Bir annenin çocuğunu sarıp sarmalaması, yaralarını sarması için eğitimli olması şartı yok ki.
Geçtiğimiz haftalarda 8,5 aylık hamile bir kadın öldürüldü akrabaları tarafından.
O hikayede ilkokul mezunu annenin kızını korumak için aylarca verdiği mücadeleyi okuduğumda ağlamıştım.
Cahil bir anne bile ne kadar kızarsa kızsın , yavrusunu koruyacak, onun için en iyisini düşünecektir mutlaka.
boyle daha kac olay var kimbilir. Kizlarimizla bu konularda acik acik konusmamiz lazim buyuturken. Yoksa boyle seylerin baslarina gelebilecegi kimin aklina gelir ki.
kızlarımızın başına taciz vs olaylar geliyo zaten benim de başıma gelmişti lisedeyken ve ben de anlatamamıştım anneme
pişman da değilim
rehber hocamla konuşmuştum sadece o da söyleme demişti mesela
ailenden kimse bilmeyince daha rahat ediyosun böyle durumlarda yabancılarla konuşup çözmek daha iyi oluyo
seninle aynı düşünüyorum..
bu iki kızda daha çocuk denecek yaşta.. bu olayı tek başlarına çözemeyecekleri ve yardıma ihtiyacı oldukları kesin ama bencede bu kişi aileden biri olmamalı..
belki buradan biri olabilir bu kişi,..
bence de buradan da yardım alabilir ama ya psikolog ya da rehber hocasına da danışsa iyi olur
ailesine söylemesi onu daha da utandırabilir ve sorun yaşayabilir
en iyisi yabancı biriyle konuşup atlatmak
bu kadar kadınız burada yokmudur acaba içimizde bir psikolog yada rehperlik hocası..
gidemez çnkü ailesi ve yaşadıgımız yerdekiler duyrsa kahrolur dişarıay çıkmamz mahalle baskısı var aşırı sekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?