En yakın arkadaşım beni anlamıyor :(

Hatice Meryem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
1.514
1.578
63
33
Hayırlı akşamlar. Üniversiteden beri arkadaş dost kardeş olduğum birisi var. Benim çok zor zamanlarımda yanımda oldu. Ben de onun çok zor zamanlarında hep yanındaydım. Her derdine kendi derdim gibi dertlendim. Çok zor zamanlar geçirdi hep onun iyiliği için dualar ettim. Kendimden çok ona dua etmişimdir. Ben 1 buçuk yıllık evliyim. Evladım olamadı henüz. O da 9 aylık evli. İlk 8 ay hamile kalamadı. Geçen ay hamile olduğunu öğrendik. Çok sevindim çünkü ben İstanbulda yaşıyorum, başka uğraşlarım var, dışarı daha rahat çıkıyorum ve eşim bebek olmamasını problem etmiyor. Ama onun durumu tam tersiydi. Evde bir sese ihtiyacı vardı. Dua ettim bebeği olsun diye. Hatta benden evvel hamile kalsın diye bile dua ettim çünkü yaşı da benden büyük. Hatta ovulasyon testiyle hamile kaldı. Onu da ben önerdim ona. Aklıma ne gelse yap diyordum ona da. Velhasılı kelam. Şimdi o hamile. Ben de son bir aydır o kadar karamsarlaştım ki bu bebek konusunda. Evden çıkıp anneme bile gitmek içimden gelmiyor. Ayrıca kpssye çalıştığım için de çok bir yere gitmiyorum. Telefonda kimseyle görüşmüyorum. Az vaktim kaldı çünkü. Arkadaşımla konuşurken de ben ona tedavi süreçlerimi anlatıyordum. O da bana hamilelik belirtilerinden yakınıyordu. Ben hamile olamamaktan o dışarı çıkamamaktan yakınıyordu. En sonunda bu akşam ben ona dedim ki dertlerimi hafife alıyorsun. O da aynı şeyi bana söyledi. İkimiz de birbirimize kırgınız. Ama o bana dedi ki ben seni kardeşim olarak görüyorDUM sen bana kapattın kendini dedi. Psikolojimin iyi olmadığını onla alakalı olmadığını anlattım. Annemle bile görüşmek istenediğimi anlattım. Ama o ısrarla ben ailem görüyorDUM seni dedi. Geçmiş zamanlı konuşması canımı çok yaktı. Ben onu hala kız kardeşim olarak görüyorum. Yanımda olması gereken vakitte yaraladı bu söyledikleri. Hamile şuan hamilelik hormonlarından da olabilir. Onu kırmak ya da kaybetmek istemiyorum. Ama beni de anlasın istiyorum. Ne yapmam gerekiyor

İkiniz de fazla hassassınız sanırım şu aralar. O hamilelikten siz çocuk sahibi olamamaktan.

Bir süre birbirinizden uzak durmanız daha mantıklı.Ayrıca 1.5 yıl çok da uzun değil burada neler okuyoruz.

Karamsarlığa kapılmadan bir süre sınavınıza odaklanın derim.

İste ben biraz görüşmedim bu sebeplerle. Ama ona tavir yaptigimi düşünüyor böyle de. Uzun degil 1buçuk sene evet. Zaten insani ya hiç olmazsa düşüncesi yoruyor. Yoksa 1bucuk yıldır olmadı düşüncesi değil...

Herkesin sorunu kendine buyuk oluyor siz hamile olmadigindan sizi anlamanizi istemisssiniz fakat ben insanlarin genel olarak kendi acilarina odaklandigini karsisindakininkine bakmadigini gordum buna alisip kabul etmek daha iyi olur.

9 aylık evli bir insanın 8 ay çocuğu olmazsa =1 aylık hamiledir.Hangi hamilelik belirtisinden bahsediyorsun kardesBir de nerdeyse senin sayende hamile kaldığını soyleyeceksin.
Sayemde demiyorum. Vesile oldum diyoru. Ovulasyon testi kullanmasini onerdim. Yumurtlama zamanlarini yanlis biliyormus. Ve ovulasyonla dogru zamanlarda iliski olunca hamile kaldi. Kendisinin bu testlerden haberi yoktu. Ben hamilelik icin ugrastigim icin biliyordum. Benim sayemde nasil olmus olabilir zaten sacmaladiniz. Evet 1 ay ya da 5-6 haftalik hamile. Süreleri karistiriyor olabilirim. Ama zaten daha adetine 1 hafta varken mide bulantilarindan kusmalarindan asermelerinden bahsetti. Hamile oldugundan süphelenmistik ki öyle cikti. Erken oldu belirtileri yani. Ve agir yasigor belirtileri. Herkeste ayni degil bu belirtiler biliyorsunuz degil mi? Garip gelen nedir?

Herkesin sorunu kendine buyuk oluyor siz hamile olmadigindan sizi anlamanizi istemisssiniz fakat ben insanlarin genel olarak kendi acilarina odaklandigini karsisindakininkine bakmadigini gordum buna alisip kabul etmek daha iyi olur.
Ben onu tam olarak anlayamadığımı biliyorum zaten. Sorun şu. Ben onun derdini hafife almadigimi düsünüyorum. Ama o hafife aliyor sanki. Neyse konumuz suan bu degil aslinda. Arkadasimi kaybetmek istemiyorum ama kirginim. Ve o da hamile. Yani suan normal bir birey olarak görmüyorum onu da. Be yapmam saglikli olur sizce diye sormak icin gelmiştim

Zamanla duzelir iliskiniz gibi geliyor belki ikinizde duruma alisip kabullenince zamanla iyi olursunuz.

İki çocuk dogurdum o yüzden belirtilerinin ne olduğunu ve ne zaman başladığını bilirim.Emin olmadiginiz bir konuda bu kadar sayılara takılı kalmayin o vakit.Arkadasinizin hamileliğinde ki sizin rolünuze yaklaşık 5 paragraf ayirdiginizin farkında mısıniz?Buna dikkat çekmem " saçmalık " değil.Siz de bilincaltinizda içten içe arkadaşınızin bunu farketmesini istiyor olabilirsiniz.Umarim zamanı geldiğinde sağlıklı,herşeyin yolunda gittiği bir hamilelik gecirir ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Bence ikiniz de hassas davranmışsınız.
Büyütmeyin.
Çok iyi dostsanız adımı siz atıverin hatta,yanlış anladık birbirimizi,gel kapatalım konuyu deyin.

15 sene önce tanışıp en yakın dostum dediğim insanla 5 sene evvel küslük yaşadık.
Onun başlattığı ama benim kabahatli olduğum bir konuydu.Çok büyük ayıp-günah işledim ona karşı.
Sonra,geçtiğimiz yıl helalleştik şükür.
Şimdi,daha yeni hatta,2-3 hafta evvel yeniden bir araya geldik,geçmişi unutmak eskisi gibi olmak istedi.
Ben havaya uçtum deyim yerindeyse.
Çok hoş şeyler..
Öyle böyle değil çok yakındık, ailecek hatta.
Neyseki toparlandı benden mutlusu yok.

Diyeceğim o ki,adım atın zarar gelmez.
Ben köpek gibi özür diledim.
Yine olsa dilerim.
Benle ilgili değil ama benim hatam sonucu bozulmuş bir dostluktu,telafisi oldu şükür.
Bence gençlikte elde edilen dostluklar daha sağlam oluyor.
O yıllara ait 3 dostumu kimseye değişmem mesela.
Kaybetmeyin

***deşarj oldum şuan :)

Ben belirtinin ne zaman olduģunu bilmiyorum tabi ki cunku hiç hamilelik nasip etmedi Allah. Sadece arkadasimin bana söyledigi kadarini biliyorum. Bana midesinin bulandigini kustugunu belinin agridigini hicbirsey yiyemedigini halsiz oldugunu hep uyudugunu söylüyor. Sizin demenize göre yalan mı söylüyor yani? Hamileliğindeki rolümü nerede anlatmısım hanımefendi? Sadece onun için ne kadar dua ettiğimi anlattim. Benim sayemde mi hamile kaldi dedim? Tek rolüm ovulasyon testi kullanmasini söylememdi. Kullandigi ilk ayda da hamile kaldi. Hatta dedi sen söylemesen aklima gelmezdi. Vesile işte dedim. Hayir caniniz beni itham etmek istiyorsa edin nasil istiyorsaniz da öyle anlayin. Çok ilginçsiniz gerçekten.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için :) ben de konuşmak istiyorum. En iyisi arayıp biraz da alttan almak. Kırginım ve zor bir dönemimdeyim. Ama o da hamile sonucta dimi. Ben de onu kimseyle değişemem iste insan sevmese kirilmaz da aslinda.

Tavriniz saldirganca geldi bana aslinda. Ve bilmedigin konu derken hamile kalamamami kastedip yüzüme vurdugunuz icin de tesekkürler. Iki cocugunuzla mutluluklar yazmayin daha lütfen

Bende çok tedaviler gördüm 4.tüp denememde hamileyim o süreçte yaşamayan birinin sizi anlamasın imkan yok çünkü bu konıda bilgileri yok teselli etse ne diyecek herkes kendince haklı benim akrabalarım bile konuşurken anlatıyorlardı karınlarının fotosunu yolluyorlardı ama bende onları anlamaya çalışıyordum bakın ilk başta uğraşlarım var eşim dert etmiyor demişsiniz sonra evden çıkmak istemiyorum demişsiniz bi yandan da arkadaşınızı evliliğinde mutsuz evde sese ihtiyacı olan biri.gibi.göstermişsiniz. Tedavi olurken bir yandan da hayatınıza bakın akışına bırakın

Evet gercekten yasamayan anlamiyor. Kesinlikle arkadasimin dertleri var. Benim de o dertlerim yok. Esi hamile kalamamasini problem ediyordu. Suan o problemi kalmadi şükür. Ve evden cikamiyor yasadigi muhitten ötürü. Ben ne kadar eve kapansam da disari cikmak istemesem de cikabiliyorum. Onun gibu kisitlanmis degilim. Onu bu yonden anlamadigimi da biliyorum zaten. Evladinizi insallah saglikli sihhatli kucaginiza alirsiniz...

barışırsınız. biraz zaman verin birbirinize. tatsızlığın sıcaklığı geçsin hele.
ikinizde gereksiz alınganlık yapmışsınız. ancak arkadaşın sanırım senin kıskandığın için kendini geri çektiğini düşünmüş.
ben öyle hissettim.

Yo konuşurken dedi ki ben evdeyim hep tekim konuscak kimsem yok beni yalniz biraktin dedi. Ben de psikolojimin nasil oldugunu biliyorsun dedim. Kiskanmayacagimi bildigine eminim canim. Cünkü daha ilk evlenirken ona dedim ki korunma sakin olsun hemen bebişin. Beni o kadar taniyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…