor ne de onlarsiz..yahu bizimkilerde su adetten bu adetten deyip sacma sapan seyler yaptirmislardi...ama biz soyleyince salaga yattilardi..hahhaa halbuki bizler bir cok adet orf gibi seyleri yaptirmadik bile...mesela kizin ceyizi icin filan para istenir bir cok yerde...ya da taksiye binmeden para istenir..vs vs vs...babam bu tarz seyler istemedi...kaldiki kendisi gelin alirken hepsini yapti...hahaha bu dunyada birseyler ters ama bende cozemedim ...

X