En ufak şeyde idareye giden Veli

Çocuğumun adını eksik kullanan kim olursa uyarırım. Ayrıca oyuncak paylaşmak başka, yemek paylaşmak başka. Yemekler evden gidiyorsa mutlaka belli bir liste olmalı ve her çocuk o gün aynı yemeği yemeli. Ve ben çocuğuma yetecek kadar beslenme koyuyorsam hepsini onun yemesini beklerim. Ama bunları elbette ilk sizinle konuşmalıydı.

Bir yerden sonra elbette çocuğun mizacı da çok etkili ama sonuçta çocuklarımıza elimizden geldiğince paylaşma kültürümüzü öğretmemiz lazım.
Ben iş yerimde otomattan bisküvi çikolata bir şey alıyorum bazen. 3-4 paket alıyorum ofise dağıtıyorum. Ertesi gün başka arkadaşım böyle yapıyor. Çünkü biz böyle büyütüldük. Bizim malımız hep ortadaydı.
Tamam kararlarına saygı duymak güzel. Bireyselliğin öğretmek de güzel. Ama denge önemli. :)

Patlamış mısırı evde yemesini söyleyip , kaldırtsaydınız keşke. Veli beslenme saatine ve okula uygun olmayan bir ürün koymuş.

Kantinlerdeki son durum nedir ve bu tür ürün satışı yapılıyor mu ?

Mandalina, portakal, elma gibi hemen hemen her evde bulunan / bulunması mümkün olan meyvelerle geçti çocukluğumuz ; bunları da kendimiz paylaşıyorduk zaten kimse söylemeden.

Alerjik ve kronik hastalıkların dışında , 2 yıllık pandemi sonrası gıda paylaşmayı bırakın ; el temasından dahi kaçanlar da mevcut.

Çocuğun adı Alperense ya da Batuhansa eyvallah ama Azrasu nedir yahuu Bu korkunç izmi Azra yaparak öğretmen bence çocuğa iyilik yapıyor
Benim de pek hoslandigim soylenemez ama insanlar çocuklarına koyduktan sonra kimseye de laf düşmüyor. Yoksa bana kalsa alsemli, buğlemli, armenli bütün uydurma isimleri yasaklardım. Ama dediğim gibi bu isim konulduysa velinin en doğal hakkı çocuğuna koyduğu ismin kullanılması.

Onunla pek bir alakası yok bence. Audi doğru bir örnek değil, Audi değil başka rabalar da örnek değil asla çünkü 1. araba maddi değeri fazlaca bir mal 2. ortada kaza bela olursa yaptırımı fazla 3. araba ve trafikle ilgili tonal kural ve yasavar 4. sahiplerin hepsi yetişkin. Yetişkinsen canın bisikleti de cipsi de çekebilir ama bir şey demezsin eyvallah der geçersin. Parktaki örnek bambaşka çünkü 1. canı çeken taraf ufak bir çocuk. 2. bir kere dokunsa bisiklete veya 1 tur binsen incileri dökülmez.

Bahsettiğiniz veliler Okul Aile Birliği'nde yer alan veliler olabilir mi ?

Çocuk için kıymetli çünkü. Yetişkin için arabası neyse çocuk için de o. Maddi değeri yüksek olmasın, hukuki yükümlülük de yok Sokaktaki kadın montunu beğendim, 2 dakika giyip fotoğraf çektireyim dese vermek ister misiniz? Çocuk da maddi değeri olsun olmasın, isterse ambalaj kağıdı olsun istemiyorsa zorlanmamalı diyorum.

Ogretmen olsam al kendin evde okut derdim ,meslekten atilirdim kesin
Yapmayin sunlari velilr ya

Bilemedim yahu, burda bu konuya gelinceye kadar ne acaiplikler okuyoruz okulda darpa uğrayan çocuklar bile var, yapanlar da diğer çocuklar Öğretmene saygı falan zaten kalmadı, aileler özgüvenli çocuk diye kural, saygı tanımaz, bencil, empati yoksunu acaip bireyler yetiştiriyor. Türk toplumu 20 sene sonra nasıl olacak çok merak ediyorum, bu şiddet eğilimli çocuklar evlerimize işyerlerimize girip yağma yapacak mı, trafikte diğer insanları darp edecek mi; kendinden başka kimseyi düşünmeyen Berkeler Linalar vergi ödeyecek mi, sokakta yaşlıları itip kakacak mı... kafamda deli sorular. Korkunç yani, bu gidişle aileler ancak kural tanımaz tipleri yetiştirir, sonra da okulda ne öğretmen başa çıkabilir, ne de ilerde yasa,kural, ahlak tanırlar. Neyse zaten 50yıl daha yaşayıp ölüp gitmek istiyorum umarım bunların eline maddi manevi düşmem

Peki bundan size ne veliyle aynı kafada misiniz acaba
Bı gerildiniz
Ya da mutsuzsunuz.

Yazık çok üzülüyorum mutsuzlara
Yok ya bilmeden konuşanlara tahammülüm yok. Siz de öyle olmalısınız bence. Veliyle nasıl aynı kafada olabilirim konuyu okumadınız mı

Manyak mı yahu bu insanlar ? Bu kadar mı boşlar, hem kafaları hem zamanları
Bunu zaten sadece işsiz biri yapar Çocuğum bana gelip '' hocam bana azra dedi su yu eklemedi '' dese aksine ona bunun ne kadar önemsiz, kafaya takılmayacak bir şey olduğunu ve bu tarz şikayetlerle bir daha gelmemesi gerektiğini söylerim. Görende hocayı küfür etmiş sanar. Banada soyadımla seslenirdi hem hocalarım hem de arkadaşlarım. Bizim lakabımız bile vardı çok şükür valla bu saçma seviyede bir takıntı ve duygusallığımız olmadı hiç. Zaten veliler isim konusunda takıntılı olan bir çocuğun ileri neleri sorun edeceğini düşünmemesi daha büyük sıkıntı. Yemeğini paylaş demiş desin.. Okumayı öğrenememiş e evde sende öğret bir zahmet sende uğraş. Anneliği doğurmaktan ibaret sanıyorlar. Ben ilkokulda okumayı öğrenen en son öğrenciydim annemde çok çekti bana okuma yazmayı öğretirken e şimdi bu benlik olan sorunu nasıl hocaya gidip şikayet edebilirsin ki? Ya iyice sapıttılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…