Kafayı yemiş diyeceksiniz belki de.. Benim gibi olan var mı?

Bence psikologa gidin
Osmanlı zamanında yaşamak isterdim
sadece isterdim bugünü o güne göre
yaşamıyorum sizin durumunuz normal
değil bence
Bende bazen fransiz filmlerine falan bakinca ay ne guzelmis eski elbiseleri keske simdide olsa diyorumda sonra pijamalari cekince yok be bu zamanda yasamak daha rahatmis diyorum tekrar yasadigim caga donuyorum :KK48:

Bende bazen fransiz filmlerine falan bakinca ay ne guzelmis eski elbiseleri keske simdide olsa diyorumda sonra pijamalari cekince yok be bu zamanda yasamak daha rahatmis diyorum tekrar yasadigim caga donuyorum :KK48:
Dimi yaa ağırdır bide onlar pijama rahatlığını vermez 😅

Ya sadece film meselesi değil aslında örnek olarak film dedim. Mesela manyak gibi o dönemleri anlatan belgeselleri izliyorum o dönemlerin şarkılarına müziklerine bayılıyorum, saçlarım ve kıyafetim zaten direk o yılların modası.
o zamanlarla ilgili bir mesleğiniz olsa kimse yadırgamazdı sizi istediğinizi de giyerdiniz yapardınız.mesela kostüm tasarımcısı ya da sorumlusu o yılları anlatan dizilerin filmlerin ya da yazar editör vs. hayal alemine dalmanız dışında ben sorun göremedim.aysel gürel de marjinal giyinirdi dönem giyinmese de herkes alıştı.zeki müren yıldız tilbe.50 li 60 lı yılların giyimi de sizin tarzınız.hayat kısa istediğiniz gibi yaşayın ama günümüzünde gerçeklik algısından çıkmayın lütfen

Nerde o eski bayramlar … Bundan 50 sene öncesinin filmlerini izlediğinizde de bu repliğe rastlarsınız , şimdi de . İnsanın geçmişe olan özlemi bitmez. Çünkü bugüne en uzak gün dündür . Bir daha asla elde edilemeyeceğinin cazibesi sanırım bu.

Bir de insan her yeni gelişime kendini adapte etmek zorunda kaldığından geçmiş alıştığı sistem ona daha konforlu ve sevimli gelir.

Her insanın zaman zaman yaşayacağı olay sizde takıntılı bir hale gelmiş. Bir nevi temizlik herkes için normalken onu takıntı haline getirmenin anormal olması gibi bişe bu. Normal değil haliniz evet. O yıllarda yaşasaydınız da o yıllara göre sorunlarınız olacaktı. Herşey güllük gülüstanlık olmayacaktı. Dünya tarihinin hiç bir döneninde olmadığı gibi .

Sizi cesaretinizden ötürü tebrik ederim. Bence bu tercih meselesi. Siz bu dönemin modasını beğenmiyor olabilirsiniz, 70-80lerde gibi giyinmeniz hiç garip değil bence. Moda dediğin ne ki Allah aşkına. Çoğunluğun sevdiği şeyleri ben sevmiyorum belki ne yani sürüye mi uyayım. Siz nasıl kendinizi mutlu hissediyorsanız öyle yaşayın vallahi bende de az para olsa sizin gibi takılırdım.

Bende gotik sanatının kıyafetlerine hayranım. Çok siyah giyinirim. Aynı zamanda viktorya döneminde yaşamak isterdim. Kadınların yerlerine sürünen uzun uzun kabarık telli elbiseleri, kıyafetleri beni büyülüyor. Hatta o elbiselerin giyinme videolarına baktım 20 dakika giy giy bitmedi.

O zamanlar millet birbirine düştüğünde nasıl soyunup hızlıca sevisiyorlarmıs düsünmeden edemedim.

Ben de geçmişe ilgi duyarım ki bu mesleğimin de bir parçası. Vintage sevip tarzınızı buna göre belirlemeniz normal. Ben de bayılırım ve çoğu zaman öyle giyinirim. Kimse de bunu garipsemiyor aksine begeniyorlar. Kendi tarzınız olması bence güzel birşey. Geçmişin sanatına, modasına ilgi duymanız, zaman zaman kendinizi geçmişte hayal etmeniz de bana normal geldi çünkü bunu ben de yaparım. Geceleri uykuya dalmak istediğimde kendimi geçmiş dönemlerden birinde hayal ederim. Ama bunlara saplantılı kalıp günümüz yaşantısından hiç nefret etmedim. Her dönemin kendine özgü ayrı güzellikleri var. Bugünleri de özleyeceğiz. Gerçeklerden kopuyorsunuz sanki. Kendinizi fazla kaptırmışsınız

Bende eskiye çok özlem duyarım küçüklük zamanlarıma o anları hatırlamak düşünmek ruhuma iyi gelir fakat sizinki biraz daha fazla gibi.Nostalji hastalığı diye birşey var onu araştırmanızı öneririm

Ya sadece film meselesi değil aslında örnek olarak film dedim. Mesela manyak gibi o dönemleri anlatan belgeselleri izliyorum o dönemlerin şarkılarına müziklerine bayılıyorum, saçlarım ve kıyafetim zaten direk o yılların modası.
Sizi çok merak ettim. Sizin gibi düşünmekte korkunç bana göre. Düşünsene o yıllarda yaşasaydın şimdi yaşamıyor olacaktın 🙄 iyiki geç doğmuşsun şimdi gençsin ve bu yılların tadını çıkar. Yıllar yıllar sonra dünyaya gelen biri de sizin gibi düşünse keşke o yıllarda yaşasaydım diye, o yüzden şimdinin ve anın tadını çıkar keyfine bak bırak o zamanlar geçmiş gitmiş..

Biraz farklı olma çabanız var gibi geldi bana. Bende bazı dönemlere geri dönmek isterim ama sadece istek

Kızlar bana kafayı yemiş diyebilirsiniz çünkü etrafımda bu konuyu azıcık çıtlatsam kafayı yemiş diyorlar. İçimi dökmek istiyorum. Kızlar bende eski zaman takıntısı var. Yani eski zamanlarda yaşama arzusu. Özellikle de 50'li ve 60'lı yıllara takığım bir de 70'lerin ilk yarısı. O dönemlerde yaşamadığım için çok üzülüyorum ama kimse beni anlamıyor. Keşke 60'larda genç olsaydım dediğimde biri "manyak mısın dua et 87'lisin, şimdiye buruşuk nene olacaktın" dedi. Kızlar ana bunun sonu yok ki ? Atıyorum mesela 1962'de 20 yaşında olan biri de 1900 doğumlu 62 yaşındakine bakıp "ohhh iyi ki 20 yaşındayım iyi ki 1942'de doğmuşum" diordu belki ama şimdi 1942 doğumlular 79 yaşındalar. Şimdi her an değişiyor yani bunun sonu yok. Ama kimse beni anlamıyor etrafta. Mesela Dita von Deese diye bir dansçı var o da 50'li yıllara takık direk 50'ler gibi saçı giyimi ama bunu işi için yapıyor kimse tuhaf bulmuyor onu.

Saçlarımı 50'li yıllardaki gibi yaptırıyorum. Kıyafetlerim özel olarak terzide dikiliyor hepsi de 60'lı 70'li yıllar modası. Şapkalar takıyorum. Millet kıs kıs gülüp garipsiyor sinirim bozuluyor. Sanatçı olsam ünlü olsam sorun olmazdı sıradan insan olunca garip kategorisine konuluyorsun. Kızlar yeşilçam hastasıyım, her akşam film izliyorum aynı filmi milyon defa izliyorum mesela. En son 1971 yapımı bir filmi izliyorum her akşam, orada yan rolde bir aktör var mesela aşık oldum adama. Adamsa çoktan ölmüş. İnanamıyorum filmdeki herkesi araştırıyorum çoğu ölü çıkınca suratıma yumruk yemiş gibi oluyorum sanki hayatın ne kadar kısa olduğu suratıma çarpılıyor. Her akşam izliyorum eşli filmleri kendimi o yıllarda hayal ediyorum. Bir yandan çok tuhaf geliyor ben yokum o yıllarda resmen yokmuşum amabir hayat varmış dışarda insanlar eğleniyor geziyor sevişiyorlarmış bu bana tuhaf geliyor kavramak zor geliyor kısaca ah keşle o yıllarda herşeyin saf olduğu internetin olmadığı yıllarda yaşasaydım kızlar bu filmlere taktıkça hayal aleminde geziyor gibi oluyorum rüyalarımda bile 1963'lü yollardayım sizce ben kafayı mu yedim yoksa benim gibi olan var mı
O kadar geriye gitmek değil de. Çocuk olduğum yıllar ebeveyn olmak isterdim. Çünkü bu devirde çocuk büyütmek çok zor. 🤪

Aklımda canlandırdım da :KK70: güldüm cidden :KK70: ne denir bilemedim. Allahtan ingilizlerin yaşam stiline özenmediniz :KK70:

Hayatın kuralı bu doğup yaşayıp öleceğiz. Birileri gidecek birileri gelecek. Belki sizin suanki hayatınıza özenenler olacak ama onlar da ölecek.
Önemli olan size verilmiş olan bu hayatı layıkıyla yasamak. Siz bu zamana aitsiniz gecmis zamanlara dönüp, yaşamanız gerekenleri hic etmeyin derim ve bir uzman desteği alın.

X