- 1 Ekim 2015
- 3
- 0
- 1
- 40
- Konu Sahibi ayseozturk2015
Herkese merhaba. Kafam karışık ve yardımınıza ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım. Benle aynı yaşta çok yakın bir erkek arkadaşım var, 15 yıldır tanışıyoruz. Çok iyi zaman geçirip çok iyi anlaşıyor olmamıza rağmen şimdiye kadar ona karşı arkadaşlık dışında bir duygu beslemedim. Geçen sene bir gün bana benle vakit geçirmekten, benim yanımda olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Ardından da bunları arkadaşlığın ötesinde bir beraberlikte benimle paylaşmak ve hayatımda daha özel bi konumda olmak istediğini söyledi. Ben o zaman 3 senelik ilişkimi yeni bitirmiştim ve beklemediğim anda arkadaşımdan böyle bir şey duymak bozuk olan psikolojimi daha kötü etkiledi. Çok sert bir şekilde onu sadece arkadaş olarak gördüğümü, aksini düşündüğü takdirde arkadaşlığımızın biteceğini söyledim. Çok şaşırdı, üzüldü ve toparlamaya çalıştı. Boşlukta olduğu için böyle olabileceğini söyleyerek üzerine gitmememi istedi. Zamanla bu konuyu ben de açmadım ve aramız düzeldi. 4 ay kadar sonra arkadaşım bir proje için yurtdışına gitti ve biz normal arkadaşlığımızda olduğu gibi yazışıp konuştuk. Bu sırada birkaç yakın kız arkadaşıma geçmişte olanlardan bahsettiğimde ise arkadaşlarım bunun denemeye değer olduğunu söylediler. Bahsettiğim yakın erkek arkadaşımla birbirimizi iyi tanıdığımızı, iyi anlaştığımızı ve sağlam duygusal ilişkilerin temelinde böyle bir arkadaşlığın yattığını söylediler. Önceleri katı olduysam da arkadaşım yurtdışından döndükten sonra ilk defa ona farklı gözle bakmayı denedim. Döneli 1 ay kadar oldu ve biz 3 kere görüştük. Aslında her zamanki gibi güzel geçti zaman; ama ben bakış açımı değiştirdiğim için çok daha fazla keyif aldığımı fark ettim. Kendimi yanında rahat hissettiğim, beni yıllardır olduğum gibi bilen ve iyi tanıyan bir adamın hayatımda daha özel bir yerde olabileceğini hayal ettim. Son buluşmamızda da evlilik ve ilişkilere geldi sohbet ve ben o uzun ilişkimden sonra kalbim çok kırıldığı için erkeklere yaklaşmaktan korktuğumu belirttim. Arkadaşım da bir erkeğin gerçekten değer verip yanında olmak isteyeceği birisin, sadece birinin gelip seni keşfetmesini bekliyorsun bence dedi. Zaten hassas olan ben, son buluşmamızdan sonra şimdi sürekli arkadaşımla olabilecek bir ilişkiyi düşünür oldum. Burada da aklımı karıştıran şu: Acaba geçen sene söyledikleri gerçek duyguları mıydı ve hala böyle hisseder mi? Karşılığı olumsuz olduğunda ya da ilerde bi ayrılık olursa duygularımdan sonra değerli bir arkadaşlığı kaybetmiş olacağım, bunu bile bile denemeye değer mi? Bir nokta daha var, ben ilk defa eski erkek arkadaşımla birlikte olmuştum ve özel bir şey olduğundan da haliyle bunu her arkadaşıma söylemiyorum. Her ne kadar bahsettiğim bu kişi yakın arkadaşım ve biz her konuyu rahatça konuşuyor olsak da (erkek olduğu için belki) arkadaşıma geçmişte uzun bir ilişkim olmasına rağmen cinsel anlamda bir şeyler yaşamadığımı söylemiştim. Ancak arkadaşlık ilişkimiz boyut değiştirirse bunu da ilerde açıklamak durumundayım. Neden daha önce söylemediğimi sorun edebilir, belki birlikteliğimi sorun edebilir vs. Kendisi daha önce yaşamıştı ve bana anlatmıştı, benim açımdan sorun yok. Bilemiyorum, ortak bir çevre var bir geçmiş var, arkadaşlık ya da ilişki biterse bu konu ortaya çıkabilir, bir de bu başımı ağrıtsın istemiyorum. Çok uzattım ama çok karışık kafam. Yardımını esirgemeyenlere çok teşekkür ederim.