• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En yakın arkadaşım

Erkek arkadaşının yerinde olsam ben sana kızardım senelerdir bilmene rağmen hala devam ettirmişsin arkadaşlığını böyle biriyle. Kişiyi tanımak istiyorsan arkadaşlarına bak demişler. O yüzden ne üzülüyorsun sen gördün yanlışını bitirsene arkadaşlığını neymiş senelerdir köklü arkadaşlıkmiş. Yahun 30 senelik evlilikler bitiyor. Bizim burda midemiz bulandı sen hala arkadaşsın.

Psikolojide yansıtma savunma mekanizması bireyin öz-imajını korumak ve sürdürmek için bilinçsizce geliştirdiği psikolojik bir stratejidir. Kendinde korumaya çalıştığı öz imajını lekeleyeceğini düşündüğü ve dolayısıyla bastırdığı kusur ve eksiklikleri karşı tarafa yansıtarak tabiri caizse: kötü olan o ben ise iyiyim şeklinde kendini aklamasıdır.

Son düzenleme:
en yakın arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.o yüzden sen de aslında ondan çok farklı değilsin. 17 yıldır arkadaşmışsınız... 17 yıl. çok uzun zaman.
alkol vs kendini ilgilendirir. rahat yaşaması kendini ilgilendirir. zengin müteahhit bulması ve onunla evlenme kararı alması kendini ilgilendirir. eski sevgilisiyle iletişimi sürdürmesi de kendini ilgilendirir. sen bunlar bana uymaz deyip yolunu ayırmalıydın.
sen ne güzel evlilik yoluna girmişsin. mutluluklar. ama onun sanırım bu hayat tarzıyla senin gibi evlenilmeye layık temiz insan olamayacağından da içten içe keyif almışsın. belki nişanlına bile bak bak elalem nasıl yaşıyor ben nasıl dürüsttüm diye onun hataları üzerinden kendini övmüşsündür. ama ne zaman ki senin nişanlından daha zengin ya da güçlü bir adam ona çok hızlı bir biçimde evlenme teklif etti o zaman kıskançlık patlaması yaşamışsın. insan en iyi arkadaşının en mahrem sırlarını buraya yazar mı hiç. sen de hiç o kadar masum değilsin. özetle o seni kıskanmış sen onu kıskanmışsın. allah sonunuzu hayır eylesin.

Bu benimde hep merak ettıgım bır soru olmustur.

yarışmaktan besleniyorlar çünkü. En namuslu, en iyi, en güzel ben olmalıyım, en iyi evliliği ben yapmalıyım (ya da öyle göstermeliyim), en iyi arabayı evi almalıyım gibi düşünceleri var. Bu düşüncelerle karşılıklı yarışıyorlar ve skor kaydettikçe mutlu oluyorlar. Çünkü mutluluğun aslında kendi içinde araması gereken bir şey olduğunu bilmiyorlar. Kendilerini başkalarıyla kıyaslayarak küçük ve kısa süreli mutluluklar yakalamaya çalışan mutsuz insanlar bunlar aslında.

Nedir yani kan bagin mi var ..arkadas arkadas ...kes irtibati bitsin ..bu ne sarsaklik

Merhabalar canımı sıkan bir konuda buraya yazmak fikir almak istedim benim 17 senelik bir arkadaşım var bu arada 25 yaşındayım epey eski ve köklü bir arkadaşlık yani çok yakındık herşey Farklı şehirlerde üniversite okumaya başlayınca başladı . Arkadaşım çok değişti sigaraya içkiye başladı aşırı miktarlarda tüketmeye başladı bir kaç defa uyardım. Bu defa beni suçladı hatta horladı ben içmediğim için beni saf cahil olarak gördüğünü söyledi bir kaç defa ciddi tartışmalar yaşadık ancak toparladık. Bu arada benim uzun süredir ciddi bir ilişkim var ciddiyet adına ilk adımları attık. Ben bu konuda da arkadaşımdan destek görmedim. Kendisi üniversite sürecinde o kadar çok erkek arkadaş değiştirdi ki ben sürekli dikkatli olmasını söyledim ancak her hafta bir başka erkek arkadaşını evine aldı en sonundada bulunduğu ilde adı çıktı tepki gördü . Bir kaç defa erkek arkadaşımla aynı ortama soktum fark ettim ki onun yanında beni ezmeye çalışıyor dalga geçmeye çalışıyor çok rahatsız oldum ancak dile getirmedim . Herneyse üniversiteler bitip ailelerimizin yanına döndük arkadaşım bu süreçtede devam etti sürekli bir başkasıyla görüşmeye ve işin kötüsü tek bir kişiyle görüşmüyorduda aynı anda eski sevgilileriyle konuşuyordu sürekli uyardım yine çare olmadı bu Arada kendisi sürekli ne evliliği ya filan diye dalga geçerdi benimle erkek arkadaşımla. Kendisi son olarak biriyle tanıştı tanıştığı kişi kendisinden 17 yaş büyük bir müteahhit o evlilik düşmanı kız şimdi bana evleneceğim demeye kendi ilişkisini benimkiyle yarıştırmaya başladı ben senden önce evlenirim diye kasılıyor ben Ahmet bana bunu söyledi bunu yaptı deyince o da karşılık olarak cümleye hemen ay Ozan’da bana bunu yaptı bunu söyledi diyor Ozan buna evlilikle ilgili bir şey söylediğinde hemen ekran görüntüsü alıp bana atıyor .ha şimdi yetmezmiş gibi bu adamıda aldatmaya başladı eski sevgilisiyle konuşuyor benim midem kaldırmıyor Artık o konuştuğu adamada acıyorum bir yandan ben bunca sene emek verdim sadık kaldım çabaladım ilişkim bu noktaya gelsin diye evlilik bu kadar kolay mi o gezdi tozdu hergün biriyle şimdi tutup çocuk oyuncağı gibi evlenmesi reva mı diyorum bir yandanda böyle düşündüğüm için kendime kızıyorum çıkmazdayım ne yapayım şaşırdım kaldım :KK43:
O gezdi tozdu şimdi evlenmesi reva mı ne demek ya :D zamanında gezmiş şimdide evleniyor her şeyi zamanında yaşıyor demek ki :) bu kadar kıskanıcaksanız sizde gezip tozsaydınız, aklınız arkadaşınızın gezmelerinde kalmazdı böyle :D :D ikinizde karşılıklı birbirinizi kıskanıyorsunuz bence.

Merhabalar canımı sıkan bir konuda buraya yazmak fikir almak istedim benim 17 senelik bir arkadaşım var bu arada 25 yaşındayım epey eski ve köklü bir arkadaşlık yani çok yakındık herşey Farklı şehirlerde üniversite okumaya başlayınca başladı . Arkadaşım çok değişti sigaraya içkiye başladı aşırı miktarlarda tüketmeye başladı bir kaç defa uyardım. Bu defa beni suçladı hatta horladı ben içmediğim için beni saf cahil olarak gördüğünü söyledi bir kaç defa ciddi tartışmalar yaşadık ancak toparladık. Bu arada benim uzun süredir ciddi bir ilişkim var ciddiyet adına ilk adımları attık. Ben bu konuda da arkadaşımdan destek görmedim. Kendisi üniversite sürecinde o kadar çok erkek arkadaş değiştirdi ki ben sürekli dikkatli olmasını söyledim ancak her hafta bir başka erkek arkadaşını evine aldı en sonundada bulunduğu ilde adı çıktı tepki gördü . Bir kaç defa erkek arkadaşımla aynı ortama soktum fark ettim ki onun yanında beni ezmeye çalışıyor dalga geçmeye çalışıyor çok rahatsız oldum ancak dile getirmedim . Herneyse üniversiteler bitip ailelerimizin yanına döndük arkadaşım bu süreçtede devam etti sürekli bir başkasıyla görüşmeye ve işin kötüsü tek bir kişiyle görüşmüyorduda aynı anda eski sevgilileriyle konuşuyordu sürekli uyardım yine çare olmadı bu Arada kendisi sürekli ne evliliği ya filan diye dalga geçerdi benimle erkek arkadaşımla. Kendisi son olarak biriyle tanıştı tanıştığı kişi kendisinden 17 yaş büyük bir müteahhit o evlilik düşmanı kız şimdi bana evleneceğim demeye kendi ilişkisini benimkiyle yarıştırmaya başladı ben senden önce evlenirim diye kasılıyor ben Ahmet bana bunu söyledi bunu yaptı deyince o da karşılık olarak cümleye hemen ay Ozan’da bana bunu yaptı bunu söyledi diyor Ozan buna evlilikle ilgili bir şey söylediğinde hemen ekran görüntüsü alıp bana atıyor .ha şimdi yetmezmiş gibi bu adamıda aldatmaya başladı eski sevgilisiyle konuşuyor benim midem kaldırmıyor Artık o konuştuğu adamada acıyorum bir yandan ben bunca sene emek verdim sadık kaldım çabaladım ilişkim bu noktaya gelsin diye evlilik bu kadar kolay mi o gezdi tozdu hergün biriyle şimdi tutup çocuk oyuncağı gibi evlenmesi reva mı diyorum bir yandanda böyle düşündüğüm için kendime kızıyorum çıkmazdayım ne yapayım şaşırdım kaldım :KK43:
Sanane acaba ne yapıyosa yapar sen niye dert edindin

Bunca zaman ben sadık kaldım derken??Seviyorsanız tabi ki sadık kalacaksınız bunu bir meziyetmiş gibi söylemeniz be kadar çirkin.asiz de sanki o arkadaşınıza özenmişsiniz ama koca bulamamaktan korktuğunuz için zoraki emek edip sadık kalmışsınız gibi kusura bakmayın

Hayata farkli pencerelerden bakiyorsunuz.cok fazla samimi olmadan devam edin sonucta frekanslarin uyusmadigi ve ruhsal anlamda zarar veren bir arkafasin fiziken var olmasi da cok gerekli degil bence.arkadasinizin mutluluguna golge etmeden kendi mutlulugunuza odaklanin herkes farkli seylerden mutlu olur..sahsi fikrim cok samimi olmayin sonucta belliki rahatsiz oluyorsunuz.ne gerek var mutlu olmak varken su dunyada

Back