En yakın arkadaşımın çarpık ilişkisi bizim ilişkimizi bitirdi

Rica ederim.

Ayrıca ben de ayrı bir düşünce aralığımı paylaşmak istiyorum; yani bunu hala sorguluyorum-üzerine düşünüyorum diyeyim.

Şimdi "Size sadakat sözünü kim verdiyse, suçlu odur; üçüncü kişinin size sadakat borcu yok" deniyor ya, evet, aldatılsam mesela ilk muhatabım eşimdir ve diğer kişi kimse onunla uğraşmaya girişmem dahi, eşimle 10 sene devirmişim, onunla yaşamışım, onunla aileyim ve güvenle ona sırtımı yaslamışım, bana sırtımdan bıçağı sokan, ailemin kapısını tehlikeye açan eşimdir. (Birlikte olduğu kadın kimdir-çevresi nasıldır ne bileceğim, belki tehlikeli biri ve çocuğuma kadar kullanacak? Eşim buna kapıyı aralamış olacak yani)

Devamını da düşünüyorum, bunu da kendi kabullerimden/kendi ahlak anlayışımdan yola çıkarak irdeliyorum diyeyim; benim birine dürüst, doğru, insanlık namına sadık davranmam için, bir kağıt üzerinde sözleşme imzalamam gerekmiyor. Bu sadece gönül ilişkileri için değil, mesela ticaret yapıyorum dürüst kalmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz gün bir turist 20 euroluk saksı aldı benden ve para üstünü yanlışlıkla eksik verdim. Kadın da fark edemedi, saksıyı sararken paranın sağlamasını yapıyorum içimden euro-tl girince az karıştırıyorum kur oynayıp duruyor çünkü. Eline poşeti verecekken "Ay durun durun ben size 10 euro daha vereceğim" dedim, özür diledim. Yani demek istediğim, bu kadına dürüst davranmak için bir sözleşme mi imzalamam gerekiyordu illa? Bana ne yani? Ben fazla para kazanmışım hop cebe indirir "Amaan oluverdi işte" der geçerdim. Niye geçemedim?

Sorumluyum.
İnsanlara, dürüstlük, güvenebilecekleri ortam borcum var evet. Bu iyi insan olmam için lazım. Aynı şekilde benim de bunları diğer insanlarda görme ihtiyacım var. Bunların olmadığı bir yerde, insan hep tetikte, hep paranoyak ve dövüş içinde yaşamaz mı? Demek istediğim, herkesin herkesi iyiliğe taşıma borcu olduğunu, çıkarcı, safi kendini düşünen insanlara ona göre tavır alınması gerektiğini sorgularken, "Sadakat sözü yok ki onun!" denmesi bana eğreti gelir oldu.

Bu kadarlık felsefe yeter ahshs

1) etmem
2) doğru olmadığını bildiğimiz her şeyi başımıza gelmesin diye kabul mu edelim? Üstelik kabul etsen devamlı gözünün önünde duracak içten içe kınamaya tam gaz devam edeceksin, en iyisi kendi pisliğine yallah diyip yollamak.
Açılıma bak çoluğunu çocuğunu da göstermiş evlerden Irak.

Kesinlikle. Bence de kadının muhattabı 2.kadın değil ben de böyle düşünüyorum. Böyle Bi durumda kadınla kavga etmek yapacağım son iş. Muhattap bile almam. Ama dışarıdan bakınca ikisi de aynı ahlaksız. İkisi de karakter yoksunu. Metresi muhattap almayacağım, onun daha suçsuz olduğu anlamına gelmiyor. İkisini ayırt edemiyor savunanlar.
Ayrıca şu sadakat yemini argümanını kim çıkardıysa baydı artık. Ne yemini arkadaş, burda kilisede evlenen kaç kişi var acaba. Ben yemin falan etmedim, hiç birbirimizden böyle Bi yemin de istemedik. Bizim nikahlarda karılığa kocalığa kabul ediyor musun diye soruyorlar o kadar.

Hanımefendi ben bu konuda yorum yapan üyeye cevap yazdım. Yani genel bir yorum değildi. Siteyi faal kullanmamayla ne oluyor acaba? Ayrıca ne kadar zekisiniz maşallah yaptığım yorumlarla beni tanımışsınız. Bravo

Forum, genelin okumasına açık bir forum ve yazdığınız yorumun altında yine genele açık bir "cevapla/yorumla" butonu bulunuyor, yani bu sizin yorumunuzu genel kılıyor, siz öyle olmadığını iddia etseniz de.

Devamına cevap veresim de gelmedi, siz "Verecek cevap bulamadı" kabul edin lütfen. :)
İyi forumlar.

Son düzenleme:
Ben de size konuda erkek arkadaş için sorulsaydı ona da cevabım aynı olurdu yazdım. Konuya göre yorum yaptım. Ama sizin hala ısrarla ahlaksızların tarafında olmanızın motivasyonu ne?

Haa bir konuda suç işleniyor ama konu aldatan erkek değil öyle mi? Neden olaylara daha büyük çerçeveden bakmayı denemiyorsunuz? Orada bir kabahat var ve açıkça bir taraf gömülüyor. Ya da ben kime ne anlatıyorum. Tamam bir gün sen de aldatılırsan herkes kadını dışlasın. Hatta siz kocişlerinizi affedin. Çünkü belli ki o kafada birisiniz. Aman beyim yapmaz.

Zaten benimle ilgili yeteri kadar araştırma yapmışsınız. O değerli vaktinizi harcamışsınız. Gerekli analizleri yapmışsınız AMA şimdi cevap vermeden mi gidiyorsunuz. Ay çok üzülürüm.

Ben de size konuda erkek arkadaş için sorulsaydı ona da cevabım aynı olurdu yazdım. Konuya göre yorum yaptım. Ama sizin hala ısrarla ahlaksızların tarafında olmanızın motivasyonu ne?
Ahlaksızların tarafında olduğuma dair gerekçeniz nedir? İşte yine anlama kapasitesi zayıf biri. Bakın ben ikinci kadınlara olumlu bir yorum yaptım mı? Hayır. Savundum mu? Hayır. Ben iki tarafında tepki görmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ya hu aldatan erkek konu sahibinin arkadaşı değil. Konu sahibi erkeği belki tanımıyor bile. Onu nasıl dışlasın. Burada metres olan kadın için ne yapması gerektiğini sormuş, cavaplarda ona göre. Erkek arkadaşım karısını aldatıyor ya da evli biriyle birlikte deseydi aynı şeyi erkekler için söylerdim. Biraz okuma anlama çalışması yap ya hu benim 7 yaşındaki oğlum bile okuduğu metni anlıyor.

Ayrıca nickinizdeki gibi tuhaf birisiniz sanırım. Ya da aldatan kocişini affedip tüm suçu metrese yıkanlardan

Ben ona da cevap yazdım. Kör değilsen okursun. Orada başka bir üyeye cevap yazdım. Bu konuda neden bu kadar alıngansınız acaba? Yahu kadın mı yok? Kocişin aldatmaya meyilliyse her türlü birini bulur. Kork bence

Ayrıca nickinizdeki gibi tuhaf birisiniz sanırım. Ya da aldatan kocişini affedip tüm suçu metrese yıkanlardan
Tabi ki. Benim kocam yapmazdı. Kandırdı pis kadınlar. Benim kocam Bi tane yoksa... Kadınlara ölüm. Erkeklerin elinin kiri. 3 kadın alma hakları var. Yapacaklar tabi. Ay yazarken kendimden tiksindim.

Ayrıca senin oğlunu alacak kıza da acıdım bak. Yazık. Erkeğin elinin kiri der gecer
Kocamdan girip çocuğumdan çıktın, oralardan vurmaya çalışıyorsun, çünkü kendini savunamıyorsun, çünkü ben haklıyım, çünkü savunduğun şeyin arkasında sen bile duramıyorsun. Benim zihniyetim belli, baştan beri düzgünce açıklamaya çalıştım cinsiyet ayırmadığımı. Bana biri bu şekilde yazsa he erkeklere de aynı şeyi söylüyorsan ok o zaman sorun yok derdim. Ama ısrarla anlamıyorsun. Amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Çünkü metreslere yazdığım şey hoşuna gitmedi.

Çok iyi yapmışsınız. Düşünüyorum şuan , beni aldattığı kadınla evlenen eski kocamı. Bizim bütün ortak arkadaşlarımız eski eş kişisini hayatından çıkardı. Cikarmayanlarla da ben ilişkimi kopardım. Eğer beni aldattığı süreçte , o kadın da sosyal çevresi tarafından tepki almış olsaydi, belki ayrılırlardı ve ben bu kadar acı çekmezdim. Mutlu olmaya hakları yok çünkü. Allah ikisinin de bin türlü belasını versin. Siz doğru olanı yapmışsınız. Tebrik ederim.

Benim kuzenim evine gittiği arkadaşının eşi ile kocasını aldattı. Kocası onu anlamıyormus yanında tartışmislar adam onu anlamış hebelehubele..
Kızını bile bırakıp gidecekti, kızı da sosyal fobili asla iletişim becerileri olmayan değişik bir çocuk.
Yazın 1 kez konuştum olayı duydum ama bana o anlatmamisti kardeşimle konuştu bana anlatmasını söylemiş.
Bir daha asla aramadım
Sonra ne mi oldu bunalıma girdi eşinden ve ailesinden özür diledi ahir depresyon tedavisi gördü hiç bir işe yaramadı.. Su an sok tedavisi görüyor ölmesinde yaşasın iste hesabı.
Onu bile 1 kez aramadım ve üzüldüğümü söyleyemem
Arada geçen olayları merak etmeye korkuyorum.
Bilinen büyük bankalardan birinde müfettiş ve işini bırakmak istiyor sanırım rezil oldu
He birde arkadaşı aramış seni bitireceğim demiş sonra işinden atılmış diye gülerek anlatıyordu.
Hiçbirini ne duymak ne dinlemek öğrenmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…