- 7 Kasım 2017
- 2.913
- 4.588
- 53
- Konu Sahibi Hatice Meryem
-
Aynen,sevdiklerimize kırılıyoruz.Çok teşekkür ederim yorumunuz için :) ben de konuşmak istiyorum. En iyisi arayıp biraz da alttan almak. Kırginım ve zor bir dönemimdeyim. Ama o da hamile sonucta dimi. Ben de onu kimseyle değişemem iste insan sevmese kirilmaz da aslinda.
Allah razı olsun :) ya benim derdim o önce doğurmuş bunun ikincisi olmuş değil hiç bir zaman. Rabbim bir kere anneliği tattırsın istiyorum sadece. Tedavi süreçlerinin uzun olduğunu da biliyorum. Şimdi evlenen arkadaşlarımın bile benden evvel bebekleri olabilir gayet buna da alıştım. Olsun da zaten. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. En son isteyeceğim şey benim yaşadığımı başkasının yaşaması. Beni tek yipratan hic bebegimin olmama ihtimali. Yoksa kimin neyi olmus hic ilgi alanim degil. Bir tane versin Rabbim. Onlara 5 tane versin yani gözüm yok hicAynen,sevdiklerimize kırılıyoruz.
İkinizin de hassalığı var.
Çok haklısınız.
Allah size de en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip eylesin.
Bazen bu iç sıkıntılarımızı kimseyle paylaşamıyoruz ama anlasınlar istiyoruz.
Hem haklıyız hem haksız :)
Ben de bebek isterken en yakın iki dostum hamileydi.
Hatta sonra biri ikinciyi doğurdu.
Ama sonra benim ikizlerim oldu ben öne geçtim :)))
Sırası yok bu işin şakası tabii.
Şimdi hepimizin çocuları da arkadaş oldu
Size de nasip olsun.
Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.
Geceye duamdır.
Üzülmeyin,atın adımınızı.boş çevirmeyecektir.
Yo konuşurken dedi ki ben evdeyim hep tekim konuscak kimsem yok beni yalniz biraktin dedi. Ben de psikolojimin nasil oldugunu biliyorsun dedim. Kiskanmayacagimi bildigine eminim canim. Cünkü daha ilk evlenirken ona dedim ki korunma sakin olsun hemen bebişin. Beni o kadar taniyor yani.
Tamam öyle yapayim canim. Teşekkür ederim tavsiyen icin :)o zaman hamileliğide sorunlu ve yalnız olduğundan iyice bunalmış demek ki.
dediğim gibi biraz zaman ver sonra hiç birşey olmamış gibi mesaj atarsın nasılsın vs diye..
Hayırlı akşamlar. Üniversiteden beri arkadaş dost kardeş olduğum birisi var. Benim çok zor zamanlarımda yanımda oldu. Ben de onun çok zor zamanlarında hep yanındaydım. Her derdine kendi derdim gibi dertlendim. Çok zor zamanlar geçirdi hep onun iyiliği için dualar ettim. Kendimden çok ona dua etmişimdir. Ben 1 buçuk yıllık evliyim. Evladım olamadı henüz. O da 9 aylık evli. İlk 8 ay hamile kalamadı. Geçen ay hamile olduğunu öğrendik. Çok sevindim çünkü ben İstanbulda yaşıyorum, başka uğraşlarım var, dışarı daha rahat çıkıyorum ve eşim bebek olmamasını problem etmiyor. Ama onun durumu tam tersiydi. Evde bir sese ihtiyacı vardı. Dua ettim bebeği olsun diye. Hatta benden evvel hamile kalsın diye bile dua ettim çünkü yaşı da benden büyük. Hatta ovulasyon testiyle hamile kaldı. Onu da ben önerdim ona. Aklıma ne gelse yap diyordum ona da. Velhasılı kelam. Şimdi o hamile. Ben de son bir aydır o kadar karamsarlaştım ki bu bebek konusunda. Evden çıkıp anneme bile gitmek içimden gelmiyor. Ayrıca kpssye çalıştığım için de çok bir yere gitmiyorum. Telefonda kimseyle görüşmüyorum. Az vaktim kaldı çünkü. Arkadaşımla konuşurken de ben ona tedavi süreçlerimi anlatıyordum. O da bana hamilelik belirtilerinden yakınıyordu. Ben hamile olamamaktan o dışarı çıkamamaktan yakınıyordu. En sonunda bu akşam ben ona dedim ki dertlerimi hafife alıyorsun. O da aynı şeyi bana söyledi. İkimiz de birbirimize kırgınız. Ama o bana dedi ki ben seni kardeşim olarak görüyorDUMsen bana kapattın kendini dedi. Psikolojimin iyi olmadığını onla alakalı olmadığını anlattım. Annemle bile görüşmek istenediğimi anlattım. Ama o ısrarla ben ailem görüyorDUM seni dedi. Geçmiş zamanlı konuşması canımı çok yaktı. Ben onu hala kız kardeşim olarak görüyorum. Yanımda olması gereken vakitte yaraladı bu söyledikleri. Hamile şuan hamilelik hormonlarından da olabilir. Onu kırmak ya da kaybetmek istemiyorum. Ama beni de anlasın istiyorum. Ne yapmam gerekiyor
Kesinlikle onun cocugu olduguna bozuldugumu sandigini sanmiyorum. Onunla alakali bir durum degil bu. Çünkü biliyor onun cocugunun da olmasini istedigimi. Cok zor zamanlar yasadi ve ben yanindaydim sadece ailesiyle başı çok beladaydi. Mutlu oldu hamile kalinca ben de mutlu oldum. Ama şöyle bir diyalog gecti mesela aramizda. Ben tedavi sürecimdeki yeni gelismeleri anlattim. Sonra o hemen pesine dedi ki "çok zor yaa" dedi. Dedim "zor evet". "Sen nerden biliyorsun?" Dedi. Dedim ki"neyi nerden biliyorum?" "Ben hamilelikten bahsediyordum" dedi. Dedim ne bileyim ben anlattim biseyler tek kelime etmeden sen öyle deyince bana diyorsun sandim dedim. Dedi yook hamilelik zor. Yani bu konuşma zoruma gitti biraz. Sanki senin yasadıklarin ne ki der gibi oldu.Ya bence haksız olan sizsiniz.. sonuçta siz kendi derdinizi anlatırken o da kendi sıkıntısını anlatabilir, bu sizin derdinizi önemsemediği anlamına gelmez. Sizin çocuğunuz olmuyorken onun olmasına bozulduğunuzu sanmış olabilir bu tavrınız yüzünden. Hamilelik duygusallık yapar ayrıca. Ama o da daha anlayışlı olabilir yine de. Basit bir tartışma konusu, zamana bırakın biraz zaman geçince hiç bir şey olmamış gibi arayın konuşun. Bu konuyu da bir daha açmayın. Kelimelere de fazla takılmayın, dili geçmiş zaman kullanmış olabilir bu sizi sildiği için değil.
Nerden biliyosun senin duanin tuttugunu:) bazi seyler nasip kismet.. daa bir yillik evlisin ve bu yuzden bunalimdasin.. yillarca hastanelerde surunenlere hakaret ediosun gibi.. cocugu olmayan sklmaktan yakinir ben cocukkarin gurultusunden.. bu normal degil mi? Herkes yasadigini anlatir yaniSayemde demiyorum. Vesile oldum diyoru. Ovulasyon testi kullanmasini onerdim. Yumurtlama zamanlarini yanlis biliyormus. Ve ovulasyonla dogru zamanlarda iliski olunca hamile kaldi. Kendisinin bu testlerden haberi yoktu. Ben hamilelik icin ugrastigim icin biliyordum. Benim sayemde nasil olmus olabilir zaten sacmaladiniz. Evet 1 ay ya da 5-6 haftalik hamile. Süreleri karistiriyor olabilirim. Ama zaten daha adetine 1 hafta varken mide bulantilarindan kusmalarindan asermelerinden bahsetti. Hamile oldugundan süphelenmistik ki öyle cikti. Erken oldu belirtileri yani. Ve agir yasigor belirtileri. Herkeste ayni degil bu belirtiler biliyorsunuz degil mi? Garip gelen nedir?
Ne kadar ilginçsiniz. Benim duam sayesinde oldu diye birsey dedigimi hatirlamiyorum ben:) kimseye hakaret etme niyetim yok. Herkesin derdini kendisi anlar. Benim yazdiklarimi okusaydiniz böyle birsey yazmazdiniz. Benim 1 bucuk yildir cocugum olmuyor diye bunalmiyorum. Eşimde de bende de sağlık problemleri var. Ve olmasi zor bebegin. Hiç olmama ihtimali ve düşüncesi beni yoruyor ve bunalima sokuyor. Çünkü bizim gibi olanlarin hiç olmadigi cok var. Siz bu sürecleri yaşadınız mı? Yaşamadığınız derdi hafife almayın. Ben yıllarca epilepsi hastaligiyla mücadele ettim.öyle fevri ve sabirsiz bir insan degilim. Ben arkadasimin yakinmasina hicbir sey demedim. Evet evde tum gün tekti ve sıkılıyordu. Dedim ona insallah cocugun olur. Ki oldu da şükür. Burdaki mesele benimle arkadasimin arasinin bozulmasina üzülmem. Onun cocugunun olmasi degil. İnsanlar nasil kolay bir yargilama yalabiliyorlar. Tanimadan etmeden. Ve mesajlari adam gibi okumadan.....Nerden biliyosun senin duanin tuttugunu:) bazi seyler nasip kismet.. daa bir yillik evlisin ve bu yuzden bunalimdasin.. yillarca hastanelerde surunenlere hakaret ediosun gibi.. cocugu olmayan sklmaktan yakinir ben cocukkarin gurultusunden.. bu normal degil mi? Herkes yasadigini anlatir yani
Haklisiniz hamile diye alttan almaya karar verdim zaten. Sadece şu ara başka dert kaldiracak kafam yoktu. 1-2 hafta az konustuk aslinda olan sadece bu. Oncesinde hergün saatlerce telefonda konusuyorduk. Ben kendimi herkese kapattim bir anda. Cünkü esimin test sonuclari cikti ve kötü oldugunu gördük. Bu sürecler gercekten cok zor. Inanin yasamayan bunj da bilemez. Amin duaniz kabul olur insallah:) sagolun yorumunuz icinHamilelikte o bulantılar, o kokuların her bir yandan sanki mıknatısla çekiyormuşsun gibi sana gelmesi falan ve daha nice sıkıntıları... Gerçekten felaket olabiliyor ve arkadaşınız evden dışarı çıkamıyor, psikolojisi altüst olmuştur. Ben de hamileliğimin en kötü zamanlarını yapayalnız geçirdim kimsem yoktu. Aç susuz yataktaydım devamlı. Sonra anneme gittim o baktı bana. Neyse konu ben değilim. Sadece arkadaşınızı çok iyi anladım. İnanın insan hamilelikte çok alıngan çok hassas oluyor. Ki yapayalnızmış o yalnızlık gerçekten çok kötü aynısını yaşadım. Kendince haklı olabilir. Elbette siz de haklısınız burada haksız bir taraf bulamadım ben. Herkesin derdi kendine büyük. Ama büyüklük sizde kalsın hamile olmasından kaynaklanan hassaslığını alınganlığını göz önünde bulundurarak ilk adımı siz atın bence.
İnşallah rabbim size en kısa zamanda hayırlı bir evlat nasip eder. Bir bakmışsınız ki hamilesiniz. Hamilelik belirtileri de başlamış... Belki de o zaman diyeceksiniz ki 'arkadaşım haklıymış ne çok çekmiş ben ona böyle zamanlarında yeterince destek olamadım.'
Hakkınızda hayırlısı.
Vesile oldum demissin birine o yuzden oyle yazdim ben. Buarada bende tedavilerle ilaclarla hamile kaldim. Sende bu yuzden bilip bilmeden yazma, hani kendin dert yaniyosun ya.. bilip bilmeden tanimadan yargiliyoruz yaNe kadar ilginçsiniz. Benim duam sayesinde oldu diye birsey dedigimi hatirlamiyorum ben:) kimseye hakaret etme niyetim yok. Herkesin derdini kendisi anlar. Benim yazdiklarimi okusaydiniz böyle birsey yazmazdiniz. Benim 1 bucuk yildir cocugum olmuyor diye bunalmiyorum. Eşimde de bende de sağlık problemleri var. Ve olmasi zor bebegin. Hiç olmama ihtimali ve düşüncesi beni yoruyor ve bunalima sokuyor. Çünkü bizim gibi olanlarin hiç olmadigi cok var. Siz bu sürecleri yaşadınız mı? Yaşamadığınız derdi hafife almayın. Ben yıllarca epilepsi hastaligiyla mücadele ettim.öyle fevri ve sabirsiz bir insan degilim. Ben arkadasimin yakinmasina hicbir sey demedim. Evet evde tum gün tekti ve sıkılıyordu. Dedim ona insallah cocugun olur. Ki oldu da şükür. Burdaki mesele benimle arkadasimin arasinin bozulmasina üzülmem. Onun cocugunun olmasi degil. İnsanlar nasil kolay bir yargilama yalabiliyorlar. Tanimadan etmeden. Ve mesajlari adam gibi okumadan.....
Normal Şeyler canım şu Sn ne o seni anlayabiliyor ne de sen onu .Kimse yok muu
Ben vesile oldum derken duayi kastetmedim. Ovulasyon testi kullanmasina vesile oldum dedim esitlendikVesile oldum demissin birine o yuzden oyle yazdim ben. Buarada bende tedavilerle ilaclarla hamile kaldim. Sende bu yuzden bilip bilmeden yazma, hani kendin dert yaniyosun ya.. bilip bilmeden tanimadan yargiliyoruz ya
Haklisiniz..hamile birinin hamilelik belirtilerinden yakınmaso gayet normal
sizi yakın olarak gördüğünden anlatıyor sanırım
siz de hamile olmak istediğiniz için bunu yanlış anlıyorsunuz gibi geldi bana
şöyle düşünün siz de o da hamilelik için uğraşılan süreci deneyimlediniz ama o şu an hiç bilmediği bir şey yaşıyor. hele ki bulantılı zor falan geçiyorsa insanın gözü başka bir şey görmüyor zaten. hep bu sorunları anlatmak istiyor. arkadaşınız da bu süreci hamile olan birileriyle konuşarak atlatsa daha iyi olur. çünkü şu an haklı olarak siz de diyosunuz ki keşke ben de hamile olsam da tek sorunum hamileliğin zorlukları olsa.. o yüzden bi süre az görüşün derim
Yoo ondan birsey beklemiyorum ben. Sadece bana kirilmis. Yaninda olmamisim. Benim psikolojim cok bozuktu cunku 3 hafta evvel test sonuclarimizin kotu oldugunu ogrendik. Cok uzuldum. Kendimi kapattim. Onun da beni anlamasini bekledim ama o kendisini yalniz biraktigimiz soyledi. Ben onu da suclamiyorum. Suna da aciklik getireyim. Dua ettigimi anlatmamij ya da hamileligi icin birseyler önerdigimi anlatmamin sebebi burda bazi insanlarin arkadasini kiskaniyorsun deme ihtimalleriydi. Ama bunu da yanlis anladilar malesef.Arkadasima dua ettim vesile oldum gibi cumleler kurarak alttan alta mesaj veriyorsunuz.
Siz bunlari yaparak karsilik bekleyebilirsiniz arkadasiniz vermemis ya beklediginizi kabul edin ya da itiraz etmeyin objektif olarak yorumluyorum.
Kendinizle yuzlesin bundan kacmayin.
Bu arada insanlar anne babalari kardesi tarafindan yalniz birakilip anlasilmazken arkadasinizin anlamamasi cok normal biraz gercekci bakin ve insanlar ne kaziklar yiyor esinden ailesinden arkadasindan siz yiyeceksiniz diye kural yok ama hazirlikli olun bu arada bunlari aile arkadas olarak gercekten seven anlasilmayan bir de onlar tarafindan kotu muamele goren bir insan yaziyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?