• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

en yakın arkadaşım tecavüze ugradı....lütfen yardımcı olun

Bilmiyorum epey karıştı şu an aklım. :44:
Umarım konu doğrudur bile denmiyor, umarım yalandır demek istiyorum.
Biri tecavüze uğrayacağına varsın yalan olsun bu konu.
Ama eğer yalansa? diye düşünüyorum...Orada işte biraz da yine kan beynime sıçrıyor. Çok üzüldüm bende çünkü.
Duygularım sömürüldü gibi hissettim bir an deli oldum. :44:

Yalan olsa bile böyle tür seyler Türkiyede her gün oluyor. Birçok çaresiz kiz var.
Böylece çirkin bir olayda bile kiz kendi hakkina arama yerine bekaretini kaybetti diye üzülup, biris duyacak diye ödü kopuyor.

Konunun üzerine böyle düsününce insan üzülüyor. Burdaki yorumlari okuyunca daha çok üzülüyorum.

Yalan olsa bile böyle tür seyler Türkiyede her gün oluyor. Birçok çaresiz kiz var.
Böylece çirkin bir olayda bile kiz kendi hakkina arama yerine bekaretini kaybetti diye üzülup, biris duyacak diye ödü kopuyor.

Konunun üzerine böyle düsününce insan üzülüyor. Burdaki yorumlari okuyunca daha çok üzülüyorum.

Ben yine de kızcağızın biriyle evlenirsem nasıl açıklarım tavrına şaşırıyorum. Tecavüze uğramış biri ilk bunu mu düşünür bilemedim. Belki düşünür bilmiyorum. Ama ne biliyim tecavüze uğrasam bütün erkeklerden nefret ederdim uzun bir süre. Bu yüzden ben de bazı şeylere şaşırıyorum kızıyorum. Birisinin duymasından korkmasını çok normal karşılıyorum da evliliği düşünmesi saçma geldi. ama konu sahibini de suçlayıcı davranmak istemiyorum. Çünkü bahsettiğin gibi yanlış anlaşılıcam. Belki hala olayın şokundadır ondan böyle konuşuyordur.

Ben yine de kızcağızın biriyle evlenirsem nasıl açıklarım tavrına şaşırıyorum. Tecavüze uğramış biri ilk bunu mu düşünür bilemedim. Belki düşünür bilmiyorum. Ama ne biliyim tecavüze uğrasam bütün erkeklerden nefret ederdim uzun bir süre. Bu yüzden ben de bazı şeylere şaşırıyorum kızıyorum. Birisinin duymasından korkmasını çok normal karşılıyorum da evliliği düşünmesi saçma geldi. ama konu sahibini de suçlayıcı davranmak istemiyorum. Çünkü bahsettiğin gibi yanlış anlaşılıcam. Belki hala olayın şokundadır ondan böyle konuşuyordur.

Evet orası çok tuhaf. Daha 17 yaşında, önünde koskoca bir hayat var, üniversite okuyacak, meslek sahibi olacak. Böyle bir olaydan sonra zaten uzun bir süre ilgilenemez erkeklerle.

Anlamadım ailesi liseyi bitirince hemen evlendirmeyi mi düşünüyor acaba?

Konu sahibi; arkadaşının aile yapısı nasıl? Böyle bir olayı hiç mi kaldıramaz? Kıza zarar vermeye kalkabilirler mi?

Kızın yorumlarını okumadınız heralde? Ailesi kesinlikle arkasında değilmiş. Öğrenseler kızı suçlarlarmış. Bu durumda nasıl şikayet etsin? Pembe gözlüklerinizi çıkartın bence. Herkesin ailesi sizinki gibi değil.

Bunun benzeri bir arkadaşımın başına geldi. Kız şikayetçi olacak diye apar topar kendisinden 25 yaş büyük biriyle evlendirdiler kızı. Bu kızda şikayet etse aynı şeyin başına gelmeyeceği ne malum? Üstelik bizim burası küçük yer falan da değil.

Bende şikayet etsin isterim ama şikayet edemeyeceğine göre alternatif öneriler sunmak lazım.

Hayır yorumları okudum.Ama polise şikayete gittiğinde ailesinin tutumundan bahsedebilir.Cidden dünyada böyle aileler olduğuna inanmak istemiyorum.Çok kötü.

"Lütfen yardımcı olun"
Demişsin. Ne tür bir yardım bekliyorsun konu sahibi? Tavsiye edilen tüm önerilere "olmaz" demişsin, merak ediyorum amacınız ve isteğiniz nedir? Derdi paylaşmak ise mevzu kusura bakmayın bu bir dert değil. Suç! Tecavüzden bahsediyoruz. Adam öldürmekten farkı yoktur benim nazarımda. Bir zat buraya "arkadaşım cinayet işledi yardım edin." yahut "arkadaşımı biri öldürdü ne yapayım?" gibi bir şey yazsa ortalık ayağa kalkar. Konunuz emniyet birimlerine taşınır. Ne farkı var bu konunun? Yineliyorum bu bir suç!

Ne kadar basit geliyor tecavüz yahu. Geriliyorum bu konuyu okudukça. Yazmayayım diyorum ama bir çocuk istismarına bir de tecavüze kayıtsız kalamıyorum. Tekrar soruyorum ne istiyorsunuz? Hep birlikte üzülelim mi ya da o canavara beddua mı edelim? Toplanıp o adamı linç mi edelim? Türlü önerilere ki bunlar bir öneriden ziyade bir suçu şikayet etmek gerektiğini savunan kişilerin kelamlarıdır. Olmaz demişsiniz. Yapamayız demişsiniz. O vakit buradakilerden ne istiyorsunuz?

Konu gerçektir değildir umurumda değil benim. Ben sizin amacınızı çözemedim.

Bu örnekteki kiz, basina geleni annesine bile anlatamiyor! Sorun ne yazikki sadece tecavüz olmuyor o zaman, annesi bekarete önem veriyorsa, bekarette önemli oluyor. Böyle kizlar üzüntüden erkeklerden nefret etmek yerine, kendinden nefret edebilir, bunun intihara kadar yolu var. Sen herseyi kendi karakterinden, ailenden varsayarak çikiyorsun fakat herkezin ailesi ayni degil. Herkez güçlu bir karaktere sahib degil. Kolaydir söylemesi "kendini sinavlara ver, üni kazan, ayaklarin üzerinde dur" demek fakat yapayalniz o psikoloji ile yasamak ne demekter ne biliyorum ne bilmek istiyorum.

-

İnşallah 'bizim başımızdan boyle bisey gecmedi ne tepki verilecegini merak ettik boyle bir konu actik kusura bakmayin' tarzi bisey yazarsiniz canim.İnsallah diyorum gercekten temenni ediyorum.Yeter ki ortada tecavuze ugramis bi genc kiz olmasin,bu konu sahte ciksin.

Bu örnekteki kiz, basina geleni annesine bile anlatamiyor! Sorun ne yazikki sadece tecavüz olmuyor o zaman, annesi bekarete önem veriyorsa, bekarette önemli oluyor. Böyle kizlar üzüntüden erkeklerden nefret etmek yerine, kendinden nefret edebilir, bunun intihara kadar yolu var. Sen herseyi kendi karakterinden, ailenden varsayarak çikiyorsun fakat herkezin ailesi ayni degil. Herkez güçlu bir karaktere sahib degil. Kolaydir söylemesi "kendini sinavlara ver, üni kazan, ayaklarin üzerinde dur" demek fakat yapayalniz o psikoloji ile yasamak ne demekter ne biliyorum ne bilmek istiyorum.

-

İşte bilmiyorum. Anlamaya çalışıyorm. Benim zihnim almıyor. Anlayamadım. Çok kesin yargılarda bulunamıyorum farkettiysen. Dünden beri üzülüyorum üzülüyorum. O kadar.

Ne yazık ki ben o yapayalnızlık, baskıcı katı kuralları olan aile psikolojisini çok iyi anlıyorum. Benim yetiştiğim ortam da çok farklı değildi. Ben bir şeyleri aşmak için çoook mücadeleler verdim. Ama erkek arkadaşım olduğu öğrenildiği ilk an apar topar evlenmek durumunda kaldım işte.. Konu sahibi belki şanslı olduğumu düşünür bu durumdan. Belki evet. Belki hayır. Keşke bu kadar hızlı gelişmeseydi. İşte farklı karakterleriz. O yüzden ben olsam böyle yapardım demem onun da böyle yapması gerekiyor anlamına gelmez. Biliyorum.

Bekaretini kaybeden insanın kendinden iğrenmesini, nefret etmesini, değersiz, pis, kirli görmesini de anlayabilirim. Evliliği düşünmesini anlayamıyorum ki işte.

Dünden beri çok etkilendim sadece..

İşte bilmiyorum. Anlamaya çalışıyorm. Benim zihnim almıyor. Anlayamadım. Çok kesin yargılarda bulunamıyorum farkettiysen. Dünden beri üzülüyorum üzülüyorum. O kadar.

Ne yazık ki ben o yapayalnızlık, baskıcı katı kuralları olan aile psikolojisini çok iyi anlıyorum. Benim yetiştiğim ortam da çok farklı değildi. Ben bir şeyleri aşmak için çoook mücadeleler verdim. Ama erkek arkadaşım olduğu öğrenildiği ilk an apar topar evlenmek durumunda kaldım işte.. Konu sahibi belki şanslı olduğumu düşünür bu durumdan. Belki evet. Belki hayır. Keşke bu kadar hızlı gelişmeseydi. İşte farklı karakterleriz. O yüzden ben olsam böyle yapardım demem onun da böyle yapması gerekiyor anlamına gelmez. Biliyorum.

Bekaretini kaybeden insanın kendinden iğrenmesini, nefret etmesini, değersiz, pis, kirli görmesini de anlayabilirim. Evliliği düşünmesini anlayamıyorum ki işte.

canım belki bulunduğu ailede kızlar liseden sonra okutulmuyodur
öyle birşey yazmıştı diye hatırlıyorum konu sahibi
eğer liseden sonra hemen evlendiriliyosa kız da onun derdine düşmüş olabilir
bazı yerlerde hala kızların eğitimine çok önem verilmiyo çünkü liseden sonra okumasa da olur diyenler var hala bu devirde

O zaman ben bu konulara tamamen uzagim. Ben hiç bir baskici ailede büyümedim. Iliskimin ilk gününden annem haberdardi ve hiç bir zaman beni evlilige zorlamadi. Yinede senin gibi empati kurmaya çalisiyorum ve sanirim ikizimiz varsayimlardan yola çikmaya çalisiyoruz.

Ayrica mesela bir çok kiz için evlilik çok ama çok önemli bir kavramdir, hayaldir. Ben mesela yurt disinda yasiyorum ve burdaki birçok Türk kizi daha çok bu hayalle yasiyorlar ve hatta üniyi bile bitirmiyorlar. Yani birçok kiz için bide bekaret ve evlilik arasinda büyük bir bag var. Bir olmayinca, digeri nasil olacak diye kara kara düsünebilirler.

Bende böyle seylere okuyunca etkileniyorum. Haksizliga karsi gelemiyorum. Cok üzülüyorum böyle durumlari. Kizin suçu yok ama yine haklarin pesine gidemiyor. Ruhum daraliyor aklima geldikçe :(

Back