• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En yakın arkadaşımın çarpık ilişkisi bizim ilişkimizi bitirdi

Merhaba bacılar, yıllardır BDV kısmını okurum, sırf yaşadıklarımı anlatmak için üye oldum. Açtığım ilk konu, bir hatam varsa affola.

Benim yıllardır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen dostum evli çocuklu olduğunu bildiği ve aynı iş yerinde çalıştığı bir adamla ilişki yaşıyormuş ve bir ay önce bana bunu çok normal bir şeymiş gibi anlattı. Hatta adamın eşinin ve çocuklarının fotoğraflarını gösterdi. Ben tabi ki bundan çok rahatsız oldum ama o şokla hemen tepki veremedim. Geçen gün kendisine dostluğumuzu bitiren, kesinlikle suçlayıcı veya yaralayıcı olmayan bir mesaj attım. Kısaca yaptığının benim kırmızı çizgim olduğunu ve dostluğumuzun zedelendiğini anlattım. Aldığım cevap bu tarz ilişkiler yaşayan herkesinki ile aynıydı: "Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş!!!"

Şimdi size iki sorum var;
1. Siz böyle bir durumda arkadaşlığınızı devam ettirir misiniz?
2. (Eski) arkadaşımın yazdığı söz çok saçma ve içi boş değil mi sizce de? Bu mantıkla kimse etik değerlerine göre fikirlerini dile getirmeyecek mi yani? Veya dile getirince mutlaka aynı olayı mı yaşayacak? 😂
Sen kimi kinadin diye sorarım😐😃
Ben insanlara açıklama yapmam. Ne yaptığını bilmiyor mu da ben kendimi anlatmaya çalışayım

Yaşadığı şey arkadaşınızın kendi seçimi. Durduk yerde başa gelecek bir şey değil. Laf olsun torba dolsun üste çıkmak için laf söylemiş.

Kınamamışsınız ki bana uymuyor bu davranışın yaşamın bu şartlar altında arkadaş olamayız demişsiniz yani ne var bunda?böyle biriyle arkadaş olmak istemem çünkü ben arkadaşımın eşine en fazla kardeş arkadaş gözüyle bakarım ama bu tarz insanların öyle bir ayrımı olduğunu sanmıyorum.böyle bir insana güvenemem sevgilimin veya eşimin yanında olmasını istemem.

Merhaba bacılar, yıllardır BDV kısmını okurum, sırf yaşadıklarımı anlatmak için üye oldum. Açtığım ilk konu, bir hatam varsa affola.

Benim yıllardır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen dostum evli çocuklu olduğunu bildiği ve aynı iş yerinde çalıştığı bir adamla ilişki yaşıyormuş ve bir ay önce bana bunu çok normal bir şeymiş gibi anlattı. Hatta adamın eşinin ve çocuklarının fotoğraflarını gösterdi. Ben tabi ki bundan çok rahatsız oldum ama o şokla hemen tepki veremedim. Geçen gün kendisine dostluğumuzu bitiren, kesinlikle suçlayıcı veya yaralayıcı olmayan bir mesaj attım. Kısaca yaptığının benim kırmızı çizgim olduğunu ve dostluğumuzun zedelendiğini anlattım. Aldığım cevap bu tarz ilişkiler yaşayan herkesinki ile aynıydı: "Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş!!!"

2. (Eski) arkadaşımın yazdığı söz çok saçma ve içi boş değil mi sizce de? Bu mantıkla kimse etik değerlerine göre fikirlerini dile getirmeyecek mi yani? Veya dile getirince mutlaka aynı olayı mı yaşayacak? 😂
Arkadaşlığımı bitirmem herkesin özeli doğrusu yanlışı kendine sadece tavsiyemi yada fikrimi almak isterse kendi düşüncelerimi ifade eder,köşeme çekilirim. Ayrıca düşmez kalkmaz bir Allah demişler kimin ne zaman ne yaşayacağını kimse bilemez, çoğu zamanda kınadığımız şeyleri kendi hayatımızda da yaşarız onu kast etmiş o nedenle büyük konuşmamak lazım. Şunu da belirteyim arkadaşınızın yaptığı doğru demiyorum sadece kendi tercihi, sonu olmayan bir ilişki ve bunu kendisi de biliyordur eminim.

Sizinle çok benzer noktadayım,hatta çok benzer bir konu açmak istedim ama cümlelerimi toparlayıp yazıya dökemedim.
Aldatıldığı için eşinden ayrılan en yakın arkadasım bu ayrılıktan sonra 2.kez hayatına evli birini aldı.
Çok dil döktüm ,sen kendin yaşadın bunu ne kadar acı verici olduğunu gördün,neden başka bir kadının daha aynı acıyı yaşamasına sebep oluyorsun dedim.
Aldıgım cevapların hepsi birbirinden saçma,görüştüğü adamların evlilikleri zaten bitme noktasındaymış,kendisi sebep olmuyormuş,zaten eşleriyle ev arkadası gibi yasıyorlarmış.Şurda yazarken bile sinirleniyorum.
Hamilelik dönemimizde tanıştık birbirimizin acı tatlı bir çok gününde birlikteydik,arkadasım olarak hiç haksızlık edemem kardeşim kadar yakınımdır,gerçek bir kötü gün dostudur.
Üstelik annesi ve evladı dısında gerçekten kimsesi yok bende sırt çevirmiş olmak istemiyorum ama bu yaptıklarını yok sayamam,normalleştiremem,oda onun hayatı diyemem.
Tamamen hayatımdan çıkması gerektiğini biliyorum,bunun olmasıın gerçekten hiç istemesemde yapmak zorunda olduğumun farkındayım,sizi çok iyi anlıyorum

Aldıgım cevapların hepsi birbirinden saçma,görüştüğü adamların evlilikleri zaten bitme noktasındaymış,kendisi sebep olmuyormuş,zaten eşleriyle ev arkadası gibi yasıyorlarmış.

Hep aynı laflar, ben de birebir aynı sözleri duydum. 😂

Umarım arkadaşınız yaptığı hatadan döner ama dönmezse ve bu sizi rahatsız ediyorsa kesinlikle sınırınızı çizin çünkü bir yerden sonra size yanlış gelen yaşam tarzı arkadaşlık ilişkisinin samimiyeti bitiriyor. Ben hem kendi hayat görüşüme ters olduğu hem de yalan yere dost gibi davranmak istemediğim için ilişiğimi kestim.

Arkadaşlığımı bitirmem herkesin özeli doğrusu yanlışı kendine sadece tavsiyemi yada fikrimi almak isterse kendi düşüncelerimi ifade eder,köşeme çekilirim. Ayrıca düşmez kalkmaz bir Allah demişler kimin ne zaman ne yaşayacağını kimse bilemez, çoğu zamanda kınadığımız şeyleri kendi hayatımızda da yaşarız onu kast etmiş o nedenle büyük konuşmamak lazım. Şunu da belirteyim arkadaşınızın yaptığı doğru demiyorum sadece kendi tercihi, sonu olmayan bir ilişki ve bunu kendisi de biliyordur eminim.
Fikrinize saygım sonsuz, benim arkadaşım sürekli evime gelen, yeri geldiğinde eşimle de beraber görüştüğüm biriydi. Bile isteye ikinci kadın olmayı kabullendikten sonra ben ona bir daha assssla güvenemem, evime de almam, eşimle de görüştürmem...

Hep aynı laflar, ben de birebir aynı sözleri duydum. 😂

Umarım arkadaşınız yaptığı hatadan döner ama dönmezse ve bu sizi rahatsız ediyorsa kesinlikle sınırınızı çizin çünkü bir yerden sonra size yanlış gelen yaşam tarzı arkadaşlık ilişkisinin samimiyeti bitiriyor. Ben hem kendi hayat görüşüme ters olduğu hem de yalan yere dost gibi davranmak istemediğim için ilişiğimi kestim.
Sorun ettiğim kısım zaten ,onun bu olanları hata olarak görmemesi,bu konu açıldıgında öyle büyük bir pişkinlikle omuz silkerek konuşuyor ki..
Ben vicdanen kendimi rahatsız hissediyorum,aslında tepkisiz kalmıyorum ama verdiğim tepkiyi yeterli bulmuyorum sanırım.
İnsanları eleştirmeyi,kategorize etmeyi,hayat görüşleri,inançları gibi konularda ayrıstırmayı hiç sevmem,hepimizi Allah yarattı o yargılayabilir diye bakıyorum dünyaya ama bu yaptığı şey sadece arkadasımı ilgilendirmiyor.
Bir kaç günlük keyif uğruna bir kadının belki yıllarca verdiği mücadeleyi yok edecek,belki birç ocuğun babasız büyümesinde payı olacak.
Ben demiyorum ki bütün suç arkadasımın,ama bu işe kalkıştığın adam belli ki ahlaksız şeref yoksunu ve bir ahlaksızla bile bile bir ilişki yaşyorsa arkadasımın o adamdan ne farkı var?Neden böyle birşeyin içinde yer alıyorsun?
Boşanacak insan verir dilekçeyi boşanır,zaten adam olsa bu hareketi yapmadan birini hayatına almaz,karısını da geç çoluk çocuğuna acımamış sana ne verebilir ? Bu cümleleri bin kez kurdum ama sen boşver bu işleri diyip geçiyor.Şimdi bir yandan yazarken bir yandan düşünüyorum sanırım bu işi nihayetlendirmenin vakti gelmiş.

Öncelikle çok iyi yapmışsınız tebrik ederim. Dediğiniz gibi arkadaşınız içi boş bir cümleyle kendini avutuyor ciddiye bile almayın. Kul kınadıını yaşamadan ölmezmişmiş.. Ahlaksızlığı kınamaktan vazgeçmeyin, karakter meselesi Rabbim yaşatmaz bize öyle şeyler. Ayy sinir oldum😂

kesinlikle arkadaşlığımı keserdim ahlak noksanlığı olan insanlarla diyalog kurmayı sevmem, ikisi birlikte utanmadan bir insanın arkasından iş çeviriyor onu yapan bana da çok rahat yalanlar söyler kötülüğümü ister... samimiyetine inanmam yani . öyle adamlarda kadınlarda birbirlerinin başlarını yesinler .

Böyle kişilere hakkettiği gibi davranılmalı, toplumdan dışlanmalı, herkes pislik gibi davranmalı. Çünkü biz bahanelerini kabul edip, ama seviyormuş, ama karısıyla mutlu değilmiş vs insan yerine koydukça normalleşiyor. Toplum gittikçe yozlaştı. Eskiden yapan da Bi utanırdı Bi çekinirdi herkesten gizlerdi. Şimdi kadının suçu yok diye diye metreslere duyar kastıkça onlar kendini Bi b.k zannetmeye başladı. Yüzsüz yüzsüz anlatıp bir de onay bekliyorlar.
Neden hep kadınlara pislik gibi davranılıyor da. Aldatan erkeklere bir şey yapmıyoruz? Aldatılan kadınlar bile metresi suçluyor. Kocamı ayarttı diye. Koca çok mu masum. Esas evlilik sözleşmesinden dönen erkek. Onları önce dışlayın. Hakaret edin. Kocalarınız böyle adamlarla konuşmasın.

Aldıgım cevapların hepsi birbirinden saçma,görüştüğü adamların evlilikleri zaten bitme noktasındaymış,kendisi sebep olmuyormuş,zaten eşleriyle ev arkadası gibi yasıyorlarmış
Arkadaşınıza deyin, bi de bunları adamın karısına sorsun bakalım o ne diyecek. Bakalım arkadasınız ortada arzı endam edince o çok güzel sevgilisi neler ediyor ona , o büyük aşka neler oluyor .

Arkadaşınıza deyin, bi de bunları adamın karısına sorsun bakalım o ne diyecek. Bakalım arkadasınız ortada arzı endam edince o çok güzel sevgilisi neler ediyor ona , o büyük aşka neler oluyor .
Bence asla boşanmak gibi bir gündem yok adam saçpa sapan bir hayat yasıyor ,muhtemelen tek görüştüğü kadında benim arkadasım değil.
Asla tasvip etmem ama insanlar olmayacak zamanlarda olmayacak birine aşık olabilirler o zamanda yine dürüstçe gereğinin yapılması gerektiğini düşünürüm,kimseyi kandırmanın lüzumu yok.

Aynı olay başıma gelmişti yıllar önce, bir de benim arkadaşım boşanmış ve 9-10 yaşında çocuğu vardı.İşten ayrılıp adamın tuttuğu eve falan yerleşti. Arkadaşlığımı bitirmedim. Allem ettim kullem ettim kızı o adamdan ayırdım. Şimdi arkadaşım yurt dışında çalışıyor, Oğlu 19 yaşına geldi ve hala arkadaşız.

Fikrinize saygım sonsuz, benim arkadaşım sürekli evime gelen, yeri geldiğinde eşimle de beraber görüştüğüm biriydi. Bile isteye ikinci kadın olmayı kabullendikten sonra ben ona bir daha assssla güvenemem, evime de almam, eşimle de görüştürmem...
Yani hayat sizin arkadaş sizin görüşün yada görüşmeyi kesin bu da sizin tercihiniz. Ama bana sanki başkasına bunu yapan benim eşime de gün gelir aynı şekilde yaklaşır gibi düşünüyorsunuz gibime geldi... Bunuda düşünmeniz çok normal çünkü size göre çok kötü bir davranış sergileyen arkadaşınız bu durumu kendince normal karşılıyor ...

"Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş!!!
Kendi yaptigini haklı gostermek adına deyişleri bile kullanmaya başlamış.
O halde metres olmadan ölen kadınların gözü açık mı gidecek? 🧐
Yahu bu kadına : "fakir fukara dostu ol,yardım et" desen gidip o kisiyle dost hayatı yaşamaya başlar.
Yani kadının bakış açısı yanlış,deyişleri bile kendince yorumluyor. 🤣

Bence asla boşanmak gibi bir gündem yok adam saçpa sapan bir hayat yasıyor ,muhtemelen tek görüştüğü kadında benim arkadasım değil.
Asla tasvip etmem ama insanlar olmayacak zamanlarda olmayacak birine aşık olabilirler o zamanda yine dürüstçe gereğinin yapılması gerektiğini düşünürüm,kimseyi kandırmanın lüzumu yok.
Tamam işte, gitsin adamın karısına desin böyle böyle, o zaman çıkar neyin ne olduğu.

Back