en yakın arkadaşım tecavüze ugradı....lütfen yardımcı olun

haklı olabilirsin.. ama senin anlattığın olaya bakılırsa sonuçta annenin mücadelesi yetmemiş..
eğer bu olayda bu kız o eve zorla kaçırtılıpi gasp edilip götürülseydi,, durum farklı olabilirdi.. ama kız bu adamla sevgiliymiş. o eve kendi isteği ile gitmiş..

bence bu olayı bu iki kız yaşadıkları kasabada başka kimseye anlatmamalılar.. annesi bile dayanamaz ablasına anlatır, o gelinine derken olay bilmem nereye gider.

ha şu var.. bu iki kız daha çocuk denecek yaştalar bu olayla ikisi tek başlarına mücadele edemez, onlara yol gösterecek sahip çıkacak aklı başında birileri gerek orası kesin..

benim aklıma madem konu buraya taşınmış belki buradan biri bu kızlara yardımcı olabilir.. ne bileyim içimizden birine özelden telefonlarını verip.. telefonla sürekli iletişime geçilerek bu kızın bir hata daha yapmamasına engel olunabilir gibime geliyor..

boyle daha kac olay var kimbilir. Kizlarimizla bu konularda acik acik konusmamiz lazim buyuturken. Yoksa boyle seylerin baslarina gelebilecegi kimin aklina gelir ki.

Erkek arkadaşı ile mesajlarının olması, kendi rızası ile gitmiş olması olayı haklı kılmaz ki. İspatlayamam diye bir düşünce olmasın. İnternette bilgiler var bununla ilgili 7 gün içerisinde dr a başvurup fiziksel rapor alınmalı imiş. Ayrıca psikolojik raporlarla da ceza verilebileceği yazıyor. Giydiği kıyafetleri eşyaları saklamak gerekiyormuş . Lütfen Karşınızdaki insan değil insan muamelesi yapmayın ona . Cezasız mı kalacak. Baskı kötü olabilir ailelerden korkuyo olabilirsiniz ama destek alın etrafınızdan. Biz burda avukat değiliz. ispatlayamamak yada elinde mesajlar var düşünceleri bunlar bizim bileceğimiz detaylar değil. Ama lütfen sessiz kalmayın.

http://eski.bianet.org/belgeler/tecavuze_karsi_mucadele.pdf

Şu an ne desem bilemedim gercekten. Sıkayetcı ol desem aılen cok katı kuralcı. Diktir desem hıc yakısık almaz. Bence arkadaşının tam destek yanında ol. Üniversiteyi kazansın. Uzaklasssın. Yaşı geldiğinde onu bu şekilde kabul edecek birini bulduğunda ailesine anlatır ve evlebırler. Ha kazanamadı diyelim yıne onu o şekilde kabul edecek bir erkek mutlaka birisi olur.

boyle daha kac olay var kimbilir. Kizlarimizla bu konularda acik acik konusmamiz lazim buyuturken. Yoksa boyle seylerin baslarina gelebilecegi kimin aklina gelir ki.

kızlarımızın başına taciz vs olaylar geliyo zaten benim de başıma gelmişti lisedeyken ve ben de anlatamamıştım anneme
pişman da değilim
rehber hocamla konuşmuştum sadece o da söyleme demişti mesela
ailenden kimse bilmeyince daha rahat ediyosun böyle durumlarda yabancılarla konuşup çözmek daha iyi oluyo

seninle aynı düşünüyorum..

bu iki kızda daha çocuk denecek yaşta.. bu olayı tek başlarına çözemeyecekleri ve yardıma ihtiyacı oldukları kesin ama bencede bu kişi aileden biri olmamalı..

belki buradan biri bu kızlara yardımcı olabilir.. sonuçta artık cep telefonu, internet denen bir şey var... buradan biri bir şekilde bu kızla iletişime geçerek bu süreçte kızı yanlız bırakmayabilir.

Son düzenleme:

bence de buradan da yardım alabilir ama ya psikolog ya da rehber hocasına da danışsa iyi olur
ailesine söylemesi onu daha da utandırabilir ve sorun yaşayabilir
en iyisi yabancı biriyle konuşup atlatmak

bence de buradan da yardım alabilir ama ya psikolog ya da rehber hocasına da danışsa iyi olur
ailesine söylemesi onu daha da utandırabilir ve sorun yaşayabilir
en iyisi yabancı biriyle konuşup atlatmak

bu kadar kadınız burada yokmudur acaba içimizde bir psikolog yada rehperlik hocası..

Canım bu arkadaşının suçu değil o hayvanın suçu ve cezasını çekmelı. Ailesiyle bir şekilde konuşmalı öncelikle annesıne anlatmalı ardından karakola gidip ailesiyle beraber şikayette bulunması gerekir adli tıpta kontrol edilir ve adamın suçlu oldugu ortaya cıkar o hayvan cezasını sonuna kadar çeker. Böylece adli vaka oldugu için doktor rapor verir kendi hatası olmadıgı ıcın ilerde istediği kişiyle evlenebilir eğer bekaret çok önemliyse raporunu bile gösterebilir en azından evlenecegı kısı kendı ıstegıyle degıl tecavüze uğrayıp bekaretını kaybettıgını anlarsa evlenmekten de vazgeçmez bekaret onemlı degılse zaten her durumda kabullenır

Arkadaslarin dedigi gibi bencede sikayet etmeniz gerekiyor, cezasiz kalmamali, ama nerde yasiyorsunuz bilmiyorum, anlattiginiza göre hala geri kalmis bi yer, bu yüzden duyulcak ve olay büyüycek kizin adi cikcak diye korkuyorsunuz anliyorum... Sikayet edilmesi lazim ama aklima suda geldi, buseferde o pislikle evlendirmeye kalkarlar, bu kiz icin cok kötü olur... Ne desem sasirdim, cok zor bir durum, ama daha cok kücüksünüz, bi büyügünüz yokmu güvene bileceginiz, ona acilin akil alin öyle bi karar verin...Arkadasinizi yanliz birakmayin, imkaniniz varsa ya o sizde yada siz onda bikac gün kalin... allah yardimciniz olsun...

Son düzenleme:
gidemez çnkü ailesi ve yaşadıgımız yerdekiler duyrsa kahrolur dişarıay çıkmamz mahalle baskısı var aşırı sekilde

yorum yapmayım dedim ama tutamadım kendimi arkadaşım bu kız mahalle baskısını herşeyi biliyorda bu çocukla o işi yapabileceği bir yere neden gidiyor eve gelipte tecavüz etmediya belliki kendi ayağıyla gitmiş baştan düşüncekti bunları işte genç kızlara ibret olsun bu yaşta gizli gizli buluşulursa olacak iş budur çok sinirlendim kusura bakmayın..

öncelikle arkadaşınızın durumuna çok üzüldüm ama şöyle birşeye değinmek istiyorum.
burda bir sürü bayan çare bulmaya çalışmış ama hepsine olmaz demişsiniz.
şikayet edin demişler "asla olmaz.tanırlar"demişsiniz,sınavlarına hazırlansın ünversite kazansın yaşadığı yerden uzaklaşın demişler "yapamaz.psikolojisi bozuldu"diyorsunuz.ertesi günü hapı alsaydı diyorlar "eczaneye gidemeyiz tanırlar"diyorsunuz,annesine anlatsın diyorlar "söyleyemez bundan sonra ona güvenmezler"diyorsunuz,öğretmenine falan anlatın diyorlar "hayır onuda yapamaz" diyorsunuz.
iyide bizim bunlardan başka elimizden ne gelebilirki?
o zaman hiç birşey yapmasın arkadaşınız.o sapıkta elini kolunu sallayarak başka kızlara yapsın arkadaşınıza yaptığınızın aynısını.arkadaşınız bunu yaşadı bari diğer kızları düşünsün.onlar için adım atsın.bu sapığın şerefsizin tuzağına kimbilir daha kaç kız düşecek.biliyorum küçük yerlerde yaşamanın zorluklarını.herkes bir birini tanır,söz laf ederler ama böylede intihar düşünmekle hayat geçmez.ya kendini toparlamalı herşeyi unutup sıfırdan hayatına devam etmeli yada en yakınlarına başına gelenleri anlatmalı.başka çıkış yolu yoktur.

Buraya çok fake konular açılıyor ... Sizin konunuza tabiki fake demiyorum ama keşke fake olsa. Keşke yalan olsa. Tek dileğim bu. Inşallah Sözlükten bizimle dalga geçmek için gelen birisinizdir. Sabaha kadar dalga geçin bizimle
Egolarımızı ezin, yardım yorumlarımızı boşa çıkarın. Ama nolur nolur fake olun. O kadar üzüldüm ki gözyaşlarımı zor tutuyorum. Kahroldum adeta...
Allah böyle kötülük yapabilen insanların içini dağlasın inşallah .......

Son düzenleme:
Aynen benim de aklmdan fake olsa keşke diye geçti şuan... gerçekten o kdr kahredici bir olay ki bu.. inşallah öyledir ama öyle değilse de hayatta böyle pisliklerle beraber yaşamaktan tiksiniyorum gerçekten... bekaret falan onları boşverin allahaşkına bu durumda o diğer sıralarda kalıyor... diktirmek falan da düşünmesin kesinlikle.. bir gün karşısına doğru kişi anlayışlı birisi çıkar inşallah... çok geçmiş olsun bu arada arkadaşının psikolojik tedavi almasını da öneririm.

Son düzenleme:
fake diyemem çünkü yıllar önce aynısını en yakın arkadaşım yaşamıştı. lise 2deydi o zamanlar.
yaşayan bilir elbette. ben ona o süreçte çok destek olmuştum. hiç yalnız bırakmamıştım
birlikte atlattık o zamanları
tabi ilk fırsatta sırtımdan vurdu ama

canım en kısa zamanda şikayet edin..bakın bunun bir süresi varmış duyduğum kadarıyla yani 1 haftaya kadar kimin yaptığını anlayabiliyolarmış... böle durumlarda aileye haber verilmesi gerekli bırakın şimdi mahalle baskısını sonuçta kız isteğiyle bişey yapmamış ..herkezin kız evladı var kimse ayıplamaz bir an önce şikayet edin sonra çok gec olur ... ayrıca arkadaşına söyle korkmasın ..kızlıkta bakirelikte neymiş o serefsiz elini kolunu sallayıp başka kızlarında mı canını yaksın...

Ailesi kızım bu ne hal dememiş mi ?

Polise sikayet etmeyi sakliyacakmisiniz elimde goruntulerin var ailene gosteririm gel yine tecavuz edicem dediginde kosa kosa gidecekmi yada arkadasinida getir dediginde gidebilecekmisin ailesi oldurur burasi kucuk bir ilce mahalle baskisi bunlar hep yanlis yollar dogruyu ariyorsaniz polise basvurun ic camasirlarindaki spermlerden zaten delil onlari yikayip yok etmesin sakin

Allah korusun hamilelik olabilir,arkadaşını bu konuda uyar ve doktora gitsin.Allah sabrını versin.Gecmisolsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…