• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En yakın arkadaşım beni anlamıyor :(

Hiç anlayamıyorum.
Henüz 1.5 yıllık evlisiniz
Yaşınız desem, çok gençsiniz
Ve zaten KPSS ye hazırlanıyorsunuz.
KPSS de ciddi iseniz hamilelik isteğiniz abes zaten.
hamile kalamadım diye dünyanızın başınıza yıkılacağı bir durum yok ortada.

İlk hamileliğimde 10 hafta banyoda yaşadım.
Su içemedim.
Konuşmak için ağzımı açsam kusuyordum.
Sürekli midem agrıyordu, çünkü bir şey yiyemiyordum.
Haftada iki kere vücut susuz kaldığı için serum takılıyordu.
Sadece yattım. İşi bıraktım. Gözüm hiç bir şey görmedi.
İkinci de bulantı bu kadar değildi. Yine oldu ama katlanabiliyordum.
6. Aydan 9. Aya kadar penguen gibi yürüdümz. On dakika ayakta kalsam ağrıya dayanamıyordum. Ki agrı eşiğim yüksektir.
Ve 2 yaşındaki oğlum her şeyi ben yapayım istiyordu.
Hatta ayakta sallayıp uyutayım..

Arkadaşınızın durumunu bilmiyorum ama biri o anlarda karşıma geçip, abartıyorsun, seninki de dert mi, bunu bulamayan var falan dese, sanırım kimse elimden alamazdı o kişiyi.
Herkesin derdi kendine.
Siz nasıl anlayış bekliyorsanız, arkadaşınız da beklemiş. Üstüne de seninki de dert mi demişsiniz.
Bence önce kendinizi şu çocuğum olmuyor modundan çıkarmaya bakın.
Öncelikle Allah cocuklarinizi size bagislasin masallah. Ikinci olarak ben ona öyle birsey demedim arkadasım. Onun dertlerini dinledim öneriler verdim sonuna kadar. Iki saat konustuysak 2 saat avuttum. Ama ben de tedavi sürecindeyim. Gecirecegim bir operasyonu da arkadasima anlatamayacaksam nasil olacak bu is? O bana dedi seninki de dert mi diye. Ve bunu belirtileriyle kiyaslamadi. Disari cikamamasiyla kiyasladi. Ben dedim olmuyor ya ne yapsak olmuyor dedim bebegi kastederek. O da benim de dertlerim var bak disari cikamiyorum dedi. Yani anlatmak istedigimi anladiniz insallah. Hep onu dinlememi istiyor. Ve ikinci olarak haklisiniz 26 yasindami doldurmama 1 gün kaldi. Gencim. Ama bize yapilan testler sonucunda coook uzun bir tedavi süreci bizi bekliyor. Bizim durumumuzda olanlarin yarisinin durumu evlatlik edinmek olmuş. Bu ihtimaller beni üzüyor sadece. Yoksa yaşım ya da 1bucuk yildir olmamasi degil. Herkesin derdi kendine evet ya malesef. Bakin ben hamilelik yasamadigim icin sizin hamilelik belirtinizi suan cidden anlayamadim samimi soylüyorum. Ama iste benim durumumu yasamayan kadin da anlayamaz bundan da emin oldum. Kpss konusuna gelirsek, ben calismadim evlendigimden bu yana. Ikinci üniyi okudum. Yüksek lisans falan takiliyordum. Ama ne zaman ki bu tedavilere girdik biz gecinememeye basladik. Eşimin ayri sorunu ayri ilaclari var. Benim ayri sorunlarim ayri ilaclarim. Bunu söyleyince bebeğe nasil bakacaktin diyenler oldu. Esimin bir hapi var 200tl.ayda iki kutu kullaniyor. Ayrica ballar polenler propolisler evitaminleri bilmemneler enn az aylik 600 tl full esimin masrafi. Benim de kullandigim seyler ayda 200-300arasi tutuyor. Ve arada baska masraflar da. Mesela benim bir operasyonum var yarin. 500 tl ödedik. He yine geciniyoruz. Ama şuan doktor bize tüp bebek dese ona ayiracak birseyimiz kalmiyor iste. Ben de sirf bu sebeple, 2-3ay evvelki tahlil sonuclarimizdan sonra hemen kpssye basvurdum. Yani o da bebek icin anlayacaginiz.....

Ya işte en son konuşmalarımızdı onlar. Ve ben dedim ki çok şanslısın böyle şeyler yaşamadığın için dedim. Dedi ki benim de başka sıkıntılarım var. Midem bulaniyor vs. Yalnizim evden cok cikamiyorum dedi. Tamam evden cikamamasi sıkıntı onu anliyorum da benim yasadigimla ayni mi? Evden cikamamak mi yoksa bebeginin olmamasi mi? Ayrica dert olarak bahsettigi mide bulantisk yani gebelik belirtisi benim hayalim. Azcik midem bulansa mutlu oluyoruz bazen hamile miyim diye. Ve hamile olmadan 1 ay evvel hamile kalamamaktan yakiniyordu. Eşi cok dert ediyordu cünkü. Hamile kalirsa cok mutlu olacagini söylüyordu. Ben de destek oluyordum. Ve hamile kaldi yine mutlu degil yine yakiniyor. Hadi onu gectim yakinabilir. O bebek isterken ben diyordum ki insallah olur canim daha sen benden sonra evlendin umutlu ol diyordum. O hamile kaldiktan sonra ben kendi üzüntümü dile getirince ve insallah benim de olur deyince "hayirlisini iste öyle insallah olur deme. Allah istedigi zaman versin. Belki hic vermeyecek ne biliyorsun?" Dedi. Dogru söz. Ama o an duymam gereken seyler degildi. Beni umutlandirmaliydi. Ben ona hic belki hic olmayacak demedim. Hep umutlandirdim. Dedim sunu yiyin bunu icin. Ama sunu da farkettim. Ben ne duyduysam gebelik icin etkili ona anlattim. Ama o bana anlatmamis. Hamile kaldigi ay esinin yedigi seyleri söyledi. Dedim bana neden söylemedin bunlarin iyi geldigini ben ne duysam söylüyorum. Ayy ne bileyim dedi. Sonrasinda ben bu olaylari üstüste gelince kirildim ama uzaklasmadim yine de. Esimin test sonucunun ciktigi gün ona cok kötü oldugumu söyledim. Kendimi eve kapattim 2 hafta kadar. Annemle bile konusmadim dogru düzgün. Engelli kardesim var bu hayatta en cok ona düskünüm. Onu bile zoraki aradim. Yalniz kalmasin diye. Ama o iki hafta sonunda arkadasim küsmüş. Onu yalniz birakmisim. Neyse yine hamilelikten diyorum. Benim yasadiklarim ne ki zaten burdaki bazilarina göre. Üzülmem icin bir 10 yil evladim olmamali. Ondan evvel üzülmeye hakkim yok anlasilan yoksa 10 yil evladi olmayanlara haksizlik olur. Sanki onlari üzüyormuşum gibi..... eminim o 10 yıl evladi olmayanlar da ilk 1bucuk yilda üzülmüslerdir. Belki simdiki üzüntüleri kadar olmasa da...
Burada herkes birbirine gereksiz şekilde saldırabiliyor bazen. Daha 1 bucuk yıl beklemissin uzulmeye hakkın yok diyenlere hic bakma. Kusura bakmasınlar da kendileri uzulmemis mi? Nasıl da insanın canını yakmayı seviyorlar. Kendileri 10 yıl çocuk sahibi olamıyor diye 1 buçuk yıl bekleyenin uzulmeye hakkı yok mu? Ki bundan kime ne? Anlayacağın takma boşver. Siz moralinizi yüksek tutmaya çalışın tedavi olunduğunda düzelecek bir sorun olduğunu düşünün grip gibi. Eşine de uzuntunu yansitmamanı oneririm cunku test sonuclari kotu cikan esin. Nasıl hissetmiştir allah bilir. O arkadasina sinir oldum bence böyle anlattigin gibi ona da uzun bir mesaj at kirildigin herseyi soyle ve empati yapmasini iste. Yemisim mide bulantisini ucunda bebek var sonucta dayansın 3-4 ay simariklik bencillik yapmasin. Ay sinir oldum.:bicak:

E
Burada herkes birbirine gereksiz şekilde saldırabiliyor bazen. Daha 1 bucuk yıl beklemissin uzulmeye hakkın yok diyenlere hic bakma. Kusura bakmasınlar da kendileri uzulmemis mi? Nasıl da insanın canını yakmayı seviyorlar. Kendileri 10 yıl çocuk sahibi olamıyor diye 1 buçuk yıl bekleyenin uzulmeye hakkı yok mu? Ki bundan kime ne? Anlayacağın takma boşver. Siz moralinizi yüksek tutmaya çalışın tedavi olunduğunda düzelecek bir sorun olduğunu düşünün grip gibi. Eşine de uzuntunu yansitmamanı oneririm cunku test sonuclari kotu cikan esin. Nasıl hissetmiştir allah bilir. O arkadasina sinir oldum bence böyle anlattigin gibi ona da uzun bir mesaj at kirildigin herseyi soyle ve empati yapmasini iste. Yemisim mide bulantisini ucunda bebek var sonucta dayansın 3-4 ay simariklik bencillik yapmasin. Ay sinir oldum.:bicak:
Eşimle aramiz cok iyi sükür ki. Ben gün icinde ne kadar durgunsam aksam o kadar iyi olmaya calisiyorum. Gayet dogal bir tedavi sürecim varmis gibi davraniyorum üzülmüyormuş gibi yani. Onun da morali suan iyi cok şükür. Ya burda yazan arkadaslara göre hamilelik belirtileri cok agir olan da varmis. Onu da daha cok anlamaya calisacagim. Ne diyelim. Rabbim bana da o mide bulantilarindan tez zamanda nasib etsin...

Benim de bir arkadasligim cok ilginc bir sekilde bitmisti. Ünitersite 2deyken 6 yillik lise arkadasimi cikarmistim hayatimdan. Ben onun en ufak sıkıntısında 2 saatlik mesafeden koşa koşa gitmiştim. Ama benim en kiymetlim babannem beyin kanamasi gecirip ayni hafta vefat etmişti. Hastane evinin yanindaydi abartmiyorum. Tam yaninda. Hicbir mazereti yoktu ve gelmemisti. Cenazeden sonra oruçluyken ölü gibi oldugunu söyledi. Sanki iftar diye birsey yok... ben de uzaklasmistim. Ki bitti arkadaslik tek emek veren benmişim. Ama bu arkadasim sirf hamile şuan diye böyle davraniyor ihtimali var
Hamilelikten önce söylediklerini de okudum bir iki sonraki mesajınızda. Eşinin yaptıklarını sizle paylaşmaması siZden önce sahip olmak istemesi ne yazıkki. Bazıları kendi dersini büyük görür diğerini önemsemez fazla. Mesela demiş ya belki hiç olmayacak inşallah olur deme diye. Kendi neden kendiliğinden olmasını beklememişte üzülmüş? Benim o bahsettiğimde benim en büyük hayalimi yaşıyordu ama hep şikayetçiydi. Ben istiyorum dediğimde herkesin olmak zorunda mı demişti. Yani hep kendini ortaya atma durumu zamanla arttı benide yıldırdı. En azından şikayet etmese daha kolay olurdu.

E

Eşimle aramiz cok iyi sükür ki. Ben gün icinde ne kadar durgunsam aksam o kadar iyi olmaya calisiyorum. Gayet dogal bir tedavi sürecim varmis gibi davraniyorum üzülmüyormuş gibi yani. Onun da morali suan iyi cok şükür. Ya burda yazan arkadaslara göre hamilelik belirtileri cok agir olan da varmis. Onu da daha cok anlamaya calisacagim. Ne diyelim. Rabbim bana da o mide bulantilarindan tez zamanda nasib etsin...
Ben de çok ağır geçirdim canım yataktan kalkamıyordum. Benim bulantılarım 9 ay sürdü mesela. Herkesde sürmez. Ama empati yeteneğimi ya da düşünce yeteneğimi kaybetmedim. Seçim senin ama ben en azından birdahaki hatasında tepkimi gösterirdim. Rabbim size en kısa zamanda hayırlı bir evlat nasip eder inşallah. Bakalım sen hamile olunca o sana destek olacak mı? Bu defa da ay çocukla başetmek çok zor diye yakınır durur.

Hamilelikten önce söylediklerini de okudum bir iki sonraki mesajınızda. Eşinin yaptıklarını sizle paylaşmaması siZden önce sahip olmak istemesi ne yazıkki. Bazıları kendi dersini büyük görür diğerini önemsemez fazla. Mesela demiş ya belki hiç olmayacak inşallah olur deme diye. Kendi neden kendiliğinden olmasını beklememişte üzülmüş? Benim o bahsettiğimde benim en büyük hayalimi yaşıyordu ama hep şikayetçiydi. Ben istiyorum dediğimde herkesin olmak zorunda mı demişti. Yani hep kendini ortaya atma durumu zamanla arttı benide yıldırdı. En azından şikayet etmese daha kolay olurdu.
İste ben bu sebeplerle kirilip uzaklastim. Ama o da beni yalniz biraktin dedi. Kendi derdimle mi ugrasayim onun kirilmasiyla mi anlamadim ki. İşte insanlar kırıyorlar bir güzel sonra da üste cıkabiliyorlar. Sizin arkadasiniz da size cok ayip etmis. Herkesin olmak zorunda degil elbette ama o ne bicim laftir yani...

Ben de çok ağır geçirdim canım yataktan kalkamıyordum. Benim bulantılarım 9 ay sürdü mesela. Herkesde sürmez. Ama empati yeteneğimi ya da düşünce yeteneğimi kaybetmedim. Seçim senin ama ben en azından birdahaki hatasında tepkimi gösterirdim. Rabbim size en kısa zamanda hayırlı bir evlat nasip eder inşallah. Bakalım sen hamile olunca o sana destek olacak mı? Bu defa da ay çocukla başetmek çok zor diye yakınır durur.
Evet empati farkli birsey. Mesela burda su kadar midem bulandi boyle zor gecti yazanlari okuyorum, kendimi öyle hayal edince mutlu oluyorum. Tamam onlarin yasadiklari zorluklari anliyorum ama keske ben de yasasam. Cok sagolun insallah biran evvel olur evladim. Bilemiyorum hic. Belki destek olur belki olmaz. Hamile kalinca gözüm baska bisey görür mü mutluluktan onu bile bilmiyorum.

İste ben bu sebeplerle kirilip uzaklastim. Ama o da beni yalniz biraktin dedi. Kendi derdimle mi ugrasayim onun kirilmasiyla mi anlamadim ki. İşte insanlar kırıyorlar bir güzel sonra da üste cıkabiliyorlar. Sizin arkadasiniz da size cok ayip etmis. Herkesin olmak zorunda degil elbette ama o ne bicim laftir yani...
Hala çıkmıyor içimden o laflar. Sonra bir güzel üste çıktı ben seni dinliyorumda sen beni dinleyeceksin beni dinlemezsen napim bu dostluğu falan. Bende çektim kendimi hiçbişeyimi anlatmadım bu seferde anlatmıyosun diye üzerime geldi. Memnun etmek zor bu insanları. Bebeği doğunca sizinle hiç ilgilenmeyecek eminimki yine kendi sorunları. Ortak paydada anlatabilmeli insan derdini. Umarım çözersiniz kaybetmezsiniz dostunuzu. Ben üzülüyorum ama çaba kisvesi altında çok haksız sözler işittim. İnşallah siz düzeltirsiniz. Benim tavsiyem yaşadığınız süreci anlatmayın anlasılmasını beklemeyin. Bırakın o anlatsın çünkü aynı hisleri hissetmiyorsunuz zaten.

Hala çıkmıyor içimden o laflar. Sonra bir güzel üste çıktı ben seni dinliyorumda sen beni dinleyeceksin beni dinlemezsen napim bu dostluğu falan. Bende çektim kendimi hiçbişeyimi anlatmadım bu seferde anlatmıyosun diye üzerime geldi. Memnun etmek zor bu insanları. Bebeği doğunca sizinle hiç ilgilenmeyecek eminimki yine kendi sorunları. Ortak paydada anlatabilmeli insan derdini. Umarım çözersiniz kaybetmezsiniz dostunuzu. Ben üzülüyorum ama çaba kisvesi altında çok haksız sözler işittim. İnşallah siz düzeltirsiniz. Benim tavsiyem yaşadığınız süreci anlatmayın anlasılmasını beklemeyin. Bırakın o anlatsın çünkü aynı hisleri hissetmiyorsunuz zaten.
Evet ben de kendimi cekip anlatmadigimda bu kez de anlatmiyorun diye kirildi aynisi yani. Bugün konustuk. Bebeginin masraflarindan bahsetti. Aldiklari seylerden cok zorlandiklarindan. Sonra bana ne yaptigimi sordu. Dedim valla bu ay en az 1000 tl tedavi icin gitmistir. Sen bir de hamile olunca gör masrafi demez mi. Aglayacagim. Her ay 1000 tl kiyafet vs masrafi mi var bebeklerin. Iki ailenin de geliri ayni ve hatta onlar bizde 500 lira az kira ödüyor. Dedim dogrudur hamile olunca anlarim dedim kapattim konuyu. Sanirim cok daha az konusmaliyiz yoksa bozcam baya bir.

Burada herkes birbirine gereksiz şekilde saldırabiliyor bazen. Daha 1 bucuk yıl beklemissin uzulmeye hakkın yok diyenlere hic bakma. Kusura bakmasınlar da kendileri uzulmemis mi? Nasıl da insanın canını yakmayı seviyorlar. Kendileri 10 yıl çocuk sahibi olamıyor diye 1 buçuk yıl bekleyenin uzulmeye hakkı yok mu? Ki bundan kime ne? Anlayacağın takma boşver. Siz moralinizi yüksek tutmaya çalışın tedavi olunduğunda düzelecek bir sorun olduğunu düşünün grip gibi. Eşine de uzuntunu yansitmamanı oneririm cunku test sonuclari kotu cikan esin. Nasıl hissetmiştir allah bilir. O arkadasina sinir oldum bence böyle anlattigin gibi ona da uzun bir mesaj at kirildigin herseyi soyle ve empati yapmasini iste. Yemisim mide bulantisini ucunda bebek var sonucta dayansın 3-4 ay simariklik bencillik yapmasin. Ay .

Son düzenleme:
bebegim olmuyor demedm.bi sıkintim da yok cok sukur bu igrenc dunyaya cocuk getirmek istemiyorm hepsi bu asla eksikligini hissetmedim.ve kimsenin uzerine gitmiyorm.sadece burda arkadaslar cocuk konusuna cok takip uzuluyor ben onlara uzuluyorm.INSALLAH isteyene versin ama ALLAH vermezse yetimde alina bilir kurumdan sonucda oda bi nefes bi can.herkez neden bu kadr dolu tufek gibi saldiracak yer ariyr anlamiyorm herseyi tersinden anlamaya programlanmis bi milletiz
Tabi ki yetim de alinabilir ama o hamilelik annelik hisleriyle bir olur mu ki...

Back