• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En yakın arkadaşımın çarpık ilişkisi bizim ilişkimizi bitirdi

Neden hep kadınlara pislik gibi davranılıyor da. Aldatan erkeklere bir şey yapmıyoruz? Aldatılan kadınlar bile metresi suçluyor. Kocamı ayarttı diye. Koca çok mu masum. Esas evlilik sözleşmesinden dönen erkek. Onları önce dışlayın. Hakaret edin. Kocalarınız böyle adamlarla konuşmasın.
Öf az ötede metres duyarı kasar mısın lütfen, çünkü ben hiç gelemiyorum. Burada konu sahibinin sorduğu kişi kız arkadaşı, cevabım da ona göre. Eğer aldatan ya da evli Bi kadınla birlikte olan erkek arkadaşını sorsaydı onu da dışla pislik gibi davran derdim. Aynı bokun laciverti. Savunan sevenler benden az uzak dursun.

Neden hep kadınlara pislik gibi davranılıyor da. Aldatan erkeklere bir şey yapmıyoruz? Aldatılan kadınlar bile metresi suçluyor. Kocamı ayarttı diye. Koca çok mu masum. Esas evlilik sözleşmesinden dönen erkek. Onları önce dışlayın. Hakaret edin. Kocalarınız böyle adamlarla konuşmasın.
Olay benim kocamla ilgili değil, kendi arkadaşım ile ilgili. Yorumunuzun erkeklerle alakalı olan bölüme de katılıyorum, zaten birlikte olduğu adamı tanıyor olsaydım ona da söyleyecek laflarım vardı. Karaktersiz adam utanmadan karısını kötülemiş benim arkadaş da dinlemiş ve utanmadan adamı avutmuş ikisi de iğrenç.

Yani hayat sizin arkadaş sizin görüşün yada görüşmeyi kesin bu da sizin tercihiniz. Ama bana sanki başkasına bunu yapan benim eşime de gün gelir aynı şekilde yaklaşır gibi düşünüyorsunuz gibime geldi... Bunuda düşünmeniz çok normal çünkü size göre çok kötü bir davranış sergileyen arkadaşınız bu durumu kendince normal karşılıyor ...
Eşime güvenim tam ama yine de güvenilmez birini onunla bile bile aynı ortama sokmak istemem, dediğiniz gibi belki genelleme yapmış oluyorum ama kesinlikle başkasına yapan bana da yapar diye düşünüyorum. Çünkü adama aşık da değil, resmen heyecanlı olduğu için birlikte olduğunu söylemişti ve daha önceden de tasvip etmediğim ama kesinlikle yorum yapmadığım değişik ilişkileri vardı, bu son yaptığına dayanamadım artık.🤢

Sırf macera yaşamak için masum insanlara travmalar yaratanın vicdanından şüphe duyuyorum, o nedenle bana ihanet etmez diyemem.

Son düzenleme:
Ben aciklama bile yapmadan uzaklaşırım. Ve kendimi sorgularım. Çünkü böyle ahlaksizliklara normal bakan insanların tek sorununun bu olduğunu düşünmüyorum baska bencillikler başka problemler mutlaka oluyor ve bizler fark etmemiş oluyoruz..

Bu evli erkeklere musallat olan kaşarların 'kınadığını kınamadan ölmezmişsin ' ' Allah istemeseydi olmazdı'bla bla bla' tarzı ferdi tayfur duyarları beni benden alıyor cidden . Fazla palazlandılar. Niye takıyorsunuz ki konuşmaya değmez. Tabikide haklısınız arkadaşlık bitirmekle. Suratına tükürüp ifşa etmediğinize dua etsin bence.

Merhaba bacılar, yıllardır BDV kısmını okurum, sırf yaşadıklarımı anlatmak için üye oldum. Açtığım ilk konu, bir hatam varsa affola.

Benim yıllardır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen dostum evli çocuklu olduğunu bildiği ve aynı iş yerinde çalıştığı bir adamla ilişki yaşıyormuş ve bir ay önce bana bunu çok normal bir şeymiş gibi anlattı. Hatta adamın eşinin ve çocuklarının fotoğraflarını gösterdi. Ben tabi ki bundan çok rahatsız oldum ama o şokla hemen tepki veremedim. Geçen gün kendisine dostluğumuzu bitiren, kesinlikle suçlayıcı veya yaralayıcı olmayan bir mesaj attım. Kısaca yaptığının benim kırmızı çizgim olduğunu ve dostluğumuzun zedelendiğini anlattım. Aldığım cevap bu tarz ilişkiler yaşayan herkesinki ile aynıydı: "Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş!!!"

Şimdi size iki sorum var;
1. Siz böyle bir durumda arkadaşlığınızı devam ettirir misiniz?
2. (Eski) arkadaşımın yazdığı söz çok saçma ve içi boş değil mi sizce de? Bu mantıkla kimse etik değerlerine göre fikirlerini dile getirmeyecek mi yani? Veya dile getirince mutlaka aynı olayı mı yaşayacak? 😂
Sizi tebrik ederim çok doğru bi karar vermişsiniz. Asıl bu ilşkide ona destek verip, onun yanında olursanız ; yaptığına ortak olmuş olursunuz ve gün gelir sizin de başınıza asıl o zaman gelir.

Sizi tebrik ederim çok doğru bi karar vermişsiniz. Asıl bu ilşkide ona destek verip, onun yanında olursanız ; yaptığına ortak olmuş olursunuz ve gün gelir sizin de başınıza asıl o zaman gelir.
Çok uzun süre çektiğim iç huzursuzluğun nedenini o kadar güzel yazmışsınız ki, nokta atışı tespit. Bence dünyada bitmeyen kötülüklerin en önemli sebeplerinden biri yanlışa ve kötülüğe sessiz kalmak.

Bu evli erkeklere musallat olan kaşarların 'kınadığını kınamadan ölmezmişsin ' ' Allah istemeseydi olmazdı'bla bla bla' tarzı ferdi tayfur duyarları beni benden alıyor cidden . Fazla palazlandılar. Niye takıyorsunuz ki konuşmaya değmez. Tabikide haklısınız arkadaşlık bitirmekle. Suratına tükürüp ifşa etmediğinize dua etsin bence.
Ferdi Tayfur duyarları, harikasınız 😂😂😂

"Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" lafına bayılırım.

Çeşit çeşit arkadaşım oldu şu zamana kadar; sorumsuzu oldu zararı kendineydi, uçarı kaçarısı oldu ara ara uydum ara ara totosunu topladım ama samimiydi, her an dürüsttü, çok eleştirel olanı oldu ancak çoğu kez güzel akıllar verdi ve güzel yönlendirdi, hala daha hayatımda olan çok kıymetli arkadaşlarım var, hepsinin hayatı düzgün. Çetrefilli ilişkileri olanlar oldu, saçma sevgililikleri de oldu her şey insanlar için ancak bile göre, ısrarla evli adamlarla birlikte olanı olmadı.

Bir hatadır, bilmeden başlar ilişkiye, sonra arada kalacak ruh haline sürüklenir aklı felce uğrar, "O yol, yol değil arkadaşım" filan deriz, toparlar kendini çıkarır o halden, ona da eyvallah, arkadaşlar bunun için vardır, ama ısrarla boka batası olanın yanında lağımına kadar refakat edemem, o yolda yürümek isteyen kusura bakmasın bensiz yürür.

Ahlaki değerleri kendi zevklerinin ardında kalan birine güvenmem.
Adına aşk(!) dedikleri bu pisliği, böylesine denk gele ve hiçbir ahlaki norm gözetmeksizin yaşayabilen birinden, kendi istekleri söz konusu olunca "Her yol mübahtır" mottosunu, her konuda beklerim, ona güvenemem; nerede, ne için yalan söyleyeceğini, neyin üzerini kapatacağını, neleri çarpıtıp manipüle edeceğini ve neleri hayasızca planlayabileceğini bilemem. Ayrıca böyle birinin yanında durup, onun çarpık ilişkisine şahit olarak kendimi de zehirletmem, germem ve normalleştirecek fikirlerin istilalarına gün ve gün açık hale getirebilme riskini almam.

İyi yapmışsınız.

Dogru yapmissiniz, ben de kesinlikle goruşmezdim ama "kocama da bakar" korkusundan dolayi değil hiç bir hemcinsimden bu anlamda korkmuyorum
😁 Ha Miranda Kerr gelirse bir tedirgin olabilirim. 🤪(Bazi yorumlarda bu yönden tedirgin kişiler gördüm.)
Her asılana gidecek adam zaten hiç durmasin. 🤷 Tamamen boyle bir arkadasim olmasini istemedigim için keserdim goruşmeyi.

Ayrıca kınama konusuna da ilave yapayım; burada seneler önce "Evli adamlayım" diye konu açıp ballandıra ballandıra anlatıp üzerine "Yargılamayın, kınamayın, kınayanın başına gelir" diyen bir tipin konusuna denk gelmiştim. (Metresli konuların fix lafıdır ha bu -kınayan kınadığını yaşamadan ölmez- ahshsh)

Kopyalayayım ona verdiğim cevabı da buraya:

Çok bilindik bir yerden ilerleniyor böylesi konularda genellikle.
"Kınamayın, kınadığınız başınıza gelir"
"Düşmez kalkmaz bir Allah"
"Yaptım ama sebeplerim vardı"

Hep bi mağdur edebiyatı, bir anda dile pelesenk olan Allahlı kitaplı, kullu haklı sözler.
Ama evdeki kadının, çocukların hakkına girmek hiç kul hakkı filan olmuyor sizin aşk söz konusu olunca. Bi sizin aşkınıza(!) kadar var Allah. Kendi ayağınızla giriyorsunuz bataklığa, sonra da "Battım, çırpındım, tutunmaya çalıştım ama battım ahh battım işte, olabiliyor böyle şeyler, elimde değildi"ye bağlıyorsunuz. E demezler mi adama "Girmeseydin bataklığa, iki ayağını birden sokmasaydın içine"

Ekstra kınıyorum, duble ultra mega kınıyor ve yargılıyorum senelerdir; hiç de başıma gelmedi.

Öyle hastalıktı, ani ölümdü vb. gibi başa gelen bir şey değil bu, bizzat başınıza bu işleri bile göre açan sizsiniz, bi de konuda pişmanlık, utanç emaresi görsek neyse. Şöyle bir şeyi ben yapsam da anlatacak olsam "Kınamayın" yazmak ne kelime "Ağzıma sçın benim" filan yazarım. "Kınamayın başınıza gelir heaa" temalı yazmış tehdit ediyor. Gelmiyor kardeş başımıza, gelmiyor. Kınıyorum. Ayıp be.

Olay benim kocamla ilgili değil, kendi arkadaşım ile ilgili. Yorumunuzun erkeklerle alakalı olan bölüme de katılıyorum, zaten birlikte olduğu adamı tanıyor olsaydım ona da söyleyecek laflarım vardı. Karaktersiz adam utanmadan karısını kötülemiş benim arkadaş da dinlemiş ve utanmadan adamı avutmuş ikisi de iğrenç.
Size lafım yok. Yorum yapanlardan biri böyle kadınları dışlayalım, şöyle yapalım, böyle yapalım demiş. Ben elbette onaylamıyorum ama bu durumlarda neden sadece kadına yükleniliyor? Bu biraz da aldatılan kadının kocasını affetmesi için bahane. Çünkü onun kocişi çok masum, melek. Tek suç yasak ilişki yaşayan kadınlarda.

Size gelince, ben de benzer bir durumda arkadaşlığımı sonlandırmıştım ama sadece öfkemi kadınlara yansıtmam. Karısını aldatan erkekler daha suçlu benim gözümde.

Size lafım yok. Yorum yapanlardan biri böyle kadınları dışlayalım, şöyle yapalım, böyle yapalım demiş. Ben elbette onaylamıyorum ama bu durumlarda neden sadece kadına yükleniliyor? Bu biraz da aldatılan kadının kocasını affetmesi için bahane. Çünkü onun kocişi çok masum, melek. Tek suç yasak ilişki yaşayan kadınlarda.

Size gelince, ben de benzer bir durumda arkadaşlığımı sonlandırmıştım ama sadece öfkemi kadınlara yansıtmam. Karısını aldatan erkekler daha suçlu benim gözümde.

O üye öyle biri değil. Mesaj sayınıza ve kayıt senenize bakıyorum, siteyi çok faal kullanmadığınız sonucunu çıkarıyorum; yanlış mıyım?
Tartışma yaşadığınız üyenin yorumlarına ise, pek çok farklı konuda denk geldim ve düşünce yapısı üzerine az buçuk tahminlerim var ki hiçbir konuda aldatan erkeği aklama çabası içine girerek salt kadına yüklendiğini görmedim. Tam tersine "Kocamı baştan çıkardı ş..." denilen konularda ben de dahil çoğumuz "Kocanıza bakın bi siz önce kocanıza!" uyarısını defaatle yaptık.

Bu konu farklı. Bu konuda muhatabımız, kendisini aldatan kocasını kanatları altına alan ve ikinci kadına yüklenen biri ya da "Eşini aldatan evli bir erkek arkadaşım var" değil. Bu yüzden de konu ne ise, cevap sadece oraya, sizin "Kadına yüklenmeyin" diyebileceğiniz bir durum yok, "Kocalar masumdur" yazan da yok. Yani duyarınız çok yersiz.

Merhaba bacılar, yıllardır BDV kısmını okurum, sırf yaşadıklarımı anlatmak için üye oldum. Açtığım ilk konu, bir hatam varsa affola.

Benim yıllardır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen dostum evli çocuklu olduğunu bildiği ve aynı iş yerinde çalıştığı bir adamla ilişki yaşıyormuş ve bir ay önce bana bunu çok normal bir şeymiş gibi anlattı. Hatta adamın eşinin ve çocuklarının fotoğraflarını gösterdi. Ben tabi ki bundan çok rahatsız oldum ama o şokla hemen tepki veremedim. Geçen gün kendisine dostluğumuzu bitiren, kesinlikle suçlayıcı veya yaralayıcı olmayan bir mesaj attım. Kısaca yaptığının benim kırmızı çizgim olduğunu ve dostluğumuzun zedelendiğini anlattım. Aldığım cevap bu tarz ilişkiler yaşayan herkesinki ile aynıydı: "Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş!!!"

2. (Eski) arkadaşımın yazdığı söz çok saçma ve içi boş değil mi sizce de? Bu mantıkla kimse etik değerlerine göre fikirlerini dile getirmeyecek mi yani? Veya dile getirince mutlaka aynı olayı mı yaşayacak? 😂
Arkadaşınız saçmalamış, dediği gibi olsa bile siz onu kınayacak bir şey yazmadınız ki? Arkanıza bile bakmayın.

Ben böyle bir arkadaştan korkarım ve olabildiğince uzak dururum sonuçta evlisiniz yarın birgün eşinize ilgi duyup ayartmayacagi ne malum

O üye öyle biri değil. Mesaj sayınıza ve kayıt senenize bakıyorum, siteyi çok faal kullanmadığınız sonucunu çıkarıyorum; yanlış mıyım?
Tartışma yaşadığınız üyenin yorumlarına ise, pek çok farklı konuda denk geldim ve düşünce yapısı üzerine az buçuk tahminlerim var ki hiçbir konuda aldatan erkeği aklama çabası içine girerek salt kadına yüklendiğini görmedim. Tam tersine "Kocamı baştan çıkardı ş..." denilen konularda ben de dahil çoğumuz "Kocanıza bakın bi siz önce kocanıza!" uyarısını defaatle yaptık.

Bu konu farklı. Bu konuda muhatabımız, kendisini aldatan kocasını kanatları altına alan ve ikinci kadına yüklenen biri ya da "Eşini aldatan evli bir erkek arkadaşım var" değil. Bu yüzden de konu ne ise, cevap sadece oraya, sizin "Kadına yüklenmeyin" diyebileceğiniz bir durum yok, "Kocalar masumdur" yazan da yok. Yani duyarınız çok yersiz.
Açıkladım da halbuki, konu aldatan erkek ya da evli biriyle birlikte olan erkek olsaydı onu da dışla derdim diye anlamadı demek ki. Karşındakinin anlamak istediği kadarsın işte. Yoruluyorum tekrar tekrar, yerime çok güzel özetlemişsin, teşekkür ederim. 🌺

Back