- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.126
Çocuğumun adını eksik kullanan kim olursa uyarırım.
Aynen, dehsetle okuyorum. Yeni nesil ozguvenli cocuk yetistirme meraklisi annelerin yeni modasi da bu demek. Cocugun kendi karariymis. Evet, kendi karari ama cocuga paylasmak guzeldir diye ogutlemeyeceksek nereden ogrenecek? Hele ki yiyecek paylasimi bizim kulturumuzun bir parcasi ve bence devam etmeli. Bir sey yerken karsimizdakine sorariz yer misin diye. Benim oglum 3 yasinda, her zaman bu sekilde tembihliyorum. Oglum bir sey yerken birisi senden isterse mutlaka paylas diye. Gecende yolda giderken simit aldik. Yolda gordugu herkese yer misin diye sordu. Benim cok hosuma gitti. Evet kendi karari ama ben ogretmesem nereden ogrenecek? Ilk okul cocuguna tabi ki ogretmeni, annesi babasi ogretecek. Okulda cocuguma paylasmak zorunda degilsin diyen bir ogretmeni olmasini asla istemem. Karsisindaki cocugun cani cektigi halde onunde hapur hupur yiyen bir cocugum olmasini hele hic istemem. Audi ne alaka Allah askina.
Hayır patlamış mısırı paylaş dedim orada koptu
Kendısı listede olmayan bişey koymus diğer çocukta istemiş bana şikayete geliyor benden almaya çalışıyor diye , bende o arkadaşının da canı çekmiştir ver biraz bişey olmaz dedim olay bu
Ver demeyecekmişim cocugu vermek istememiş çocuğuna saygı göstermemişim bu ilerde nasıl birey placakmıs saygıyı benden öğrenecekmiş
Aslında şunu paylaş diye net bişey yok
Genel olarak paylaş diyorum hep , yani yemeğini paylaş ver o yesin anlamında değil
Ama genel olarak çok yoruldum evet duygusal anlamda
Benim de pek hoslandigim soylenemez ama insanlar çocuklarına koyduktan sonra kimseye de laf düşmüyor. Yoksa bana kalsa alsemli, buğlemli, armenli bütün uydurma isimleri yasaklardım. Ama dediğim gibi bu isim konulduysa velinin en doğal hakkı çocuğuna koyduğu ismin kullanılması.Çocuğun adı Alperense ya da Batuhansa eyvallah ama Azrasu nedir yahuuBu korkunç izmi Azra yaparak öğretmen bence çocuğa iyilik yapıyor
Ben de yolda audi görüyorum ve binmek istiyorum. Kimse de benimle paylaşmıyor. Çocuklarımız da her zaman canı bir şey istediğinde ulaşamayacağını da öğrenmeli. Bunu konu sahibi için değil park örneği için yazıyorum. Bir yerde liste varsa ona uyulmalı tabii.
Asıl sorun bu şikayeti ciddiye alan korkak idarede. Velilerin otoritesinin yüksek olması hep maddi açıdan okuldakileri susturabilmesinden maalesef. Yoksa bu şikayeti gitsin veli Milli Eğitime etsin bakalım ne cevap alıyor? Eskiden velilerin böyle saçma sapan şikayetlerine ( hoş şikayet bile olmazdı ) haddini bildirirdi müdürler. Şimdi onlarda korkuyor. Ben öğretmen olsam bu konuda hiç taviz vermem hatta ben veliyi şikayet ederim. Annemin temizlik görevlisi olarak çalıştığı okulu ben özel okul sanıyordum çünkü tamamen veli ve parası konuşuyor veli ne isterse müdür başını eğiyor. Hiç abartmıyorum o kadar kıymet veriyorlar ki veliyi okulun müdürü sanarsın. Birde böyle süslü püslü müfettiş gibi giyinip geliyorlar mesleği de yok ama akıl hocalığında çok iyiler. Meğersem okul devlet okuluymuş. Devletten destek almıyorlar devlete söyleyesiye kadar velilerden çıkarıyorlar ihtiyaçlarını ki hepsi çok zengin tabi karşılığında da çocukların yaptığı tüm terbiyesizliklere karşı susuyorlar. Annem kaç kez o tuvaletlerin peçetelerini gün içerisinde değiştirirdi her seferinde ya çöpte görürdüm ya yerde ıslanmış. Koymayın diyordum anneme oda '' müdüre şikayet ediyor veliler '' derdi. Veli çocuğuna edep, terbiye öğretememiş ama şikayete gelince ağızları pabuç kadar. O yüzden olmak istediğim en son meslektir öğretmenlik. Allah sabır versin.
Bilmediğinin farkında olmayana ne deniyor hanımefendi? İşte o sizsinizÇıkısta dövün veliyi
Çocuk için kıymetli çünkü. Yetişkin için arabası neyse çocuk için de o. Maddi değeri yüksek olmasın, hukuki yükümlülük de yok Sokaktaki kadın montunu beğendim, 2 dakika giyip fotoğraf çektireyim dese vermek ister misiniz? Çocuk da maddi değeri olsun olmasın, isterse ambalaj kağıdı olsun istemiyorsa zorlanmamalı diyorum.Onunla bir lakası yok bence. Audi doğru bir örnek değil, Audi değil başka rabalar da örnek değil asla çünkü 1. araba maddi değeri fazlaca bir mal 2. ortada kaza bela olursa yaptırımı fazla 3. araba ve trafikle ilgili tonal kural ve yasavar 4. sahiplerin hepsi yetişkin. Yetişkinsen canın bisikleti de cipsi de çekebilir ama bir şey demezsin eyvallah der geçersin. Parktaki örnek bambaşka çünkü 1. canı çeken taraf ufak bir çocuk 2. bir kere dokunsa bisiklete veya 1 tur binsen incileri dökülmez.
Ogretmen olsam al kendin evde okut derdim ,meslekten atilirdim kesinMerhaba , öğretmenim
Bugün idare tarafından çağrıldım
Velim şikayet etmiş sebep şunlar :
Çocuğunun isminin sonunda “su “ varmış neden çocuğun yaptığı ödevin yanına tam yazmamışım da Azra yazmışım Azra su olacakmıs ismini doğru öğrensinmiş
Diğeri de neden çocuklara sürekli paylaş diyormuşum onun cocugu paylaşmak zorunda değilmiş yemeği bile kendi cocugu yesin diye koyuyormuş , herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş..
Ayrıca neden hala çocuğu okumaya geçmemiş ..
Müdür bişey demedi ama bunlara karşı dikkatli ol dedi kısaca
Beni yoran çocuklar değil veliler ve kaprislerinden çok bunaldım en ufak şeyde idareye gitmeleri yüzünden mesleğime aşıkken işimden soğudum , kadına da önemli olan ne sizsiniz ne de benim , burada tek önemli olan sizin çocuğunuz dedim . Bana yaşanmaması gereken şeyler yaşandı ama sizi çok seviyorum unuttum bilmem ne diyor hala .. ne yaptığımı da bilsem …. Belki daha fazlasını söylemek istedim ama daha da büyümesin artk sussun diye denedim ama kadın da gerekeni yaptırdım modunda.. artık ego tatmin ediyor bana karşı ..
Çocuklar olmasa asla çekilmez okul….
Peki bundan size neBilmediğinin farkında olmayana ne deniyor hanımefendi? İşte o sizsiniz
Hayır tüm velilerden bahsediyorum.Bahsettiğiniz veliler Okul Aile Birliği'nde yer alan veliler olabilir mi ?
Hayır
Yeter ki suçlu öğretmen olsun
Asla üşenmezler
Yok ya bilmeden konuşanlara tahammülüm yok. Siz de öyle olmalısınız bence. Veliyle nasıl aynı kafada olabilirim konuyu okumadınız mıPeki bundan size neveliyle aynı kafada misiniz acaba
Bı gerildiniz
Ya da mutsuzsunuz.
Yazık çok üzülüyorum mutsuzlara
Of Allah aşkına öğretmen diye robot mu bu insanlar?Şu mesajlarınızla velinin idareye gitmekle yerden göğe kadar haklı olduğunu ortaya koydunuz.
Bunu zaten sadece işsiz biri yaparManyak mı yahu bu insanlar ? Bu kadar mı boşlar, hem kafaları hem zamanları
Muhtemelen o da şikayete gitmiştirOf Allah aşkına öğretmen diye robot mu bu insanlar?
Kadının üslubunda sıkıntı yok. Sizin beklentiniz fazla aynı konudaki veli gibi