• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En yakın arkadaşımdan hoşlanıyorum.

ayseozturk2015

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2015
3
0
1
40
Herkese merhaba. Kafam karışık ve yardımınıza ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım. Benle aynı yaşta çok yakın bir erkek arkadaşım var, 15 yıldır tanışıyoruz. Çok iyi zaman geçirip çok iyi anlaşıyor olmamıza rağmen şimdiye kadar ona karşı arkadaşlık dışında bir duygu beslemedim. Geçen sene bir gün bana benle vakit geçirmekten, benim yanımda olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Ardından da bunları arkadaşlığın ötesinde bir beraberlikte benimle paylaşmak ve hayatımda daha özel bi konumda olmak istediğini söyledi. Ben o zaman 3 senelik ilişkimi yeni bitirmiştim ve beklemediğim anda arkadaşımdan böyle bir şey duymak bozuk olan psikolojimi daha kötü etkiledi. Çok sert bir şekilde onu sadece arkadaş olarak gördüğümü, aksini düşündüğü takdirde arkadaşlığımızın biteceğini söyledim. Çok şaşırdı, üzüldü ve toparlamaya çalıştı. Boşlukta olduğu için böyle olabileceğini söyleyerek üzerine gitmememi istedi. Zamanla bu konuyu ben de açmadım ve aramız düzeldi. 4 ay kadar sonra arkadaşım bir proje için yurtdışına gitti ve biz normal arkadaşlığımızda olduğu gibi yazışıp konuştuk. Bu sırada birkaç yakın kız arkadaşıma geçmişte olanlardan bahsettiğimde ise arkadaşlarım bunun denemeye değer olduğunu söylediler. Bahsettiğim yakın erkek arkadaşımla birbirimizi iyi tanıdığımızı, iyi anlaştığımızı ve sağlam duygusal ilişkilerin temelinde böyle bir arkadaşlığın yattığını söylediler. Önceleri katı olduysam da arkadaşım yurtdışından döndükten sonra ilk defa ona farklı gözle bakmayı denedim. Döneli 1 ay kadar oldu ve biz 3 kere görüştük. Aslında her zamanki gibi güzel geçti zaman; ama ben bakış açımı değiştirdiğim için çok daha fazla keyif aldığımı fark ettim. Kendimi yanında rahat hissettiğim, beni yıllardır olduğum gibi bilen ve iyi tanıyan bir adamın hayatımda daha özel bir yerde olabileceğini hayal ettim. Son buluşmamızda da evlilik ve ilişkilere geldi sohbet ve ben o uzun ilişkimden sonra kalbim çok kırıldığı için erkeklere yaklaşmaktan korktuğumu belirttim. Arkadaşım da bir erkeğin gerçekten değer verip yanında olmak isteyeceği birisin, sadece birinin gelip seni keşfetmesini bekliyorsun bence dedi. Zaten hassas olan ben, son buluşmamızdan sonra şimdi sürekli arkadaşımla olabilecek bir ilişkiyi düşünür oldum. Burada da aklımı karıştıran şu: Acaba geçen sene söyledikleri gerçek duyguları mıydı ve hala böyle hisseder mi? Karşılığı olumsuz olduğunda ya da ilerde bi ayrılık olursa duygularımdan sonra değerli bir arkadaşlığı kaybetmiş olacağım, bunu bile bile denemeye değer mi? Bir nokta daha var, ben ilk defa eski erkek arkadaşımla birlikte olmuştum ve özel bir şey olduğundan da haliyle bunu her arkadaşıma söylemiyorum. Her ne kadar bahsettiğim bu kişi yakın arkadaşım ve biz her konuyu rahatça konuşuyor olsak da (erkek olduğu için belki) arkadaşıma geçmişte uzun bir ilişkim olmasına rağmen cinsel anlamda bir şeyler yaşamadığımı söylemiştim. Ancak arkadaşlık ilişkimiz boyut değiştirirse bunu da ilerde açıklamak durumundayım. Neden daha önce söylemediğimi sorun edebilir, belki birlikteliğimi sorun edebilir vs. Kendisi daha önce yaşamıştı ve bana anlatmıştı, benim açımdan sorun yok. Bilemiyorum, ortak bir çevre var bir geçmiş var, arkadaşlık ya da ilişki biterse bu konu ortaya çıkabilir, bir de bu başımı ağrıtsın istemiyorum. Çok uzattım ama çok karışık kafam. Yardımını esirgemeyenlere çok teşekkür ederim.

Ay bu kadar uzun yazmanin ne manasi vardi :d ozet isteyene yazayim yakin arkadasi gecen sene teklif etmis konu sahibi kabul etmemis gecen zamanda duygulari degismis simdi sevgili olmak istiyo ayrililarsa arkadasini kaybetmesinin yaninda bakire olmadigini soyler de millete yayar mi bunu kankasi derdi bu

Bence iyi arkadaslik ve cekim iyi iliski icin ideal zemin, bekaret olayini da tabii ki millete yaymaz karsinda dusmanin yok en yakin arkadasin var niye sana ayrildin diye sana savas acsin

Bence erkek arkadaşının ilk söyledikleri gerçek duygularıydı
Sen arkadaşlığımı da kaybedersin deyince yokmuş gibi davrandı
Baktı sen olabilir diyosun tekrar döküldü o yüzden ( Başıma geldi )

Ama senin duyguların erkek arkadşaının ki kadar yoğun değil
Bence bulaşma
Hem sevsen en başta hissederdin çevredeki yorumlara göre değil
Hem de saklı gizli şeyleri sonradan söylersen, sana güveni kırılır. Güven önemli şey
Hemen söylemiyorsun bir de sen açılayana kadar arkadaşlığınız da kalmaz

Böyle kukuman kuşu gibi düşünmek yerine hemen telefonu alıp seni seviyorum yazın
Duygular bekletilmeye gelmez soğurlar. En fazla bende seni ama arkadaşça gibi bir cevap alırsınız
Bu risk zaten var o yüzden fazla üzmez bence.

Biz de eşimle arkadaştik. Farkli farkli sevgililerimiz olmuştu. Sonra hiç beklemediğim anda, yavaş yavaş yakinlaşti bana ve açildi. Benim aklimda pek yoktu açikçasi. Yakinlaştiği dönemlerde, ben de bakiş açimi değiştirdim ve evet ben de bir şeyler hissediyordum sanirim. Sonra neden olmasin dedim. Ben bu insanla çok iyi anlaşiyorum, pek çok şeyini biliyorum, hissiz de değilim. Arkadaş olduğumuz için yalanla gizleyebileceği şeyleri, kendini farkli tanitmiş olma ihtimali de yoktu..

6-7 yil müthiş bir ilişkimiz oldu. Beraber yaşadik, büyüdük. Birbirimizin ciğerini biliyoruz:) Evlendik ve bebek bekliyoruz:)

Bence en güzel ve sağlam ilişkiler, arkadaşlikla başlayanlar. Evlendim, çok değişti gibi bir ihtimal cok az cunku. Size tavsiyem, arkadaşiniza hislerinizin olduğunu biraz belli edin. Eger ikinizin de duygularindan eminseniz, hiç vakit kaybetmeyin. Güzel bir hayat sizi bekliyor bence:)

Böyle kukuman kuşu gibi düşünmek yerine hemen telefonu alıp seni seviyorum yazın
Duygular bekletilmeye gelmez soğurlar. En fazla bende seni ama arkadaşça gibi bir cevap alırsınız
Bu risk zaten var o yüzden fazla üzmez bence.
Arkadaşı konu sahibini seviyormuş zaten
Konu sahibi olmaz arkadaşımsın sadece demiş
Gel zaman git zaman sonra sevmeye başlamış
Şimdi sevgili olabiliriz ama ben eski sevgilimle cinsellik yaşadım, arkadaşıma cinsel bişey yaşamadık demiştim
Sevgili olursak anlatmam gerekecek hem yalanım ortaya çıkar hemde cinsellik yüzünden beni istemezse bu konu duyulur mu diyo

Şimdi sevgili olabiliriz ama ben eski sevgilimle cinsellik yaşadım, arkadaşımdan gizlemiştim
Sevgili olursak anlatmam gerekecek hem yalanım ortaya çıkar hemde cinsellik yüzünden beni istemezse bu konu duyulur mu diyo

Ben sadece aşk kısmına bakmışım :KK53:
Bence duyulmaz yani yayın yapacak hali yok. Neticede kendisi de biriyle olunca sana anlatmış.

Sanırım ben bekaret olayına çok doğal bakmışım. Bana göre bir kıstas değil o yüzden söylersende sıkıntı yaratmaz

Ben sadece aşk kısmına bakmışım :KK53:
Bence duyulmaz yani yayın yapacak hali yok. Neticede kendisi de biriyle olunca sana anlatmış.
Biraz fazla uzamış konu ondandır
Bence de yaymaz da ama belki arkadaş bile kalamazlar
Tamam özelindir ne kadar yakın arkadaş ta olsan cinsel konuları konuşmamak hakkın ama cinsellik yaşamadım demek yalan olmuş.

Ama hep bi acaban kalacak böyle de
Duygularından eminsen söyle gitsin
Olursa olur, olmazsa olmaz

Biraz fazla uzamış konu ondandır
Bence de yaymaz da ama belki arkadaş bile kalamazlar
Tamam özelindir ne kadar yakın arkadaş ta olsan cinsel konuları konuşmamak hakkın ama cinsellik yaşamadım demek yalan olmuş.

İşte ne garip bir toplumdayız değil mi?
Erkek rahatça seviştim diyebiliyorken kadın kendi isteğiyle bile olsa yapmadım diyor.
Yinede bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. sonuçta o her şey demek değil

Şimdi sevgili olabiliriz ama ben eski sevgilimle cinsellik yaşadım, arkadaşıma cinsel bişey yaşamadık demiştim

Üstü kapalı olarak ilişkiler konuşulurken söz cinselliğe geldiğinde ben sormuştum. Sen sonuçta yaşadın bir şeyler geçmişte ve şimdi gerçekten değer verdiğin biriyle bir ilişkiye başlasan onun geçmişini sorun eder misin şeklinde. Arkadaşım da biraz düşündü, sanırım dert etmem, sadece sağlıklı olduğundan emin olmak isterim demişti. Bu arada arkadaşım jinekolog :)

İşte ne garip bir toplumdayız değil mi?
Erkek rahatça seviştim diyebiliyorken kadın kendi isteğiyle bile olsa yapmadım diyor.
Yinede bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. sonuçta o her şey demek değil
O bakımdan demedim
Çok yakındık ama yalan söyledin diye bozulabilir

O sana duygularını açtıktan sonra arkadasliginiz bitmediği ne gore sen açılınca da bitmez. Bence uzatmadan söyle gitsin :) bekaret konusuna gelince o da daha önce böyle bisey yaşadığına gore anlayışla karsilamalidir.

Üstü kapalı olarak ilişkiler konuşulurken söz cinselliğe geldiğinde ben sormuştum. Sen sonuçta yaşadın bir şeyler geçmişte ve şimdi gerçekten değer verdiğin biriyle bir ilişkiye başlasan onun geçmişini sorun eder misin şeklinde. Arkadaşım da biraz düşündü, sanırım dert etmem, sadece sağlıklı olduğundan emin olmak isterim demişti. Bu arada arkadaşım jinekolog :)
Bence anlamıştır nabız yokladığını
Söyle gitsin

Eğer aranızda daha önce böyle bi konu geçmemiş olsaydı ciddi sinyal almadan ilgini belli etme derdim.Fakat o sana açılmış kabul etmemişsin benim fikrim eğer kız arkadaşı yoksa+hoşlandığı biri yoksa biraz daha zaman geçirip belli et ve söyle.
Anlattığın mevzuyu halledebileceğinizi düşünüyorum.Onunda birlikteliği olmasaydı tereddüt ederdim ama bence konuşup üstesinden gelirsiniz şu durumda.Çünkü sen bayansın zaten böyle bi şey anlatılmaz bunu beklememeli ,bu konuda dürüst davranmamanı hoş görebilmeli.

peki üzerinden 1 sene geçtikten sonra nasıl konuyu açacağım? Her zamanki sıklıkta görüşüyoruz bir şeyler yapıyoruz birlikte ama hislerimin diğer tarafa kaydığını nasıl belli edeceğim? O benim için çok değerli, yanlış bir şey yapıp arkadaşlığımı kaybetmek istemiyorum. Aklımda hep o var, ilişki olur mu nasıl olur onları süzüyorum. Ama bunlar gerçek duygularım mı yoksa kafa karışıklığı mı onu kestiremiyorum. Emin olmadan bir adım atmak istemiyorum.

Yaklaşık 10 sene önce üniversiteye başladığım zaman arkadaş grubumuzdan biri bana karşı arkadasliktan öte duygular beslediğini söyledi ben de"aaa olur mu ya biz arkadaşız "dedim. 1 hafta boyunca gözden kayboldu, beni görmemek icin uzaklaşmış. Tabi bu 1 haftada onu özledigimi farkettim :KK37:ve mesaj attım.Sonra biz sevgili olduk 6 sene sonra nisanlandik.2 yıl önce de evlendik veeee şimdi bebek bekliyoruz:KK46:Hala ilk günkü gibi aşkla bakıyoruz birbirimize:nazar:Duygularindan eminsen konuş. Kim bilir belki de hayatinin en güzel yillarini onunla yaşayacaksın :KK66:

Back