- 19 Mayıs 2020
- 46.563
- 208.696
- 548
- Konu Sahibi Nevriye Budak
-
Burda da metresler , kocasını aldatanlar diyor hep ya , alışkınız biz. Kahkahayı bastım görünce.Aldığım cevap bu tarz ilişkiler yaşayan herkesinki ile aynıydı: "Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş!!!"
Sen kimi kinadin diye sorarımMerhaba bacılar, yıllardır BDV kısmını okurum, sırf yaşadıklarımı anlatmak için üye oldum. Açtığım ilk konu, bir hatam varsa affola.
Benim yıllardır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen dostum evli çocuklu olduğunu bildiği ve aynı iş yerinde çalıştığı bir adamla ilişki yaşıyormuş ve bir ay önce bana bunu çok normal bir şeymiş gibi anlattı. Hatta adamın eşinin ve çocuklarının fotoğraflarını gösterdi. Ben tabi ki bundan çok rahatsız oldum ama o şokla hemen tepki veremedim. Geçen gün kendisine dostluğumuzu bitiren, kesinlikle suçlayıcı veya yaralayıcı olmayan bir mesaj attım. Kısaca yaptığının benim kırmızı çizgim olduğunu ve dostluğumuzun zedelendiğini anlattım. Aldığım cevap bu tarz ilişkiler yaşayan herkesinki ile aynıydı: "Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş!!!"
Şimdi size iki sorum var;
1. Siz böyle bir durumda arkadaşlığınızı devam ettirir misiniz?
2. (Eski) arkadaşımın yazdığı söz çok saçma ve içi boş değil mi sizce de? Bu mantıkla kimse etik değerlerine göre fikirlerini dile getirmeyecek mi yani? Veya dile getirince mutlaka aynı olayı mı yaşayacak?
Arkadaşlığımı bitirmem herkesin özeli doğrusu yanlışı kendine sadece tavsiyemi yada fikrimi almak isterse kendi düşüncelerimi ifade eder,köşeme çekilirim. Ayrıca düşmez kalkmaz bir Allah demişler kimin ne zaman ne yaşayacağını kimse bilemez, çoğu zamanda kınadığımız şeyleri kendi hayatımızda da yaşarız onu kast etmiş o nedenle büyük konuşmamak lazım. Şunu da belirteyim arkadaşınızın yaptığı doğru demiyorum sadece kendi tercihi, sonu olmayan bir ilişki ve bunu kendisi de biliyordur eminim.Merhaba bacılar, yıllardır BDV kısmını okurum, sırf yaşadıklarımı anlatmak için üye oldum. Açtığım ilk konu, bir hatam varsa affola.
Benim yıllardır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen dostum evli çocuklu olduğunu bildiği ve aynı iş yerinde çalıştığı bir adamla ilişki yaşıyormuş ve bir ay önce bana bunu çok normal bir şeymiş gibi anlattı. Hatta adamın eşinin ve çocuklarının fotoğraflarını gösterdi. Ben tabi ki bundan çok rahatsız oldum ama o şokla hemen tepki veremedim. Geçen gün kendisine dostluğumuzu bitiren, kesinlikle suçlayıcı veya yaralayıcı olmayan bir mesaj attım. Kısaca yaptığının benim kırmızı çizgim olduğunu ve dostluğumuzun zedelendiğini anlattım. Aldığım cevap bu tarz ilişkiler yaşayan herkesinki ile aynıydı: "Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş!!!"
2. (Eski) arkadaşımın yazdığı söz çok saçma ve içi boş değil mi sizce de? Bu mantıkla kimse etik değerlerine göre fikirlerini dile getirmeyecek mi yani? Veya dile getirince mutlaka aynı olayı mı yaşayacak?
Aldıgım cevapların hepsi birbirinden saçma,görüştüğü adamların evlilikleri zaten bitme noktasındaymış,kendisi sebep olmuyormuş,zaten eşleriyle ev arkadası gibi yasıyorlarmış.
Fikrinize saygım sonsuz, benim arkadaşım sürekli evime gelen, yeri geldiğinde eşimle de beraber görüştüğüm biriydi. Bile isteye ikinci kadın olmayı kabullendikten sonra ben ona bir daha assssla güvenemem, evime de almam, eşimle de görüştürmem...Arkadaşlığımı bitirmem herkesin özeli doğrusu yanlışı kendine sadece tavsiyemi yada fikrimi almak isterse kendi düşüncelerimi ifade eder,köşeme çekilirim. Ayrıca düşmez kalkmaz bir Allah demişler kimin ne zaman ne yaşayacağını kimse bilemez, çoğu zamanda kınadığımız şeyleri kendi hayatımızda da yaşarız onu kast etmiş o nedenle büyük konuşmamak lazım. Şunu da belirteyim arkadaşınızın yaptığı doğru demiyorum sadece kendi tercihi, sonu olmayan bir ilişki ve bunu kendisi de biliyordur eminim.
Sorun ettiğim kısım zaten ,onun bu olanları hata olarak görmemesi,bu konu açıldıgında öyle büyük bir pişkinlikle omuz silkerek konuşuyor ki..Hep aynı laflar, ben de birebir aynı sözleri duydum.
Umarım arkadaşınız yaptığı hatadan döner ama dönmezse ve bu sizi rahatsız ediyorsa kesinlikle sınırınızı çizin çünkü bir yerden sonra size yanlış gelen yaşam tarzı arkadaşlık ilişkisinin samimiyeti bitiriyor. Ben hem kendi hayat görüşüme ters olduğu hem de yalan yere dost gibi davranmak istemediğim için ilişiğimi kestim.
Neden hep kadınlara pislik gibi davranılıyor da. Aldatan erkeklere bir şey yapmıyoruz? Aldatılan kadınlar bile metresi suçluyor. Kocamı ayarttı diye. Koca çok mu masum. Esas evlilik sözleşmesinden dönen erkek. Onları önce dışlayın. Hakaret edin. Kocalarınız böyle adamlarla konuşmasın.Böyle kişilere hakkettiği gibi davranılmalı, toplumdan dışlanmalı, herkes pislik gibi davranmalı. Çünkü biz bahanelerini kabul edip, ama seviyormuş, ama karısıyla mutlu değilmiş vs insan yerine koydukça normalleşiyor. Toplum gittikçe yozlaştı. Eskiden yapan da Bi utanırdı Bi çekinirdi herkesten gizlerdi. Şimdi kadının suçu yok diye diye metreslere duyar kastıkça onlar kendini Bi b.k zannetmeye başladı. Yüzsüz yüzsüz anlatıp bir de onay bekliyorlar.
Arkadaşınıza deyin, bi de bunları adamın karısına sorsun bakalım o ne diyecek. Bakalım arkadasınız ortada arzı endam edince o çok güzel sevgilisi neler ediyor ona , o büyük aşka neler oluyor .Aldıgım cevapların hepsi birbirinden saçma,görüştüğü adamların evlilikleri zaten bitme noktasındaymış,kendisi sebep olmuyormuş,zaten eşleriyle ev arkadası gibi yasıyorlarmış
Bence asla boşanmak gibi bir gündem yok adam saçpa sapan bir hayat yasıyor ,muhtemelen tek görüştüğü kadında benim arkadasım değil.Arkadaşınıza deyin, bi de bunları adamın karısına sorsun bakalım o ne diyecek. Bakalım arkadasınız ortada arzı endam edince o çok güzel sevgilisi neler ediyor ona , o büyük aşka neler oluyor .
Aynı olay başıma gelmişti yıllar önce, bir de benim arkadaşım boşanmış ve 9-10 yaşında çocuğu vardı.İşten ayrılıp adamın tuttuğu eve falan yerleşti. Arkadaşlığımı bitirmedim. Allem ettim kullem ettim kızı o adamdan ayırdım. Şimdi arkadaşım yurt dışında çalışıyor, Oğlu 19 yaşına geldi ve hala arkadaşız.Merhaba bacılar, yıllardır BDV kısmını okurum, sırf yaşadıklarımı anlatmak için üye oldum. Açtığım ilk konu, bir hatam varsa affola.
Yani hayat sizin arkadaş sizin görüşün yada görüşmeyi kesin bu da sizin tercihiniz. Ama bana sanki başkasına bunu yapan benim eşime de gün gelir aynı şekilde yaklaşır gibi düşünüyorsunuz gibime geldi... Bunuda düşünmeniz çok normal çünkü size göre çok kötü bir davranış sergileyen arkadaşınız bu durumu kendince normal karşılıyor ...Fikrinize saygım sonsuz, benim arkadaşım sürekli evime gelen, yeri geldiğinde eşimle de beraber görüştüğüm biriydi. Bile isteye ikinci kadın olmayı kabullendikten sonra ben ona bir daha assssla güvenemem, evime de almam, eşimle de görüştürmem...
Kendi yaptigini haklı gostermek adına deyişleri bile kullanmaya başlamış."Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş!!!
Tamam işte, gitsin adamın karısına desin böyle böyle, o zaman çıkar neyin ne olduğu.Bence asla boşanmak gibi bir gündem yok adam saçpa sapan bir hayat yasıyor ,muhtemelen tek görüştüğü kadında benim arkadasım değil.
Asla tasvip etmem ama insanlar olmayacak zamanlarda olmayacak birine aşık olabilirler o zamanda yine dürüstçe gereğinin yapılması gerektiğini düşünürüm,kimseyi kandırmanın lüzumu yok.
Ona bir romen atasözü ile karşılık verseydin keşke: "Köpekler istedi diye, atlar ölmez."Aldığım cevap bu tarz ilişkiler yaşayan herkesinki ile aynıydı: "Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş!!!"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?