• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

en yakın arkadaşım tecavüze ugradı....lütfen yardımcı olun

lise sonda okuyorken, kendi akranlarınız dururken böyle bilmem astsubay, polis, mühendis bilmem kim gibi insanlarla nerde tanışırsınız, nasıl sevgili oluyorsunuz anlamıyorum,

kusurada kalmada arkadaşında suç var, o adamla aynı evde yanlız buluşmaya nasıl cesaret ediyor böyle..

ikinciside arkadaşına söyle güzelim hayatına böyle bir şey için son vermeye kalkmasın, daha önünde yaşayabileceği onca güzel yıllar var..

bekareti kesinlikle kafasına takmasın, öküz olmayan, halden anlayacak bir çok erkek var.. belki allah karşısına çok güzel bir insan çıkarır.
olmadı kızlık zarı sadece ilişki sırasında yırtılmıyor, bisiklete bile binerken yanlış bir hareketle kızlık zarı yırtılabilir.. yani arkadaşın herkese gerçeği söylemek zorunda değil.. gerekirse bir yalan bulunur..

üçüncü olarak yaşadığınız çevreyi ve kızın ailesi bilemediğim için kesin polise gidin diyemem.. malesef bazı ailer bu konuda çok katı olabiliyor... o şerefsiz hak ettiği cezayı bulsun derken bu sefer kızın hayatı dahada kötü olabilir..
üstelik arkadaşın sevgiliymiş, o çocuğa yazdığı mesajlar varmış, kendi hür iradesi ile o eve gitmiş.
arkadaşın haklı olduğu halde, o şerefsiz yalan dolanlı bir savunmayla işin içinden sıyrılabilir,, olan arkadaşınıza olan küçücük bir kasabada adınız çıkacağına canınız çıksın misali,,

onun için arkadaşının ailesi bu konuda çok katıysa,, boşverin unutun gitsin.. o şerefsizin elbet hakkında allah bir gün gelir..
arkadaşın burayı okuyabiliyorsa okumasını söyle,

Arkadaşını kesinlikle anlıyorum.Korkuyor yavrucak, ve korkmalara sonuna kadar da haklı.
Ama sakın bu konuyu ikiniz halletmeye kalkmayın.
Arkadaşının annesi veya ablasına bu olayı anlatın.
Annesi ne kadar kızarsa kızsın, en doğru kararı verecektir.
Arkadaşını annesiyle konuşması için ikna etmelisin

annemin yüzüne nasıl bkrım diyor gıvenmez bidaha diyor.korkuyor

Ne olurdu şu kızlar ailelerinin sonuna kadar arkalarında destek olduklarını bilerek yaşasalardı.
Başına böyle bir iş geliyor, ailene söyleyemiyorsun.
Yapan yanına kar kalıyor
Kimbilir kaç tecavüz bu sebepten gizli kaldı, yapanda elini kolunu sallayarak geziyor
Niye yapan lanetlenmiyor da , mağdur gencecik bir kıza o..... Damgası vuruluyor
Anlamıyorum , anlamıyacağım lanet olsun

Son düzenleme:
Küçük yerlerde bu tarz şeyler hiç hoş karşılanmaz ailesi bile çok zor durumda kalabilir ama eski sevgilisi ailene söyleyeceğim diyip tehditte edebilir lise öğrencisi olarak yapacağınız en güzel şey iyi bi üniversite kazanıp orayı terketmek böyle birşey için de intihar edilmeZ

annemin yüzüne nasıl bkrım diyor gıvenmez bidaha diyor.korkuyor

Annesinin güvenmemesi sırf artık bakire olmadığı için yaşayacağı travmalardan çok daha kolay bir çözüm bu olayda.
Bakın henüz 18 yaşındasınız, bu kadar büyük bir olayı nasıl çözeceğimize siz karar veremezsiniz.
Bir büyüğünüze anlatmak zorundasınız.
Ya bu pislik sağda solda anlatırda kızın babası duyarsa ne yapacaksınız?
Zaten yaşından çok büyük bir olay yaşamış arkadaşın, bu sorumluluğu tek başına taşımasına izin verme, annesine sen anlat ikna olmazsa.

Annesinin güvenmemesi sırf artık bakire olmadığı için yaşayacağı travmalardan çok daha kolay bir çözüm bu olayda.
Bakın henüz 18 yaşındasınız, bu kadar büyük bir olayı nasıl çözeceğimize siz karar veremezsiniz.
Zaten yaşından çok büyük bir olay yaşamış arkadaşın, bu sorumluluğu tek başına taşımasına izin verme, annesine sen anlat ikna olmazsa.

bence başka biriyle paylaşılması için çok erken,, o şerefsiz astsubaymış zaten,, o ilçede gelip geçici biri yani onlar bir ilçede 4-5 yıldan fazla görev yapacaklarını sanmıyorum..

bence şuan yapılması gereken önce bu kızın kendini toplaması, kafasındaki intihardı bilmem neydi gibi saçmalıkları ortadan kaldırması..
böyle küçük kasabalarda,, bu olayı ailesi ile falan paylaşmasıi olayın çevrece duyulması iyi olmayabilir.. malesef küçük kasabalardaki toplum bu tür olaylarda kızı daha çok suçlu bulur.. kızın adı çıkacağına kimseyle paylaşmasın daha iyi ama o şerefsizlede bir daha görüşmesin..

Aynı mahalledelermiş karşılaşma olasılıkları yüksekmiş Parkon , aynı şeylerden endişe ediyoruz
Ama zannetmem anlatacaklarını, çevreleri olayı kaldıracak yer değil, ikiside çocuk sayılır,
Olayı yaşayan yasalara ggöre çocuk zaten:50:

Son düzenleme:

Yarın öbür gün "ben o kızla yattım" diye de anlatabilir. Aile tecavüze mi daha büyük tepki gösterir yoksa bu şekilde "keyfi" bir ilişkiye mi? :((
Ama şu da var, neler neler duyuyoruz, o yüzden kayıtsız şartsız git ailene söyle diyemiyorum. Namus temizlemek için adama zarar verip kızın babasının amcasının başı belaya girebilir, kıza zarar verebilirler. Zorla evlendirebilirler o tecavüzcüyle? Daha ne ihtimaller var, Allah korusun.

Hay ben böyle törenin...

bence başka biriyle paylaşılması için çok erken,, o şerefsiz astsubaymış zaten,, o ilçede gelip geçici biri yani onlar bir ilçede 4-5 yıldan fazla görev yapacaklarını sanmıyorum..

bence şuan yapılması gereken önce bu kızın kendini toplaması, kafasındaki intihardı bilmem neydi gibi saçmalıkları ortadan kaldırması..
böyle küçük kasabalarda,, bu olayı ailesi ile falan paylaşmasıi olayın çevrece duyulması iyi olmayabilir.. malesef küçük kasabalardaki toplum bu tür olaylarda kızı daha çok suçlu bulur.. kızın adı çıkacağına kimseyle paylaşmasın daha iyi ama o şerefsizlede bir daha görüşmesin..

Topluma anlatması gerekmiyor ki.
Annesine anlatacak.
Bakın ben 10 yaşında bir kız çocuğu annesiyim ve bir anne olarak yaklaşıyorum olaya.
Bu çocuğun tek başına yarasını sarması imkansız.
Onu koruyacak,sarıp sarmalayacak,bu olaya el koyacak bir büyük gerekli.

• Beğen
Reactions: 2k1
bede dedim ama o istemiyro kesinlkel ksme blmesin diyor bende ondan ahbersz brsey yapamam ki sonuçta en ufak brsey onu daahda çok duruma sokabilir ondan korkuyorum ama bakirelik hala bazı insnlr için çok önmli insanlar çok takıyr bunu

arkadaşın için doktordan alıntı bir yazıyı buraya yazıyorum.. hem sen hemde arkadaşın dikkatlice okusun.

"Bakirelik kavramı, neredeyse tüm tarih boyunca var olmuştur. “Klasik anlamıyla bakirelik, hiç vajinal ilişki yaşamamış kişi olarak tarif edilebilir” diyen Jinekolog Operatör Dr. Turgay Karakaya, kızlık zarının yapısını ve hangi durumlarda bozulabileceğini anlattı.

Bu çok kaba bir tariftir. Bir kere her kızın zar yapısı aynı değildir. Çok çeşitli yapıda olabilir. Hem kalınlığı hem de şekli farklı farklı olabilir. Bazı zarlar ilişkide kanamayacak kadar yetersiz kalınlıkta olabilir. Bazı kızlarda hemen hemen hiç gelişmemiş olabilir. Bazılarında esnek olup ilişkiyle değil doğumla yırtılabilecek yapıda olabilir. Bazen de zar çok kalındır. Bu durumda ilişkide yırtılmaz yani ilişki gerçekleştirilemez. Aşırı zorlamalarda aşırı kanamalar meydana gelir. İlk geceyi hastanede geçirme riski olabilir. Kanama aşırı olur ve durdurabilmek için dikiş atmak gerekebilir.

Ortalama her 10 kızdan 7-8 tanesinde ilk ilişkide kanama oluşur. Diğerlerinde ise zar esnek ya da ilişkiye müsait olduğu için kanama meydana gelmez. Bu, bizim gibi toplumlarda çok önemli bir sorundur. Haksız ithamlar veya aile sürtüşmeleri yaşanabilir ve çok ciddi olumsuzluklara yol açabilir.

Kızlık zarı hangi durumlarda yırtılır?

Zar yırtılması, sadece cinsel ilişkiyle olabilecek bir şey de değildir. Örneğin; düşme, bisiklete binme, at binme, abartılı mastürbasyon, (vajene parmak sokma, herhangi bir cisim sokma, aşırı baskı uygulama vs) adetliyken tampon kullanma gibi hallerde zar büyük ihtimalle yırtılır.

Zarın yırtılması an meselesidir. Bir anlık kontrolsüz hareket zarı yırtar. Zarın normalde yapısı kağıt gibidir. Esnek olanları hariç herhangi bir gerilmede yırtılır. Bu ilişki veya başka bir durum olabilir."

En doğrusu elbette şikayet edilmesi. Ama ailesi de öğreneceği için buna cesaret edemeyebilirler..Keşke şikayet etseniz de o pislik te cezasını çekse:50:

Aman boşversene gördük bu ulkede tecavüzcülerin ne kadar ceza aldigini
Kızcagiz suclu cikmazsa iyi

Konu sahibi arkadaşını yanından ayırma allah korusun bi cahillik yapar

burda onemli olan zardan ziyade bu kizin tecavuze ugramasi. Kendini aptal yerine koyup o kisiye guvendighi icin asil kendini cok sucluyordur. Ve tabi gelicek korkusu.

Okula gidiyorsa su an ordaki danismana basvurabilir.

Canım mutlaka danışabileceğiniz birileri olmalı. Anlatmalısınız birine bu durumu. En azından bir öğretmeniniz bile bilse size yardımcı olacaktır. Bu durum sineye çekilmez ki. Toplum baskısı, aile katılığını sineye çekin ama bu olayı yutmayın kesinlikle. O potansiyel sapık bunu yine tekrar edebilir, daha beterini yapmaya kalkışabilir, uslanmaz başkalarına yapar. Yani altında kalmayın bu olayın. Ailenin en kötü yapacağı bile dışardakilerin en iyi yapacağından daha iyidir. O yüzden anlatılması taraftarıyım. Sizin susmanız o sapığa fırsat tanımak ve bu durumu normalize etmiş gibi olmaktır. Kesinlikle harekete geçin. Devlet bir şey yapmasa bile ailesi gerekeni yapacaktır. Ben inanıyorum.

Son düzenleme:
Topluma anlatması gerekmiyor ki.
Annesine anlatacak.
Bakın ben 10 yaşında bir kız çocuğu annesiyim ve bir anne olarak yaklaşıyorum olaya.
Bu çocuğun tek başına yarasını sarması imkansız.
Onu koruyacak,sarıp sarmalayacak,bu olaya el koyacak bir büyük gerekli.

annesinin bilinçli, eğitimli biri olabileceğini nedense düşünmüyorum.. bu olayı duyduğunda bir yandan anne yüreği çok acıyacak ama bir yandan eğer yetiştiği küçük kasabanın saçma sapan değer yargıları ile büyümüş bir anne olarak ne tepki vereceği, olayı nereye götüreceği belli değil..

sonuçta bu kız yanlız değil. arkadaşıyla paylaşmış, oda konuyu buraya taşımış, artık onlara düşen ne olursa olsun bundan sonraki her aşamayı her yaşanan şeyi burada bizle paylaşmaları, bir şekilde bizler bir hata daha yapmalarına engel olabiliriz..

ikincisi bu şerefsiz, aynı evde başbaşa yanlız kaldıkları için bu cesareti göstermiş.. eğer bu kız bu adamla bir daha bir yerde başbaşa kalmazsa bu olayın bir daha tekerür edeceğini sanmam,,

eğer olurda telefonla yada mesajla bir şekilde bu kızı tekrardan bu ilişkiye zorlayacak bir durum olursa buradan bizle paylaşsınlar..
o zaman hep birlikte bir çözüm buluruz..

23 cıvarında dıye biliyorum astsubay kendisi yanı oda dogruysa emin degilim

Bence hiç susmayın oşerefsizi meslekten atarlar........hayat öyle değil böyle karartılır......ke§ke deliller yok olana kadar beklemeseydi.......çamaşırlarını yıkamasın bari

Aman boşversene gördük bu ulkede tecavüzcülerin ne kadar ceza aldigini
Kızcagiz suclu cikmazsa iyi

Konu sahibi arkadaşını yanından ayırma allah korusun bi cahillik yapar

aynı kaygıları bende taşıyorum, olabilecek toplum baskısını, baba baskısını geçtim.. bu olay mahkemeye gitse bu şerefsiz yırtabilir..

sonuçta sevgililermiş. mutlaka karşılıklı mesajları vardır. ayrıca kız o şerefsizle başbaşa yanlız kalacağı bir ortama kendi isteği ile gitmiş.

şimdi o şerefsiz deseki, kendi hür iradesi ile birlikte olduk,, sonra benim başka birinden hoşlandığımı duyunca bu şekilde benden intikam almaya çalışıyor dese..
bu kız kime neyi ispat edecek

olan olmuş artık baskıcı aileleri bilirim ailelerde,çevrede hele birde küçük bir yerse tecavüze uğradığı için adamı değil kızı suçlarlar sen kuyruk sallamışsındır,evine gitmeseydin,sen istemişsindir bilmem ne vs birçok cahilce şeyler söylerler ben şahsen bir başkasına anlamanız taraftarı değilim,sır 2 kişi bilirse sır olur 3.kişi bilirse neyse gerisini getirmeyeyim insanın adı çıkacağına canı çıksın diye boşuna dememişler,arkadaşının şuan yapacağı tek şey var kimse duymasın vs istiyorsa okulunu okuyup sımsıkı sarılıp iyi bir meslek sahibi olup o şehirden kaçmak ve meslek sahibi olduktan sonra zaten gerisi çorap söküğü gibi gelir.......

annesinin bilinçli, eğitimli biri olabileceğini nedense düşünmüyorum.. bu olayı duyduğunda bir yandan anne yüreği çok acıyacak ama bir yandan eğer yetiştiği küçük kasabanın saçma sapan değer yargıları ile büyümüş bir anne olarak ne tepki vereceği, olayı nereye götüreceği belli değil..

sonuçta bu kız yanlız değil. arkadaşıyla paylaşmış, oda konuyu buraya taşımış, artık onlara düşen ne olursa olsun bundan sonraki her aşamayı her yaşanan şeyi burada bizle paylaşmaları, bir şekilde bizler bir hata daha yapmalarına engel olabiliriz..

ikincisi bu şerefsiz, aynı evde başbaşa yanlız kaldıkları için bu cesareti göstermiş.. eğer bu kız bu adamla bir daha bir yerde başbaşa kalmazsa bu olayın bir daha tekerür edeceğini sanmam,,

eğer olurda telefonla yada mesajla bir şekilde bu kızı tekrardan bu ilişkiye zorlayacak bir durum olursa buradan bizle paylaşsınlar..
o zaman hep birlikte bir çözüm buluruz..

Bir annenin çocuğunu sarıp sarmalaması, yaralarını sarması için eğitimli olması şartı yok ki.
Geçtiğimiz haftalarda 8,5 aylık hamile bir kadın öldürüldü akrabaları tarafından.
O hikayede ilkokul mezunu annenin kızını korumak için aylarca verdiği mücadeleyi okuduğumda ağlamıştım.
Cahil bir anne bile ne kadar kızarsa kızsın , yavrusunu koruyacak, onun için en iyisini düşünecektir mutlaka.

çok üzüldüm ya
aslında hemen şikayet edilmesi gerekiyo bu şerefsizlik cezasız kalmamalı ama kızcağızın cesaret edebileceğini sanmıyorum
zaten hemen muayene olması filan da gerekli olabilir tecavüzü ispat etmek için

bekaret filan önemli değil kızı önce bi psikologa götürün ya da okulda rehber hocası filan varsa ona danışın
ama annesine anlatsın en azından
inş kızı suçlayacak kadar anlayışsız değillerdir
böyle konularda senin ne işin ne işin vardı onun yanında diyerek kızı suçlu ilan edecek kafa yapısına sahip insanlar da çok maalesef
eğer öyle bi ailesi varsa kız rahatlayacağına daha beter olabilir
o yüzden bilemedim en iyisi önce bi doktora danışmak

Son düzenleme:
Back