- 15 Aralık 2017
- 1.514
- 1.578
- 63
- 33
- Konu Sahibi Hatice Meryem
Öncelikle Allah cocuklarinizi size bagislasin masallah. Ikinci olarak ben ona öyle birsey demedim arkadasım. Onun dertlerini dinledim öneriler verdim sonuna kadar. Iki saat konustuysak 2 saat avuttum. Ama ben de tedavi sürecindeyim. Gecirecegim bir operasyonu da arkadasima anlatamayacaksam nasil olacak bu is? O bana dedi seninki de dert mi diye. Ve bunu belirtileriyle kiyaslamadi. Disari cikamamasiyla kiyasladi. Ben dedim olmuyor ya ne yapsak olmuyor dedim bebegi kastederek. O da benim de dertlerim var bak disari cikamiyorum dedi. Yani anlatmak istedigimi anladiniz insallah. Hep onu dinlememi istiyor. Ve ikinci olarak haklisiniz 26 yasindami doldurmama 1 gün kaldi. Gencim. Ama bize yapilan testler sonucunda coook uzun bir tedavi süreci bizi bekliyor. Bizim durumumuzda olanlarin yarisinin durumu evlatlik edinmek olmuş. Bu ihtimaller beni üzüyor sadece. Yoksa yaşım ya da 1bucuk yildir olmamasi degil. Herkesin derdi kendine evet ya malesef. Bakin ben hamilelik yasamadigim icin sizin hamilelik belirtinizi suan cidden anlayamadim samimi soylüyorum. Ama iste benim durumumu yasamayan kadin da anlayamaz bundan da emin oldum. Kpss konusuna gelirsek, ben calismadim evlendigimden bu yana. Ikinci üniyi okudum. Yüksek lisans falan takiliyordum. Ama ne zaman ki bu tedavilere girdik biz gecinememeye basladik. Eşimin ayri sorunu ayri ilaclari var. Benim ayri sorunlarim ayri ilaclarim. Bunu söyleyince bebeğe nasil bakacaktin diyenler oldu. Esimin bir hapi var 200tl.ayda iki kutu kullaniyor. Ayrica ballar polenler propolisler evitaminleri bilmemneler enn az aylik 600 tl full esimin masrafi. Benim de kullandigim seyler ayda 200-300arasi tutuyor. Ve arada baska masraflar da. Mesela benim bir operasyonum var yarin. 500 tl ödedik. He yine geciniyoruz. Ama şuan doktor bize tüp bebek dese ona ayiracak birseyimiz kalmiyor iste. Ben de sirf bu sebeple, 2-3ay evvelki tahlil sonuclarimizdan sonra hemen kpssye basvurdum. Yani o da bebek icin anlayacaginiz.....Hiç anlayamıyorum.
Henüz 1.5 yıllık evlisiniz
Yaşınız desem, çok gençsiniz
Ve zaten KPSS ye hazırlanıyorsunuz.
KPSS de ciddi iseniz hamilelik isteğiniz abes zaten.
hamile kalamadım diye dünyanızın başınıza yıkılacağı bir durum yok ortada.
İlk hamileliğimde 10 hafta banyoda yaşadım.
Su içemedim.
Konuşmak için ağzımı açsam kusuyordum.
Sürekli midem agrıyordu, çünkü bir şey yiyemiyordum.
Haftada iki kere vücut susuz kaldığı için serum takılıyordu.
Sadece yattım. İşi bıraktım. Gözüm hiç bir şey görmedi.
İkinci de bulantı bu kadar değildi. Yine oldu ama katlanabiliyordum.
6. Aydan 9. Aya kadar penguen gibi yürüdümz. On dakika ayakta kalsam ağrıya dayanamıyordum. Ki agrı eşiğim yüksektir.
Ve 2 yaşındaki oğlum her şeyi ben yapayım istiyordu.
Hatta ayakta sallayıp uyutayım..
Arkadaşınızın durumunu bilmiyorum ama biri o anlarda karşıma geçip, abartıyorsun, seninki de dert mi, bunu bulamayan var falan dese, sanırım kimse elimden alamazdı o kişiyi.
Herkesin derdi kendine.
Siz nasıl anlayış bekliyorsanız, arkadaşınız da beklemiş. Üstüne de seninki de dert mi demişsiniz.
Bence önce kendinizi şu çocuğum olmuyor modundan çıkarmaya bakın.