Arkadaslar bir konuda bir seyi merak ettim. Benim henuz cok genc bir arkadasim var. Tatli ve canayakin bir tiptir. Kendisinin cok asik oldugu, sevdigi bir sevgilisi de var. Bu kizin surekli is sebebiyle yazismak zorunda oldugu ama ayni zamanda yakin bir arkadasi olarak gordugu is arkadasi var, erkek. Bu kisiyi de is cevresi sebebiyle taniyorum, hani iyi efendi tatli bir cocuk. Arkadasimin ondan hoslanacagina ihtimal vermem bu arada. Bu cocuk da evli, arkadasim olan kiz cocugun esini goruntulu konusmalardan (is icin surekli birbirleriyle goruntulu konusma halindeler evden calistiklari gunlerde, bu ikisi ayni ekipte) taniyor, her zaman hal hatir soruyor selam soyluyor vs.
Bu oglanin esi bir gun arkadasimla cocugun yazismalarini gormus. Yazismalar genelde is odakli ve surekli kanka haci vb gibi hitaplar var. Ama sorun su ki arkadasim (ben dahil ve yakin arkadaslarinin tamami dahil kadin erkek ayirt etmeksizin) zaman zaman millete askim kuzum yavrum gibi hitap edebiliyor. Ben cok yadirgamiyorum cunku ben mesela askim demem, ama kadin erkek ayirt etmeksizin canim diyebilen biriyim. O sekilde agzimdan cikiyor yani anac biriyim biraz. O yuzden cok da yadirgamadim. Ama cocugun esi bunu gorunce cok uzulmus kavga etmisler. Cocuk da ne akla hizmetse bu kiza bunu anlatmis. Kiz da zaten biraz panik bir tip, cocugun esini aramis, iste yanlis anladin, cok uzgunum, X'i ben kardesim gibi goruyorum, ben herkese askim derim, cok uzuldum filan demis. Cocugun esi de "bu konuda konusmak istemiyorum" diyip kapatmis.
Bana herkese canimli cicimli konusmak cok normal geliyor ama biliyorum ki genelde cok da normal karsilanmayan bir sey. Cocugun da hic flortoz bir havasi yok, daha cok a ne iyi cocuk ne komik bir insan filan dersiniz. Arkadasimin sevgilisi de var ve sevgilisi cidden cok yakisikli. Bu yuzden kendini cok kotu hissetmis kendini sucluyor.
Ben dedim ki iyi tamam sen uzerine dusen aciklamayi yapmissin hatta hic aramasaymissin da olurmus, cunku senin bildigini bilmesi daha da sinirlendirmis olabilir. Dedim bosver bir daha dikkat et cok samimi olma, bir yerde esiyle denk gelirsen de normal davran, unut bu konuyu seninle cok alakasi yok, mevzu ikisinin arasinda bu konuda konusma bile gundeme getirme, normal davran. Bir tik daha resmi ol. Iyi demis miyim? Ben bu isleri cok bilmiyorum bu yuzden size de bir danismak istedim.