• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

en yakın arkadaşım tecavüze ugradı....lütfen yardımcı olun

Önce o ertesi gün hapımıdır nedir ondan alsın mutlaka Allah korusun ya hamile kalırsa :50: Şikayet edemez diyosunuz da başka türlü çıkarsa ortaya daha kötü olmaz mı? Gerçi şikayet ederse de o çocukla evlendirebilirler ve ya çocuk zorla yapmadım diyebilir şerefsiz :47: Offf Allahım yaa böyle erkekleri napmalı bilmiyorum ki :47: ama durumunuza çok üzüldüm :59:

Konu basligini okuyunca zaten tuylerim diken diken oldu ama icine bosalmis, hamile kalmaktan korkuyor kismini okuyunca sinirden deliye dondum. Hayvan herif boyle bir halt yiyor, ustune bir kazik daha atiyor yani umrunda mi hamile kalsa kurtaj mi olacak, ailesinden gizli dogurmaya mi calisacak.

Bir de konu sahibi arkadasim... Bizden tam olarak ne istiyorsun, ne bekliyorsun? Bir suru akli basinda yorum gelmis, cozum onerisi gelmis sana. Ne soylense yok olmaz diyorsun. Bu soylenenlerden baska ne onerilecegini dusundun ki konuyu acarken? Hamile kalmamistir korkma, bekareti icin de operasyon geciriversin canim ne olacak sanki gibi yorumlar miydi istedigin acaba?

Yorumlari okumadim belki yazan arkadas olmustur. Abuk sabuk 3. Sayfa haberlerinde okuyoruz kiz sikayetci olmuyor, cocuk arkadaslarina soyluyor, arkadaslarda tehdit ederek kizla oluyor. Ortaya cikincada muhtesem adelet sistemimiz kizin rizasi var diye herkesi saliveriyor. Kucuk yer olmasi korkutmasin sizi sikayetci olun raporunuzu alin. Inanin korkup cekindikce kadinlarimizin basina bin beteri geliyor ulkemizde. Ailede bir kizar, kuser neolucak yani evlatlari (doguda tore cinayetlerinin oldugu biryerdeyseniz bisey diyemem) ama yasiniz kucukse devlet korumasi mumkun olur saniyorum.
Magdur durumdayken bile neler dusunmek zorunda kaliyoruz cok uzucu cok. Ve ertesi gun hapini muhakkak bulun ve kullansin. Olay cok daha kotuye gitmesin.

öncelikle ertesi gün hapı fln ne varsa hamileliği engelleyecek onu kullanın acilen
bi hamilelik oluşmasın bi de onun travmasını yaşamasın
arkadaşınızın yanında olun
şimdilik psikolojisinin düzelmesine bakın
evlilik, bekaret bunları düşünmeyin şimdilik
arkadaşın bu yönlerde çok endişe duyarsa onu sakinleştir
sakın haa intiharı düşünmesin lütfen onu sakinleştir
bu olayın hayatını zindana çevirmesine izin vermeyin nolur :14:
hayata tutunsun inadına
bundan bi 10 yıl sonra belki çok mutlu bir hayatı olacak
unutacak bile belki
hayatını karartmasına izin vermeyin :14:

Bekaret konusu açildiginda " ne kadar güzel, yurdumuzda ahlak denilen sey var, her kiz cinsellik yasiyamiyor" oluyor. Bu mu ahlak oluyor? Cocuk yasta sayilan bir kiz kendisine karsi yapilan haksizliklara karsi birsey yapamiyor. Burda bir hemcensimiz bile onu suçluyor "niye o adamla yalniz kaldin" diye. Sanki yalniz kalmakla "gel bana tecavüz et" demis oluyorsun. Tabi her zaman öyle ya "kuyruk sallamistir" hep kadinlar suçlanir. Erkekler ise eh, dogalarinda var, ortamdan yararlaniyorlar.

Bende demek isterimki sikayet etsin o pisligi diye fakat hayirdan daha çok kiza zarar gelir. Bu ülkede 13 yasindaki tecavüz edilmis bir kiza "kendi rizan ile yaptin" denildi. Hangi polis, hangi mahkeme bu pisligi hapise atar? Ne yazikki kiz bu yaralari arkadasi ile beraber sarmasindan baska çaresi yok. En iyi yapabildigi sey o pisligin daha fazla zararin vemesine izin vermemek ve sinavlarina sarilip baska sehire gitmek. Artik bu deverde o piskliklere öyle cevap verilir, dimdik ayakta durup, ise gitmek ve bagimsiz yasamak.

Bu kadar insan boşa konuşmuyor ilerde şikayet etmedigi için çok pisman olacak arkadaşın. O pislik şimdi rahat nasılsa şikayet edemez diyorrdur zaten rahatligndan belli. Yanına kalmamali oda cezasını çekmeli. Deliller silinmeden vücudundan sikayatci olsun iş işten geçmeden. İlerde keşke demesin

Bu kadar insan boşa konuşmuyor ilerde şikayet etmedigi için çok pisman olacak arkadaşın. O pislik şimdi rahat nasılsa şikayet edemez diyorrdur zaten rahatligndan belli. Yanına kalmamali oda cezasını çekmeli. Deliller silinmeden vücudundan sikayatci olsun iş işten geçmeden. İlerde keşke demesin

Onu sikayet edecem diye ya bu kizin hayati sönerse? Ailesi daha sert davranirsa, kizi üni'ye bille yollamazsa kiz ne yapacak? Ne geçer elinden? Sadece herkez bu olayi bilmis olacak ve emin olun o "adama" hiç birseycik olmaz, gene rahat rahat gezer. Tek fark, kiz daha çok cezalandirilir, daha çok yipranir.

Buradaki bazı kişilere fıttırdımmm :47::47: Yok o adamla buluşmaya gitmeseydi bu olmazdı diyenler,TECAVÜZCÜSÜNE ertesi gün hapı aldırsaydı bari son olarak diyen insanlıktan çıkmışlar,okul kazanmakla kızın ruhundaki yaranın kapanacağını düşünenler,dava açmaya 18'ini beklesin diyenler.....YAZIKLAR OLSUN! Ya kardeşim ne biçim öneri veriyorsunuz? :47: Asıl kız şimdi dava açacak,bunun adı çocuk istismarıdır.18 den küçük herkes çocuktur! Kız okul kazanmakla tecavüzü unutamaz.Ortada tecavüz var,millet okuldan girmiş zardan çıkmış be:47: İlk yapacağınız iş aileye anlatmak.Sonra şikayet edeceksiniz.Vakit geç olmadan yapın bunu.Hele o unut gitsin yazan üye var ya,onun yatacak yeri yok.Nasıl unutulur böyle bir şey? Kim unutabilir ya? :47: Arkadaşına sahip çık.Ne olacaksa olsun.O pisliğin ne mesleği kalsın elinde ne bir şeyi.Ben kadınların her durumda suçlu olmasından çok sıkıldım artık!

Son düzenleme:
Onu sikayet edecem diye ya bu kizin hayati sönerse? Ailesi daha sert davranirsa, kizi üni'ye bille yollamazsa kiz ne yapacak? Ne geçer elinden? Sadece herkez bu olayi bilmis olacak ve emin olun o "adama" hiç birseycik olmaz, gene rahat rahat gezer. Tek fark, kiz daha çok cezalandirilir, daha çok yipranir.

Haklisinz ama kizin bir sucu yok nasil anlamazlar bunu herkes birini sevip guvenebilir. Anneside mi ayni sekilde dusunur onadami soylryemz

Buradaki bazı kişilere fıttırdımmm :47::47: Yok o adamla buluşmaya gitmeseydi bu olmazdı diyenler,TECAVÜZCÜSÜNE ertesi gün hapı aldırsaydı bari son olarak diyen insanlıktan çıkmışlar,okul kazanmakla kızın ruhundaki yaranın kapanacağını düşünenler,dava açmaya 18'ini beklesin diyenler.....YAZIKLAR OLSUN! Ya kardeşim ne biçim öneri veriyorsunuz? :47: Asıl kız şimdi dava açacak,bunun adı çocuk istismarıdır.18 den küçük herkes çocuktur! Kız okul kazanmakla tecavüzü unutamaz.Ortada tecavüz var,millet okuldan girmiş zardan çıkmış be:47: İlk yapacağınız iş aileye anlatmak.Sonra şikayet edeceksiniz.Vakit geç olmadan yapın bunu.Hele o unut gitsin yazan üye var ya,onun yatacak yeri yok.Nasıl unutulur böyle bir şey? Kim unutabilir ya? :47: Arkadaşına sahip çık.Ne olacaksa olsun.O pisliğin ne mesleği kalsın elinde ne bir şeyi.Ben kadınların her durumda suçlu olmasından çok sıkıldım artık!

Kızın şikayet etme imkanı yok insanlarda önerilerini sunuyor. Şikayet edemeyecekse en mantıklısı bir okul kazanıp gitmek. Bunun nesini garipsediniz anlamadım.

Kızın şikayet etme imkanı yok insanlarda önerilerini sunuyor. Şikayet edemeyecekse en mantıklısı bir okul kazanıp gitmek. Bunun nesini garipsediniz anlamadım.

İyi saatte olsunlar.Allahım aklıma mukayet ol ya.Kardeşim siz iyi misiniz? Ailesi o kızı sokakta mı buldu? Bu kadar değersiz mi ya? Hangi kız babası duyarsız kalabilir buna? Ne kadar küçük yer olursa olsun :47: Elini kolunu sallaya sallaya gezsin o ........, kız da burda sınava gireceğim diye debelensin! O psikolojiyle nereyi kazanacaksa.Kolay mı o ruh halini atlatmak ya? Sonuna kadar garipsiyorum!

Son düzenleme:
Şu an yaşınız çok küçük ama ileride mutlaka pişman olur neden şikayet etmedim diye. Şu mantığı da kafanızdan silin lütfen tecavüz eden suçludur tecavüze uğrayan değil. Ama arkadaşın şimdi sessiz kalırsa ileride duyulduğunda kendi de istemiştir derler. Aileye söylenmeli ne kadar baskıcı olunursa olunsun kimse evladını suçlu bulmaz çok kötü bir olay. Ayrıca sessiz kalınca arkadaşın unutmaz bu olayı kendisi kahrolurken o şerefsiz hayatını yaşayacak bunu bildikce daha da kahrolacak lütfen aklınızı başınıza alın bu onun utancı değil önce buna inanın

Ailesi bakirelik konusunde nekadar sert olursa olsun söylemelisiniz bence. Arkadasinizin bir sucu yok ki bu durumda. Hem ailenin haberi oldumu arkadasiniz hem kendini yalniz hissetmez hemde polise sikayet edilir..

İyi saatte olsunlar.Allahım aklıma mukayet ol ya.Kardeşim siz iyi misiniz? Ailesi o kızı sokakta mı buldu? Bu kadar değersiz mi ya? Hangi kız babası duyarsız kalabilir buna? Ne kadar küçük yer olursa olsun :47: Elini kolunu sallaya sallaya gezsin o ........, kız da burda sınava gireceğim diye debelensin! O psikolojiyle nereyi kazanacaksa.Kolay mı o ruh halini atlatmak ya? Sonuna kadar garipsiyorum!

Kızın yorumlarını okumadınız heralde? Ailesi kesinlikle arkasında değilmiş. Öğrenseler kızı suçlarlarmış. Bu durumda nasıl şikayet etsin? Pembe gözlüklerinizi çıkartın bence. Herkesin ailesi sizinki gibi değil.

Bunun benzeri bir arkadaşımın başına geldi. Kız şikayetçi olacak diye apar topar kendisinden 25 yaş büyük biriyle evlendirdiler kızı. Bu kızda şikayet etse aynı şeyin başına gelmeyeceği ne malum? Üstelik bizim burası küçük yer falan da değil.

Bende şikayet etsin isterim ama şikayet edemeyeceğine göre alternatif öneriler sunmak lazım.

Kiz ailesinin ne tepki verecegini biliyordur muhakkak. Polise sikayette bulundugunda ailesinin bu durumu kabul etmeyecegini söylesin. bi care bulunur elbet.

Şmdi ailesi sevgili durumlarına karşı olduğundan büyük bi ihtimalle arkadaşın ailesine söylemeye cesaret edemiyor.

Bu durumu nasıl açıklarım ben diyor. Ama bu şekildede olmaz, çok büyük bi bunalıma girer. Geleceğini atkiler bu durum.

Hani okulda bazı öğretmenleriniz vardır, rehberlik öğretmenide olabilir bu sizinle yakınen ilgilenen başka bi bayan öğretmende.

Arkadaşınız durumu bu öğretmenine anlatsa, öğretmende arkadaşınızın evine gidip ailesiyle konuşsa.

Bi büyükten, özelliklede aklı selim bi insandan bi öğretmenden bu durumu öğrenen ailesi daha bilinçli yaklaşabilir bu duruma.

Ama kesinlikle gizlemesin, o gizlediği için çocuk cesaret edip tekrar buna yeltenebilir. Hatta daha kötüsü çocuk kendi arkadaşları arasında bu durumu anlatırsa diğer erkeklerde bu durumdan kendlerine pay çıkarmaya çalışabilirler, yada yine duyulur.

Bu yüzden mutlaka ailesine bu durumu bi şekilde anlatsın ve o çocuk cezasını çeksin.

neden celallendıkı bazıları;

burda konu sahıbı her yardım secenegıne o olmaz,bu olmaz dedıgı ıcın her turlu seçenek sunuldu ona..

kımse kötü nıyetlı dııl,herkes o kız ıcın uzulup yardımcı olmak ıstedı..

sen nasıl sunu dersın,otekı nasıl böyle bı seçenek sunar demek mantıksız..

herkes ınsanı duygularla yorumladı konuyu..

seceneklerımız çürütüldükçe kötunun ıyısı sunuldu..cunku cıkıs yolu bırakmıyor konu sahıbı..

Yani sonuç olarak gencecik bir kızın hayatı karartıldı. Lanet olsun!
İki küçük kız bu işten nasıl sıyrılırız diye kafayı yiyorlar. Hatta bir tanesi pes etmiş bile hayatından vazgeçmiş. Kesinlikle bu saklanıp üstü örtülecek birşey değil! Hayvan bile demem o pisliğin yaptığı şey kendi hayatını karartmalı arkadaşınkini değil. Gidin sosyal hizmetler müdürlüğüne arkadaşın istemezse ailesine teslim etmezler bile. Koruma talep ederler.
Bir de çözüm sunmaya çalışanlar üniversite kazanmaktan bahsediyor. Ya bi gidin Allah aşkına kız şimdiki derslerine bile çalışamazken ne üniversitesi ne başka şehri? Tv de dizi oynamıyor gerçek şeyleri okuyoruz. İntihar etmeyi düşünürken puanla hangi bölüm hangi şehir diye mi düşünülür?
13 yaşında tecavüze uğrayan kız avukatının, sosyal kadın dernekleri ve psikoloğunun desteğiyle anca kendine hedef belirleyip üniversiteye hazırlanmaya başlamıştır ki olayın üstünden kaç yıl geçti.
Tekrar söylüyorum arkadaşının hiçbir suçu yok ailesinden çok korkuyorsa burda bir çok kişinin dediği gibi polis veya sosyal hizmetler korur ve kollar. Sonraki süreçte ailesinin tavrına göre teslim edilir. Bu aşamada biraz da o insanın tuzağına düşecek diğer masumları ve nişanlanmak üzere olduğu kızı düşünsün. O yaratığın adli siciline işlenmesi gerekir bunun ki her yerde karşısına çıkıp ayaklarına dolansın.

öncelikle biraz sakin olalım lütfen dediklerinde haklı olabilirsin ama bu verdiğin öneriyi zaten çoğu kişi söyledi ama ısrarla kimsenin bilmemesi gerektiği yoksa kızın hayatının biteceğini falan söyledi konu sahibi biz bu durumda ne yapalım peki gidip bizmi şikayet edelim takibiki o pislik adamın yatacak yeri yok ama daha liseye giden bir genç kızın böyle bir çevrede kendinden yaşça büyük astsubay olacak herifle bu kadar yakınlaşmasına ailesi ne diyecek tabiki adama en ağır tepkiyi gösterirler ama kendilerini bu kadar üzen sevgili kızlarına da eskisi gibi davranmayacakları kesin kızın da korktuğu bu zaten yoksa adamı hiç tanımasa adam bunu zorla kaçırıp sahip olsa kız zaten koşa koşa giderdi ailesine benim demek istediğim bu.erkeklerin ne kadar fırsatçı olduğunu bilinsin artık ya güvenmeyin bu kadar adam nişanlı ama kızı götürmeye çalışıyor fırsat bu fırsat kadınlar evet şuçlu erkeklere bu kadar güvenmekle şuçlu evet görüyoruz duyuyoruz okuyoruz neler olduğunu ama kızlarımız hala akıllanmıyor biraz tedbir ya bekleyin daha yaşınız kaç gerçekten üzülüyorum tepkim bu yüzden..

Neler yazıldı bilmiyorum ama;
Her ne olursa olsun tecavüz gibi bi olay yaşayıpta insan nasıl ailesine söyleyemez anlamıyorum
Yani ailesi aşırı tepkili bile olsa böyle travmatik bi durum yanında bu önemli mi
Ailesiyle paylaşıp, şikayet etsinler bu ahlaksız insanı

Back